|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kasalj kod djece
6.4.2011 14:19:07   
Mala Selma
škorpija, ja sma zvala oko 12, 00 sati i odma mi se javila, teta je ljubazna, malo me ispitala šta-kako, ko mi je preporucio alergotestove, sta pije od lijekova i sl., mozda rade do 14,00h, probaj onda ujutro, sabah-zoromuser posted image
Nama se alergija na polen manifestovala crveim i suznim ocima i curenjem nosica, a na bjlance crvenim, haman zivim ranama po tijeluuser posted image
E sada sada, jednom je sam pojeo kuhano bjelance i nije imao reakciju, ali dr. nece da rizikuje i hoce nalaze da bi primio vakcinu onu od 12 mjeseci.
On nije primio ni onu od 18 mjeseci, a sto mora do drugog rodjendana ( valjda je to revakcinacija), da li ima neka reakcija na nju, sad kad cujem da djecica umiru od vakcina ja se sva najezim i bas sam tuzna ako smo mi pokusni kunici farmaceutskih kompanijauser posted image user posted image user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 251
4.5.2011 9:40:21   
R&T@
Recept jeleneT koji prekida suhi kasalj:

Iscijediti limun, posoliti i popiti!

To je to, jednostavno, ali ucinkovito!user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 252
16.6.2011 9:30:43   
Anoniman
A je strašno kašljao te smo išli ljekaru, propisali su nam panklav, prospan i aqua maris kapi... sve je to ispio ali kašalj nije nestao, jest se smanjio i nema upale...sad se javlja poslije spavanja, zakašlje se kao da će povratiti ali ne povrati...ne znam šta da radim???

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 253
16.6.2011 9:52:12   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Breskva

A je strašno kašljao te smo išli ljekaru, propisali su nam panklav, prospan i aqua maris kapi... sve je to ispio ali kašalj nije nestao, jest se smanjio i nema upale...sad se javlja poslije spavanja, zakašlje se kao da će povratiti ali ne povrati...ne znam šta da radim???

jesi mu probala davati onaj caj od luka i jabuka ne bi li povratio, jer je to zrelo vjerovatno, a on ne zna iskasljati...a ima lady26 neki doba caj od kojeg djeca povrate slajm.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 254
16.6.2011 9:57:01   
Lady26
Mala na koji mislis? 

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 255
16.6.2011 10:00:05   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Lady26

Mala na koji mislis? 

ma onaj sto si meni slala link za bronhije...iz rs-a

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 256
16.6.2011 10:00:08   
Anoniman
sad sam našla taj recept bila ga još snimila sebi u slučaju da mi zatreba i nisam ga mogla naćiuser posted image
probat ću sa njim

Neposredna veza do poruke: 257
16.6.2011 10:03:26   
Lady26
Lana je povracala slajm od sljeza...Breskva toplo preporucujem, a caj Dr. Pancic "caj za ublazavanje kaslja" je extra....pomogne nam svaki put....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 258
16.6.2011 10:08:14   
Anoniman
i nama je sljez do sada pomagao i prospan ali sada je baš neki zafrkani ...idem sad da pravim ovaj sirup od luka i jabuka mnogi su ga hvalili...

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 259
16.6.2011 19:12:50   
jasmina_mm
ja svom sinu dajem caj od jaglaca za kasalj i hB uvijek mu pomogne i sljez naravno, a lijekove izbjegavamo dok nam bas ne prigustiuser posted image

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 260
17.6.2011 9:24:20   
Anoniman
Mi bili kod doktora i dijagnoza je sljedjeća
ovo je virusnog tipa-možda je bronhitis ali više mi liči da je alergijskog tipauser posted image user posted image

BUM urbason od 16mg- injekcija, ventolin -inhalacije

Idemo na inhalacije a urbason nisam htjela da primi dok ne donesem nalaze ... danas smo vadili nalaze nadam se da će biti sve u redu...

Pravila sam čaj od luka i jabuka ubrzo je povratio punoooo šlajma, ali poslije toga je češće kašljao, da li to tako trebauser posted image

(odgovor članu jasmina_mm)
  Neposredna veza do poruke: 261
16.7.2011 20:26:18   
škorpija
ajdin danima kašlje kad spava, kad je budan rijetko, čak nekad ko kašalj zvučči ko pseći lavež. nos mu ne curi niti ima nekih drugih tegoba.
kontam da je od klime, ne znam da li da ga vodim ljekaruuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 262
17.7.2011 9:38:02   
Skvo RR
Jesi li probala sa prospanom?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 263
17.7.2011 10:51:34   
balasgirl
I moj A kašlje, najviše kad spava, a kad je budan rjeđe. I nosić mu curi, izvlačim pumpicom koliko mogu. Bili smo kod dr, kaže grlo nije upaljeno, na plućima se ne čuje ništa, nema potrebe išta davati. Međutim, pošto je mali prije mjesec i pol imao mrsu, dala mu je sumamed (kao preventivno da se ne bi vratila), iako je u bolnici primao vankomicin. Ja mu kuham ćaj od bijelog sljeza, al kašalj ne jenjava. Neku noć je baš povratio punoooo šlajma. On se zakašlje i onda taj šlajm proguta. Kontam da nisu opet zubići, trpa sve živo u usta.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 264
17.7.2011 12:34:38   
škorpija
dajem surup od bijelog sljeza, ustavri pomiješam mu u čak od akmilice s medom, neće sirupd da popije nema šanse, zato dosad nismo niti jedna antibiotik popili jer su oni naročito gadni ne možemo ga ni silom natjerati da popije

