Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 13:19:46
ametist
mama21e porasti će pupo brzo, meni se sa prvom bebom do 20 sedmice vidjelo kao da sam se malo prejela , svi mislili da sam se udebljala...nek su nama naše dobro i nek lijepo napreduju gerberka jazuk pa se nasekira oko nalaza, hB pa su sterilni moji rezultati u srijedu, pa onda kontrola. Mama jedva čeka da vidi svoje malo mače mrgice ja sam do sad popila 3-4 puta po 2mg apaurin, morala sam zbog bolova/konrtrakcija. Nije mi drago, naravno al dr. kaze da tako manje stetim bebi nego da trpim...a triple test nisam radila, ali evo sta znam o tome: prvi test koji se radi da se vidi da nesto nije ok je nuhalni nabor. Ukoliko on pokazuje rizik, trudnici se radi Double test, pa tek onda Triple. A na kraju i amniocenteza. Ne znam što bi radila triple testa ako je nuhalni u redu....nasigurnije je da opet pitas svog dr. gift sretno zanzibarko lijepo u pupi pa se ne zuri svim ostalim veeliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 13:21:44
gerberka
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
btw, gerbo, je li ti nisko zeljezo ili hemoglobin?
sve mi je bilo za 5 hvala Bogu ali kad sam zbog tlaka i vrucina zavrsila u bolnici tad mi je dr rekao da sam malo anemicna a ja taj nalaz nemam..kad sam rekla svom dr kaze provjerit cemo bez obzira sto je ks bila super, beba vuce sebi trebas piti dodatke prehrani, vitamine..ne moze se to unijeti ovom nasom prehranom..vjeruj mila...ja pijem prenatal prije trudnoce i sve do sad i mislim da cu i akoBogda kad budem dojima
vodolijo, i moj je predetaljan al neka , to i zelim u trudnoci
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 13:25:34
gerberka
ametist, jesi vidjela bezveze se nanervirah, al da nisam zvala nebi bilo ni nalaza ni kontrole samo sam to trebala bez srkleta upravu si al hajd sad, sta bih
sretno mia na kontroli, ti u srijedu, ja u petak, Gift sutra..ma ljepota
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 13:42:15
KupusLivada
ma pijem pregnital, ali ne pijem zeljezo JOS, jer mi je zeljezo dobro, hemoglobin malo opada, a to se ne moze nadomjestiti zeljezom... zato pitam. anemija najcesce i jeste koliko znam nizak hemoglobin, a ne zeljezo...
mrgice, moja dokotrka je rekla da je tripl test u evropi sada standard, svima se radi. al kosevo nije u evropi :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 13:58:52
veki_aki
E sto se stome tice mama21e, u prvoj trudnoci mi se tek sa jedno 6 mjeseci malo primjetio, al sam zatrudnila sa 53 kg, a sad kad me ima malo vise za volit-citaj 69kg , vec mi se neki slauf stvorio oko stome,al nije to trudnicki stomo. Ma to je sve individualno, glavno da su ok, a stomo kad bukne, nema povratka. A meni je ovo vec treci uz, jer je prvi bio mozda 5 sedmica,vjerojatno jer se radi o zakasnjeloj oplodnji, posto su mi ciklusi urnebesni, pa eto valjda necu uvijek morat ici svakih3-4 sedmice. Mada jedva cekam da vidim jel ok, da vidim rukice i nogice. A sto se strija tice, ja sam katastrofa. Nisam u trudnoci par dobila po bokovima, nogama uglavnom, ne na stomi, al poslje poroda kad sam se udebljala radi onih glupih savjeta pij puno soka i mljeka radi dojenja i sl, e tad su mi se strije pojavile, i sad stoje. Ali kao sto rekoste, to je podsjetnik sta je nase tjelo izdrzalo. Jedno veliko za sve mame!!!Trebamo biti ponosne, sve redom!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:05:02
Vodolija83
moje,imate jedno veeeliko mahanje od mene ! Idem se spremati,pa do DZ po uputnicu,kasnije zubaru,pa onda na konak kod mame,blize mi do GAK,7 min. lagane setnje,a posto sama idem dobro mi dodje... Ako stignem,javim vam se veceras,jer seka okupira laptop,a ako ne,pozelite mi srecu na sutrasnjem pregledu i da mi dr.kaze da se bar nesto desava,jer simptomi su evidentni...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:07:50
gerberka
vodolijo draga, sretno dušiceeee mislit cu na tebe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:18:52
drznica
Vodolijooooo bas mi je zao sto se vise necemo vidjeti ALi u svakom slucaju drago mi je da se nesto desava i da aBd docekas svoju najbolje sto mozes. Gift, sretno i tebi...jel i Mea29 danas??? SRETNO DRAGE!!!
Ja to ulazim u xxl??? OMG hahahah sad cu ja samo da virim na temi, necu da gledam ovo koliko je jos ostalo Danas mi je gotov nalaz od UZV bubrega, kazu mala upala kroz mokracu,nalaz urina uredan...ma cekacu ja sljedeci pon.da idem u Vojnu svakako trebam na pregled, da ne idem sad sa nalazima pa opet u pon. Nije nista strasno!
Ja se još nisam spremila za bolnice, sve nesto kontam rano je...a opet mogao bi ovaj moj reci MAMA SURPRISE
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:36:33
Silver
Cao curicee!!!
Vidim svasta se desava, ali ipak nemogu sve da upratim...tako sam rijetko za laptopom ovih dana... sve neka trka-frka!
Danas sam jaako lose, imam osjecaj da mi je pritisak bas nizak, ili secer opao vise neznam...nemogu nikako "da se dozovem"! A stomo u grcu, sad sam apaurin popila i magneziji, pa se nadam da cu se malo opustiti, probala da zaspem ali nista...
Moje urinokulture su sutra gotove pa cemo vidjeti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:36:51
dush
Evo da se i ja javi, jucer smo usli u 16tu sedmicu :)
Ja sam uvijek imala malo veci stomak, tako da su me ljudi uvijek pitali je li to ima nesta novo od onog dana od kada sam se udala :) Tako da sada jos uivjek imam tibu, ali mislim da to nije od bebe definitivno :) Jedino sto sada ne mogu da uvlacim stomak, jer je previse napuhan... A i ne da mi se.... Sada i da me pia neko ima li sta novo ponosno kazem da ima :D
Gift, Vodolija83, pahuljica, zanzibarka.... jeste il vi sljedece? Jesam li jos nekoga zaboravila da ima rok ovih dana? :) Sretno u svakom slucaju!!!! Takodjer i onima koje sam zaboravila!!!
Gerbo kako si ti? Jos uvijek mirovanje?
Nego vi velike trudnice, dok ste jos bile male trudnice... :) Je li vas stomak bolio, ma nije to neka bol, nego osjetim ga non stop.... A i imam osjecaj da pocne da me boli ako puno sjedim (a sta cu drugo nego na poslu sjediti 8h).... Ili kada setam, recimo oko pola sata sat vremena (imam psa pa moram svaki dan u setnju) onda ojsetim pritisak dole.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:42:30
gerberka
DUSH MILA TI SI PO TICKERU USLA U 17-TU SEDMICU..CESTITAM MILA morala sam velikim slovima, jer stvarno vrijeme fino leti... ja mirujem, bolja sam hvala Bogu... ti bi treebala tu bol prijaviti dr na kontroli..ljubim te
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:45:01
Hannica
Hej bebele moje,sta znaci da je grlic uloziv jedan prst? Ja isla danas na CTG i ginekoloski pregled,na nalazu pise da je grlic odrzan i uloziv jedan prst,i jos neka meni nepoznata rijec.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:45:14
Silver
Dush ja sam se osjecala slicno u tim sedmicama, narocito kao sto kazes prilikom dugog sjedenja...ali je mene pocelo onda da boli kao pred menstruaciju, pa mi je dr. dala apaurine, ja gledam da pravim pauze u sjedenju, prohodam, nabavila sam kutiju ispod stola pa dignem noge...ma namjestam se kako mi odgovara A apaurine gledam samo po potrebi da pijem...a ne non stop...i magneziji naravno svaki dan!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:50:32
gerberka
silver draga, brzo se oporavi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:53:43
dush
Hvala Silver i Gerbo.... Bas cu m u reci kada budem isla na kontrolu pa cemo da vidimo sta ce reci....
Gerbo, u pravu si, nisam usla u 16, nego sam 16 napunila i 2 dana :) Jesam smotana
Hannice i mene zanima sta to znaci uloziv, to sam vidjela da su zenice pisale ovdje po forumu... Kada sam prvi put cula to da je grlic uloziv, pomislila sam na teglu kiselih krastavaca (o Boze!!!) jer se kiseli krastavci "ulazu" ono za zimu :) Ali grlic definitivno nije povezan sa kiselim krastavcima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:56:22
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hannica
Hej bebele moje,sta znaci da je grlic uloziv jedan prst? Ja isla danas na CTG i ginekoloski pregled,na nalazu pise da je grlic odrzan i uloziv jedan prst,i jos neka meni nepoznata rijec.
Uloživost je situacija kada prst bez većeg napora ulazi u cervix do neke dubine. Opisuje se na način dokle je prst stigao, tipično 1 članak. Dakle, nisi otvorena.
To ti samo znači da trebaš smanjiti naprezanje al ako si u 9tom mjes nista strasno .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.10.2011 14:56:26
Mrgica
Kupus livada, Ametist ma ja sam vec odlucila da ga necu raditi, znam kakvo je nase zdravstvo, pa mi se ne da peglati sa tim, hB nuhalni je ok , al eto opet cu pitati dr za svaki slicaj,mada mislim da ga necu raditi... Dush i kod mene je stomo uvijek bio onako malo izrazen tako da su i mene odmah poceli pitati ima li sta novo,a hB i bilo je... sad se vec masala lijepo nazire, ko zna kolika cu biti aBd do 9 ko tenk al briga me samo neka bude sve ok... Vodolijo sretno...cuvamo ti fige...