Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 12:30:59
Arina
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: dzenyA Mi smo bili prekjuce kod dr. bebi je teska 1 kg ,sve je ok hvala bogu,mali guzonja sjedi ne mice....
mashAllAH, neka tako i nastavi biti samo ok i uredno
ja se naspavala, dva sata odvalila....
ja ipak ne mislim da je sve do psihe, meni je bilo ekstra do neki dan, hodanje, nema bolova i sl i onda odjednom stomak se spustio, boli me , žigovi...neka meni moga giniprala..meni je i dr potvrdio da je ženama koje su imale spontani i kiretažu grlić mekši, ušće slabije...
slazem se s tobom ....meni je poslije kiretaze tacno dugo trebalo da sve dode na svoje.....nisam nikako ni ostajala trudna iako smo nastojali...a poslije porodjaja......imala dvije menstr. i ostala trudna....ipak se dole sve to struze i razvlaci pa i ne bilo raskupusano....dok sve zamladi...obnovi se ....uf jos je mene neki kreten dobro izuljo ...mislila sam da cu otici preko glave.... ...ne ponovilo se nikad nikom nedaj Boze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 12:32:52
Arina
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: dzenyA Mi smo bili prekjuce kod dr. bebi je teska 1 kg ,sve je ok hvala bogu,mali guzonja sjedi ne mice....
mashAllAH, neka tako i nastavi biti samo ok i uredno
ja se naspavala, dva sata odvalila....
ja ipak ne mislim da je sve do psihe, meni je bilo ekstra do neki dan, hodanje, nema bolova i sl i onda odjednom stomak se spustio, boli me , žigovi...neka meni moga giniprala..meni je i dr potvrdio da je ženama koje su imale spontani i kiretažu grlić mekši, ušće slabije...
gerberka ja sam radila papu u 28. sedmici, mislim ne svojom voljom, dr na svoju ruku odradila jer imam onaj polip, malo sam krvarila taj dan al sve ok, al bris ti je bolje raditi ako vec zelis da vidis sta se dole sabralo
a i ja sam imala kiretazu,mozda je i meni zato ovo ovako
Bebice.....sigurno doprinosi dobrano tom tvom stanju.....ma sta svasta mi moramo predeverati...dobro smo ikako na pameti....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 12:37:03
gerberka
jeste meni dr rekao kao oslabi usce i to dobro...
žene ja sam vise uradila uzv-ova dojki nego pape..dojke pregledam svake godine ( nafurala sebe da budem preventivna i informirana ..ebiga ), a papu nisam nikad radila do nakon spontanog kad je bio upalan..i to ne uradih kod svog dr nego kod mame na poslu..i moj mi dr rekao da je bilo previse rano nepuna 3 mj od kiretaze i normala da ce biti upalan..gledao je on mene par puta..sa onim paparaticima, kaze sve ok, mirno, nema upale, ali odbija da mi radi papu i bris u trudnoci šta mislite moze li on neke provjene vidjeti kolposkopom i onako sa spekulumom kad viri ne tripuj nista nego kontam..zaboga odkud odjednom otvaranje i omeksan grlic...inace moj dr vazi za vrsnog dijganosticara i jako detaljnog dr, ali meni nije jasno zasto nece...
e sad idem po cokoladu i po nalaze...
< Poruku je uredio gerberka -- 26.10.2011 12:39:29 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 12:41:24
Bebica11
gerberka mozda bas zato nece da ti radi zbog grlica, ma bona i bolje je, radices pred kraj, nemaju upale veze s tim, to nam je il od ciscenja ili ETO TAKO kako dr znaju cesto objasniti stvari ja sam radila i bila ubjedjena da je posteljica i mozda kontr zbog upale kad nije, imam samo gljivice, a na uzv oni vide ako imas puno iscjetka i sl. a i u nalazu urina bude iscjetka ako imas nesto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 12:44:38
Bebica11
hej zene, mene ovo mirovanje ubi, ja samo jedem
nego
JEL KO KORISTIO POLYGYNAX vagitorije u trudnoci??? Moja dr rekla da kupim i ja uzela i ponijela u bolnicu i stavim na onaj stolic i nekako mi mrsko bilo tamo ih aplicirati jer ne mozes ruke drzati higijenskim, il dirnes krevet il steku il stolic i svasta po bolnici ima i tako meni stajale one kad jedna trudnica govori da se one ne smiju koristiti u trudn i da joj u 3 apoteke nisu htjeli dati ove vaginalete pa me bas uplasi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:02:17
ametist
Sve tri urinokulture sterilne, jeeeeeeeeeee Bas sam sretna, uljepsa mi se dan
gerbo ako sam te dobro skontala, nisi radila papu prije trudnice a sad ti dokt. odbija da uradi? Mila vjerovatno ima svoje razloge sto nece da cacka dole, a ne daj boze ako bude trebalo uzece ti bris sigurno... se stvarno previse brinu , ja znam
bebice nisam koristila te vaginalete, al jesam Nystatin. Tacno pola uputstva je ispisano sa upozorenjima i nezeljeni efektima....a opet doktori haman pa najcesce propisuju te vaginalete.
Btw kad sam se sjetila, neko je preporucivao biljne vaginalete, kantarion i neke trave, ono na biljnoj bazi, nece stetiti i odem ja u apoteku da ih kupim. Apotekarka me naruzi, sto ja to na svoju ruku i ne htjede da mi proda....ja u drugu apoteku, jer sam se vec tu zainatila i kupim ih. Kad na uputstvu, ogromnim stampanim boldiranim slovima pise da ih trudnice ne smiju upotrebljavati Eto da i to znate
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:04:52
Semica
nego
JEL KO KORISTIO POLYGYNAX vagitorije u trudnoci??? Moja dr rekla da kupim i ja uzela i ponijela u bolnicu i stavim na onaj stolic i nekako mi mrsko bilo tamo ih aplicirati jer ne mozes ruke drzati higijenskim, il dirnes krevet il steku il stolic i svasta po bolnici ima i tako meni stajale one kad jedna trudnica govori da se one ne smiju koristiti u trudn i da joj u 3 apoteke nisu htjeli dati ove vaginalete pa me bas uplasi
ja ih koristila ...smiju se koristiti ;)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:08:12
Semica
Na svakim vag pise da ih trudnice ne smiju upotrebljavati ili da nije preporucljivo ,neka vas to ne brine!!! Ja sam 3 vrste vag u trudnoci koristila i evo Sarah hB i ziva i zdrava...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:12:41
Bebica11
Semice hvala ti , vjerovatno je ona zena na svoju ruku htjela uzeti jer ja sam apotekarki dala nalaz i ona mi je bez problema prodala te vag iako vidi da sam trudnica, i to nisu neke divlje apoteke vec Sarajevo apteka uz Dz
sacekacu ja vikend pa cu ih poceti koristiti aBd da bar napunim 34 sedmicu, jer ako mi pocne curiti od njih ili nes da se ne brinem jel voda i da mi je dr tu, sad ide u Englesku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:18:11
Bebica11
hvala dzenyA, sad mi je dusi lakse, kako je zena zavristala kao u 3 apoteke joj nisu htjeli dati i pocela navoditi razloge kao da utice na bebu ovo ono prepala me pravo iako ja vjerujem svojoj dr
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:18:26
mamina princeza
Ej drage moje da se i ja malo javnem. Ovih dana sve mi nesto frka imam dosta nekihmajstora po kuci i basti. Juce sambila na kontroli u opstoj bolnici i hB dobro sam:) Posteljica mi se pomakla prema gore p anije vise stanje panike!!!! Bebach dobar i jos jednom potvrdjeno da je djecak pa se sad usudim na ovom BB kupiti koju stvarcicu za pocetak.
Kako ste mi vi...Bebice 11 izasla si kuci super hB kuci je ipak sve lakse. Sto se vaginaleta tice poliginax smijes sigurno- mozda ne samo u prvom tromjesecju al poslije svakako smijes. Posebno pred kraj. Kad sma isla na vjezbice prije tri godine savjetovali da su prije poroda tamo nekad oko 37 sedmice korist eneke vaginalete posebno radi gljivia a ako zena misli da mozd aima i jos nesto na prvom mjestu su bile poliginax. Ja sam ih licno koristila dva puta u trudnoci , jednom tada na kraju i jednom kada mi je doktor prepisao. A cim sam izasla iz onog perioda od 12 sedmcia sam koristila neopenotran. Tako da ako ti je doktorica rekla slobodno pusti te sto ne daju u apoteci.... Ipak dokotri znaju kad je vec korist od njih a i ja sam zaista milion puta procitala da nisu stetne.
Joj sad nesto kontam moracu mjenjati nick .... hihih... nije fer prema ovom djecaku u pupi da ostenem samo mamina princeza. Mjenjala sam nick jednom prije 3 godine zbog drugih razloga pa mi sad bas bezveze al mislimd a cu to odraditi ovih dana pa ako bude promjena javim vam da me pepoznate
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:23:28
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Semica
nego
ja ih koristila ...smiju se koristiti ;)
jesam ja dva puta a da sam samo te svakakve su mi jos davali,canasten rojazol, nistantin ......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:26:51
Anoniman
j, kaze sve ok, mirno, nema upale, ali odbija da mi radi papu i bris u trudnoci šta mislite moze li on neke provjene vidjeti kolposkopom i onako sa spekulumom kad viri ne tripuj nista nego kontam..zaboga odkud odjednom otvaranje i omeksan grlic....
zasto bi ti, radili kad nemas uplae sve o.k hb meni su radili u trudnoci jer sam imala prejaku upalu i + morala bris jer sam imala bakt .od jaki upala na brisu A to odakle omeksan grlic neznam , i od cega i kod mene je bilo ko ce ga znat.! Sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:30:50
Semica
ma nista bebice...Dr znaju sta rade ne brini se...a vag ti daje za dobro tvoje bebe ( da ne prolazi kroz sekret i baje razne pri radjanju) , a ne da bi naskodila bebi :*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:47:21
gerberka
evo mene..prvo da vam položim raport, a onda da vas idem čitati
atitijela TAT - negativna , hvala Bogu , nemamo sa njima više ništa do poroda
krvna slika - super, hemoglobin, željezo, šuh....trombociti su 152 uglavnom na donjoj granici , al nemam nigdje zvjezdica
urinokulture - sterilne sve tri
i sad BUM - nalaz općeg urina k a t a s t o f a ..leukocita 18-20*na desetu što znaci oko 20000 kazu mi da se javim na trudnocko, ja dole kad moj dr..kaze sad mi nista nije jasno urinokulture mi sterilne, a opci nalaz urina pokazuje upalu rekao mi da sutra ponovim u drugoj instituciji opci nalaz urina, pa u petak pregled, ako bude upala - antibiotici...ja samo znam da mi je pun kofer njihovih nagađanja..u istoj instituciji radis dva srodna nalaza jedan pokazuje upalu, drugi pokazuje da je sve ko bombona..allaselamet još jednom ..ne zna covjek il da place il da se smije..ne sto se bojim ludo nego sto ne mozes biti siguran u ove nase labaratorije ..ebo ih patak
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:51:04
gerberka
nego
JEL KO KORISTIO POLYGYNAX vagitorije u trudnoci???
meni je samo dr rekao za neopenotran forte da sadrze nesto sa M sto bas nije preporucljivo..ostalo sam sve koristila.no sikiriki, a te su mi apoteci doktorice najdraze..usla ja da kupim vrkutu kad smo ganjali bebu kaze ona meni jel to vi ne mozete imati djece..ma maaaarrrššš
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 13:53:01
Anoniman
nego
Bebice meni je ginekolog u DZ prepisao te vaginalete i ja stavila samo jednu. za par dana predjem gore na GAK kod Nikulina i kaze ni slucajno vise da stavljam te vaginalete. Dade mi Canesten i stvarno mi je ona jedna vaginaleta pomogla. Tako... vidim razlicita iskustva i misljenja, ali zasto rizikovati. I na uputstvu pise da nisu preporucljive u trudnoci, tj. da su ispitane na nedovoljnom br. trudnica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.10.2011 14:00:17
mama21e
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: mama21e
Drage moje , ima li sta novo, jel se koja zenica porodila
Evo skupila snage i uzela da ucim, poslije bajrama mi ispiti a ne znam kako cu nisam isla nikako na fax. Samo nek mi je Bog dragi na pomoci.
Ima li jos koja trudnica da studira??? kako se vi snalazite???
ima novopecena mama studira...i jos cu morati 30KM od aprila svaki ispit placati a ostalo mi ih 20 :(
Ojj, nije ti lahko Mogu zamisliti ucis i hranis bebicu Ma ja nemam snage da ucim, jos me mucnine nisu prosle pa nekakav umor... i kad dodje do ucenja nemam snage Pod velikim sam stresom kako ce sve ovo ispasti, hocu li ispolagati sve ispite?!?!