|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
10.10.2011 10:19:48   
pahuljica_25
Jutrooo ženiceee...
Fakat se jutros nije moglo ući na forum,ja se zabrinula ostaćemo bez razbribrigeuser posted image

Bebice drago mi je da si bolje,Gerberka također,čuvajte seuser posted image

I da, Gerberko nisam imala posljedice zbog preskočene doze,hvala Boguuser posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 101
10.10.2011 10:22:57   
animagical
jutro zeniceuser posted image samo da vam nesto sapnem...spavajte slobodno i nista ne brinite...niko nije crko od poroda...meni je bilo tesko,ali evo sad mogu opet normalno da  sjedim,ljljkam ovo svoje pile i jedva cekam da i vi osjetite sta je to biti mama,da se tamo na bebecoj temi zalimo ko je manje spavao...user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 102
10.10.2011 10:31:56   
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical

jutro zeniceuser posted image samo da vam nesto sapnem...spavajte slobodno i nista ne brinite...niko nije crko od poroda...meni je bilo tesko,ali evo sad mogu opet normalno da  sjedim,ljljkam ovo svoje pile i jedva cekam da i vi osjetite sta je to biti mama,da se tamo na bebecoj temi zalimo ko je manje spavao...user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 103
10.10.2011 10:39:34   
minie
Jutro moje zenice,

Ja ne znam da li sam spavala  3 sata nocas, i ustala jutros u 6:15 (mm morao ranije na posao) i nikako nisam mogla zaspati, mada sam pokusavala na razne nacine. Jos ni na forum nije moglo da se udje user posted image Joj ubi me ovo vrijeme, mrzim kad je ovako "budjavo".

Od jutros osjecam neko zatezanje u donjem dijelu stomaka i krsta me bole, da li je ovo znak da se bebac sprema napolje? Ali mogu vam reci da poslije aktivnosti koje je predlozila sestrica na vjezbama, osjetim poslije  bolove, tako zenice navalite, pomaze izgleda user posted image

Sensia, Vodolijo dolazite danas na vjezbe? Ja bas pozeljela, a samo jednom nisam bila user posted image

Ostale user posted image budite mi vesele i nasmijane, a od mene imate veliki user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 104
10.10.2011 10:42:21   
pauza
dobro jutro drage moje drugarice!!! nije me bilo tu od petka, pa vidim svasta se izdesavalo i jedva vas nadjoh, a vec me bila panika uhvatila sta mi bi sa drugaricama:-))

gerbo, puno te ljubim, brzo ozdravi i uvijek znaj jedno, da niko i nista nije vrijedan tvog zdravlja, zivaca, sikiracije, a o bebi i da ne govorim!!! veeeeliki user posted image  ti saljem i budi mi dobro zajedno sa svojim piletom u pupi:-)
animagical, Ajnur je med medeni, mashAllah, prevrni mu carapicu da ga ne ureknemo, posebno mi user posted image  :-))
mamino princezo, nije alarmantno sto ne cujes bebu stalno jer je 19. sedmica, ali svakako provjeri, a i 4d je super stvar:-)).... ako si bila pocela da je cujes redovno, onda bi trebalo svaki dan, pa makar i blagi treptaj... cuvam fige i ljubim:-*
vodolijo i drznice, sretno i javite  nam se sa lijepim vjestima:-))
bebice, cestitke na 8. mjesecuuser posted image user posted image user posted image  i hvala Bogu pa je kasalj prestao:-*
tajra26, stvari su preslatke:-)
silver, nisam ni ja isla u cetvrtak na vjezbe, a izgleda da cu i ovaj imati neke obaveze:-(( bas mi je krivo, ali se nadam da cu ako ne ovaj, sljedeci 100% doci.
sensia, palachinken, sandrich, mamolina, minie i sve ostale user posted image  i mame (sorry ako sam neku preskocila), veeeeliki ljubac vam saljem:-******

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 105
10.10.2011 10:44:51   
Sensia
minie ja dolazim ako Bog da, a o tim savjetima cemo posebno, meni se trenutno cine kao naucna fantastika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a to za nespavanje, priorda nam valjda podarila da vjezbamo za dane koji dolaze, tj. da nam se pokaze da se moze i bez sna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  sta cu ja moram na salu okrenuti, sto rekla animadzikal niko nije umro od poroda i nespavanja user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 106
10.10.2011 11:00:27   
minie
Super, drago mi je da cemo se vidjeti danas. Ja jos ovaj i naredni put aBd i nema vise vjezbica, dolazi user posted image

A mi nekako uspijevamo, jeste malo teze, ali izgura se nekako user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 107
10.10.2011 11:06:21   
Selminja
Ah lijepih slikica sto pregledah user posted image
Animagical masala lijepe bebe ne ureklo se oci su mi ostale na monitoru kad ga ugledah, kako je narastao user posted image
Pahuljice krevetac i komodica su prelijepi, ja sam obisla vecinom sve radnje i vjeruj mi, ljepsi ne bi izabrala i da si i ti birala i hodala user posted image
Ja sam nesto ko pekmez ovih zadnji dana, sad-sad se rasplacem, onda mi krivo na sebe sto proplacem bez razloga, al dzaba suze idu user posted image zbog pjesme neke inace bezveze ili nekog prizora na tv, mislim to nisam ja user posted image grrr mrzim to user posted image hormoni valjda user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 108
10.10.2011 11:06:50   
Sensia
hehhehehe ma ziva se ispati ha? user posted image
gdje nam je to babilonka da pristavi sta onako socno .......

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 109
10.10.2011 11:12:50   
Sensia
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Jutrooo ženiceee...
Fakat se jutros nije moglo ući na forum,ja se zabrinula ostaćemo bez razbribrigeuser posted image

I da, Gerberko nisam imala posljedice zbog preskočene doze,hvala Boguuser posted image

pahuljice ne birni meni se milion puta desilo da zaboravim popiti nocni gynipral ili se ne probudim ili prespavam..... i hvala Bogu nista nije bilo. a kasnije sam sama sebi ukinula to pola nocnog i rekla dr jer sam osjetila hB da mi ne smeta kada ga preskocim i ona mi rekla neka si sve ok, tada mi ga je ukinula skroz
eto i tebe jos koji dan i onda ces u setnju laganu ako Bog da user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 110
10.10.2011 11:14:35   
pahuljica_25
Eh hvala ti Selminjauser posted image E ja sam prije češće znala "razguliti",a sada čini mi se malo rjeđe,ali jednom sedmično je obaveznouser posted image user posted image user posted image Ali ja imam problem,kad jednom počnem plakati onda nemogu prestati,same idu suzeuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 111
10.10.2011 11:17:28   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Jutrooo ženiceee...

pahuljice ne birni meni se milion puta desilo da zaboravim popiti nocni gynipral ili se ne probudim ili prespavam..... i hvala Bogu nista nije bilo. a kasnije sam sama sebi ukinula to pola nocnog i rekla dr jer sam osjetila hB da mi ne smeta kada ga preskocim i ona mi rekla neka si sve ok, tada mi ga je ukinula skroz
eto i tebe jos koji dan i onda ces u setnju laganu ako Bog da user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro je prošlo,meni se prvi put desilo da preskočim,ali eto još sutra ga pijem i pa-pa Gynipralosuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 112
10.10.2011 11:28:51   
Sandrich
jutro drage moje, evo kafa, caj pa ko sta voli nek izvoli user posted image user posted image user posted image user posted image
bebice cestitam na ulasku u novi mjesec user posted image , mi ulazimo u 22 sedmicu i samo zbog toga volim ponedeljak user posted image
Pahuljice ja otkako sam pocela pit gynipral redovno mijenjam termine user posted image desi mi se da budem napolju il zaboravim pa zaksnim 2 sata sa tabletom, ali nista, popijem je i to je to, nesto ih vise i ne osjecam user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 113
10.10.2011 11:38:53   
soraya
Dobro jutro svim trudnicama! evo da se i ja "tuspasim" na novoj temi. Mi danas ulazimo u 25 sedmicu user posted image
Pahuljice nemoj se sekirati zbog preskočene tablete, to se meni redovno desava pa nema nekih posljedica...kad zaboravim na tabletu, popijem kad mi na um padne. inace ja od kako sam trudna skroz sam zaboravna....

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 114
10.10.2011 11:39:36   
mala75
dobar vam dan, dok skontah šta se ovo sve izdešavalo prođe jutro.

al nema veze evo da se malo pohvalim: kupili smo nosiljku onu za izlazak iz bolnice, ogradicu za krevetac (mada još nije gotov tetak ga sklapa) sa komplet posteljinom: jorgančić, 2 jastuka i čaršaf, dušek, navlku onu nepromočivu za dušek i benkicu a na njoj miš svira gitaru. slike vam ostajem dužna do subote pošto je aparat kod mm u Sa. eto sad smouser posted image user posted image . za naredni ponedjeljak imamo zakazanu kontrolu i jedva čekam. a tetka nam je dobacila nekih svojih stvarčica od bebe tako da smo sad u fazi pranja i peglanja, jeste da je sušenje mali priblem ali snaći ćemo se.

šaljemo vamuser posted image user posted image user posted image  i sad smo u 30-im

Neposredna veza do poruke: 115
10.10.2011 11:40:40   
soraya
da se ispravim, ulazimo u 26 sedmicu. o tome vam pricam...vise ne znam ni kako se zovem od kako sam trudnauser posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 116
10.10.2011 11:59:21   
gerberka
IZVORNA PORUKA: pauza

gerbo, puno te ljubim, brzo ozdravi i uvijek znaj jedno, da niko i nista nije vrijedan tvog zdravlja, zivaca, sikiracije, a o bebi i da ne govorim!!! veeeeliki user posted image  ti saljem i budi mi dobro zajedno sa svojim piletom u pupi:-)

user posted image pauza hvala ti mila, divna si, i ti i tvoja podrška i nemaš pojma kako lijepo pada na srce majci koja je na ovom forumu neki dan dozivjela da joj se javno zali dijete u utrobi..hvala ti mnogo user posted image kako si ti mila?

vodolijo, izvini ja danas ne odoh na posao..curim na nos, al tura je ok..vjerovatno cu sutra u radne pobjede,  pa cu ja da provjerim i za nas kanton user posted image ali 60% je fantazija user posted image

mala75, čestitam na šopingu user posted image soraya draga, tebi na 26. sedmici user posted image

ja sam vam zaspala od zadnjeg posta user posted image

a sad i ja da se pohvalim user posted image mm je dobio državni posao nakon godina borbe user posted image Bog nas je pogledao po ko zna koji put i hvala Mu na tome user posted image sada si tepamo dragiu moj budžetski korisnik user posted image uglavnom, mnogo, mnogo smo se napatili do ovoga i kod nas je slatka user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 117
10.10.2011 12:02:07   
tajra26
drage moje zenice kako ste mi vi? ja upravo sa pregleda radila ctg i Hb sve je uredu...nije me gledao vaginalno nego mi rekao ujutro da dodjem pa ce mi provocirati porod pa sam sva nikakva samo mi se place....ja ne znam da li je neko imao iskustva sa provociranim porodom...sta ce se desavati...bas se brinem..kaze on meni puno si prenjela i nemamo sta cekati..ima li neko neke informacije...ili da trazim neku stelu za carski rez jer se mnogo bojim ovog provociranog poroda...molim Boga da me samo zaboli pa da nista ne provociraju... ljubim vas sve puno i cuvajte mi se user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 118
10.10.2011 12:07:41   
gerberka
tajra mila, samo hrabro,..ja mislim da ces dobiti gel ili infuziju za indukciju, izazivanje kontrakcija i eto bebe...uz tebe smoooo user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 119
10.10.2011 12:07:43   
Sensia
IZVORNA PORUKA: tajra26

drage moje zenice kako ste mi vi? ja upravo sa pregleda radila ctg i Hb sve je uredu...nije me gledao vaginalno nego mi rekao ujutro da dodjem pa ce mi provocirati porod pa sam sva nikakva samo mi se place....ja ne znam da li je neko imao iskustva sa provociranim porodom...sta ce se desavati...bas se brinem..kaze on meni puno si prenjela i nemamo sta cekati..ima li neko neke informacije...ili da trazim neku stelu za carski rez jer se mnogo bojim ovog provociranog poroda...molim Boga da me samo zaboli pa da nista ne provociraju... ljubim vas sve puno i cuvajte mi se user posted image user posted image
user posted image

Tajra draga ja nemam to iskustvo ali ti mogu reci sta su meni rekle zenice iz moje neposredne blizine znaci nije bezveze prica. da boli- boli, ali porod boli svakako, samo polako, mislim i ja bih vjerovatno bila u nekoj frci ali hB sve je ok bebi ok ti ok i to ce proci zacas.
ja sam uvijek vise za varijantu prirodno tj da mi je carski posljednji izbor jer se onda duze oporavljas......
Sigurno ce ti se javiti zenice koje su imale to iskustvo ali samo skontaj da ces ako Bog da sutra imati svoju user posted image  u narucju
Sretno mila kako god da odlucis 

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 120
10.10.2011 12:08:02   
mala75
tajra, da to nije ona indukcija koja ti ubrza kontrakcije a tako i porod, a možda ti ni ta solucija CR nije loša ako već možeš nekako sve uvezati. u svakom slučaju SRETNO i da nam se aBd javiš s bebom u naručjuuser posted image user posted image .

Gerbo o kakvih to 60% govorite????????

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 121
10.10.2011 12:14:17   
gerberka
mala, vodoilija i ja priccale o porodiljskoj nadoknadi...60% od plateuser posted image ako zarađuješ 1000 onda ćeš dobivati 600 km mjesecno.

ispravljam dio teksta user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 10.10.2011 12:19:56 >

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 122
10.10.2011 12:20:56   
Hannica
Dobro jutro zenice,dok sam sve procitala prodje vremena i vremena,bas ste se raspricale.user posted image Sad sam sve pomjesala kome se sta desilo,ne zamjerite.user posted image
Bebice cestitke za 8.mjesec.user posted image (nesto sam ipak zapamtila user posted image )
Gerberko nadam se da si bolje i da vise nemas turu.user posted image
Ja gledam svoje nalaze i pojma nemam sta je onaj ciko naskrabo,valjda nisu losi,vidjet cemo kad odem ponovo na kontrolu.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 123
10.10.2011 12:26:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tajra26

user posted image
koliko si prenjela? da li su ti radili uzorak plodne vode?
sto se provociranja tice...manje vise svim zenama u neka doba oni ukljuce drip...jer se njima zuri...moj ti je savijet...vjerovatno ce tebi to veceras krenuti od frke...tako je meni...ja sam prenjela 13 dana...navodno...mada kad mi je vodenjak pukao p.voda je bistra bila...sto znaci da uopste nisam prenjela...sto je na kraju u otpusnici i pisalo...e, moj savjet...kaj ti malo dannas vise hodaj...akko mozes i uz stepenice...niz stepenice...rucaj nesto "ljuto" i sex...obavezno sex...i to do kraja...posto sperma prirodno ubrzava otvaranje...omeksava grlic...etc

(odgovor članu tajra26)
  Neposredna veza do poruke: 124
10.10.2011 12:27:35   
soraya
Gerberko cestitam vam na poslu, Boga mi to jeste prava slatka. znam i ja iz vlastitog iskustva
Tajra nemoj se sekirati. Svaki porod je bolan na ovaj ili onaj nacin, neka ti carski rez bude posljednja opcija. uvijek je najbolje prirodno. Barem ja tako mislim. Razmisljaj samo o tome da ces sutra ako Bog da drzati svoju bebicu u rukama to neka ti bude najbitnije a mi mame cemo izdrzati sve za nese male bebice. saljem ti veliki pozdrav i uz tebe sam! ne sekiraj se nego se psihicki pripremaj da moras biti jaka za svoju bebu!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *