Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 11:56:29
animagical
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
ma nista nece biti od antibiotika....mislim ne daj Boze kome zatreba ali nije kraj svijeta...bar ozdravis ko insan za 10 dana! eh da i pila sam dnevno oko litar caja od brusnice, one s pijace... usput sam izbacila puno pijeska sto mi je bio najgori dio
ja imam pijesak u desnom bubregu..jel moguce da su eritrociti od toga? hvala ti...
i ja osjetim desni bubreg jako cesto...boli... kao da se pokrenulo...
nemoj pretjerivati s cajem onda..razgodi na cijeli dan pijuckaj...meni je krenulo kad sam se nalila odjednom litar caja...i nastavila piti cijeli dan, pametna ja, da brze izbacim baje...onda krv piskila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 11:56:30
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Bebica11
hehe neka malkice zeza, nek je samo ziv i zdrav hB
i ja moram caja piti i Nikulin je rekao limuna u caj ne vole bakterije to, kao dobro je za urin
hehe to i jeste ono...cim zaplace svaki roditelj odmah pomisli da ga sta ne boli...vidjecete to i same...svako makar jednom zaplace kad mu beba place...A kad drekne mene preko stomaka presjece...radije bi da mene sta boli nego da place...
heeeej dusa draga
mm ce osijediti uz mene i bebce, jos ako pocnem plakati kad i ona aBd bice cirkus po kuci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 11:57:41
animagical
bebice plakace i tm neces sama nema vece bespomocnosti nego kad beba place a ne znas joj pomoci....onda se u neka doba smiri, zaspi, ili zaguguce...a tebi srce ko kanta...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 11:58:15
Bebica11
ma nista nece biti od antibiotika....mislim ne daj Boze kome zatreba ali nije kraj svijeta...bar ozdravis ko insan za 10 dana! eh da i pila sam dnevno oko litar caja od brusnice, one s pijace... usput sam izbacila puno pijeska sto mi je bio najgori dio
ja imam pijesak u desnom bubregu..jel moguce da su eritrociti od toga? hvala ti...
i ja osjetim desni bubreg jako cesto...boli... kao da se pokrenulo...
nemoj pretjerivati s cajem onda..razgodi na cijeli dan pijuckaj...meni je krenulo kad sam se nalila odjednom litar caja...i nastavila piti cijeli dan, pametna ja, da brze izbacim baje...onda krv piskila
imam i ja eritrocita malo, ne sjecam se broj, dal sad da pijem caj???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 11:58:53
Anoniman
dobila sam nalaz urina..20-30 leukcita, nest eritrocita, bakterija malo - upala u 6 danas na pregled....i vjerovatno bolnica tako dr rekao..pa majko moja mila više
joj grebo bas mi je zao imas prejaku upalu , al uz odg lekove proce abd sve sam to prosla i iza mene je hb a i iza tebe ce biti budi, jaka i strpljiva . Kad sam ja i moje djete prezivjeli i vi cete abd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 12:01:08
animagical
brusnica je ionako dobra a i smiju je trudnice...sto da ne... ja sam je jela i onako-kao grozdjice...a mozete i kompot napraviti, suhe sljive, brusnica, smokve...super bude, pojedete i voce i pomogne i odlascima u wc...meni puuno pomoglo iza poroda, nisam imala nikako apetit, 7 dana nisam jela kako treba...da nije bilo kompota padala bi u wc-u
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 12:02:12
ametist
dobila sam nalaz urina..20-30 leukcita, nest eritrocita, bakterija malo - upala u 6 danas na pregled....i vjerovatno bolnica tako dr rekao..pa majko moja mila više
Ma misa mu malenog Stvarno mi je zao gerbo. Drzimo fige da ne budes morala u bolnicu.
Ja juce odoh da dignem nalaze od krvi, kad me srce nije uhvatilo Holesterol 7,8 a maks. 5,3 i trigliceridi 2,9 a maks 2,1. Mislim, nisam bila svjesna da mi je doktorica napisala da vadim ovo dvoje, cini mi se da u prosloj trudnoci nikad nisam kontrolisala holesterol i trigliceride. Da skratim pricu, hvala bogu na RR i Guglu Nasla sam temu o povisenom holesterolu, iscitala i smirila se....Bogami nekad pomislim, sta sam radila prije gugla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 12:02:17
mala75
e hebemu miša, nadam se da ćeš to antibioticima brzo riješiti pa ako treba i u bolnici, možda je i bolje da budeš u bolnici dok si na antibioticima. čuvaj se draga a mi držimo fige da se ta upala brzo sanira i sve bude OK
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 12:10:44
smajli80
Gerbo draga nemoj da se toliko brineš,proćiće i to.Koliko mogu da vidim da nam je termin u par dana. Takođe sam kao i ti fasovala hroničnu upalu mokraćnih kanala koja je umalo izazvala spontani pobačaj u 18ned.Sreća pa sam se javila na vrijeme.U bolnici sam bila 10 dana na antibioticima i tokolizi.Po povratku iz bolnice sam bila pod jakim antibioticima još 15 dana dok upala nije skroz sanirana. Moraš da prihvatiš činjenicu da MORAŠići u bolnicu ako želiš da izneseš trudnoću do kraja. Meni je odlazak u bolnicu bio strašan jer imam djevojčicu od 3.5 god od koje se nikad nisam razdvajala.Svaki dan mi je dolazila u posjetu i kaže-Jel mama,ti ćeš sutra kući pa ćemo se mi igrati zajedno. .Izdržala sam sve i došla kući svojoj djevojčici. Nakom mjesec dana opet u bolnicu zbog bolova -4 dana. Svašta živ čovjek doživi ali najvažnije i preživi!!! Glavu gore i hrabro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 12:41:52
mala75
eh drage moje meni više ništa nije jasno , sad sam pričala s jednom prijateljicom koja studira medicinu (4 baš za ove leukocite u urinu i njihov povećan broj. ona kaže da ako je urinokultura sterilna i ako u njoj nisu uočene i izolovane patogene bakterije a u nalazu urina se pokazao veliki broj leukocita to nemora ukazivati na upalu mok.kanala ili nečega "dole", već da to može biti i od npr.upale zuba, ili uha i... a onda sam se sjetila i da je mm u nalazu spermograma imao veliki broj leukocita a spermokultura uredna i da je dr rekao da to može biti od upale bilo čega u organizmu
Bebice, možel ovaj limun i u čaj od brusnice????????????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 12:45:12
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mama21e
Super, a jesi zadovoljna njenim radom?
I ja isto idem privatno al bi mi nekako bilo lakse kad bi me zena vodila. Cula sam da je Guticka dobra pa bih kod nje voljela al kazu treba veza
zadovoljna sam, zena je super za rizicne trudnoce , i zanzibarka i ja se kod nje vodimo
sad kad sam lezala u bolnici u sobu mi doveli zenu za CR i ona se vodi kod moje dr. a SNAHA JE DOKTORICE KOJA RADI ISTO NA GAK-U koja asistira doktorima, bude na porodjajima i u prijemnoj, dr.Hidajete, i dr.Hidajeta je svojoj snahi(od brata zeni) rekla da ide kod Nidzare da joj vodi trudnocu, to ti sve govori, a dr.Nikulin mi je 2 puta cestitao na izboru dr
ja bih ti preporucila da ides na GAK jer ti je osjetljiva trudnoca, zanzibarka je tako u 29.sedmici zaglavila u bolnici i iz Vojne je posalju na GAK, nije to dzabe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 12:49:01
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mala75
Bebice, možel ovaj limun i u čaj od brusnice????????????
mala75 meni je dr Nikulin u 22.sedmici rekao da pijem za urinarnu infekciju caj od brusnice, da ne pretjerujem, rekao je litar do litar i pol, da ga ne sladim al da onako malo iscijedim limuna u njega, samo da malcice kisi jer bakterije ne vole kiselu sredinu i tad sam tako sanirala upalu, al sad je bila ogromna isto 20 leukociti pa sam morala i antibiotike piti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 12:50:56
Silver
Gerbo drugooo nasa lijepaa... ja sam pola prosle godine provela sa antibioticima, upale non stop nikad sterilna urino...ma drama...ali imala sam loseg dr. sve mi davala bezzee antibiotike, i kad sam promjenila dr. otisla urologu a ne samo dr. opste prakse, zena narucila i bakteriogram onaj, vidjeli sta je u pitanju i za 10 dana ja bila ko nova...a prije toga, cak sam i krv mokrila bolovi bili...uzasss ali prava terapija, i dosta caja sve rijesi! Znam da je u trudnoci situacija drugacija malo, covjeka je jos vise strah, ali samo ti dobrom dr. da ti da terapiju pravu i vidjeces...aBd...pa nije infekcija nista neizlijecivo bona...glavu gore!
mama21 i ja sam cula to za leukocite, da nemoraju oznacavati upalu konkretno urogenitalnog trakta...haj ga znaj...
ZANZIBARKO Cestitamo...da nam budete zive i zdrave i sretne!
Sto su ove nase trudnice vrijedne...one to zacas!
Pauza, drznice...javljajte za vjezbice!