Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 14:26:44
gerberka
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Greberko tek sam u 8. usla, ali imala sam i prije bolove ovog tipa, samo blaze i slao me na komisiju za serklaz kad tamo ja skroz zatvorena i uopce nije bilo potrebe za zahvatom. Termin za pregled mi je tek pocetkom 11. mjeseca a imam osjecaj da cu do tad svisnuti Sinoc sam popila 1 apaurin od 2 mg, to mi je rekao po potrebi da pijem tada kad sam bila na komisiji, mada prosli put kaze da nema potrebe da ih pijem.
ja sam 6. mj i mislim isto da cu prolupati do kontrole, ali zbog ne mrdam i popijem sve sto mi je propisano. sretno draga
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 14:55:57
pahuljica_25
Eeee moje xxl trudnice a i ove što su več mamice da vas pitam, da li ste vi imale ili imate baš jak pritisak pomalo i bolan dole na gospođu i mjehur kad stojite ili hodate. Ja nisko nosim ali kad me još ovaj pritisak uhvati bas me unervozi,na trenutke imam osjećaj da će bebi "provaliti" i izaći van Odmah moram leći i nekad čak i u ležećem položaju osjetim kako me bebi dole gura Kontrakcije koliko znam nemam....Uhhhhh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 15:00:35
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Eeee moje xxl trudnice a i ove što su več mamice da vas pitam, da li ste vi imale ili imate baš jak pritisak pomalo i bolan dole na gospođu i mjehur kad stojite ili hodate. Ja nisko nosim ali kad me još ovaj pritisak uhvati bas me unervozi,na trenutke imam osjećaj da će bebi "provaliti" i izaći van Odmah moram leći i nekad čak i u ležećem položaju osjetim kako me bebi dole gura Kontrakcije koliko znam nemam....Uhhhhh
U potpunosti, sve isto. Samo dok lezim i zauzmem polozaj koji bebacu odgovara onda sam rahat od bilo kakvih bolova i neugodnosti. Kontrakcije ni ja nemam, bar ih ne osjetim niti su do sada bile vidljive na uzv. U kojoj si sedmici?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 15:05:34
pahuljica_25
Dinamitna ja sam 37+3 i ja već odavno očekujem da krene ali ovo me baš muči Ja sam prošle sedmice bila na kontroli i bila sam otvorena jedan prst e sad da li ovaj pritisak znači da se otvaram ili šta već neznam,obzirom da je prva trudnoća zato pitam ostale trudnice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 15:07:03
ametist
Meni mama cesto prica kad je bila trudna sa mnom, od 6. mjeseca je imala taj ruzan osjecaj da ce beba "ispasti" svaki cas. Uglavnom pitala je dr. i on joj rekao: pa naravno da ce ispasti Mislim, dr. je bio relaksiran, sto me iznenadjuje, jer je ipak 6. mjesec bio u pitanju. Ocito da je i ona nisko nosila.... Draha pahuljice, ti si usla u 9. i mozes iscekivati svaki cas svoje malo zlato Sigurna sam da ti nije ugodno, al jos malo izdrzi i je tu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 16:53:47
gerberka
da ponovim pitanje o maticnim celijama koje postavih prije par dana
zna li neka zena jel kasno u 8 mj poceti to ganjati...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 16:57:21
Sensia
IZVORNA PORUKA: gerberka
da ponovim pitanje o maticnim celijama koje postavih prije par dana
zna li neka zena jel kasno u 8 mj poceti to ganjati...
Gerbo ne znam da li mislis za kredit ili celije ko celije
ja sam otisla na sastanak u 9. mjesecu i sve dogovorila za dva dana, ne treba ti vise. moja dr mi je rekla da "nema smisla" uzimati te celije ukoliko se beba rodi prije 35 nedelje. pupcanik bude toliko tanak itd...... Oni ti to u agenciji nece reci naravno pa da znas
Ti zaganjaj kredit a dogovori se ako Bog da kad udjes u 35 nedelju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 16:59:14
gerberka
e hvala ti najljepsa...
akoBogda izgurat cu ja do kraja i roditi u terminu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 17:07:29
enči80
IZVORNA PORUKA: gerberka
e hvala ti najljepsa...
akoBogda izgurat cu ja do kraja i roditi u terminu
Abd i ti i bebica i sve ostale buduće mame. Ima li te Hannice žive???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 17:33:26
Hannica
IZVORNA PORUKA: enči80
Pozdrav za sve xxl trudnice a i one manje
Ima li mi Hannice,jel' živa???Hoćeš li me prestići po sedmicama???
Ma necu,ne brini,drzis rekord bar jos godinu. Jos nista ne znam sigurno,ali valjda cu nesto saznati na slijedecem pregledu za 2-3 dana. Sutra idem na svadbu,mozda odigram jedno kolce pa sve brze krene.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 17:40:22
Hannica
Ja danas bila u zavrsnom shopingu,sad je kupljeno sve sto trebam za bebe,ali sam zaboravila sebi kupiti gumene papuce za bolnice. I dok sam setala TC srela sam nasu malenu27 RR,joj kako je lijepa zena,bas sam odusevljena ,odavno lijepsu zenu nisam vidjela,a Tahira da ne spominjem,med medeni masAllah ,pospanko mali,spava mu se a zao mu da zaspi da sta ne propusti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 17:44:49
gerberka
hvala vam cure moje pratim vas, radujem se dobrim vijestima samo mi u lezecem poloz tesko kucat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 19:57:50
Vodolija83
Gerbo,mirovanjem i terapijom do termina aBd !!! Vecini nas je proslo 1000 misli kroz glavu tokom trudnoce,pa smo prosle i kontrakcije,dosadne terapije, mirovanja...ali sve to prodje i evo ja npr.sad gazim kroz 38.sedmicu. Samo hrabro ! Evo podrske !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 20:09:23
gerberka
Vodolijo , osevapila si se zbog ovog posta
zelim sve najbolje tebi i tvojoj bebari i svim mojim dragim forumašicama
< Poruku je uredio gerberka -- 21.10.2011 20:10:08 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 21:22:08
minie
Drage moje samo nakratko da vam mahnem,
Danas smo puno bolje, jedan konac je danas ispao (ne znam da li je rano - 4 dana je proslo). I moj veliki hematom je isto puno bolje, mada boli strasnoo Bebac doji i stalno bi da je na siki. Mlijeko nam je pocelo samo curiti u prsne skoljkice. Imam jedan super recept za bolne bradavice, meni je to jedino pomoglo. 4-5 sjemenki od dunje staviti u soljicu i par kapi vode i ostaviti poklopljeno da prenoci. Ujutro se stvari kao gel koji je bez mirisa i okusa i time mazati bradavice. Meni je zaista nakon samo jednog dana pomoglo, pa eto probajte mozda i nekoj od vas pomogne.
Kad budem mogla biti malo duze u jednom polozaju, pisem vam porodjajnu pricu i stavljam slicice svog crnokosog djecaka.
velikiiiii