Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 15:38:56
gerberka
IZVORNA PORUKA: dush
Kakva je to DMova torba za presvlacenje? Stavis bebu unutra i beba izadje presvucena????
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 15:53:15
Silver
GERBO! Cestitam na poslu tvome muzu! I to je veliki hajr! ABD da uvijek bude zadovoljan na radnom mjestu i plata da bude redovna i da je trosite samo na lijepe stvari!
Ametist ako imas 10 DM bodova skupljenih mozes dobiti torbu za 45 KM, jer sam imas na 10 bodova dzoker kupon od 25 % snizenje na neki proizvod po tvojoj zelji, pa eto da znas!
Ja veceras idem do DR. zelije velije da vidim sta mi je sa onim inzulinom i odoh malo po radnjama da prosvrljam! Ima li mi drznice??? Kako li joj je bilo u Vojnoj?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 15:56:00
gerberka
silver hvala mila
felix, hvala i tebi draga
sreetno k od dr javi nam pls
< Poruku je uredio gerberka -- 10.10.2011 16:04:17 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 15:59:47
ametist
Cccccc, cure neozbiljne ste . Torba je ze bebece stvari, a uz nju dodje i podloga za presvlacenje. Ima ih u tri cetiri boje, ljubicasta, crna, smedja...ne mogu da nadjem sliku pa da vidite. A kesten ja pecem u rerni al ukljucim gril grijac, peku se oko 20-tak minuta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 16:06:07
KupusLivada
ej hvala na odogovorima, evo čekam da mi jave termin pregleda, opet me stislo s desne strane da ne mogu ni da hodam ni da se ispravim, valja mi do kuće za tole mi je lako, al trebaju mi bas helanke, da mogu nositi svoje tunike koje već imam, i bas za trudnice, sve me drugo steze i spada mi... ako ne nadjem do kiseljaka cu za vikend, ili cu nekoga poslati...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 16:12:40
Sensia
hej bembele cestitam svima sta se ima cestitati, puno je toga Novim clanovima dobrodoslica
Evo moja krompirusa gotova da malo ruckam i mogu na vjezbice, uh bas sam fina zenica svome muzu malo da sama sebe pohvalim. fali mi Selma AM na ovoj temi da nam malo recepata nabacuje, uh ona je imala ideje za rucak svaki dan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 16:24:37
Selminja
Hehe Sensia ja evo napravila burek mm ce pobudalit od radosti kad dodje s posla, od 12 zvrkova on pojede 9 ja 3 I meni nedostaje Selma AM ona rucak u cas oka napravi, stalno bude tu, jos sve uslika i postavi nam da balimo, zena zmaj Ja sam nebrojeno puta do sad napravila njene strudle koje su neponovljive i kiflice Ne znam kako kod ostalih XXL trudnica ja nesto nikako nemam apetita kao prije, pojedem supicu i to je to, pa mi cudno a i drago Nove trudnjace dobro nam dosle, najljepse je trudovati na RR
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 16:28:36
Sensia
IZVORNA PORUKA: Selminja
Hehe Sensia ja evo napravila burek mm ce pobudalit od radosti kad dodje s posla, od 12 zvrkova on pojede 9 ja 3 I meni nedostaje Selma AM ona rucak u cas oka napravi, stalno bude tu, jos sve uslika i postavi nam da balimo, zena zmaj Ja sam nebrojeno puta do sad napravila njene strudle koje su neponovljive i kiflice Ne znam kako kod ostalih XXL trudnica ja nesto nikako nemam apetita kao prije, pojedem supicu i to je to, pa mi cudno a i drago Nove trudnjace dobro nam dosle, najljepse je trudovati na RR
e to si upravu, sve joj bude zacas pa stavi slike a mi vamo popadamo. znam da je jednom stavila tepsiju tikvenice ma to je bilo opste ludilo sve zenice poludile, nestalo tikvenice u zenici, sarajevu tuzli, svi mm morali ici po pitu zenama
a strudlu sam i ja pravila i za 10 je, vidis mogla bih je sutra napraviti al ne znam gdje sam spasila recept a nemamo onih starih postova
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 16:30:48
Sandrich
kupus livado i ja ti imam te bolove, pa ako nije svaki dan jest svaki drugi navikla sam se, nije to sad da ja ne mogu trpiti, vec vise onako usputni neki..al hB bebica je ok i to mi je najbitnije....meni je dr rekla da mi je to sve od bakterija i infekcije, tako da sam pila brusnicu caj i imam malo bakterija a sad sam ppresla na caj dr,Josif Pancic, za trudnice i djecu. kazu da je super..eto to je moje iskustvo sa bolovima pa da ti prenesem selminja kad bude sirnice mozes vala zvrk poslati necu se ljutit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 16:57:22
drznica
Evo i nas...prezivjeli prvi pregled u Vojnoj...Ne znam ni sta me snaslo Sve pohvale za dr.Gutić...pregled UZV,pa mi je uradila BRIS koji moram sutra odnijeti na mikrobiologiju. Sumnjamo da imam Candide...mada je to tako od pocetka, al mene ne boli nista, ne svrbi, samo sto je pojacan bjelkast sekret. Ona je za da idem na porod u vodi, ako ovo sa brisom rijesimo. E poslije brisa mi je nesto sakom gurala dole ostala sam zbunjena, ne znam sta je tacno radila, nije bolilo, kao da je nesto vracala nazad takav osjecaj...pojma nemam sta je to???
mm je bio simpa...izlaze zene sa bebama i sad prva koja izlazi sva modra, iscrpljena ko' da je neko tuko...on gleda u nju...kaze ja necu stobom na porod ...pa vidi kaze ko zna sta su joj radili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 18:06:36
Anoniman
IZVORNA PORUKA: drznica
Evo i nas...prezivjeli prvi pregled u Vojnoj...Ne znam ni sta me snaslo Sve pohvale za dr.Gutić...pregled UZV,pa mi je uradila BRIS koji moram sutra odnijeti na mikrobiologiju. Sumnjamo da imam Candide...mada je to tako od pocetka, al mene ne boli nista, ne svrbi, samo sto je pojacan bjelkast sekret. Ona je za da idem na porod u vodi, ako ovo sa brisom rijesimo. E poslije brisa mi je nesto sakom gurala dole ostala sam zbunjena, ne znam sta je tacno radila, nije bolilo, kao da je nesto vracala nazad takav osjecaj...pojma nemam sta je to???
mm je bio simpa...izlaze zene sa bebama i sad prva koja izlazi sva modra, iscrpljena ko' da je neko tuko...on gleda u nju...kaze ja necu stobom na porod ...pa vidi kaze ko zna sta su joj radili
ja mislim da je gledala kako je beba okrenuta i meni su dole isto tako ceprkali al mene je bolilo (uf bio neki grubijan nije bio njezan) Il koliko se spustila haman ako ne grijesim nemoze biti nista drugo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 18:24:49
drznica
Hvala Felix... Cula sam da takav pregled jako boli...nisam se nadala danas uopste tome...ali mi je vise bilo neugodno kad je uzimala bris nego ovo guranje... Bas sam seljak, ne znam ni sta su mi radili...rekla je samo nadam se da znate da sad ovako moramo... mozda nije taj klasicni pregled rukom. XXL koliko je trajao vama taj pregled? Ovo trajalo mozda minutu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 18:33:28
mamina princeza
drznice ja mislim da je pregledala ili polozaj bebe ili grlic. meni su kad sam se prvi put poradjala nekolika dan pred porod radili te preglede masic, puzic beciragic uzas kako je bolilo ... i onda onaj dan kad sam ujutro primjena pregledala me guticka na pregledu nisam ni vjerovala d ame pregledala.... inace s njom nisam imala nikakvo iskustvo . poslije su mi svi govorili vjerovtano su oni htjeli malo d ame namjerno otvore pa me ispritiskali a ona samo pogledala dokle je otvoreno pa zato nije boljelo. ma samoopusteno ... tebi super da nije bolilo sta te briga:)
geberko .. znaci jesto ono 60% od prosjecne plate onda ti to funkcionise kao sto je i nekad. meni je moja firma davala ostatak plate. na rjesenju pisu neki manji iznos obicno nego sto ustvari dobijes mada i to varira al moze se na temi pordiljska naknada procitat koliko je otrpilike. s tim da firme nisu duzne placati nikakvu razliku ako nece ja se nadam da ce meni i ovaj put ko i prosli put inace sam bas ccccc........ a sto je najgore kod mene se to ne moze ni provjeriti nego cekaj prvu platu pa da vidimo. uh ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 18:43:05
drznica
Guticka je sva onako dosta sitna, mala rucica...pa mzda zbog toga Ma super, jos bolje. Posteljica mi je nisko, sad vidim da je napisala 36mm od uu. Eh sad rekla mi je inace kad je nisko posteljica da se radi CR ali to nije u mom slucaju, kaze rastom materice da se i ona dize...al kod mene je od pocetka nisko, ali ne prelazi usce. Koliko sam vidjela nema potrebe za brigom, obzirom da sam rekla da bih porod u vodi, a ona se slaze... Vidjet cemo sta ce reci bris.... Hvala na odgovoru mamina princeza
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 18:44:27
gerberka
amina princeza blago tebi, akoBogda i ovaj put da ti firma plati ostatak do 100% stvarno divno
evo jedan za raju :
Dječak hoda trotoarom, a na putu pokraj njega zaustavi se auto. Muškarac srednjih godina spusti bočno staklo i povika: - "Mali, ako uđeš dat ću ti 20 eura!" Dječak pocrveni, ljubazno ga odbije i nastavi da šeta. Nakon nekoliko metara, vozač opet zaustavi auto pored dječaka: - "Ok, šta misliš o 30 eura, i dodam još i kesicu bombona?" Dječak nešto odbrusi tipu i još više ubrza hod. Međutim, malo dalje automobil ga opet sustignu i muškarac mu se ponovo obrati: - "Mali, ovo je moja posljednja ponuda, 50 eura i slatkiša koliko god možeš da pojedeš. Samo uđi, molim te!" Dječak zastane, osvrne se oko sebe i polako priđe autu: - "Slušaj tata, ti si kupio tog glupog jugu, sad se fino sam vozaj u njemu."
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 18:56:18
drznica
IZVORNA PORUKA: gerberka
amina princeza blago tebi, akoBogda i ovaj put da ti firma plati ostatak do 100% stvarno divno
evo jedan za raju :
Dječak hoda trotoarom, a na putu pokraj njega zaustavi se auto. Muškarac srednjih godina spusti bočno staklo i povika: - "Mali, ako uđeš dat ću ti 20 eura!" Dječak pocrveni, ljubazno ga odbije i nastavi da šeta. Nakon nekoliko metara, vozač opet zaustavi auto pored dječaka: - "Ok, šta misliš o 30 eura, i dodam još i kesicu bombona?" Dječak nešto odbrusi tipu i još više ubrza hod. Međutim, malo dalje automobil ga opet sustignu i muškarac mu se ponovo obrati: - "Mali, ovo je moja posljednja ponuda, 50 eura i slatkiša koliko god možeš da pojedeš. Samo uđi, molim te!" Dječak zastane, osvrne se oko sebe i polako priđe autu: - "Slušaj tata, ti si kupio tog glupog jugu, sad se fino sam vozaj u njemu."
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.10.2011 19:07:18
Arina
Gerbo moja....cestitke na zaposlenju muza.....mogu militi kako ste sretni....dosli je hvala Bogu bas na vrijeme...joj mogu misliti planova ... ....Daj reci sta bi sa tvojim kolicima jesili ih kupila ili je mama prevagnula...hi hi hi...znajuci tebe ...ti si vec sve sredila....kako ih nadje i kakva su....Joj meme je ovih dana ufatilo nesto oko tih kolica....kontam ....ide zima...led i snijeg na putevima...ovdje kod nas jako je los izbor kolica...i najbolje se isplatii otici u Zagreb....ja od naseg Pik-a bas nemam neke koristi jer mi je sarajevo daleko...a vecina stvari je tamo....i sad kontam da sam mogla ta kolica kupiti dok jos mogu putovati i kretati se bez tereta....Kontam ulazimo ako Bog da za dvije sedmice u 7. mjesec pa nije ni prerano ....sta cu ako zapada a ja nemam ni korpe za iznijeti bebu...ovako nek stoji na potkrovlju....I sad samo vrtim po iternetu i gledam sta i gdje i koliko para
Bebice....bravo za ulazak u 8. mjesec....vidis kako ti to polagano i sigurno.....ma ja sam ubjedjena da cemo ti tako cestitati i ulazak u 9. i termin .....ako Bog da
Pauzo ,Soraya....terminasice moje kako gurate...jel se stomo zaokruzio???
I jos nesto....pa mislis li se ti nama Gerbice konacno uslikati da bidimo to malo slonce balonce....jedva cekam da vidim tvoju okruglicu....hajde hajde!!!!jos malo pa cu i ja ...ja poslije bebice dolazim...ono da ima razlike mjesec dana .....jel tako bebice