|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
25.9.2011 20:41:36   
nanika
teacher75 pusica i za Lanicu, misa mu i tura. Valjda ce brzo prociuser posted image user posted image user posted image user posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1376
25.9.2011 21:52:36   
madam x
Veeseela , imamo i mi temperaturu od četvrtka, trodnevna groznica, dakle očekujem da je noćas neće biti. Sinoć je bila najviša, 39, sreća pa sam imala voltaren.

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1377
25.9.2011 22:21:17   
veeseelaa
a joj cure. želim malim pilićima noć bez ture
ja sad Ajšu tuširala, ma sva gori, al ne da da joj izmjerim turu
Dala sam joj paracatamol prije 30 min, čini mi se da polako spada temperatura
Nadadi se da noć nam neće biti burna

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1378
25.9.2011 22:25:54   
bananica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

da vam tmp sto prije prestane user posted image user posted image user posted image

spava li mala ljepotica sada?

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1379
26.9.2011 0:19:57   
teacher75
ja svojoj sad mjerila i 38.5, tjesim se da je bolja nego juce jer je sinoc imala 38.9. dala joj paracetamol.vidjecemo kakva ce sutra biti, ako nastavi ovako vodim je popodne dr

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1380
26.9.2011 16:26:51   
teacher75
veeseelaa, kako je ajsa? lana je danas najgorauser posted image imala je cak i 39.2 temperaturu i prestala je da jede (juce i prekjuce je jela). sinoc se stalno budila i trazila vodu i sok.99% je grlo u pitanju, vodim je sutra ujutro dr i mislim da necemo moci izbjeci antibiotike. pomirila sam se s tim, tjesim se da sam ih i ja i svom zivotu primila koliko hoces puta i evo me ziva i zdrava....

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1381
26.9.2011 16:43:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Kako je danas A.

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 1382
27.9.2011 22:32:12   
bananica
veselaaaaaaaa je li ozdravila ljepotica malena???

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1383
27.9.2011 22:33:13   
teacher75
evo da i na ovoj temi napisem da smo zaglavile s upalom plucauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1384
27.9.2011 22:34:12   
Bambi09
eh misha mu mekinjasha... aman sto je po SA zavladala upala pluca, sad nesto kontam smijemo li ikako i doci u subotu user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

Neposredna veza do poruke: 1385
27.9.2011 22:36:47   
bananica
IZVORNA PORUKA: teacher75

evo da i na ovoj temi napisem da smo zaglavile s upalom plucauser posted image user posted image user posted image

kao sto negdje napisah pravo mi vas je zao, al brzo ce i to proci, mogu misliti kako ce joj biti na injekcijama, koliko ce ih primiti?? a dusa malena

Neposredna veza do poruke: 1386
27.9.2011 22:37:34   
teacher75

IZVORNA PORUKA: bananica

kao sto negdje napisah pravo mi vas je zao, al brzo ce i to proci, mogu misliti kako ce joj biti na injekcijama, koliko ce ih primiti?? a dusa malena

za pocetak 4-5 pa ce vidjeti hoce li nastaviti il cemo preci na pancefuser posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1387
27.9.2011 22:39:46   
bananica

za pocetak 4-5 pa ce vidjeti hoce li nastaviti il cemo preci na pancefuser posted image

sa srecom, garamicin ili pencilin??? brzo ce to sve proci,  ne brini previseuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1388
27.9.2011 22:44:01   
teacher75

sa srecom, garamicin ili pencilin??? brzo ce to sve proci,  ne brini previseuser posted image user posted image

vjeruj mi da ne znam, u bunilu nisam nista pitala, samo znam da je neka jaka inekcija, jer je rekla da je bolje da joj daju nesto jace nego da razvlaci sa antibioticima. mislim da je nesto slicno pancefu jer je reklada su istog sastava valjda- nakon injekcija ce preci na pancef

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1389
27.9.2011 22:51:28   
madam x

o draga tičerko, pa zar je toliko loše, baš mi je žaouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1390
27.9.2011 22:53:02   
Honey3
teacher kako nam je sad Lanci,ima li ture?

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 1391
27.9.2011 22:58:11   
bananica
sin od moje rodice je skoro prebolio upalu pluca, on je primao 7 dana injekcije pa nakon toga sirup, stavljali su mu svinjsku mast i mast od guske na prsa, ima neka procedura, kazu da je dobro piti toplo mlijeko sa medom

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1392
27.9.2011 23:01:01   
bananica
Gusciju mast (može i loj) u debljem sloju namazati detetu na gole grudi. Tretirano mesto prekriti gazom ili krpom da ne uprlja odecu. Za vreme tretmana dete staviti u ležeci položaj i utopliti, tj. prekriti ga pokrivacem preko grudi. Dete bi tako trebalo da miruje bar jedan sat. U toku dana ovo ponoviti bar dva puta. Treci put (uvece pre spavanja) ponoviti postupak i ostaviti gusciju mast detetu na grudima da deluje preko cele noci.

ovako to ide, pomaze i kod bronhitisa

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1393
27.9.2011 23:04:41   
muaaa

O vraga mu pa sta je s ovom djecicom,bas mi je zao,znam da nije lako, deverala sam i upale i bronhitise ali sve prodje,nedajte se

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Neposredna veza do poruke: 1394
27.9.2011 23:14:18   
RICI
mame oprez sa mastima na prsima, niposto stavljati na prsa dokle god dijete ime temperaturu, a da su masti svinjske i guscije dobre jesu stari narodni lijek.

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1395
28.9.2011 8:29:18   
hampsi
Da, da i ja sam ovo cula- kad je temperatura povisena ni pod razno nikakve masti! Zao mi je djecice, pretpostavljam kako je i njima i mamama.
Nadam se da ce svi sto prije ozdraviti user posted image

Takva sam kakva sam

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 1396
28.9.2011 8:55:25   
teacher75
temperatura se stalno vraca, nocas nije bila visoka jer sam joj prije spavanja dala voltaren pa se preznojila. sada je izmedju 37-38 uglavnom. kasnije idemo na injekciju

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 1397
28.9.2011 11:53:31   
babina beba
Teacher, kad Lana akb ozdravi nabavi gusciju mast i stavljaj joj u toplo mlijeko ili caj jednom dnevno, samo na vrhu kasike! Neki ovo rade i sa svinjskom masti.
Pod temperaturom ni pod razno ni na prsa i uopste!

Neposredna veza do poruke: 1398
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
10.10.2011 10:41:18   
marinčii
žene mi se borimo s temperaturom već 4 dana ,evo jutros oko 7ipo imo 38,3 dala mu dalsy i nije spala nego i dalje 38,3 onda mu dala panadol sirup oko 9 ipo i evo i dalje ne spada ,tuširala ga ,umotavala u vlažnu krpu i nikako da spadne,šta da radim?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 1399
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
10.10.2011 10:48:23   
mama_debeljuca
marinčii, jesi li vodila dijete pedijatru? Ako nisi odvedi ga. Sigurno ima neko žarište, kad se 4 dana ponavlja temp. Jesi li probala sa čepićem, voltaren?

:-)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *