Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:03:42
Bebica11
Gerberka i meni se haman ISTO DESILO......radila ja nalaz urina u utorak u DZ i pokazivao 2-3 leukoita, odem u bolnicu i radila ga u petak, pokazuje 20 leukocita pa sam na antibioticima, ugl mi sto smo gore na tokolizi smo sve imale urinarnu infekciju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:05:56
gerberka
imal sad to veze sa kontrakcijama ama nisam normalna vise, ja mislim daoni iskreno pojma nemaju..jesi imala kakve simptome. ne mogu da razaznam simptome ko kad piskim odkako sam trudna pa stalno ne mogu nabrojati...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:09:22
veki_aki
E moje studentske sve vas kontam. Ja sam bila apsolvent kad sam sa sinom bila trudna i opet se polagalo, cak sam i diplomski po citav dan radila u labu jedno3-4mjeseca, i uspjela sam pasti ispit usmeni jedno 5 dana pred termin, zato...samo navalite, ako vas sta puno zdravlje ne zeza. Poslje kad dodje malo je teze.Meni 1 ispit ostao kad sam se porodila al sam diplomirala tek kad je njemu bilo 8 mjeseci. I pametnica sam se opet uvalila u sl.sad idem na postdipl.a ove muke me ubise. Pravo sam se uljenila...Hajmo mi jedna drugu bodrit, mi to mozemo sad vise nego ikad !Samo nesekirajte bebice u pupi radi ispita. Sve to dodje na svoje. Mahanje od mene svim !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:22:04
dush
Gerbo, ja mislim da su oni nesto zeznuli, nesto mi nema logike da su ti sve 3 urinokulture sterilne a opci nalaz katastrofalan.... :S Probaj jos jednom uraditi u nekoj drugoj ambulanti, mozda i privatno.... Nemoj se sekirati
Meni do sada nisu radili nikakve briseve ni papa test, zato sam se privatno narucila kod dr.Divanovica u ponedjeljak pa da vidim sta ce on da mi kaze. I kada kazem da me stomak bolucka non stop, kazu to je normalno, da se javim ako budu veliki bolovi po citav dan ili krvarenje. Do sada su mi samo jednom uzeli krv i urin i izmjerili pritisak. A ja imam hiljadu ? u glavi, sve me zivo interesuje :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:26:04
gerberka
dush, moj dr kaze da nije bas pametno gurati speculum i uzimati briseve samo kad se mora...a nemam koristi od sekirancije, nemoj ni ti da brines. samo polako..meni je bilo njavaznije da nemamo antitijela, a danas mi dr kaze leukociti za bebu nisu preopasni u smislu da joj naskode tako da cu uzimati antibiotike ako bude upala ja bih samo voljela znati kako da uocim upalu..bol? vlazne gacice? peckanje? cesto mokrenje?
samo cesto mokrim ali to je simptom i trudnoce
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:26:20
Mamolina
evo i ja malo virnula ,bas mi nedostaju drugarice RR..Hanna je vec fina bebica u sub. ce pun mjesec .. pa cu se cesce druziti sa vama ..Vidim nove bebice i mamice od srca cestitam zdravlja i srec vam zelim !! Ja sam apsolvent ostala su mi 3 ispita u trudnoci sam jedva 1 polozila toliko sam lijena bila a sada kad sam dobila bebu i vidjela kakve su to obaveze pravo sam ljuta na sebe sto tih 9 mjs.nisam iskoristila za ucenje .. Vidim da ste sve masalla !!ljubim vas puno !!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:36:21
Semica
IZVORNA PORUKA: Mamolina
evo i ja malo virnula ,bas mi nedostaju drugarice RR..Hanna je vec fina bebica u sub. ce pun mjesec .. pa cu se cesce druziti sa vama ..Vidim nove bebice i mamice od srca cestitam zdravlja i srec vam zelim !! Ja sam apsolvent ostala su mi 3 ispita u trudnoci sam jedva 1 polozila toliko sam lijena bila a sada kad sam dobila bebu i vidjela kakve su to obaveze pravo sam ljuta na sebe sto tih 9 mjs.nisam iskoristila za ucenje .. Vidim da ste sve masalla !!ljubim vas puno !!
e tako sam i ja ljuta na sebe...i ja sam apsolvent ali mi ostalo 20 ispita do diplomskog..imala cijelu proslu godinu da ih polozim ( dok sam trudna bila) ali kao sto ti kazes ulijenila sam se bila i samo 1 sam polozila...lazem 1,5 ali posto je pocela nova sk.godina i to pola ispita mi je propalo...moram ponovo polagati...stvarno ne znam kako cu to sve pored ove malene drekavice...ali neka je ona meni ziva i zdrava a fakultet ce se vec nekad privesti kraju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:38:28
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
dush, moj dr kaze da nije bas pametno gurati speculum i uzimati briseve samo kad se mora...a nemam koristi od sekirancije, nemoj ni ti da brines. samo polako..meni je bilo njavaznije da nemamo antitijela, a danas mi dr kaze leukociti za bebu nisu preopasni u smislu da joj naskode tako da cu uzimati antibiotike ako bude upala ja bih samo voljela znati kako da uocim upalu..bol? vlazne gacice? peckanje? cesto mokrenje?
samo cesto mokrim ali to je simptom i trudnoce
gerberka nisam imala pecenje ni nista, malo je kao tamniji urin bio nego sad, i sad imam osjecaj samo da izvines da lakse piskim, za cas...ako je to kakav simptom pojma nemam, i da...ustajala sam 2 puta po noci prije antibiotika a sad ne
a eto mozda imaju i kontrakcije veze s bubrezima jer obicno na prituzbe da krsta bole prvo salju da vadis urin
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:39:07
buduca mami
masallah ovih dana je bas krenulo, cestitke za GIFT i za vodoliju, ja i bebach bili na kontroli danas,hB sve je uredu,uspjeli smo se ugurat i na uz, prednjaci glavica,pa sam se sad smirila,znaci zauzeo je pravi polozaj.... drage moje studentice, drzite se i ucite sad,koliko god da je dosadno i tesko,nece vam sigurno poslije bit nista lakse. ja sam zavrsila fax prije trudnoce,al znam po iskustvu svojih prijateljica da se sve to oduzi nakon poroda,... eto sretna sam sto je sve ok danas proslo,krecemo i na predavanja za trudnice,i na vjezbice koliko budemo stigli,jos da me ovo smrcanje i grlo prodju :) pozzz svim i mamicama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:41:43
gerberka
vidiš bebice to si me dobro uputila, jer ja nocu idem piškiti po 5 puta ako mi vjeruješ..i to najmanje..znas kako zezam se sa muzem prije urinokultura da je nemoguce dati prvi jutranji kad ja po cijelu noc piskim ne znam draga, hvala ti puno... a i leđa me bole, ali vala i to od pocetka trudnoce kad i nisam imala ove leukocite..nekako imam taj osjecaj da se razvlacim na sve strane jedino ovo mokrenje cesto i kao blagi pritisak dole..ali i beba mi je nisko..ostaje mi samo ovo cesto mokrenje
budem vidjela? kakve pijes antibiotike? koje?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:44:31
Bebica11
vidiš bebice to si me dobro uputila, jer ja nocu idem piškiti po 5 puta ako mi vjeruješ..i to najmanje..znas kako zezam se sa muzem prije urinokultura da je nemoguce dati prvi jutranji kad ja po cijelu noc piskim ne znam draga, hvala ti puno... a i leđa me bole, ali vala i to od pocetka trudnoce kad i nisam imala ove leukocite..nekako imam taj osjecaj da se razvlacim na sve strane jedino ovo mokrenje cesto i kao blagi pritisak dole..ali i beba mi je nisko..ostaje mi samo ovo cesto mokrenje
budem vidjela? kakve pijes antibiotike? koje?
u bolnici su mi davali cefalex(i meni i ostalim) a na otpusnom cefabos da kupim, ukupno primjena je 5 dana, 2 kapsule ujutro 2 uvecer, imam jos 1 dan aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:49:38
gerberka
bebice, odlicno, ti zavrsila, a i ne piju se dugo ja sam u petak na kontroli, ima sve da ga ispitam..sretnem jednom dr arapa na hodniku, pokazem mu nalaze kaze sine ostavit cemo mi tebe..ahaaa, malo morgen ode gerba ponoviti sutra nalaz pa svome dr ..sreca nađoh ga gore..svi razlicito kontaju ja cu danas popiti onaj frucatlov brusnica sok makar da malo ubijem ove leukocite
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 15:09:05
minie
Dan drage moje,
Cestitam Vodoliji i ovim putem i zelim sve najbolje njoj, malenom Ajdinu i NJM
Cestitam svim trudnicama nove sedmice i mjesece i ocekujemo jos bebica (ovih dana bio pravi baby boom)
Mi se bas super oporavljamo, bebac masAllah pravo zabucio, kaze patronazna, sto on dobro ruca. Mama je jako sretna sto ima dovoljno mlijeka da doji soje pile. Meni je isto rana zarasla, mada jos uvijek ne mogu sjediti, super je obzirom na desavanja. Samo smo malo tuzni, zvali su me iz Vojne bolnice i rekli da imam bakteriju u nosu i da moram koristiti kapi, pa oper vaditi bris, a i bebaca kupati u Pliva septu (iako smo to zeljeli izbjeci)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 15:24:03
Anoniman
bebice, odlicno, ti zavrsila, a i ne piju se dugo ja sam u petak na kontroli, ima sve da ga ispitam..sretnem jednom dr arapa na hodniku, pokazem mu nalaze kaze sine ostavit cemo mi tebe..ahaaa, malo morgen ode gerba ponoviti sutra nalaz pa svome dr ..sreca nađoh ga gore..svi razlicito kontaju ja cu danas popiti onaj frucatlov brusnica sok makar da malo ubijem ove leukocite
uh jesi i na letila na koga treba ...... meni je dovoljno da ga vidim cula sam svasta lose o njemu gore , ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 15:33:40
gerberka
felix ovaj je iz ze, ima ih dvojica...ma sladak je, ljubazan.kaze meni kupi sebi šumski magnezij valjda je to šumeci..ovo spominjem nevezano za leukocite
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 16:01:48
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica
Jel se to porodila vodolija? Felix je iz Tesnja. Gerbice sta je kod tebe zapelo?
a pricamo o doktoru arapu a meni draga hannice, opci nalaz urina 20000 leukocita a sve tri urinokulture sterilne..sutra da ponovim nalaz pa u petak kontrola, da vidi hocu li antibiotike..ama vise mi je muka od moje gospođe kako se ti osjećaš?
< Poruku je uredio gerberka -- 26.10.2011 16:02:13 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 16:08:13
Hannica
Kad se vodolija prije porodi,mene nema par sati i odmah neke novosti. Vodolije draga cestitam od . U poslijednje vrijeme samo nam se djecaci radjaju,djevojcice nesto zapele.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 16:27:34
ametist
IZVORNA PORUKA: minie
Samo smo malo tuzni, zvali su me iz Vojne bolnice i rekli da imam bakteriju u nosu i da moram koristiti kapi, pa oper vaditi bris, a i bebaca kupati u Pliva septu (iako smo to zeljeli izbjeci)
Minie, jel MRSA u pitanju? Ako jeste, onda je znaci ima i u vojnoj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 16:37:17
drznica
Samo da vas sve pozdravim...danas se osjecam super...sinoc nisam opet uspjela zaspati do 4-5 jer je mali pravio dernek u pupi...pa kako god da se okrenem nije njemu po volji. Onda sam u jednom momentu povisila ton i trznula mm jer sam pomislila dijete ce izaci na pupak hahahah. Toliko je pritisno, da i sad ne mogu vjerovati. E da se hoce vako boriti kad bude delozacija
Minie, jel mrsa ili samo onako radi prevencije da kupas bebu? Silver, hocemo sutra u Skerlica na vjezbe? Svima velika pusa...