Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 4:19:19
Bambi09
Moja su djeca dobila temperaturu sinoc oko 20 sati... Sabina je imala 39 a Nane 38,4... Prvo sam im dala paracetamol, Sabini tabletu, a Nanetu sirup... Na nogice stavila obloge od krompira, tako sto sam namazala noge kremom, izerendala krompir sa korom malo zalila rakijom, napunila carapice i obula im na noge, preko carapica stavila najlon kesu da se ne cijedi krompir... Nakon pola sata temperatura je pocela spadati i sve je bilo ok do maloprije... Opet izmjerim temperaturu, Sabina 39, Ermin 40... Oboma stavim citav Voltaren cepic i evo kod Naneta je temperatura vec spala, a kod Sabine jos nije ali opada lagano... Draga, bitno je da pile malo bude u polulezecem polozaju, znaci niti da skroz lezi niti da sjedi... Neka ti tako i spava... Ne znam tacno koliko ti je djetetu al kako god, i tebi zelim isto sto i sebi, da sto prije pilici ozdrave...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 7:47:50
hampsi
Drage moje, hvala vam sto ste se javile. Sta da vam kazem? Sada nema temperaturu, cak je i zaspala! A jutros je imala proljev , ne znam je li to ide uz ovu temperaturu ili je od cepica. Citav cepic sam joj stavila oko 5 45 i tada je vec od nervoze pocela plakati i ujedno se i preznojavati i mislim da je i to pomoglo. Inace citavu noc nismo spavali, ni ona a ni mi. Trazi da jede a znam da ne moze, ponudila sam joj keksic samo je pogledala i rekla ne mogu vise! Ne znam stvarno sta je u pitanju, ne boli je grlo, usi bar nista meni primjetno. Sircee, domace jabukovo, nije pomagalo ni senf, krompir mi ne bi dala da stavim - i ovo je bilo jedva. Za bjelance znam ali nisam pokusavali isto kao i tusiranje nesto mi to ...Gdje cu je reko u 3 kvasiti, jos veci belaj da napravim. Je li ovo opet neki virus ili je do nase djece? Bambi nadam se da je i tvojim pilicima lakse Inace, bebica nema jos dvije godine. Mislim, curetak je to veliki ali meni je jos mini mini pa joj zato jos tepam A da, odmah sam joj stavila jastuk ispod jogija da je malo "uspravim" ali je trazila da spava kod nas. Ona ne spava na jastuku i ne voli ga pa mi je i to bio dodatni problem jer je komplet gorila a ona legla potrbuske i ne mozes joj nista
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 7:59:44
sheri
hampsi, prije 2 sedmice i moja N je jedan dan imala uzasnu turu, a sutradan cijeli danm proljev. to je vjerovatno viroza, jer jako puno je ima i kod djece i kod odraslih. N je treci dan bila kao nova, nadam se da ce i tvoja biti sto prije dobro.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 8:33:35
Bambi09
hampsi pa znaci Nane i tvoje pile su vrsnici... Ni moj Nane nema jos 2 godine... A evo sad sam ustanovila sta je kod njega uzrok... Raste mu treca 5-ca... Zavrce ustima i ujeda se za obraz tamo gdje mu nice... Isto ovako je reagovao i na ove prethodne dvije dok su mu izrasle... A misha mu mekinjasa vise i zubice i ture i sve...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 20:17:43
hampsi
Jos jedno pitanje- pokusla sam povezati alimi je mozak na pauzi Ako sam joj sada dala voltaren cepic (temp. je 39.5) da li nakon 6 sati smijem da joj dam paracetamol sirup ili Lupocet cepic? Spominjete neki Dalsy a ja za to nikad nisam cula tj nismo ga nikada koristil. Ili da jednostavno opet dam Voltaren, a ovo nam je prvi put da i njega koristimo. Pomozite please, bas sam u frci
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 20:26:45
teacher75
IZVORNA PORUKA: hampsi
hvala, vec me panika uhvatila. Ni na kraj mi pameti nije bilo da pitam dr a ni ona nije nista rekla
imas na uputstvu za voltaren tacno koliko mg joj smijes dati u roku 24 sata zavisno od kilaze djeteta, pa rasporedi.ako ti razmak bude mali, tusiraj je cesce, nama je tusiranje znalo oboriti temperaturu za citava 2 stepena
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 20:30:57
hampsi
Ni tusiranje ne pomaze, ni obloge na nogama, ni paracetamol- eto jedino lupocet ali vrlo malo. Samo se nadam da ce prestati, spustiti se na neku normalu jer sad gori bukvalno. Pokusavamo je drzati jos malo budnom, cim zaspe T joj opet skoci. Hvala
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 20:32:07
teacher75
Ni tusiranje ne pomaze, ni obloge na nogama, ni paracetamol- eto jedino lupocet ali vrlo malo. Samo se nadam da ce prestati, spustiti se na neku normalu jer sad gori bukvalno. Pokusavamo je drzati jos malo budnom, cim zaspe T joj opet skoci. Hvala
mozda je ne tusiras dovoljno dugo, mi smo znali tusirati po 10 minuta mlakom vodom i spala bi, doduse nakon sat-dva se opet vracala
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 21:30:21
Bambi09
Jos jedno pitanje- pokusla sam povezati alimi je mozak na pauzi
Ako sam joj sada dala voltaren cepic (temp. je 39.5) da li nakon 6 sati smijem da joj dam paracetamol sirup ili Lupocet cepic? Spominjete neki Dalsy a ja za to nikad nisam cula tj nismo ga nikada koristil. Ili da jednostavno opet dam Voltaren, a ovo nam je prvi put da i njega koristimo. Pomozite please, bas sam u frci
Mila, voltaren cepice dajes na svakih 6 sati samo u slucaju da temperatura ne spada ispod 39 stepni... A mozes kombinovati sa paracetamolom... Tako ja radim... Voltaren cepic sam stavila u 14 sati, oko 18 sati sam mu dala kasicicu paracetamola jer je vec poceo pokazivati znake temperature, sada nema temperaturu ali ako se ne daj Boze pojavi do 22 sata, opet cu mu dati voltaren... Bitno je samo da izmedju terapije mora proci najmanje 4 sata, bez obzira sta se koristi... Ljubi pile malo
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.9.2011 23:58:22
sporty mamaa
Jeste li probali da joj stavite senf na noge? nama je to uz lupocet dosta pomoglo. A ja nisam nikad tusirala, nego bi napunila kadu toplom vodom i stavila je unutra, a onda poljevala tom vodom sve osim glave nekih 10 ak minuta dok se voda nebi pomalo ohladila. Nama je i to isto pomoglo, a znala je goriti i 40...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 3.9.2011 0:03:12
teacher75
i mi smo tako tusirali, s tim sto je bila mlaka a ne topla voda (otprilike sobna temperatura, malo toplija), ona bi stajal u kadi, posto nije htjela sjesti a mi je polijevali tom vodom (osim glave) 10ak minuta
RE: Skidanje temperature, kada i čime 3.9.2011 0:13:48
canim
i mi smo pod temperaturom prvo je bilo 39.3 pa sam joj dala paracetamol i opala je na 37.6 i sad nakon 4h opet 39.2 probali smo tusirati ali ona sva drhti, voda je mlaka, cak sam pokusala i sa toplijom ali u dodir s vodom bas drhti, tako da nisam smjela nastaviti, stavila sam joj bijelance na noge i dala malo paracetamola, vecinu je izpljuvala ali cini mi se da je nesto i progutala, pa cemo vidjeti
RE: Skidanje temperature, kada i čime 3.9.2011 0:19:25
sporty mamaa
Canim paracetamol ti je nula na tako visoku temperaturu. Stavi cepic slobodno, brze ce i efikasnije djelovati, a i znas sigurno da nista nije izbacila van.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 3.9.2011 7:45:44
hampsi
Ja se ne stigoh sinoc javiti Voltaren je djelovao i cak nam je spala na 36.9. Jela je lijepo, igrala se ali nikako nije mogla da zaspe i taj san kasnije je bio kao kod zeca! Elem, negdje oko 2 30 opet 39 (sa nesto, ne mogu ni skontati). Onako kako sam iz sna mjerila T, mahnito uzmem opet Voltaren i stavim. Samo pola cepica. Kasnije je bilo bolje, cak se i oznojila, a jutros oko 6 je bila 35.9 sto je kod nje neka normala kad spava. Sporty mama nista ni senf, ni Lupocet, ni sirce domace, ni alkohol, ... Ovaj put nista nije pomagalo Canim nadam se da je vec bolje Bambi nadam se da je i pilicima jutros bolje i da ce se to danas popraviti Hvala jos jednom na savjetima
RE: Skidanje temperature, kada i čime 3.9.2011 8:35:02
Bambi09
canim, paracetamol kod temperature koja prelazi 38,5 nema bas nekog efekta, u tom slucaju samo cepici... ja ne tusiram djecu jer sam jednom to uradila i bio belaj i rekla sam nikada vise... u zavisnosti od temperature koristim Voltaren cepice 12,5 mg, paracetamol sirup, za Sabinu vec idu tablete, obloge od krompira na nogicama prelivene rakijom... hampsi, hvala Bogu i mi smo izgleda smirili temperaturu, od nocas oko 3 sata kad sam im oboma dala paracetamol nemaju temperaturu... Evo ih oboje se igraju, Nane je popio pola flasice mlijeka... Sabini su krajnici upola smanjili... Nema vise gnoja sad su samo crveni... Ako Bog da danas cemo odahnuti
RE: Skidanje temperature, kada i čime 25.9.2011 20:21:20
veeseelaa
vidim niko ovih dana nema turu, hB moja malena od juče ima turicu, juče bila 38 a danas se penjala i na 39,2 svakih 5-6 sati se vraća do sada je oparavmo paracatemolom, vijećemo šta noć nosi Inače nos ne curi, ne žali se na grlo.... kad temp spadne vesela je, igra se i danas je solidno i jela (malo makarone, puuuun tanjir pileće supe i jedno kuhano jaje) čaj je danas pila sa medom sutra ujutro aBd odosmo do dr jer ne znam šta je uzrok ture
< Poruku je uredio veeseelaa -- 25.9.2011 20:22:06 >
RE: Skidanje temperature, kada i čime 25.9.2011 20:31:43
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
vidim niko ovih dana nema turu, hB moja malena od juče ima turicu, juče bila 38 a danas se penjala i na 39,2 svakih 5-6 sati se vraća do sada je oparavmo paracatemolom, vijećemo šta noć nosi Inače nos ne curi, ne žali se na grlo.... kad temp spadne vesela je, igra se i danas je solidno i jela (malo makarone, puuuun tanjir pileće supe i jedno kuhano jaje) čaj je danas pila sa medom sutra ujutro aBd odosmo do dr jer ne znam šta je uzrok ture
kako nema, nisi upratila nas lana imala juce i sinoc a danas malu, nadam se da nece nocas.zao mi je ajse, juce je lana imala 38.3, pa navecer 38.9 i danas 38. dala joj paracetamol 2 puta i sinoc pred spavanje voltaren cepic. kad nema turu isto je normala, igra se, ne kaslje puno al mislim da je grlo u pitanuju
< Poruku je uredio teacher75 -- 25.9.2011 20:33:20 >
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.