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 265
27.10.2011 12:17:12   
bembela
drage moje,moze li pomoc,savjet?Ludim vec evo treci mjesec,moj bebac toliko vec kaslje.Sa dva mjeseca se naglo zakasljao,ostao bez daha i istu noc smo primljeni na Pedijatriju.Lezali desetak dana,a on primao ventolin inhalacije, ventolin sirup i xiclav.Dijagnoza bronhitis i upala pluca.kad smo napustili bolnicu, bio je na terapiji jos sedmicu i od tada nista ne pije od lijekova.Kada sam pitala da li smijem da mu dajem nesto na prirodnoj bazi,rekli su mi nikakve domace eksperimente , nista osim caja od majcine dusice.Ja sam ipakpocela kapati u nosic sljez i malo davati da pije,pored ovog caja,ali on nikako da prestane kasljati,evo vec treci mjesec.
Da li je neko bio u slicnoj situaciji ? Sta da radim ? Bebi je sada peti mjesec. Hvala

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 266
27.10.2011 12:21:41   
Malenaoduvijek
beba i dalje kaslje i nakon tri mjeseca?pa jeste bili na kontroli, jeli sanirana upala pluca.to je bas dugo i nije ok.

imas sirup sa lovorom i smedjim secerom za ublazavanje kaslja, a oprezno sa sljezom mala je beba da bi ga pila, ok u nosic kapati ali piti nemoj velike kolicine

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 267
27.10.2011 12:29:32   
chuci
da nije u pitanju alergija na nešto pa tako dugo kašlje.

nisam sigurna da tako mala beba smije ovaj sirup sa lovorom.

treba ispitati šta je uzrok ne može beba eto onako kašljati, bez razloga tri mjeseca, ako je tada izliječen bronhitis.

jel suho kašljuca ili se čuje šlajm?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 268
27.10.2011 12:31:58   
Malenaoduvijek
koliko ja znam, malena od Hanady je pila ovaj sirup sa 4 mjeseca, ali se svakako slazem sa tobom da treba ispitati uzrok kaslja.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 269
27.10.2011 12:34:19   
bembela
bili na kontroli proslu sedmicu,to nam je vec peta od bolnice.Pluca su dobra,nema nista na njima,upala je sanirana,jos mi kaze doktorica da kasalj moze trajati mjesecima jos,ali meni to nekako bas i nije ok.
Caj vise kapam u nosic,samo mu jednom u toku dana dam pola male kasikice da popije.
Jos nije ljubitelj nikakvog caja,i to ga jedva natjeram da popije.
Probala sam i sa onim balzamom od Dr.Theiss-a, onda je dobio neki osip tu gdje sam mazala,pa sada ni to ne mogu.

Neposredna veza do poruke: 270
27.10.2011 12:36:00   
Hanady RR
Traba ispitati uzrok kašlja definitvno...3 mjeseca su dug period još uz korištenje terapija.

moje dijete jeste pilo sirup sa lovorom u tom periodu.
također sam davala na kašikicu čaj od luka i jabuke....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 271
27.10.2011 12:39:22   
bembela
ma joj,znate ove nase doktore kakvi su...ponekad mi se cini da znamo i mozemo bolje od njih.Isli smo pulmoalergologu na pregled,ali kaze da nema potrebe ni za cim jer nema nista na plucima.
A kasalj je na pocetku bio "mokar",znao je malo i slajma izbaciti,ali sada je suh,nista ne "HROPTI" po njemu

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 272
27.10.2011 12:39:44   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: bembela

bili na kontroli proslu sedmicu,to nam je vec peta od bolnice.Pluca su dobra,nema nista na njima,upala je sanirana,jos mi kaze doktorica da kasalj moze trajati mjesecima jos,ali meni to nekako bas i nije ok.
Caj vise kapam u nosic,samo mu jednom u toku dana dam pola male kasikice da popije.
Jos nije ljubitelj nikakvog caja,i to ga jedva natjeram da popije.
Probala sam i sa onim balzamom od Dr.Theiss-a, onda je dobio neki osip tu gdje sam mazala,pa sada ni to ne mogu.

da lu su urađeni alergo testovi

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 273
27.10.2011 12:40:39   
bembela
a koliko je imala mjeseci kada je pila ?

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 274
27.10.2011 12:41:57   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bembela

a koliko je imala mjeseci kada je pila ?

Moja mlađa djevojčica sklona je bila borhitisu...pila je obe varijante sa 4 mjeseca

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

čuvanje bebe
danza

Ko čuva vašu bebu dok radite?

jaslice (33%)

teta (16%)

nana / baka (35%)

ostalo (16%)

Broj svih glasova: 150

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *