|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
10.10.2011 14:11:48   
mamina princeza
i da , tajra ja sam se porodila prije 3 godine s indukccijom. bila sam otvorena oko 4-5 prstiju kad su mi ukljucili indukciju. mislim da bi me manej bolilo da sam bila malo strpljivija jer dok mi nisu ukljucili indukciju bilo mi je podnisljivo skroz. mada ukljuce skoro svakom al na kraju nekad. opet to krace traje kad ti ukljuce sa 7-8 prstiju kad si otvorena. mene su drmali jaki bolovi od 12-17 sati bas jaki istog intenziteta jedino sto su  postajali vremenom cesci. davali su mi i injekcije .. za sto nemam pojma valjda da ubrzaju jos. kod mene je bila situacija da je voda bila bas bas zelena pa su se uspanicili pa moda i zato.
ne znam kako bi bilo bez indukcije - mnogi kazu opet boli . ja se nadam da cemo ovaj put bar malo vise izgurati bez nje. opet nekad i pomogne. 

moja mama je isto prije skoro 30 godina( samnom ) poradjana s nekom indukcijom i nju uopste nije bolilo .... do samog kraja do potpunog otvaranja- ja joj ni danas ne vjerujem hihihi:) al zato je imala haos prilikom guranja jer uopste nije imala napone ni nista pa je bilo teze i sva pukla totalno.

to su moja neka iskustva s indukcijom :))) s gelom nemam iskustva.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 151
10.10.2011 14:13:04   
mala75
Gift na Šićkom u Fisu imaju baš veeeeeeelike grudnjake i dobri su pamučni (čisto bijeli, šareni i u bojama). cijena 7,5KM. ja ne kupih meni veeeeeeeeeeeeeeeeeliki pa ću morat do pijece po maaaaaaaaaleuser posted image user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 152
10.10.2011 14:16:06   
Bebica11
mama21e hvala Bogu da si bolje, znam vjeruj mi kako se osjecas i sjecam se tih bolova, al nece ni to dugo potrajati, strpi se, sta ces...i ja sam od 4.sedmice do 20.te sedmice STROGO MIROVALA pa izdrzala sam, evo i u 8mi usla hvala Bogu zato samo pozitivnouser posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 153
10.10.2011 14:16:45   
gerberka
sandrich, soraya sretne vam sedmice i idemo do kraja user posted image

mama21e uz tebe smo mila vidis da se sve stabiliuzuje, auser posted image se fino smješta u tvojoj pupi user posted image

mamina princeza, upravu si, od prosjecne plate 60%, ali ima nekih manjih razlika po kantonima osim usk..nisam ti ni ja bas nacisto, sutra cu na psao, jer je tura spala zasad, pa sve provjerim iz prve ruke..vazi?

Ninny, dobrodošla ovdje user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 154
10.10.2011 14:33:17   
dush
Evo da vas i ja pozdravim, dugo sam citala i staru temu, ali nisam nista pisala....
Btw sta se desilo sa starom temom i hiljadu onih ispisanih stranica? :)

Ja sam usla u 4ti mjesec, kako vrijeme brzo leti, to je nevjerovatno... I jos kada vidim da je Gerberka u 6om, a do "jucer" sam je citala na temi Iscekivanje... :) Nevjerovatno....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 155
10.10.2011 14:38:03   
gerberka
IZVORNA PORUKA: dush

Ja sam usla u 4ti mjesec, kako vrijeme brzo leti, to je nevjerovatno... I jos kada vidim da je Gerberka u 6om, a do "jucer" sam je citala na temi Iscekivanje... :) Nevjerovatno....

user posted image user posted image ćestitaaam

a sa onom temom, posvađala sam se sa jednom, da se ne izrazavam pa je moderatorica zakljucala temu i ovu otvorila

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 156
10.10.2011 14:45:50   
dush
Hvala user posted image

Hehehehe :) Steta ne vidjeh sta je bilo, hihihihihi user posted image (jesam mahalusa user posted image )

Nego, gerberka, je li ti narastao lijepi veliki stomacic? Joj, ja jedva cekam user posted image
Mislim, ja sam uvijek imala stomak (i onako su me svi uvijek pitali je li to ima nesta novo i kada nisam bial trudna), ali znam da tamo sada nije beba, nego gomila kolaca, torti i dobre hrane... user posted image
Onda se kao blesava pomazim po stomaku i onda kazem sebi, budalo, nije tu beba user posted image

< Poruku je uredio dush -- 10.10.2011 14:46:35 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 157
10.10.2011 14:46:15   
Ninny
Gerberka pratim te user posted image
I neka je sa srecom tebi i tm taj novi posao .. Da vam abd , uvijek tako lijepo bude !
Pozdrav i za vas ostale .. Nova sam , ne poznajem vas . Ali mi je veoma drago sto cemo imati priliku druziti se !
Ljubim vas sve user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce <3 Tajra <3

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 158
10.10.2011 14:50:48   
pauza
Ninny, dobro dosla i uzivaj s' nama:-)))user posted image user posted image

(odgovor članu Ninny)
Neposredna veza do poruke: 159
10.10.2011 14:54:32   
gerberka
dush, pupo je narastao mashAllah user posted image jel se tvoj lijepo ugledao?

a te zlobne komentare ljudi necu da komentarisem, ovih sam dana i vise nego temperamentna user posted image al ipak ne znam čovjeka ujesti za srce i ponosna sam na sebe zbog toga (vidi mene što nahvali samu sebe user posted image )

Ninny, ovdje ces s nama da brojiš dane, sedmice i mjesece. želim ti ugodnu trudnocu bez komplikacija, a ako i naletis na neku ima ovdje ženica koje ce te posavjetovati user posted image hvala ti na cestitici, nismo mi navikli na dvije plate, pogubit cemo seuser posted image

(odgovor članu Ninny)
Neposredna veza do poruke: 160
10.10.2011 14:55:17   
KupusLivada
eki gerberka u 6tom, znaci i ja jos malo user posted image

gerbo, imas li ti kakve jace bolove? evo hocu da se narucim na pregled, boli me danima, cekam da mi jave termin...

ostale zene, mahanje

usput, tamo na temi o odjeci za trudnice ne nadjoh da imaju u sarajevu kupiti helanke za trudnice, bas mi trebaju? ovdje mame kupuju odjecu za bebace, ja jos muku mucim da sebe obucem user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 161
10.10.2011 14:55:32   
gerberka
Ninny, koliko ste se trudili za bebicu? user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 162
10.10.2011 14:59:27   
pauza
kupus livado, vjeruj mi da sam ja sebi helanke, debele strample, pamucne maice dugih rukava, neki siroki, malo duzi dzemperak i hlace na peglu (zbog posla) sve kupila na Sirano pijaci... ako nemas nista protiv te robe, moze se ponesto naci.... nije sad bas neki izbor, ali moze po koja krpica da se ubode.... cujem da ima i na otoci, ali mi nije usput, mada se vec danima kanim...
ako jos neko zna gdje da trazimo, dajte prijedloge:-)

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 163
10.10.2011 15:00:52   
gerberka
KupusLivada, nemam jake bolove, imam pritisak+bol ponekad u tou dana, dr mi rekao da je user posted image nogama prema dole..kako te boli?
javi se naravno da pogledaju..
a i ja muku mucim sa odjecom..od toliko stvari nemam sta promijeniti..mislim ne bas bukvalno, ali volim da sam svaki dan drugacija, ali ovako imam dvoje hlace pa mijenjam user posted image išćekujem jednu posiljku iz danske ovih dana, bice hlacica user posted image mashAllah i ti si dobro dogurala user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 164
10.10.2011 15:05:00   
gerberka
pauza, kod nas na pijaci nema..imaju neke stofane hlace za trudnice, ali meni su ogromne..ma da je covjeku sta bilo da mu moze user posted image

ja inace kupujem stvari gdje mi se svide, bezbro puta je to bila pijaca i kad nisam bila trudna

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 165
10.10.2011 15:05:18   
Ninny
Hvala draga user posted image A uzivat cu sigurno user posted image

Mamino sunce <3 Tajra <3

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 166
10.10.2011 15:08:59   
Ninny
Znam user posted image Dosta sam vas citala .. I niste daleko od onih pravih profesionalnih savjeta , koje dobijemo od nasih doktora . Znaci VRH user posted image I drago mi je sto cu ovo najljepse vrijeme koje je preda mnom, moci provesti sa Vama user posted image
A za plate ne brini .. Novac je najlakse potrositi user posted image user posted image

Mamino sunce <3 Tajra <3

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 167
10.10.2011 15:09:16   
minie
DRage moje cestitam vam na sedmicama i mjesecima user posted image user posted image , brzo prodje, dok se i ne okrenes, meni ostalo jos 10 dana user posted image

Gerbo cestitam na dobivenom poslu user posted image

Tajra sretno sutra i nemoj se puno brinuti, boljeti mora, ali ce se sve zaboraviti kada bebac bude u narucjuuser posted image

Imam jedno pitanjce. Da li je neko vidio da li se ima kupiti gdje kesten, ja bas volim kad se ispece u rerni. Eh eto to je prvo za ovih 9 mjeseci sto mi se bas jede user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 168
10.10.2011 15:10:28   
Ninny
Otprilike nekih 6 mj ! Samo sto smo zadnja 2 mjeseca , prije zaceca , dali bas sve od sebe user posted image Znaci intenzivan rad user posted image

Mamino sunce <3 Tajra <3

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 169
10.10.2011 15:13:45   
pauza
ove hlace koje sam ja kupila na Siranu su dole skroz normalne, ravne, na peglu, malo deblje, taman za ovaj period i kostale su 35KM, a slicne, samo tanje i smedje boje sam kupila u FIS-u Vitez, bile su 40KM.... imam i nekih svojih starih koje nosim raskopcane, samo onaj pojas stavim preko slica, tj. preko cijelog stomaka da mi ne spadnu i preko dugu tuniku ili dzemper... ma parola je snadji se:-)

(odgovor članu Ninny)
Neposredna veza do poruke: 170
10.10.2011 15:15:59   
Ninny
Ja sam zadnji put vidjela da ih prodaju na PIK-u . Oko nekih 30 km . I to u vise boja ! Pa pogledaj , ne kosta te user posted image

Mamino sunce <3 Tajra <3

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 171
10.10.2011 15:23:14   
mala75
IZVORNA PORUKA: Bebica11
mala ja bas jucer kontam jel rano za krevetac, kad vidim i ti u shoppingu pravo a blizu smo sedmicamauser posted image

i ja sam oprala jednu turu vesa, imam najmanje jos 2 masine, pa polahko aBduser posted image

pa moramo polako, jedno po jedno, ja sve kontam biće neka frka kad beba dođe a i hoću da bar nešto ja izaberem. i iskreno rečeno dok se još može hodati, ovih dana baš sam se umorila pa kontam samo će bivati još teže kako user posted image odmiče

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 172
10.10.2011 15:26:24   
ametist
Mislim da kestena ima na pijaci, ja kupila u svojoj zelenari u subotu....k'o padobranac upadam na temu user posted image ne zamjerite...
Inace, ove sedmice usla sam u 20 sedmicu, user posted image jos toliko i  user posted image stize aBd.
a vezano za ove bolove, ja sam imala bas jake bolove i pozalim se doktoru na proslom pregledu. On kaze ovim rijecima: sve dok ziga, probada, sijece, da se ne brinem, zabrinuti se treba kad pocne da steze (kontrakcije).
Drage trudnice ugodne trudnicke dane i sto laksi porod zelim od user posted image user posted image user posted image

e da, je li mozda neko kupio Dm-ovu torbu za prematanje/presvlacenje bebe, sta mislite isplati li se dati 60 KM za nju?

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 173
10.10.2011 15:33:08   
dush
Nego kada vec spomenuste kestenje....

Kako se to pece u rerni? Mislim na koliko stepeni i koliko dugo? Ja pekla neki dan, oko 25min na 250 stepeni, ali izgleda da sam ih samo isusila :S
Tako procitah negdje na netu....

Kakva je to DMova torba za presvlacenje? Stavis bebu unutra i beba izadje presvucena???? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 174
10.10.2011 15:37:48   
gerberka
minie srce ti jos 10 dana user posted image divnooo user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *