|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
27.10.2011 11:56:29   
animagical
IZVORNA PORUKA: gerberka

IZVORNA PORUKA: animagical

ma nista nece biti od antibiotika....mislim ne daj Boze kome zatreba ali nije kraj svijeta...bar ozdravis ko insan za 10 dana! eh da i pila sam dnevno oko litar caja od brusnice, one s pijace... usput sam izbacila puno pijeska sto mi je bio najgori diouser posted image  

ja imam pijesak u desnom bubregu..jel moguce da su eritrociti od toga? hvala ti...

i ja osjetim desni bubreg jako cesto...boli... kao da se pokrenulo...

nemoj pretjerivati s cajem onda..razgodi na cijeli dan pijuckaj...meni je krenulo kad sam se nalila odjednom litar caja...i nastavila piti cijeli dan, pametna ja, da brze izbacim baje...onda krv piskila

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2076
27.10.2011 11:56:30   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Bebica11

hehe neka malkice zeza, nek je samo ziv i zdrav hB

i ja moram caja piti i Nikulin je rekao limuna u caj ne vole bakterije to, kao dobro je za urin

hehe to i jeste ono...cim zaplace svaki roditelj odmah pomisli da ga sta ne boli...vidjecete to i same...svako makar jednom zaplace kad mu beba place...A kad drekne mene preko stomaka presjece...radije bi da mene sta boli nego da place...

heeeej dusa draga

mm ce osijediti uz mene i bebce, jos ako pocnem plakati kad i ona aBd bice cirkus po kuciuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2077
27.10.2011 11:57:41   
animagical
bebice plakace i tm neces samauser posted image nema vece bespomocnosti nego kad beba place a ne znas joj pomoci....onda se u neka doba smiri, zaspi, ili zaguguce...a tebi srce ko kanta...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2078
27.10.2011 11:58:15   
Bebica11

ma nista nece biti od antibiotika....mislim ne daj Boze kome zatreba ali nije kraj svijeta...bar ozdravis ko insan za 10 dana! eh da i pila sam dnevno oko litar caja od brusnice, one s pijace... usput sam izbacila puno pijeska sto mi je bio najgori diouser posted image  

ja imam pijesak u desnom bubregu..jel moguce da su eritrociti od toga? hvala ti...

i ja osjetim desni bubreg jako cesto...boli... kao da se pokrenulo...

nemoj pretjerivati s cajem onda..razgodi na cijeli dan pijuckaj...meni je krenulo kad sam se nalila odjednom litar caja...i nastavila piti cijeli dan, pametna ja, da brze izbacim baje...onda krv piskila

imam i ja eritrocita malo, ne sjecam se broj, dal sad da pijem caj???

dever dunjalukuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2079
27.10.2011 11:58:53   
Anoniman

dobila sam nalaz urina..20-30 leukcita, nest eritrocita, bakterija malo - upala user posted image user posted image u 6 danas na pregled....i vjerovatno bolnica tako dr rekao..pa majko moja mila više user posted image user posted image user posted image
joj grebo bas mi je zao imas prejaku upalu , al uz odg lekove proce abd sve sam to prosla i iza mene je hb a i iza tebe ce biti budi, jaka i strpljiva .
Kad sam ja i moje djete prezivjeli i vi cete abd user posted image

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 2080
27.10.2011 11:59:36   
mama21e

IZVORNA PORUKA: mama21e

A gdje nam je zanzibarka???

ako se ne pojavi uskoro saljem joj sms pa vam javim aBduser posted image

aBd da cujemo samo dobre vijesti user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2081
27.10.2011 12:01:08   
animagical
brusnica je ionako dobra a i smiju je trudnice...sto da ne... ja sam je jela i onako-kao grozdjice...a mozete i kompot napraviti, suhe sljive, brusnica, smokve...super bude, pojedete i voce i pomogne i odlascima u wc...meni puuno pomoglo iza poroda, nisam imala nikako apetit, 7 dana nisam jela kako treba...da nije bilo kompota padala bi u wc-u

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2082
27.10.2011 12:02:12   
ametist

dobila sam nalaz urina..20-30 leukcita, nest eritrocita, bakterija malo - upala user posted image user posted image u 6 danas na pregled....i vjerovatno bolnica tako dr rekao..pa majko moja mila više user posted image user posted image user posted image

Ma misa mu malenoguser posted image user posted image Stvarno mi je zao gerbo. Drzimo fige da ne budes morala u bolnicu.

Ja juce odoh da dignem nalaze od krvi, kad me srce nije uhvatilouser posted image Holesterol 7,8 a maks. 5,3 i trigliceridi 2,9 a maks 2,1. Mislim, nisam bila svjesna da mi je doktorica napisala da vadim ovo dvoje, cini mi se da u prosloj trudnoci nikad nisam kontrolisala holesterol i trigliceride.
Da skratim pricu, hvala bogu na RR i Gugluuser posted image Nasla sam temu o povisenom holesterolu, iscitala i smirila se....Bogami nekad pomislim, sta sam radila prije guglauser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2083
27.10.2011 12:02:17   
mala75

e hebemu miša, nadam se da ćeš to antibioticima brzo riješiti pa ako treba i u bolnici, možda je i bolje da budeš u bolnici dok si na antibioticima. čuvaj se draga a mi držimo fige da se ta upala brzo sanira i sve bude OK

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2084
27.10.2011 12:10:44   
smajli80

Gerbo draga nemoj da se toliko brineš,proćiće i to.Koliko mogu da vidim da nam je termin u par dana.
Takođe sam kao i ti fasovala hroničnu upalu mokraćnih kanala koja je umalo izazvala spontani pobačaj u 18ned.Sreća pa sam se javila na vrijeme.U bolnici sam bila 10 dana na antibioticima i tokolizi.Po povratku iz bolnice sam bila pod jakim antibioticima još 15 dana dok upala nije skroz sanirana.
Moraš da prihvatiš činjenicu da MORAŠići u bolnicu ako želiš da izneseš trudnoću do kraja.
Meni je odlazak u bolnicu bio strašan jer imam djevojčicu od 3.5 god od koje se nikad nisam razdvajala.Svaki dan mi je dolazila u posjetu i kaže-Jel mama,ti ćeš sutra kući pa ćemo se mi igrati zajedno.user posted image .Izdržala sam sve i došla kući svojoj djevojčici.
Nakom mjesec dana opet u bolnicu zbog bolova -4 dana.
Svašta živ čovjek doživi ali najvažnije i preživi!!!
Glavu gore i hrabrouser posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2085
27.10.2011 12:29:03   
Bebica11
user posted image user posted image user posted image Evo drage zenice imam cast da vam javim da je nasa clanica zanzibarka jutros rodila svoju princezuuser posted image

Sve najbolje mamici i bebici, da bebica bude zdrava i hairli i radost srca roditelja njenih user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2086
27.10.2011 12:29:49   
mama21e
Bebice pitah te neki dan gdje ides na preglede i ko ti vodi trudnocu, a ti ne odgovori user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2087
27.10.2011 12:30:08   
Bebica11
masaAllah lahko je prosla, dosla u prijemnu u pola 8 a rodila je u pola 10,kaze da je super prosla hBuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2088
27.10.2011 12:31:54   
Bebica11

Bebice pitah te neki dan gdje ides na preglede i ko ti vodi trudnocu, a ti ne odgovori user posted image

Halali previdjela sam to pitanjeuser posted image

Idem privatno kod dr Nidzare Abadzic kod hotela Europa, a i ona me vodi i na GAK-u kad zaglavim

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 2089
27.10.2011 12:33:04   
mama21e

user posted image user posted image user posted image Evo drage zenice imam cast da vam javim da je nasa clanica zanzibarka jutros rodila svoju princezuuser posted image

Sve najbolje mamici i bebici, da bebica bude zdrava i hairli i radost srca roditelja njenih user posted image user posted image user posted image

mashaAllah, zanzibarka draga cetitam od user posted image Zelim ti sto brzi oporavak da sto prije uzivas sa svojom bebicom. user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

Bas mi je drago user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2090
27.10.2011 12:33:31   
animagical
cestitam zanizabarkiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2091
27.10.2011 12:33:55   
Bebica11
evo tema i za cestitanje
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1095871/mpage_1/tm.htm#1095871

Neposredna veza do poruke: 2092
27.10.2011 12:35:36   
Selminja

masaAllah lahko je prosla, dosla u prijemnu u pola 8 a rodila je u pola 10,kaze da je super prosla hBuser posted image

Masalah čestitam zanzibarka user posted image
ABd i mi prodjemo lahko kao zanzibarka, dace Bog user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2093
27.10.2011 12:35:37   
mala75

Najiskrenije čestitke srećnim roditeljimauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2094
27.10.2011 12:39:27   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Selminja

Masalah čestitam zanzibarka user posted image
ABd i mi prodjemo lahko kao zanzibarka, dace Bog user posted image

ona je bas bila pozitivna i govorila samo da se pricaju pozitivne priceuser posted image i eto i ona hairli rodi, bas mi je drago

a iskreno da vam kazem, zena nema grama sala na sebi, a i mlada je, 88' godiste, najbolje godine za radjanjeuser posted image i sva je kao bonbonuser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2095
27.10.2011 12:40:24   
mama21e
Super, a jesi zadovoljna njenim radom?

I ja isto idem privatno al bi mi nekako bilo lakse kad bi me zena vodila. Cula sam da je Guticka dobra pa bih kod nje voljela al kazu treba veza user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2096
27.10.2011 12:41:52   
mala75
eh drage moje meni više ništa nije jasnouser posted image user posted image , sad sam pričala s jednom prijateljicom koja studira medicinu (4 baš za ove leukocite u urinu i njihov povećan broj. ona kaže da ako je urinokultura sterilna i ako u njoj nisu uočene i izolovane patogene bakterije a u nalazu urina se pokazao veliki broj leukocita to nemora ukazivati na upalu mok.kanala ili nečega "dole", već da to može biti i od npr.upale zuba, ili uha i... a onda sam se sjetila i da je mm u nalazu spermograma imao veliki broj leukocita a spermokultura uredna i da je dr rekao da to može biti od upale bilo čega u organizmuuser posted image user posted image user posted image

Bebice, možel ovaj limun i u čaj od brusnice????????????

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 2097
27.10.2011 12:45:12   
Bebica11

Super, a jesi zadovoljna njenim radom?

I ja isto idem privatno al bi mi nekako bilo lakse kad bi me zena vodila. Cula sam da je Guticka dobra pa bih kod nje voljela al kazu treba veza user posted image

zadovoljna sam, zena je super za rizicne trudnoceuser posted image , i zanzibarka i ja se kod nje vodimo

sad kad sam lezala u bolnici u sobu mi doveli zenu za CR i ona se vodi kod moje dr. a SNAHA JE DOKTORICE KOJA RADI ISTO NA GAK-U koja asistira doktorima, bude na porodjajima i u prijemnoj, dr.Hidajete, i dr.Hidajeta je svojoj snahi(od brata zeni) rekla da ide kod Nidzare da joj vodi trudnocu, to ti sve govori, a dr.Nikulin mi je 2 puta cestitao na izboru dr

ja bih ti preporucila da ides na GAK jer ti je osjetljiva trudnoca, zanzibarka je tako u 29.sedmici zaglavila u bolnici i iz Vojne je posalju na GAK, nije to dzabe

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 2098
27.10.2011 12:49:01   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mala75

Bebice, možel ovaj limun i u čaj od brusnice????????????

mala75 meni je dr Nikulin u 22.sedmici rekao da pijem za urinarnu infekciju caj od brusnice, da ne pretjerujem, rekao je litar do litar i pol, da ga ne sladim al da onako malo iscijedim limuna u njega, samo da malcice kisi jer bakterije ne vole kiselu sredinu i tad sam tako sanirala upalu, al sad je bila ogromna isto 20 leukociti pa sam morala i antibiotike piti

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 2099
27.10.2011 12:50:56   
Silver
Gerbo drugooo nasa lijepaa...user posted image user posted image user posted image  ja sam pola prosle godine provela sa antibioticima, upale non stop nikad sterilna urino...ma drama...ali imala sam loseg dr. sve mi davala bezzee antibiotike, i kad sam promjenila dr. otisla urologu a ne samo dr. opste prakse, zena narucila i bakteriogram onaj, vidjeli sta je u pitanju i za 10  dana ja bila ko nova...a prije toga, cak sam i krv mokrila bolovi bili...uzasss user posted image user posted image user posted image  ali prava terapija, i dosta caja sve rijesi! Znam da je u trudnoci situacija drugacija malo, covjeka je jos vise strah, ali samo ti dobrom dr. da ti da terapiju pravu i vidjeces...aBd...pa nije infekcija nista neizlijecivo bona...glavu gore! user posted image

mama21 i ja sam cula to za leukocite, da nemoraju oznacavati upalu konkretno urogenitalnog trakta...haj ga znaj...

ZANZIBARKO  user posted image user posted image user posted image Cestitamo...da nam budete zive i zdrave i sretne!

Sto su ove nase trudnice vrijedne...one to zacas!

Pauza, drznice...javljajte za vjezbice!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *