Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 22:36:03
lepetetka
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
Dobar dan zenice! Ja vas citam kad stignem, ali nista ne mogu zapamtiti
To se zove mumnesia...mene nekad prosto stid što dosta stvari zaboravim.... Lady, Jelo da ture što prije spadnu dobre vibre Ja evo svoju bila smjestila u krevet kad me zove hehe preračunala sam se, evo je sada konektovana na siku u polusnu nadam se da će sada zaoprave zaspati hehe
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 22:41:26
ladyblue RR
uh...
nije mi do života. N mi je gorila do 21:30h. 39,5. jedva sam skinula. Ibuprofen svukao na 38,5 a onda je uhvatio takav plač da je revala dobar sat vremena. jadnica, toliko je izmučila temperatura. tuširala je, zabavljala ali ništa. teperatura kako stoji, stoji. i na kraju čepić joj stavim i u roku od 20 min., mokra k'o čep a temperatura 37,4. tek tada je počela da trlja oči. presvučem je i stavim na spavanje i nije se više čula. nije mogla da spava od temperature a njoj je 21:30 kao meni 4 ujutro.
napatismo se i jedna i druga...valjda će sutra biti bolje
Jelena, kakva je kod tebe situVacija?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 22:42:21
animagical
ja ne da zaboravljam dogadjaje, pocela sam zaboravljati i ljude danas nisam poznala poznala komsinicu i pitam mm ko je ona zena sto je sad tu bila ispred on me gleda...
nego pomozite sta da mu radim, knjezav je dramaticno...nista mu ne godi..a da spava ni pod razno...evo ga nosa ga mm, on stuca i dize glavu,ne moze da mu je smiri...i nece da se nosa prema sebi vec da gleda okolo...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 22:51:20
Super Beba
lady - e jbm, pa kako više...baš vas steglo...držim fige da noć bude mirna, da se ne vraća temp..pa odraslog čovjeka bi ta temp. slomila, a ne (soon to be) jendogodišnjakinju...duša slatka.. jelena - kako Ana? Je li kod tebe kritična situacija? animagical - probaj sa fenom, upali i vidi hoće li se smirit... sporty - super za odijelo, sad si mirna :) mersiha - kako A.? Je li se on smirio? Njemu bi mogli bit zubići, u tom je vaktu...
< Poruku je uredio Super Beba -- 26.10.2011 22:52:29 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 22:54:30
mala_sa
Vece svima Moj A evo pajki , danas je dobio nekih novih igracaka, pa se bas fino igrao
Za sve male bebice koje bljuckaju nama je jakooo pomoglo kad sam mu podigla madrac u kreveticu, tako da uvijek spava "nizbrdo", i odtad sam ga i prestala dizati da podriguje jer vise nije bili potrebe, a i on je cvrsto spavao, bez stalnih budjenja zbog bljuckanja
Amam i Entinte i A isto "sjedi" tacnije ljuljuska se tamo - vamo tako da ga ja vise i ne stavljam u sjedeci, kad bude mogao sam onda nek sjedi koliko mu je volja
Mersiha meni je A jednom tako plakao drugi dan poslije vakcine, i ja slucajno pogledam kad onaj ubod mu se zacrvenio i postao tvrd; cim sam mu stavila oblogicu smirio se
Nadjici i Anci zelimo sto brze ozdravljenje
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 23:25:09
ladyblue RR
malo prije,udjem u sobu,pipnem je,dijete mokro k'o cep. Cak je i vreca mokra. Dizi je,presvlaci,susi kosu. Evo je lezi i samo sto nije zaspala. Trebam joj jos u 12 dati antibiotik pa se nadam da sam zavrsila za danas. Za svaki slucaj navit cu alarm da me budi par puta da joj provjerim temperaturu iako ona ne spava kada je dobije. Ne znam koliko ovaj cepic drzi temp. pod kontrolom ali se nadam da ce dobaciti do jutra.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 23:34:28
treciputmama
evo padobranca opet!!!
odavno hocu pitat al sve zaboravim-jel ijedna bebica ima "lahko gibljive zglobove"- naime, moja A je rodjena sa deformacijom stopala, hvala Bogu, radi se o stecenoj a ne urodjenoj- zbog polozaja koji je imala u pupi desno stopalo joj "bacalo" vani i kad smo bili kod ortopeda kaze on da ima te zglobove, te bebe oni zovu "gumenim"...cak je i mene pitao (nakon sto mi je pregledao rucne zglobove) da li mi je neko ranije rekao da imam gibljive zglobove i da je mala to od mene i nasljedila a ja nisam ni znala da ih imam , bar ne takve!!!! stopalo se vratilo u normalu...ali bas me zanima da li je jos neko imao takvu "dijagnozu"...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 26.10.2011 23:41:54
Leena
Samo da vas pozdravim i pozelim bolesnim bebicama brz oporavak
Ja sam zaglavila na poslu danas, pa nisam mogla na kafu, ne znam ni jeste li isle? Esma jos kaslje, nalazi krvi skoro sve ok, dva neka sitna odstupanja, cekam bris...
Ljubim vas i
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 8:26:13
Anoniman
Jutro od nas...jesmo li ovo prvi?
Kod nas katastrofalno stanje, temperatura ide i do 40, ona nervozna, bi svasta, a nema snage ni za sta. Nece da jede, a vidim da je gladna. Nadam se da je Nadja jutros bolje? Kako su ostale bebice, nadam se da nema bolesnih. Ljubimo vas
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 8:43:14
sweet insanity
Jutro i od nas. Saljemo vibre ozdravilice bolesnoj dječici!!! Ana znaci gor?i Lady, kao je Nađa jutros?
Mi ustaleu 8 h. Ja bih mogla jos al ona s eigra. Ima napredka, legla je u 22 , obicno i lijeze tako. Prva tura je bila 3 i pol sata, pa 2 i pol, pa dva i kroz dva smo ustale U prosjeku svaka 2 h sam s eja budila jer nisam i ja legla u 22 neg u 23.
P.S. Kad i kako ste vi bebice ucile da spavaju ranije. Moja od pocetka kansije lijeze, 22 je cak za nju to ranije
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 8:44:00
tukica
Jeeeeelooooo uzela sam one granule...pitanjce, malo je zbunjujuce objasnjenje oko uzimanja, jel joj dajem 5 granula u 10 ml vode po 4 puta (dakle, iz 4 puta) ili svaki put istopim novih 5 granula i dam joj? i ima li veze sto ona pola prospe kad pije jer nece da pije?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 9:31:03
ladyblue RR
jutro...i kod nas katastrofa. Dobila je jutros u 3:30 temperaturu skoro 40. Davala joj Ibuprofen na 38,5 ali nije mogao nista jer je temp. bila previsoka. U pola 5 sam joj stavila cepic pa cekala da se preznoji,presvukla je i spavala je od pola 6 do pola 8. Trenutno nema temp., evo je puze. Ja polomljena ali sta je-tu je!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 9:34:38
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: tukica
Jeeeeelooooo uzela sam one granule...pitanjce, malo je zbunjujuce objasnjenje oko uzimanja, jel joj dajem 5 granula u 10 ml vode po 4 puta (dakle, iz 4 puta) ili svaki put istopim novih 5 granula i dam joj? i ima li veze sto ona pola prospe kad pije jer nece da pije?
Svim majkicama i bebicama dobar jutar
mozes davati 4 puta i pazi da ne prosipa. U stavi u kasicicu i malo joj glavu zabaci pa joj daj. Najbolje je da 10-ak min. prije i poslije nista ne jede i ne pije.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 9:38:30
palachinken
Misha mu, nadam se da ce danas biti bez ture. Dusa draga, bas se ispatila.
Kad smo kod ture, mi imamo nekakav digitalni toplomjer koji mjeri u uhu i preko čela temperaturu. Koliko se ja sjecam, turu nam je mama mjerila ispod pazuha i u guzi. Koliko mi je ovaj digitalac ustvari pouzdan kad preko cela izmjerim? Ne mogu naci nigdje koji je raspon te temperature normalan.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 9:48:51
Super Beba
lady - N. dusha slatka..pa otkud tako visoka temperatura...nadam se da joj se danas neće vraćati, da ste je se riješili... palachinken - po mom ličnom iskustvu, bolji su živini od ovih digitalnih (iako su eto živini zabranjeni u EU )...znam da imaju neki toplomjeri u obliku cuce, ne znam koliko su oni pouzdani... jelena - je li A. išta bolja danas?
kako su ostale nervozne bebice? Mi smo sinoć isto imali nemirnu noć, mali se vrtio i budio čitavo vrijeme, slomio me...pola sata spava, pola sata kenka i doziva...i tako do jutros...sad evo zasp'o jutarnju turu, ja pijem kafu i gledam TV, malo dušom da dahnem, jer nemam kuveta ni da zaspem :(
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 10:08:51
taurus
pa je li nas netko poželio
ja sam bila pravo loša zbog bubrega i mokraćnih kanala E sam poslala jedan dan kod svekrve jer nisam mogla ustati iz kreveta pa smo je juče vodili na vakcinu i sve je ok, nije bilo ture evo polako se sve vraća u normalu
šta sam propustila predpostavljam da je bila kafa sa cickolino, a ja nisam mogla doći a baš bih voljela da smo se vidjele
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 27.10.2011 10:20:29
Almaa
IZVORNA PORUKA: treciputmama
evo padobranca opet!!!
odavno hocu pitat al sve zaboravim-jel ijedna bebica ima "lahko gibljive zglobove"- naime, moja A je rodjena sa deformacijom stopala, hvala Bogu, radi se o stecenoj a ne urodjenoj- zbog polozaja koji je imala u pupi desno stopalo joj "bacalo" vani i kad smo bili kod ortopeda kaze on da ima te zglobove, te bebe oni zovu "gumenim"...cak je i mene pitao (nakon sto mi je pregledao rucne zglobove) da li mi je neko ranije rekao da imam gibljive zglobove i da je mala to od mene i nasljedila a ja nisam ni znala da ih imam , bar ne takve!!!! stopalo se vratilo u normalu...ali bas me zanima da li je jos neko imao takvu "dijagnozu"...
i ja imam takve zglobove posebno na rukama, da mogu skroz lakat okrenuti na drugu stranu, meni to nije nikakva smetnja, cak naprotiv, a mislim da je i moja cura to naslijedila od mene...