|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
26.10.2011 22:53:21   
drznica
Ja sam cula na vjezbicama na Otoci da je taj plivasept opasan, kaze babica isto kao Domestos i da ga treba razblaziti u vodi i lagano prati, ne daj Boze da dotakne oci bebi...Ensad ne znam...i ja imam za svaki slucaj, stvarno ima jak miris bas ko domestos. Minie, cuvajte nam se!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2026
26.10.2011 22:56:10   
animagical
drznice, nama nije bio jak...nismo se ni zacrvenili od njega, a kupali se svi ja, Ajnur i mm cijelu sedmicu...od glave do pete..jedino ne kosa...eh sad ako neko ima extra osjetljivu kozu...moja je osjetljiva, cesto se ospem ako mi npr krema ne godi, ali od plivasepta nista...

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2027
26.10.2011 23:01:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: gerberka

felix ovaj je iz ze, ima ih dvojica...ma sladak je, ljubazan.kaze meni kupi sebi šumski magnezij user posted image user posted image user posted image valjda je to šumeci..ovo spominjem nevezano za leukociteuser posted image
Znam da mislis na ZE  zato kazem bila sam gore stalno po boln. pa sam ih dobro zapamtilauser posted image user posted image ja znam za jednog nizak celav arap ga zovu u poznim godinama a ima jedan mlad ko rosa i lijepuser posted image user posted image user posted image bogami neznam taj kako se zove .
Hannice kako si ti kako deveras user posted image pusa drugarici.

To ti je Zijo.user posted image Mislim da bi se uvrijedio da cuje da mu neko govori da je u poznim godinama.user posted image
Dobro sam felix,ako se moze tako reci.user posted image Ne boli me nista konkretno ali svasta nesto mi fali. Hvala sto uvijek pitas za mene i Hanu. Pusa za tebe i druga Anela.user posted image

Znam da bi se dokt.doticni bunio user posted image user posted image jednom mi prica cimerica bila vani a on isto se potrefio a ulicom prolaze dobro"napucane"djevojke a on kaze ne skida oci stavi ruke u dzepove i samo se pomalo ceska user posted image user posted image mi smo popadale od smjeha tad u bol. kad smo lezale na patologiji
Sto ova rece jedna kao da se nije dovoljno nagledao da izvinete zenski gospodja user posted image malo mu ....
Nisam o njemu cula nista dobro , sad neznam nisam na svojoj kozi vidjela sreca .
Kad sam pitala iskusne zene kod koga bi, sve su rekle samo nemoj njemu sto et neznam user posted image
Falit ces kad odes u bol. virkat cu ovdje da ugrabim mustuluka i da cestitam abd .(ja se ovdje pravo udomaci user posted image user posted image ) .
Pusa I vama i blizancima , sve najbolje mila od srca da se abd s hajrom rijesis .

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 2028
26.10.2011 23:15:04   
drznica
IZVORNA PORUKA: animagical

drznice, nama nije bio jak...nismo se ni zacrvenili od njega, a kupali se svi ja, Ajnur i mm cijelu sedmicu...od glave do pete..jedino ne kosa...eh sad ako neko ima extra osjetljivu kozu...moja je osjetljiva, cesto se ospem ako mi npr krema ne godi, ali od plivasepta nista...

Ma samo nek' pomaze...e stvarno me plasi ovo nase stanje bolnica user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2029
27.10.2011 7:00:38   
minie
IZVORNA PORUKA: drznica

Ja sam cula na vjezbicama na Otoci da je taj plivasept opasan, kaze babica isto kao Domestos i da ga treba razblaziti u vodi i lagano prati, ne daj Boze da dotakne oci bebi...Ensad ne znam...i ja imam za svaki slucaj, stvarno ima jak miris bas ko domestos. Minie, cuvajte nam se!

Draga i mene je to najvise zabrinulo sto je Berina govorila da je jak. Ja sam R kupala hipermanganom, ali kaze ova patronazna da je ipak bolje da ga kupamo 5 dana u pliva septu tako sto cemo u kadicu sa vodom dodati malo sampona i tim ga okupati, od glave do pete, samo poslije dobro saprati. Procitala sam da ne smije uci u uho, sad kontam da mu stavim vaticu kad ga budem kupala. A nama je rekla samo da peremo ruke sa rastvorom. I kaze ona, na Jezeru svaku novorodjenu bebu okupaju u Pliva septu, e sad da li je to istina user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2030
27.10.2011 8:13:36   
buduca mami
jutro drage moje, imal jos budnih??
cestitke drznici na ulasku u 9.eto i tebi pocinje iscekivanje user posted image
ja sinoc po prvi put osjetih bolove u stomaku,ono nalik menstrualnim,znaci poceli su bar prvi znakovi,mada kaze dr. da necu do sl.sedmice vjerovatno...
zanzibarka,selminja.vi ste bas blizu jel da??? kad su vam termini???
vi bi trebale prije mene,ne znam ima li jos neka,koja je bas tu blizuuuu??
pozdrav svim user posted image , cuvajte se prehlade,ja se jos patim s tim, :(

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2031
27.10.2011 8:14:24   
emma.L
Plivasept imamo i ja još uvijek ponekad prsa operem njime ili se istuširam, Emi ponekad rukice operemo poslije vrtića i parka, MM je skontao da mu pomogne za akne da ponekad opere lice njime, a bebu smo kupali nekoliko puta njime kao običnom kupkom pod tušem. Lice sam bebi čistila tako da na sterilnu kompresu stavim malo i prebrišem lice pazeći na oke a onda prvo mokrom pelenom izbrišem dobro, pa tek onda na umivanje. Kosicu nismo prali jer me bilo strah onoga što piše na etiketi, ali mi patronažna reče da su oni nekad bebe kupali od glave do pete time bez straha, naravno ono kao preko ruke pod česmom. Ja ne bih ipak.
E sad, nama je bio jak, jer se beba isperutala sva, ali smo uzeli A-Derma od Avena i sad je super. Za lice koristim Mustela Stelatopia jer je i Emi pomoglo da se onaj hormonski osip očisti samo je kod njega to prošlo duplo brže uz Plivasept.
Mislim da je Plivasept nužno zlo. Ja danas idem ponoviti bris nosa i nadam se najboljem user posted image .
Nemam više vremena čitati od do, samo se nadam da su sve mame i bebe dobro, bilo 2 u 1 ili ove veće bebice :).

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2032
27.10.2011 8:20:24   
minie
Drage moje hvala vam na iskustvima koje ste podijelile sa mnom, necu ni ja onda bebi prati kosu onda Pliva septom, nego boicnim samponom. Bas me zabrinulo to sto pise da ne smije uci u uho, a ni dotaci sluznice. Pracemo mu onda samo tijelo. Pupak nam je otpao i nadam se da mu sampon nece smetati.

Veliki hug od mene i mog bebaca

R 17.10.2011.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2033
27.10.2011 8:23:11   
minie
Emma.L sretno danas, nadam se da ce bris biti OK. I ti si se u Vojnoj porodila? Jos jedno pitanjce, gdje se uzima bris, je li opet na ginekologiji ili user posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2034
27.10.2011 8:34:59   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: buduca mami

ja sinoc po prvi put osjetih bolove u stomaku,ono nalik menstrualnim,znaci poceli su bar prvi znakovi,mada kaze dr. da necu do sl.sedmice vjerovatno...

Dobro jutro drage mojeuser posted image

Buduća mami ja imam još 12 danaa do termina,a nadam se da će bebi i prijeuser posted image
Ja sam se opet "oduzela" spavanjem,mislim da bih dan mogla prespavatiuser posted image Hanice i ti u ponedjeljak ideš na GAK koliko sam upratila hehe i ja ću ali neznam da li će me ostaviti...Baš je ovaj 9-ti sav u nekom odbrojavanji i iščekivanjuuser posted image

