|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
25.10.2011 9:26:25   
bananica
IZVORNA PORUKA: SivaEminencija

IZVORNA PORUKA: bananica

Hvala vam na odgovorima. Trebao mi je pogleda iz nečijeg drugog ugla. Čisto da ne umislim sebi da sam samo ja upravu user posted image Vjerovatno i nisam u svemu.

Postoji problem i u meni, u smislu da se ja teško otvaram za priču. Smirena sam osoba ali mi se znalo iz prijašnjih iskustava u životu desiti da se tako u nekoj raspravi zapalim i kazem neke stvari koje ni ne mislim pa je onda belaj. Tako da slažem se sa vama trebam razgovarati sa svojom zenom.

Neznam da li neko od vas zivi u zajednici, jel li ta kuhinja toliki problem?

ja ne zivim u zajednici,i ne mogu odgovoriti na tvoje pitanje,ali me zanima sta je problem oko kuhinje?? raspored kad ce koja kuhati? mora se jesti ono sto tvoja mama skuha?

Ma nemora se uopste jesti to sto moja mama skuha. Može napraviti sta god hoce. Samo je problem što kako ona kaže nije mogla ni sa svojom mamom u kuhinji pa joj je problem i sa mojom. U kuci gdje je zivjela sa svojima imala je kao odvojen stan, pa se kako kaze nije ni svojima javljala kad ode i dodje.

iskreno da ti kazem ne bih ni ja voljela imati za obavezu javljati se nekome svaki put kad trebam izaci iz kuce, tacno bi me to gusilo, ne bih se osjecala slobodno

lijepo vas dvoje razgovarajte, vazno je da se vi slazete i volite, a ostalo ce sve vremenom doci na svoje

(odgovor članu SivaEminencija)
Neposredna veza do poruke: 1576
25.10.2011 9:26:29   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Da moj muz ne postuje moje roditelje ja bi se razvela marina

bas ti vjerujem da bi

Vjeruj mi da bi,jer mene moja moja majka rodila i odgojila,isto kao njega,njegova,zato ako ja mogu postovati njegove,ne vidim razloga da on ne postuje moje i sad ja treba da se sekiram i stajem izmedu dvije vatre,i zivim u nezadovoljstvu,pa nisam luda,bolje je biti i sam nego u losem brakuuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1577
25.10.2011 9:27:43   
Dida79
Ovdje je u pitanju kucni odgoj i nepostivanje kuce u koju si dosla.
Gospodjica je sve vidjela prije nego sto se udala,znala je da ce biti u zajednici,znala je da ce djeliti kuhinju sa svekrvom a jedino sto nije znala da nece moci biti gazdarica u tudjoj kuci i tu nastaje problem
Zaista postujem djevojke koje prije udaje kazu necu u zadjednicu i tacka ali ne podnosim folirantkinje koje prije nego se udaju pristanu na sve e onda nakon nekoliko mjeseci pocinje da im smeta svaki klinac.
SivaEminencijo sjedi sa svojom zenom i popricaj sta ona hoce mada je ocigledno to je da se odselite sad je lopta na tebi hocesli ili neces

Neposredna veza do poruke: 1578
25.10.2011 9:28:24   
chuci
znam i ja vala jednu ovakvu
misli da je iznad muževih, ko šta se ona ima sa njima ispričavati svako malo, pa i ujutro i uvečer. a niko ne traži da sjediš ujutro i piješ kahvu, valjda je red kad se izlazi iz kuće a se pozdravi, kao i kad se ulazi u kuću.

to po meni nema kućnog odgoja. čuj živiš u istoj kući sa starijim ljudima, i još uz to jedan je bolestan, valjda je kulturno kad prolaziš da se pozdraviš i pitaš za zdravlje. bili ne bili roditelji tvog muža. pa da si u podstanarima i prolaziš pored vrata a unutra ljudi budni i bolesni pitaš za zdravlje, ccc

baš ne mogu ovo vala.

sad malo konstruktivno. sjedeš sa ženom i pričaš sa njom. pitaš je za razloge. možda je njeno ponašanje posljedica nečega. veliki je problem u zajednicama što se svašta nešto podrazumijeva da se mora uraditi, a mi mlade, hoćemo sve same, hoćemo svoju slobodu, svoju kuću. kažeš govorila ti je žena da joj nije problem zajednica, onda mora biti neki razlog što se sad promijenila.

vodi računa da će ti svako ko ti daje savjete ovdje, dati iste na osnovu svog iskustva. neko ko je imao loše iskustvo sa svekrvom i miješanjem, će zauzeti stranu tvoje žene, neko ko je imaš možda loše iskustvo ponašanja prema starijoj ženi koja je nekome bila svekrva će zauzeti stranu tvojih roditelja.

ti moraš dođi do rješenja svoje situacije, a da bi to uradio moraš saznati koji su uzroci ovakvog ponašanja tvoje supruge.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1579
25.10.2011 9:29:25   
mamabb

Hvala vam na odgovorima. Trebao mi je pogleda iz nečijeg drugog ugla. Čisto da ne umislim sebi da sam samo ja upravu user posted image Vjerovatno i nisam u svemu.

Postoji problem i u meni, u smislu da se ja teško otvaram za priču. Smirena sam osoba ali mi se znalo iz prijašnjih iskustava u životu desiti da se tako u nekoj raspravi zapalim i kazem neke stvari koje ni ne mislim pa je onda belaj. Tako da slažem se sa vama trebam razgovarati sa svojom zenom.

ja ne zivim u zajednici,i ne mogu odgovoriti na tvoje pitanje,ali me zanima sta je problem oko kuhinje?? raspored kad ce koja kuhati? mora se jesti ono sto tvoja mama skuha?

Možda, kad je red na suprugu da kuha i ona pravi nešto po svom ćejfu sveki dodaje kako i šta treba da uradi, a ako se to ponavlja svaki dan, može ići na živce, barem meni bi. Jednostavno, brate, pitaj je u čemu je problem a prije nego planeš izbroj do 10.

04.12.2008.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1580
25.10.2011 9:29:31   
bananica

MOj ti je savjet razvedi se,ne znam sto ces sa takvom osobom u braku,izvini,ali tako jeuser posted image

Mene je moj svekar jednom pravo uvrijedio,moj muz nije sa njim pricao,ali ja sam mu rekla da to nije uredu i uvijek kazem,ne moramo se voliti,ali postovati da jer ipak smo jedna obiteljuser posted image

ja gluplji savjet odavno ne procitah

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1581
25.10.2011 9:30:17   
Amrino

Ma nemora se uopste jesti to sto moja mama skuha. Može napraviti sta god hoce. Samo je problem što kako ona kaže nije mogla ni sa svojom mamom u kuhinji pa joj je problem i sa mojom. U kuci gdje je zivjela sa svojima imala je kao odvojen stan, pa se kako kaze nije ni svojima javljala kad ode i dodje.

Pa eto- sama ti je rekla- ne kontam sta ti nije jasno? Jel ti mi trebamo reci jeli to problem tvojoj zeni a njoj ne vjerujes na rijec? Ne kontam stvarno user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

Neposredna veza do poruke: 1582
25.10.2011 9:30:34   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Dida79

Gospodjica je sve vidjela prije nego sto se udala,znala je da ce biti u zajednici,znala je da ce djeliti kuhinju sa svekrvom a jedino sto nije znala da nece moci biti gazdarica u tudjoj kuci i tu nastaje problem
Zaista postujem djevojke koje prije udaje kazu necu u zadjednicu i tacka ali ne podnosim folirantkinje koje prije nego se udaju pristanu na sve e onda nakon nekoliko mjeseci pocinje da im smeta svaki klinac.
SivaEminencijo sjedi sa svojom zenom i popricaj sta ona hoce mada je ocigledno to je da se odselite sad je lopta na tebi hocesli ili neces

Dido79 svaka cast upravu si 100%

Hello, it's me...

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1583
25.10.2011 9:32:55   
SivaEminencija

Sve to stoji. Da je uslov ženidbe bio da neće da živi u toj kući dosta bi se stvari drugačije odvijale. Meni sad ne pada na pamet da se selim u neki iznajmjeni sta pogotovo zato što sam da izvinete krv propišao da se ta kuća napravi i sad da se selim u neki stan. Ima i do mene, mogla je se ta kuca i drugacije organizovati pri izgradnji ali sam ja tad bio mlad i nisam razmišljao o tim stvarima. Druga stvar ne ide mi se ni radi bolesnog oca, cija bolest nije banalna.

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1584
25.10.2011 9:33:11   
Amrino

S duznim postovanjem ali mislim da ne mozes znati sta je zajednica dok ne dozivis. Za x stvari sam mislila da mnogu a tek kad se suocis s njima skontas- ups jesam se za******.
A koliko sam skontala- ta njihova zajednica je trebala da izgleda da oni skoro cijelo vrijeme budu sami- jer njegovi rade u drugom gradu- a sada se situacija promijenila?

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1585
25.10.2011 9:34:07   
Anoniman
Kad nekog sretnes u prolazu pozdravis a da moras svako jutro i vece  nekom salutirati samo zato sto zivisu njihovoj kuci ,ma daj ba sta vam je...
Sivi ti moras da shvatis ti si u braku sa svojom zenom ,tvoji roditelji nisu a ni ona sa njima,razmisli kako bi tebi bilo da si ti u kuci njenih i nanjenom mjestu...

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 1586
25.10.2011 9:34:56   
mamabb

iskreno da ti kazem ne bih ni ja voljela imati za obavezu javljati se nekome svaki put kad trebam izaci iz kuce, tacno bi me to gusilo, ne bih se osjecala slobodno

lijepo vas dvoje razgovarajte, vazno je da se vi slazete i volite, a ostalo ce sve vremenom doci na svoje

Da, ali oni dijele kuhinju pa mislim da stoga ima i obavezu...neka namjesti sebi pa da ne mora nego hoće džabalane a vamo ko ih šiša.

04.12.2008.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1587
25.10.2011 9:35:38   
Nedi
Iskreno, da sam ja u pitanju ne bih se ni udala jer zajednica nikako nije ono sto ja zelim u svom zivotu Prije nego što smo se uzeli priča je bila mogu ja sa tvojom mamom, nije problem što je jedna kuhinja i tako - Vjerovatno nije bio problem jer tvojih nije bilo kući, a sad kad su tu naravno da dolazi do nesporazuma. Također mislim da je malo vjerovatno da tvoji (mnogo si subjektivan) gledaju nju kao svoju kćerku-ona je tuđa kost i uvijek će biti i nikada ne znaš kako se ponašaju tebi iza leđa - Imaš ovdje temu Svekrve pa mozes vidjeti da  99% svekrva hinjski teroriše snahe ili ih bar provocira i ponižava a muževi nemaju pojma kako im se mama ponaša ili ne vide u tome problem.

Dalje, ne vidim zašto ona ima obavezu svaki dan 2 puta obilaziti tvoje roditelje??? Moj otac je isto sad malo loše ali ja idem kod njega svaki dan, i moja je obaveza da idem a ne obaveza mog muža. On ode jednom u 7dana i naravno ako ga zamolim da nesto pomogne uraditi će ali moji roditelji su moja obaveza a ne mog muža. Isto tako i obratno, muževi roditelji su prvenstveno njegova briga a ja ću naravno uletiti kad zatreba. Zaista puno očekuješ, i najgore je što misliš da je to normalno da natovariš ženi obanezu da svaki dan 2 ili više puta obilazi tvoje roditelje i to još umorna sa posla. Ok obići u 2-3 dana obzirom da ti je otac sad bolestan, uskočiti ako nešto zatreba ali svaki dan ispijati kafe mi je previše. A to ko fol samo 1-2 minut da svrati bi vjerovatno kroz koji mjesec bilo-Joj vidi kakva je samo s vrata mahne ni da uđe.

Vidim da ti smeta što i odgovori tvojim roditeljima. Izgleda kod vas zabranjeno i iznositi svoje mišljenje? Šta sad trebaju je provocirati a da šuti i klima glavom da bi ti bio sretan? Podrazumijeva se da je komunikacija uvijek pristojna i da pazi da ne uvrijedi tvoje jer su ipak stariji ljudi, možda da malo mami skreneš pažnju da ne govori nešto ako vidi da smeta. Ne kažem ni da sad tvoja mama treba paziti na svaku riječ ali mame hoće (u većini slučajeva) najmerno naivno nešto govoriti jer znaju da snahi to smeta.

Savjet-Treba da se odvojite. Svi se mi borimo na više frontova i ti  trebas bolju organizaciju. Danas su to dva fronta-kuća-roditelji. Sutra ce biti 4 kuća roditelji-djeca-posao kako ćeš to kad su ti i ova dva previše?
Razgovaraj sa svojom suprugom otvoreno, malo smanji očekivanja i zamoli je da ti pomogne sad kad ti je otac bolestan i ako misliš da ne poštuje tvoje roditelje reci da ti to smeta i da bi zelio da se to promijeni.

< Poruku je uredio Nedi -- 25.10.2011 9:45:50 >

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1588
25.10.2011 9:36:08   
bananica

Sve to stoji. Da je uslov ženidbe bio da neće da živi u toj kući dosta bi se stvari drugačije odvijale. Meni sad ne pada na pamet da se selim u neki iznajmjeni sta pogotovo zato što sam da izvinete krv propišao da se ta kuća napravi i sad da se selim u neki stan. Ima i do mene, mogla je se ta kuca i drugacije organizovati pri izgradnji ali sam ja tad bio mlad i nisam razmišljao o tim stvarima. Druga stvar ne ide mi se ni radi bolesnog oca, cija bolest nije banalna.

eh sad, uzmite u obzir da je drugaciji pogleda na zivot u zajednici prije udaje, a drugacije to sve izgleda kad upadnes u nju
ne vjerujem da je zena znala sta je sve ocekuje i sta ce joj sve smetati , ipak je teorija jedno,a praksa je gadnijauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1589
25.10.2011 9:36:11   
Amrino
Ja sam frapirana i sokirana izjavama nekih zena. user posted image user posted image user posted image

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1590
25.10.2011 9:36:48   
teacher75
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Kad nekog sretnes u prolazu pozdravis a da moras svako jutro i vece  nekom salutirati samo zato sto zivisu njihovoj kuci ,ma daj ba sta vam je...
Sivi ti moras da shvatis ti si u braku sa svojom zenom ,tvoji roditelji nisu a ni ona sa njima,razmisli kako bi tebi bilo da si ti u kuci njenih i nanjenom mjestu...

slazem se, nekad nisam raspolozena nizakoga, jedva cekam umorna da udjem i izvalim se kod kuce, pa bi mi bas bilo muka da onda maxuz svracam do sveki i svekra i pricam s njima. zar mora bas svako jutro i vece, ne znam sta bih pricala s njimauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1591
25.10.2011 9:37:14   
bananica
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1592
25.10.2011 9:37:36   
Anoniman

E pa jarane onda svoj teret uprti jna svoja ledja ti bi promjene ali da ne cinis nista za njih,ako sifakat takav onda shvatam tvoju zenu...Ti si odrastao sa svojima ona nije ,ti si taj koji treba da ugodi i podrzi svoju zenu,ali vidim ona ti  je naq zadnjem mjestu

Neposredna veza do poruke: 1593
25.10.2011 9:37:39   
Emica_sa
Ja mislim da je problem inace u danasnjim zenama,previse su se uobrazile i umislile da su dameuser posted image

Ja ovakkvih prica kao sto je tvoja cujem svaki dan,i uvijek zena ne postuje roditelje od muza,po meni je to cisti bezobrazluk,jer ja uvijek krenem od svojih roditelja,ali sam si rekao ona ne postuje ni svoje,pa ne znam onda sto ocekujes da postuje tvojeuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1594
25.10.2011 9:41:08   
teacher75

Ja mislim da je problem inace u danasnjim zenama,previse su se uobrazile i umislile da su dameuser posted image

Ja ovakkvih prica kao sto je tvoja cujem svaki dan,i uvijek zena ne postuje roditelje od muza,po meni je to cisti bezobrazluk,jer ja uvijek krenem od svojih roditelja,ali sam si rekao ona ne postuje ni svoje,pa ne znam onda sto ocekujes da postuje tvojeuser posted image

ako oni ne postuju zenu i vrijedjaju je, zasto bi ona sutila i postovala njih-ne govorim o ovoj zeni nego inace o snahamauser posted image a ne smatram da se postovanje ogleda u tome da na silu, kad ti nije volja i preko neke stvari svracas 2 puta dnevno do svekra i svekrve samo reda radi

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1595
25.10.2011 9:41:24   
Dida79

IZVORNA PORUKA: Amrino

S duznim postovanjem ali mislim da ne mozes znati sta je zajednica dok ne dozivis. Za x stvari sam mislila da mnogu a tek kad se suocis s njima skontas- ups jesam se za******.
A koliko sam skontala- ta njihova zajednica je trebala da izgleda da oni skoro cijelo vrijeme budu sami- jer njegovi rade u drugom gradu- a sada se situacija promijenila?

E draga Amrino ja itekako znam sta je zajednica..Zivjela sam sa svekrvom i svekrom u njihovom stanu 3 godine i da to sam znala da ce tako biti ali nisam znala da ce nakon sto su djever i jetrva delozirani iz svog stana doci sa nama da zive.
Ne mogu reci da je bilo lako ne nije ali se je sve prezivilo.MM i ja smo imali cilj i taj cilj smo i ostvarili to je da imamo svoju kucu.
Nikada mi nije palo na pamet da mm punim glavu glupostima tipa kako da djelim kuhinju sa sveki.
Nikada iz kuce nisam izasla da nisam rekla gdje idem i pozdravila se..niko me na to nije tjerao to se je meni podrazumjevalo

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1596
25.10.2011 9:43:05   
bambi7
IZVORNA PORUKA: Amrino

Ja sam frapirana i sokirana izjavama nekih zena. user posted image user posted image user posted image

isto.....

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1597
25.10.2011 9:43:10   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: teacher75

ako oni ne postuju zenu i vrijedjaju je, zasto bi ona sutila i postovala njih-ne govorim o ovoj zeni nego inace o snahamauser posted image a ne smatram da se postovanje ogleda u tome da na silu, kad ti nije volja i preko neke stvari svracas 2 puta dnevno do svekra i svekrve samo reda radi

Znam ja sve to teacher,ali vidis da oni nju postuju,a covjek je bolestan,ti zivis u istoj kuci,i nisi u stanju upitati kako je,izvini ali to nije ureduuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1598
25.10.2011 9:43:15   
teacher75
slazem se sa nedi da su tvoji roditelji prvenstveno tvoja briga i obaveza a ostalo je zenina dobra volja hoce li ili nece i koliko ce pomoci, ni ja ne bih ocekivala od mm da danonocno obilazi i pazi moje roditelje vec bih to ja radila a on ukoliko je to neophodno i ukoliko sam zeli. ne treba nikome nesto nametati

Neposredna veza do poruke: 1599
25.10.2011 9:43:45   
bananica
IZVORNA PORUKA: teacher75

bas tako teacher
nekad se nasilu ujutro nasmijem mm, ne mogu rijeci da progovorim,a ne da imam za obavezu svracati do svekrve svako jutro prije posla,meni je to skroz bezveze

Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *