Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 16:49:52
gerberka
sandrich, i ja vodim trudnocu privatno i oni daju u DZ..nisu jutros mm dali da radim krvnu sliku u bolnici kazu mogu i u domu zdravlja..a jel tvoj dr privatno radi i u bolnici? ako ti prave problem otiđi u bolnicu nek ti on napise nalaz... livado ja nisam dabroston na recept..ko nad to vise ne daju, ni dabro ni utrogestan? nekad davno je mogao dabroston u pola cijene...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 16:52:32
Arina
drage moje....kako ste mi danas
Evo nas najuckali se pa sad brecimo ....neka neka....samo imam osjecaj da mi se opet vraca onaj apetit s pocetka...slaba mi granica.... ....mi smo do sada dobili 11 kg....ali imam u memama po kilu ....kilu u bebi...masallah....pa onda i nije strasno...stavila sam slikicu pa procjenite
A za moju Gerbicu maksuz...slijedi slika pojasa...ja ga dobila pa stavim kad idem setati ...bude jako udobno s njim .....pusa velikaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 16:52:38
Hannica
IZVORNA PORUKA: gerberka
ja mislila da je biti uloživ jednako biti otvoren
I ja sam isto mislila.Pa sam se malo zbunila,kontam ako sam otvorena jedan prst mogla bi se brzo poroditi,kod mene je to otvaranje u prvoj trudnoci islo prilicno brzo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:04:37
gerberka
arina e sad me zbuni, ja imam skoro pa ovakav..na ostale mi moj ne lici a zgodna si draga moja, za kile ne brini
ne znam sta cu da mi je slika kad se ne koristi..samo onako raskopcan na povrsini..a svoj ne mogu da slikam..sad bas mirujem, ugodno mi..
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:05:16
mala75
moj isti kao kod arine a što se tiče recepata kod mene što god da privatnik prepiše dr opće hoće dat na onaj džabni samo što ja nisam sreće imala da koristim te lijekove, npr utrogestan nije na onoj listi a njega trošim 6 kutija mjesečno (100km) anekad kad sam koristila dabroston on je bio džabni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:05:33
Hannica
Eh zenice moje,ja se jos maximalno 7 dana druzim s vama i onda odoh u bolnicu legit. Danas sam radila prvi CTG i prvi vaginalni pregled,hvala Bogu sve je ok. Doktor mi je rekao da mogu doci kad god hocu u bolnicu,a najdalje u slijedeci pon,tad cu vec biti 38 punih sedmica. Vjerovatno da ce i moje doci na ovaj svijet u toku slijedece sedmice,aBd. Jedva cekam. Hoce li neko od vas bebe iznijeti u AS ili cu samo ja. Danas sam bila u bolnici za vrijeme otpustanja porodilja i beba i nisam vidjela da je neko iznio bebu u AS. Joj trebam vam uslikati nogu da vidite straha i trepeta,uduplala se,presmjesno izgleda.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:22:50
Arina
evo draga moja Gerbice.....ovako ti to izgleda ...prvo se sa cickom namjesti ovaj dio od platna ovaj bublasti ...a onda se preko njega ove gume ....lastike siroke zategnu koliko ti pase i opet sa cickom fiksiraju.....jel sad ista jasnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:29:38
gerberka
jest e sad nije isti ko moj..dobro si me izvukla..mogla sam se opasati ovim svojim ni u koju svrhu hvala ti puno
ženice, ja nikad ne pitam..jel vas zeza vagina u smislu peckanja svrbeza isl..mene prosao svrbez nakon teraije od dr, ali sad kad me u bolnici drugi dr pregledao rukom da utvrdi jesam li otvorena opet poceo lagano peckanje..bila sam u grcu sad ne znam jel moguce da me povrijedio mislim ne bojim se, nije to nesto izrazeno..samo me zanima kako vi trudnice imate ili nemate problema sa tim... ljubac
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:35:36
Arina
najbolje ti je da pojas poneses kod doktora da on vidi ...ko zna mozda je tvoj bolji od mog....nije ovaj moj sad mjerilo....a mozda bi ti bas koristio....ponesi ga svakako
A i ja sam ti dole svrbuckava....mene spasi tvoj gel....multi gin....na tome ti beskrajno hvala ....ja recimo kad imamo odnose....koji bas i nisu taaaaako cesti ....uvijek poslije me nesto dole zvrca...ja mislim da smo osjetljive....i da nam malo fali.....inace ja s tim nemam problema....mimo trudnoce...ali sad .....ma nije ni sad nesto strasno...stavim par puta tog tvog gela...i za dan dva sve ok ...al opet poslije recimo, sedmicu, dvije, tri malo pocne i tako u krug......A proce i to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:40:38
gerberka
pa i mene tako..s tim sto mi je papa poslije kiretaze bio upalan i dr mi rekao da sam potrcala da ga radim prerano..poslije kad god me pogleda kaze sve mirno..i ispostave se gljivice sad u trudnoci i nakon canestena me prođe..ali eto malo me grize savjest sto nisam uradila papu mada mi dr kaze to nema veze sa svrbezom... sad sam evo našla malu recku koja me pecka..ispade stvarno da me pregledom ovaj dr doktor povrijedio jer nisam imala odnose da bude od toga...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:42:45
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica
bas vas briga sto ja moram u bolnicu. Vi mene stavile na ignor.Odoh ja.
čeekaaj ne idi, mi se zabavile gospođama
hanice, ko tebe vodi?? evo ti cvijeće da se oraspolozis, eto tebi tvojih beba aBda ubrzo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:49:09
Arina
Ma ne dam ni ja svoje male trudnice duplice ....nemoj bjezati....eto nas za tobom..... Ma uz tebe smo kako nismo.....ma jos duplo vise...samo nas gospodje zaokupile....a ko bi drugi
Ma zelimo ti svu srecu svijeta....i ja cu iznijeti bebija u AS-u....pa za to sam i kupovala kolica ranije ...ovdje kod nas iznose vecinom u AS-u....Pusa veeeeejjjiiikkkaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:51:00
gerberka
hanice, to je meni super...as bas ispadne sladak, a vidjeli smo tvoje na slikama
nemoj da se ljutis, nemoj da te molimo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:55:32
gerberka
arina, jesi ti radila papu u trudnoci? pogledat cu ja sad poslije kontrole ako moj dr potvrdi da je posteljica nisko ja cu kupiti taj pojas ne bude li ovaj moj...oooj ako se provalim, ako ponesem covjeku pojas za penzionere
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 17:59:03
gerberka
Ma ne ljutim se,vidite da sam stavila smjeska koji se smije. Nego,vidim niko mi ne odgovara pa da ne cekam bezveze.
jesi uzbuđenaaaa sad od troje u porodici petero akoBogda..wwwooowww..djecak i djevojcica? I ko te vodi ? i hej bona onda kad sam te pitala jesil bila u kidi oz ja setala sa cimerkom i naletim na ooogroomnnuu truudnicu, pomislih ova nosi dvojke i sjetim se tebe..al nisam nista pisala dok te nisam pitala.. kad tamo na slikama ti zgodnaaa praavooo jesam zlobna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 18:07:33
Hannica
Ma ne ljutim se,vidite da sam stavila smjeska koji se smije. Nego,vidim niko mi ne odgovara pa da ne cekam bezveze.
jesi uzbuđenaaaa sad od troje u porodici petero akoBogda..wwwooowww..djecak i djevojcica? I ko te vodi ? i hej bona onda kad sam te pitala jesil bila u kidi oz ja setala sa cimerkom i naletim na ooogroomnnuu truudnicu, pomislih ova nosi dvojke i sjetim se tebe..al nisam nista pisala dok te nisam pitala.. kad tamo na slikama ti zgodnaaa praavooo jesam zlobna
cccccc.... jesi vala zloco zlocesti. Vodi me Ribic,mislim da sam ti vec nekad spominjala. Ok doktor,ja sam zadovoljna.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 18:09:50
Selminja
Olaaa trudnjace Vidim bilo pregleda, stoma slatkih i pojaseva (o tome nista ne znam) Pahuljice, moramo se bacit u setnje, al u pravom smislu, ja sam jucer i danas setala, bogami ko pužić sam spora ali polako se nagegam I ja mislim da nece biti nikakvih promjena u subotu na pregledu, CLOSED kosto gledam, hajd nismo prve sto cemo prec termin i ja bih bogami setala 12 sati dnevno, nego keks, sto jest jest Vodolijo sretno na pregledu sutra, da makar ti budes odskrinuta i da bude konkretnih simptoma Hanice najbolje je da si u bolnici, ali nemoj ici prije 7 dana, neka te jos s nama, ti ces izgleda prije nas sviju biti s svojim bebacama, blago tebi! Samo nek je sve ok Ostale Ja odoh piti kaficu s muzekom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 18:11:12
Hannica
A uzbudjena sam,nego sta.Malo me strah,znam da nece biti lako,ali prezivjet cu nekako. Posebno se plasim pocetka,znam kako je bilo tesko i s jednom bebom,ali sta da radim,nisam ni prva ni posljednja koja prolazi kroz ovo. Bar mi je trudnoca bila uredna,nisam morala ostavljati Hanu a da ja idem u bolnicu,vecina trudnica s blizancima koje ja poznajem nije prosla ovako dobro,hvala Bogu dragom,bas sam sretna zena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 18:13:56
gerberka
hannice sve ce biti super akoBogda..a dr ti je za 10, kad pregleda znas da je sve ok i on kad tako kaze to je to..meni se jav+ko svidio , jednom me pregledao u bolnici..ljubazan, pun vjere i smiren
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 18:22:21
Hannica
hannice sve ce biti super akoBogda..a dr ti je za 10, kad pregleda znas da je sve ok i on kad tako kaze to je to..meni se jav+ko svidio , jednom me pregledao u bolnici..ljubazan, pun vjere i smiren
Pa da on je vjernik,hadzija . Uvijek mm govori "Joj Ibro sto tebe Allah voli." Ali sam se iznenadila kad nam je rekao da jedna kcerka studira. Ja mislila njegova djeca jos u OŠ idu,bas mi izgleda jako mlado.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 18:27:26
gerberka
i mene si iznenadila, mashAllah da ima tako odraslu djecu ponukana clankom s neta otvorila sam temu na razg o svemu i svacemu da vas vidim zene ja se izgleda ponovo zaljubljujem jer se nisam dugo keksala pa me ceka i gubljenje nevinosti