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 2035
27.10.2011 8:36:07   
emma.L
Ma ja nemam vremena ići u Vojnu, pa ni ne znam gdje bi to bilo. Ja ću trknuti kod Geže danas privatno, jer živim na Dobrinji. Idem sad iščitati šta je to vas snašlo u Vojnoj. Da, i ja sam se tamo porodila.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2036
27.10.2011 8:39:13   
Selminja
Jutro drage moje user posted image
Buduca mami ima zanzibarka koja je presla termin prije 3 dana, ako se vec nije porodila, sinoc se javljala doduse, pa sam onda ja, Pahuljica pa valjda ti user posted image Bit ce bebica aBd user posted image
Minie bas mi je drago ako je R napredan i lijepo siki i nadam se da cete rijesit se tog problema oko bakterija i kupanja. Kako je biti mamica user posted image
Ja ispijam kaficu, nisam mogla duze spavati, i bas uzivam uz jutarnji program, pogotovo kad me novopecene mamice prepadnu kako se kasnije necu imati vremena naspavati user posted image sad cu da je ceifim do 10h user posted image
Pahuljice jaranice, ima li sta novo? Kod mene nista, pucam od snage i energije, jedino to user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2037
27.10.2011 8:41:52   
veki_aki
Dobro jutro moje user posted image  i mamice! Ima li kakvih novosti?
Sretno svima koje idu na preglede i pretrage, da vam svi rezultati budu super.
Dobro dosla Miracleuser posted image user posted image user posted image !
Mini kako ste mi jutros? Ako je stafilococus aureus ne brini nista strasno, MRSA-metilrezistentni stafilokokus aureus je druga sorta skroz. A to nije vas slucaj...user posted image Ljubni mi Rijada!
Pozzzz svima!

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2038
27.10.2011 8:44:33   
emma.L
minie, koliko vidim, iste smo ti user posted image . Dan prije poroda ja u Sanasi odem da sebe pokrijem uraditi bris grla i  nosa i bude nalaz uredan. To je petak ujutro. U subotu ujutro mi pukne vodenjak i na pregledima u Vojnoj to prijepodne provedem neka 2 sata, da bi uvečer u 12 sati bila primljena zbog poroda i tada mi uzmu bris. Dakle nekih 36 sati nakon sterilnog brisa, nađu tu bakteriju koja jeste zlatni stafilkok, ali dr. kaže nije MRSA nego taj što 30 % ljudi ima u flori nosa - dakle kliconoštvo. Na pitanje kako je bris prethodnoga dana prije posjeta Vojnoj bio ok, kaže treba 3 dana zaredom uzimati da se dobije valjan nalaz. 
Naravno izbezumim se, MM ode po njihove kapi i dobro se raspita šta s bebom i Emom. Kaže Ema ako je radila bris za vrtić (a jeste par dana ranije) nema potrebe ponavljati, bebu nema potrebe mrcvariti, eto kao MM može uraditi radi mira u kući ali nikome ništa neće biti. user posted image
Ja odlučim da ne paničim radi bebe i njenog mira kad doji, stavljala one kapi 5 dana, 3 dana pauze i danas idem ponoviti bris.
A Plivasept zato ponekad ovako i koristimo, nadamo se najboljem. A bebu stalno prevrćem i gledam u potrazi za simptomima user posted image , ne mogu si pomoći.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2039
27.10.2011 8:47:30   
emma.L
IZVORNA PORUKA: Selminja

Ja ispijam kaficu, nisam mogla duze spavati, i bas uzivam uz jutarnji program, pogotovo kad me novopecene mamice prepadnu kako se kasnije necu imati vremena naspavati user posted image sad cu da je ceifim do 10h user posted image

Selminja, meni još uvijek prva beba ne da spavati user posted image , dok je spremim ujutro u vrtić i vratim se u krpe, druga se budi. A jutros on odlučio i prije nje ustati da jede, pa i nju probudio, pa ja ostala ćeifiti kavu jer nekad mi je i to jako potrebno, skoro kao san. I opet se ne bih vratila na radoblje prije njih dvoje (osim kad uvečer počnem jesti i vrata od frižidera od iscrpljenosti a oni još ne spavaju, hahahaha).

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2040
27.10.2011 8:50:01   
minie
Selminja predivno je biti mama, nema nista ljepse na svijetu nego drzati user posted image u narucju.

Veki_aki cekamo vas da dodjete user posted image

Emma.L ja se njega nisam ni sjetila, koliko kosta da se uradi bris u njegovoj ordinaciji?

R 17.10.2011.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 2041
27.10.2011 8:52:32   
emma.L
Mislim da je malo skuplji, čini mi se da je bilo grlo i nos 40 KM. Dakle, možda 20 samo jedno od ovoga.
Oboje je u Sanasi 25 KM, ali kako rekoh, ne mogu baš toliko vremena još uvijek odvojiti a da bebača vodim po ordinacijama, rano mi je još.
Ako ti ne gori, napišem danas popodne, kad se vratim. Dakle, još jedna Dobrinjka user posted image .

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2042
27.10.2011 8:53:13   
minie
IZVORNA PORUKA: emma.L

minie, koliko vidim, iste smo ti user posted image . Dan prije poroda ja u Sanasi odem da sebe pokrijem uraditi bris grla i  nosa i bude nalaz uredan. To je petak ujutro. U subotu ujutro mi pukne vodenjak i na pregledima u Vojnoj to prijepodne provedem neka 2 sata, da bi uvečer u 12 sati bila primljena zbog poroda i tada mi uzmu bris. Dakle nekih 36 sati nakon sterilnog brisa, nađu tu bakteriju koja jeste zlatni stafilkok, ali dr. kaže nije MRSA nego taj što 30 % ljudi ima u flori nosa - dakle kliconoštvo. Na pitanje kako je bris prethodnoga dana prije posjeta Vojnoj bio ok, kaže treba 3 dana zaredom uzimati da se dobije valjan nalaz. 
Naravno izbezumim se, MM ode po njihove kapi i dobro se raspita šta s bebom i Emom. Kaže Ema ako je radila bris za vrtić (a jeste par dana ranije) nema potrebe ponavljati, bebu nema potrebe mrcvariti, eto kao MM može uraditi radi mira u kući ali nikome ništa neće biti. user posted image
Ja odlučim da ne paničim radi bebe i njenog mira kad doji, stavljala one kapi 5 dana, 3 dana pauze i danas idem ponoviti bris.
A Plivasept zato ponekad ovako i koristimo, nadamo se najboljem. A bebu stalno prevrćem i gledam u potrazi za simptomima user posted image , ne mogu si pomoći.

Nadam se da ce sve biti OK i da necemo imati problema zbog ove bakterije.

R 17.10.2011.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2043
27.10.2011 9:02:06   
minie
IZVORNA PORUKA: emma.L

Mislim da je malo skuplji, čini mi se da je bilo grlo i nos 40 KM. Dakle, možda 20 samo jedno od ovoga.
Oboje je u Sanasi 25 KM, ali kako rekoh, ne mogu baš toliko vremena još uvijek odvojiti a da bebača vodim po ordinacijama, rano mi je još.
Ako ti ne gori, napišem danas popodne, kad se vratim. Dakle, još jedna Dobrinjka user posted image .

Nisam user posted image , ali mi nije daleko. Svakako ne bih vodila bebaca, nego samo ja da uradim. Ja tek sinoc pocela sa kapima.

R 17.10.2011.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2044
27.10.2011 9:17:55   
buduca mami

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

IZVORNA PORUKA: buduca mami

Dobro jutro drage mojeuser posted image

Buduća mami ja imam još 12 danaa do termina,a nadam se da će bebi i prijeuser posted image
Ja sam se opet "oduzela" spavanjem,mislim da bih dan mogla prespavatiuser posted image Hanice i ti u ponedjeljak ideš na GAK koliko sam upratila hehe i ja ću ali neznam da li će me ostaviti...Baš je ovaj 9-ti sav u nekom odbrojavanji i iščekivanjuuser posted image

e daa meni je termin za 18 dana,znaci zanzibarka je vec presla granicu,haj aBd ona ce prva da bude sa bebijem svojim od nas xxl trudnica,onda selminja,pahuljica i ja,ma divno,bice bebica,ma uopceno ja mislim da je u 2011.bio pravi baby boom ;)

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 2045
27.10.2011 9:29:54   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Selminja

Ma naspavar ces se, vjeruj mi. Prvo, organizam ti se adaptira pa ti 5 sati sna bude kao 10 nekad, a drugo, nisu bebe bas neumorni drekavci, makar nije moja bila, on je u ceteresnici stalno spavao, a evo sad se jednom budi u noci. A ima ih sto s dva mjeseca cijelu noc prespavaju u komadu.
Moj savjet od srca je da hvatas dnevne sne, makar prvih mjesec dana, znaci uspavas bebu i odmah i ti za njom, pusti se kuce, kuhanja, interneta user posted image 20min preko dana i ti ko nova.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2046
27.10.2011 9:33:43   
pahuljica_25
Biće biće bebica ove sedmice je bilo baš živo a ne sumnjam da će i naredne aBduser posted image
Draga Selminja i kod  mene zatišje,sad idem u prave šetnje i shopinge i ništa,više me je nešto boluckalo dok sam ono strogo mirovala a sad ništa. Zapravo sinoć sam se uplašila koliko se bebi gurao,udarao u mjehur i čitavu noć sam imala osjećaj da će dole da izađe jer me baš pritiskao čak i u ležećem položajuuser posted image Ja se zezam rekoh samo ti sine guraj dole ne bi li šta pokrenuo.

Buduća mami
ima li kod tebe kakvih simptoma?

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 2047
27.10.2011 9:46:07   
mamina princeza
ej drage moje d ava spozdravim .... emaL minie bice sve ok abd. bas kod svakog ista prica vidim s tim bakterijama al eto opet ne daj Boze gore to je ok sve.

Vidim dosta vas se muci s upalama tokom trudnoce. ja sam se proslu trudnocu mucila s tim ovu manje hB mad ame jednom zapeckalo pravo i pojacala sam brusnicu i dobila neki recept s dinjom kojiu sam napravila dva puta i sad mi je ok. Urin mi je dobar. ( Recpet s dinjom : samo se skuha ona sredinja dinje u oko litar vode kuha se oko sat da se smanji kolicina na jednu casu i onda se procjedi i popije i kazu da je super za eserijuiju coli posebno)

Kad sam bila na pregledu prekjuce jedna zena koja je izlazila ba so tome pricala s doktorom kako joj urin pokazuje leukocita puno i bakterija dosta a urinokultura sterilna. On opet kaze urinokultura je pouzdanija puno jer ovdje u urinu mogu preci i bakterije s koze pa se ukazati u urinu sto ne bi trebalo ni peckati ni stvarati probleme zato je jako bitno pravilno uzeti urin ( oprati se prije detaljno, uzeti srednji mlaz) i pazljivo dati u sterilnoj bocic. A kod nas u DZ je haos stavis u neku njohovu posudu moras presuti i onda mor abez poklopca stajati jedno dva sata dok se ne smiluju da ga uzmu. I svaki put se s njim aubjedjujem zasto ja insistiram da predam u svojoj boci. KAd vec dajem volim da budem sigurna i moja stvar.... a jednom mi se ba sprikazalo puno bakterija i opall bjelancevine ono a za dva dana nista nije bilo bez terapije. Zato ja bas pazim ako oni vec nece.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 2048
27.10.2011 9:56:35   
Bebica11
Jutro zeniceee

mene jutros probudilo lagano probadanje s jedne strane al svakako bilo vrijeme za tabletu i smirilo se hB, mirujemo i tako....uh ta MRS-a sto me plasi bas

hej pahuljice do koje sedmice si pila ginipral i mirovala?

Neposredna veza do poruke: 2049
27.10.2011 9:57:36   
buduca mami

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Biće biće bebica ove sedmice je bilo baš živo a ne sumnjam da će i naredne aBduser posted image
Draga Selminja i kod  mene zatišje,sad idem u prave šetnje i shopinge i ništa,više me je nešto boluckalo dok sam ono strogo mirovala a sad ništa. Zapravo sinoć sam se uplašila koliko se bebi gurao,udarao u mjehur i čitavu noć sam imala osjećaj da će dole da izađe jer me baš pritiskao čak i u ležećem položajuuser posted image Ja se zezam rekoh samo ti sine guraj dole ne bi li šta pokrenuo.

Buduća mami
ima li kod tebe kakvih simptoma?

eeee pahuljice,sinoc sam po prvi put osjetila bolove,neke onako slabasne u stomaku,dok ledja me ubijaju stalno,al mislim da nece bebi jos,sad me prehlada muci,pa sam slaba i ne hodam previse,a inace sam pokretna,stalno negdje idem,setam,nemam jos pravih simptoma,bebice nam se navikle na okruzenje i ne izlazi im se,hehe,al i ja ocekujem prije termina da ce izaci :)

Neposredna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *