|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
24.10.2011 12:10:09   
Vodolija83
Mama21e,kod mene se stomo blago poceo primjecivati u 14.sedmici,a do 22.skoro niko nije ni primjecivao da sam trudna,mislili samo udebljala se.A onda je samo krenuo ,buuuuuuuu,kao preko noci! Nemoj da ti postavljam slike malog pupe,da padas od smijeha,al za mene je tad to bio puuuuupo veeeeliki,a naspram sad shasha user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 1601
24.10.2011 12:11:58   
Gift
Vodolijo hvala, sretno sutra i tebi...
sto se tice strija na stomaku nemam ni jedne, al guza mi je katastrofa, mada sam i nju mazala user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 1602
24.10.2011 12:13:07   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Gerbo,i ja sam ljuta na nase zdravstvo,grrrr....user posted image Razumijem te savrseno! Danas moram po uputnicu u DZ,zvala u petak ujutro da se narucim,kaze nemamo slobodnih termina:reko ja cu doci,pa cu cekati,treba mi samo uputnicaaaaa !!! Nadam se da ce mi dati veliku za GAK,a ne samo malu za CTG.Pa svaki tren se mogu poroditi,a ona bi mene vozala tamo vamo,ccc...

naravno da ces otici i cekati, ima da ti daju uputnicu..ccc..da je neko njihov nebi bilo problema..a kad krene porod onda problem oko uputnice..idi ti, da je imas u torbi...ja se spremim, vise ne poitam moze li, ja dosla, uzmem i vozdra mala raja user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 1603
24.10.2011 12:16:44   
Vodolija83
Hvala Gift !
A naravno Gerbo da cu otici,pa sta misle vise...ccc...Eto kao toliko su mi trazeni,pa nemaju termina od 2 min.za uputnicu...
user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 1604
24.10.2011 12:17:05   
gerberka
eeeeeejjjjj, urino od četvrtka i petka sterilne 

a za ovu od danas cu znati sutra

user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

Neposredna veza do poruke: 1605
24.10.2011 12:22:17   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: gerberka

eeeeeejjjjj, urino od četvrtka i petka sterilne 

a za ovu od danas cu znati sutra

Superiska user posted image user posted image user posted image I moje su od nekidan sve 3 sterilne hvala Bogu !

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1606
24.10.2011 12:24:07   
gerberka
user posted image user posted image super si..sad ja imam krvnu sliku i antitijela da radim, narucila sam se..za petak user posted image

Neposredna veza do poruke: 1607
24.10.2011 12:26:33   
animagical
vodolijo ako trebas do dr opste prakse, ti ne cekas jer trudnice imaju prednost, i to ne da ih zamolis nego im tako reci...drugo cim napunis 37 sedmica duzni su ti dati uputnicu za porod... ja ovo znam jer sam jednom cekala satima, svi dolazili i bili prozvani prije mene i ja fino odem do direktorice tog dz, i ona mi kaze ovo sto ti napisah...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1608
24.10.2011 12:27:07   
Vodolija83

user posted image user posted image super si..sad ja imam krvnu sliku i antitijela da radim, narucila sam se..za petak user posted image

Meni se krvna slika poboljsala u odnosu na prosli mjesec,nijedan parametar nije vise ispod granice user posted image I tebi zelim da bude u granicama aBd user posted image
A antitijela trebas zbog RH faktora ili?  Ja sam A -,ali srecom i mm je B- user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1609
24.10.2011 12:29:12   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: animagical

vodolijo ako trebas do dr opste prakse, ti ne cekas jer trudnice imaju prednost, i to ne da ih zamolis nego im tako reci...drugo cim napunis 37 sedmica duzni su ti dati uputnicu za porod... ja ovo znam jer sam jednom cekala satima, svi dolazili i bili prozvani prije mene i ja fino odem do direktorice tog dz, i ona mi kaze ovo sto ti napisah...

Hvala Animagical,a trebam kod ginekologa u DZ.Inace ih posjecujem samo za recepte i uputnice...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1610
24.10.2011 12:29:40   
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical

e neka si user posted image

vodolijo, hvala mila. a tat vadim jer sam rh neg..bice aBda sve ok user posted image

čime popravljate krvnu? ja pravim sok cvekla, mrkva, jabuka..pijem prenatal..ima li savjeta?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1611
24.10.2011 12:31:12   
mama21e

Mama21e,kod mene se stomo blago poceo primjecivati u 14.sedmici,a do 22.skoro niko nije ni primjecivao da sam trudna,mislili samo udebljala se.A onda je samo krenuo ,buuuuuuuu,kao preko noci! Nemoj da ti postavljam slike malog pupe,da padas od smijeha,al za mene je tad to bio puuuuupo veeeeliki,a naspram sad shasha user posted image

treba samo da cekamuser posted image a ja bih odmah da mi je stomo veliki, haha user posted image Samo neka raste i da bebicama bude fino user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

Neposredna veza do poruke: 1612
24.10.2011 12:34:14   
Vodolija83
Gerbo,ja pijem vec 3 mjeseca Feroglobin sirup,u pocetku po 1 kasiku,a zadnjih 20-ak dana po 2 i sok od cvekle Fruktalov.A cijelo ljeto zivjela na blitvi,borovnicama i kupinam.Vidi sa dr. za Feroglobin sirup,dobar je za komplet krvnu sliku,jer meni je zeljezo bilo 21,a ostali parametri,eritrociti,hematokrit,hemoglobin ispod granice...

Mama21e,ne brini,samo ce te jedno jutro stomo iznenaditi  user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1613
24.10.2011 12:38:35   
gerberka
vodolijo hvala mila user posted image bilo mi je do sad ok, a u bolnici ispadoh anemicna..i osjetila sam ja to po nesvjesticama..odkako pravim sok, a kupim i cveklu i brusnicu fruktal bolja sam user posted image
budemo vidjeli, pitat cu za taj sirup user posted image

mama narast ce pupo, bit ce vejiki akoBogda..i ja sam jedva cekala mada se moj zaokruziuo u 16 sedmici fino user posted image
stvar je građe..svejedno narastu sve jepe pupeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1614
24.10.2011 12:45:13   
Mrgica
Jel ko od vas radio tripl test u trudnoci?Meni nuhalni nabor ok, al eto kazu da bih trebala i to uraditi?Ne spadam u rizicnu grupu 29 mi je god...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1615
24.10.2011 12:49:41   
gerberka
pa ako je nuhalni ok zasto da radis?
meni dr rekao da je nuhalni nabor relevantniji od testa koji ukazuje na postotak vjerovatnoće..sad ne znam ko ti to rece..neko od dr?

izuzev ako je iznad 3 mm pa posalju da se uradi

< Poruku je uredio gerberka -- 24.10.2011 12:51:49 >

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 1616
24.10.2011 12:53:05   
gerberka
sandrich, jesam je plačka ovih dana..slusam pjesmu na tvom zidu sto si postavila tm i rasplakah se..sve za ljubav user posted image
ebem ti moju ludu emotivnost user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1617
24.10.2011 12:54:37   
Mrgica
Nuhalni mi je 1,6mm, al dr kao usput rece trebala bi uraditi to, a kontam ne znam sto ce mi kad je ovo ok, al hajd mu ga znaj ,kad opet odem na pregled pitat cu ga, a do tada necu ga ni raditi...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1618
24.10.2011 12:54:49   
zanzibarka
Mi se vratile :) nece ova mala jos, u srijedu opet na ctg i pregled, jutros je na gaku bila ludnica, komisija bila, pa bruku trudnica-svima prosao termin :)) malo smo setale sa babukom, ne bil' sta pokrenuli ali nista nas ne boli dzaba :)) mala uziva u stomacicu, eto imate ljubac od nas :)

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

Neposredna veza do poruke: 1619
24.10.2011 13:00:48   
Sandrich

sandrich, jesam je plačka ovih dana..slusam pjesmu na tvom zidu sto si postavila tm i rasplakah se..sve za ljubav user posted image
ebem ti moju ludu emotivnost user posted image

user posted image user posted image placi mala, placi user posted image
emotivac moj user posted image
posto vidim da niko ne spominje strije na sikama da se ja pohvalim da sam sva u njima, dzaba mazanje user posted image user posted image
ja trebala sutra na kontrolu al sve zauzeto pa tek u cetvrtak u 18h, valja se nacekat user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1620
24.10.2011 13:04:32   
Vodolija83
Zanzibarko,nek user posted image jos uziva...fino mu,toplo...ne bih ni ja vani user posted image

Usput zenice moje,mene opet ziga od 12:20 vec nekoliko puta,ja sve kontam user posted image me zeza,pa vidjecemo...

Mrgice,danas dr.forsiraju nesto te double i triple testove iako je nuhalni ok.Kod mog bebija je isto nuhalni bio ok,al sam u 13.sedmici radila double test koji je isto bio ok hvala Bogu. Mislim da se triple radi do 17.ili 18.sedmice,al nisam sigurna,pa ako se odlucis da uradis,da znas...

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 1621
24.10.2011 13:11:01   
KupusLivada

Meni se krvna slika poboljsala u odnosu na prosli mjesec,nijedan parametar nije vise ispod granice user posted image I tebi zelim da bude u granicama aBd user posted image
A antitijela trebas zbog RH faktora ili?  Ja sam A -,ali srecom i mm je B- user posted image

to i mene zanima, za sta ti trebaju svi ovi nalazi? a UK mi jos niko nije trazio...

Neposredna veza do poruke: 1622
24.10.2011 13:15:56   
Vodolija83
KupusLivada,ja sam krvnu sliku vadila bezbroj puta,imam nalaza kao kakva nana...Urinokulturu mislim oko 4 puta ukupno u trudnoci...i jos hrpu nalaza,jer je moj dr.bas,bas predetaljan.
A antitijela se vade ako si ti RH negativna,a tm pozitivan.

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 1623
24.10.2011 13:17:18   
gerberka
kupuslivada ne razumijem teuser posted image mislis na urinokulturu..to mi sve radimo, antitijela rade one trudnice ciji se rh faktor ne podudara sa rh muza,  a krvna slika je obavezna user posted image jesi na to mislila  user posted image

Neposredna veza do poruke: 1624
24.10.2011 13:17:19   
KupusLivada
btw, gerbo, je li ti nisko zeljezo ili hemoglobin?

ja nisam uzimala nista osim pregnitala jos, ali zato mesoooooo user posted image nikad mi sladje nije bilo!

mrgice, imas temu za triple test, malo iscitaj nasa iskustva, ja sam npr odustala i drago mi je zbog toga, a samo se nanervirala na kosevu...

Neposredna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *