|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dukan dijeta
7.10.2011 22:16:38   
Niina

IZVORNA PORUKA: Amani12

Ma bravo zeniceuser posted image
Ja bila u shopingu,nisam nasla te mekinje user posted image
Uzela sam zobene pahuljice,moze li to za sta posluziti?
Ujutro opet u potragu za mekinjama user posted image
Uzela sam filadelfiju light,abc sir ludo volim,ali ne vidjeh light.Ima li uopce?
Veceru sam preskocila,ali zato me sada u fizideru cekaju milk jellies,jedva cekam da probam...
To ja malo da se pocas_tim uz tekmu. Slatko,a dozvoljeno,njamiiiiuser posted image

e mila imam ih ja kuci, a ne planiram na tu dijetu vise nije mi godila...pa ako si za sutra kafica i ja ti ih donesem

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 526
7.10.2011 23:06:54   
Lady26
Kad si vec tako fina, navrati po cipelice....
Jbt ko da nisu tvoje, proganjam te....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 527
7.10.2011 23:31:59   
Niina
...a jesam fia prema drugima ali ocito prema sebi ne...more vala da se sutra nadjemo..razmjena dobara..
kako Dukan..ja za 3mj dobila 4kg...ko prasica sam sadauser posted image user posted image user posted image

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 528
8.10.2011 10:11:35   
Amani12

Niina nemoj da zezas,vidjela sam te prije par dana,super izgledas user posted image
Danas bih trebala u Vi,ako ne odemo javim se...Hvala,dusa si user posted image

Jos jedan dan iza mene,jos danas I faza,vec od sutra idem i s povrcem,jedva cekam...
Milk jellies mi bas prijali,pozelila slatko valjda...
Jutros kad sam ustala,malo je falilo da se srusim,valjda dok se organizam navikne...

Dobro jutro Dukanice moje user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 529
8.10.2011 10:19:47   
rose 87
jutrouser posted image
jutros na vagi jos 500gr. manje user posted image ,moram napraviti i ja taj puding vec me hvata zelja za slatkimuser posted image
jos nisam doruckovala,samo kafu popila,evo skuhala sebi 2 jaja pa da se vama javim

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 530
8.10.2011 11:59:12   
zvecka
Da dam jutarnji izvjestajuser posted image

Pocetna kilaza:73,0

Jutrosnje vaganje:70,8user posted image ,

Evo me sva merdim,,bila na fitnesu i potrosila kalorija,,drhtim sva,,,sad sam pojela svoj dorucak,,,opet riba i jaja dva jaja za promjenuuser posted image ,,,sada pije kaficu.

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 531
8.10.2011 12:04:49   
zvecka
Amani ti znaci jos danas na fazi I,,,user posted image ,,ja imam jos sutra fazu I.
a u ponedjeljak idem u Pariz u Disniland pa ostajem tamo 3 dana i bojim se da cu morati zabrljati sa jelovnikom..ali potrudicu se da sve bude po PS-uuser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 532
8.10.2011 12:09:26   
zvecka
Rose bravo,,znaci pola kg manjeuser posted image

Lady a sta je s tobom,,vidjela sam tamo negdje da te vaga nervira da pokazuje 78 a sto si imala prije 15 danauser posted image ,,nasla sam te tamo negdje cirtajuci iskustva drugih zenauser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 533
8.10.2011 13:22:23   
ananas_ze
samo da vas pozdravim i cestitam na svim -kilicama user posted image user posted image user posted image
ja sam kod mame i ne garantujem - na vagiuser posted image user posted image user posted image al mi je mama rekla da se primjete moje - kile user posted image i sretna sam jer se konacno primjecuje user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 534
8.10.2011 13:34:09   
koka i po
meni nikako nije jasno kako se svaki dan gubi po kilogram....ili sam pogresno skontala user posted image user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 535
8.10.2011 14:31:08   
Lady26
Fino Koko, prvi dio dijete se zove Attasck phase - ili faza napada...tu se intenzivno mrsa, tj ide voda iz organizma...II faza je faza mrsanja, ali tu ide max 1,5kg sedmicno....
Meni ej islo malo brze jer sam slabo jela a bile vrucine i pila vise vode...
Sad vec ide polaaaaaaaako jer malo pijem tekucine i jedem sto ne smijem....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 536
8.10.2011 15:29:43   
rose 87
ej drage moje,mene kriza uhvatila,gladna a cekam da mi se riba ispece za rucak,umalo nisam uzela nesto sto ne smijem ali kazem sama sebi neces,uvijek tako zabrljam malo po malo i vratim se na staro,pa ja imam jos dva dana atack faze i trebala bi izgubiti jos 1 kilu za ta dva dana po cika Dukanu i onda polako negdje do polovine 1 mj. iduce godine bi trebala imati idealnu kilazu,ali posto ide Bajram,pa moj i E. rodjendan,Nova, mislim da ce to malo duze trajatiuser posted image ali nema veze
ananas nemoj puno da brljas,i bas super da se primjete izgubljene kilice,nema nista bolje od takvih komplimenata
zvecka i ti si super 2 kile user posted image ,a jos fitnes uh bices prava maca
odoh rucat svoju ribicuuser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 537
9.10.2011 1:19:43   
hmela
E drage moje ev da se javim i ja sam ta koja ima problema s kilažom.Od 1 sept. sam krenula s UN-om i do sada sam izgubila 5kg al sam malo varala ponekad prekinem pa ponovo i tako al je et dobro :)sada sam mislila dva-tri dana da odmorim i krenem s DUKAN-om,pa me sada interesuje nešto jer imam neke nejasnoće.
I faza jel se može držati onoliko koliko mi želimo ili striktno do 10 dana kako sam ja pročitala i kada se prelazi na drugu fazu???
Molim vas to mi pojasnite i ja od ponedjeljka startan i želim da izgubim 10-tak kg sad za sad.
Sretno s gubljenjem kg i vama,a i meni :)

user posted image

< Poruku je uredio hmela -- 9.10.2011 1:34:03 >

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 538
9.10.2011 1:36:10   
hmela
[url=http://www.ticker.7910.org/eng]user posted image [/url]

< Poruku je uredio hmela -- 9.10.2011 1:37:00 >

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 539
9.10.2011 8:17:00   
Amelaa RR
Veliko bravo za sve curice koje su otisle u minus...ja se ozbiljno razmisljam o Dukanu. Malo me muci posto sam na poslu sto bih jela...imate li neke prijedloge?
user posted image user posted image user posted image

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 540
9.10.2011 9:43:01   
ananas_ze
I faza jel se može držati onoliko koliko mi želimo ili striktno do 10 dana kako sam ja pročitala i kada se prelazi na drugu fazu???

gdje si to procitala? I faza traje u ovisnosti od toga koliko kg zelis izgubiti, na 1 str pise da ukoliko zelis izgubiti 9 kg I faza traje 3 dana, citaj od pocetka i sretnouser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 541
9.10.2011 9:44:52   
ananas_ze
Malo me muci posto sam na poslu sto bih jela...imate li neke prijedloge?

I mene ovo muci najbolje je od kuce ponijeti, lady je napisala dosta recepata,ako se odlucis-sretnouser posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 542
9.10.2011 10:59:08   
hmela

1. Faza napada
Za početak dobivate najjednostavniju fazu. Ne bismo Vam valjda otežali od samoga početka? Kada se kaže „najjednostavnija“, misli se na namirnice koje smijete jesti. Pritom se trebate točno pridržavati dopuštenog jer nema iznimaka. Ova faza je jako bitna jer započinje ciklus mršavljenja i traje od tri do deset dana (ne biste ju trebali držati duže od toga, a period unutar dopuštenog ovisi o tome koliko kilograma želite smršaviti)
Evo tu sam pročitala pa sam se zapitala,hvala!!!

Da li mi još neko može temeljito objasniti dal u drugoj fazi moramo jesti isključivo povrće ili može jedan dan povrće jedan meso i mliječne proizvode ili mogu oba zajedno to me malo buni.hvala unaprijed na datom odgovoru

Neposredna veza do poruke: 543
9.10.2011 11:02:56   
zvecka
Mooj treci dan prve faze je dobro zavrsio a danas sam pocela s cetvrdim danom i zadnjim prve faze,,,user posted image

Jutros vaga kaze da sam laganija za 2,8 od prvog dana moje dukan dijeteuser posted image ,,evo hlace mi spadajuuser posted image ,,,

a vi koje radite za dane prve faze nosite sebi u konzervama ribu koja nije s uljem vec vodom,,,malo nemasnog mlijeka,sira i dan prode do vecere a onda jedan dobar komad mesike za veceru sprzite,,ja za dorucak mozete i malo mekinjauser posted image ,,pa kuhano jaje,,ma imate razlicit jelovnik a koji se moze nosati i na posao,,,ja sam neki dan na ulici sebi otvorila rubu i smazala je na hodeciuser posted image ,,,,

hajde curice moje pisite sta danas za udar pojetuser posted image

Evo mene razmisljam sta sebi ponijeti na put na tri dana od povrca u slucaju da ne naletim nigdje nesto da mi odgovara,,nadam se samo da necu zbrljati mog Dukija u ta tri danauser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

Neposredna veza do poruke: 544
9.10.2011 11:07:15   
hmela
super prijedlozi svaka čast.A reci mi jel mekinje podrazumjevaju hljeb ili je hljeb totalno izbačen iz jelovnika:)

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 545
9.10.2011 11:27:50   
zvecka
IZVORNA PORUKA: hmela

super prijedlozi svaka čast.A reci mi jel mekinje podrazumjevaju hljeb ili je hljeb totalno izbačen iz jelovnika:)

Hljeb je iozbacen iz jelovnika,,a u sarajevu u DM-u mislim da ima tih mekinja,,kad Lady bude nek napise gdje ona kupuje,,ja nisam u Bosni pa neznam gdje ih ima sve za kupiti doljeuser posted image
A za kombiniranje povrce i meso u drugoj fazi,,koliko sam skontala da je dobro par dana sam sebi odrediti da jedes povrce i onda toliko dana meso,,ili grijesim,,,,i ja jos proucavam Dukanauser posted image ,,mada do sutra moram znati kako cu se hranit u fazi IIuser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 546
9.10.2011 11:30:05   
zvecka
Zaboravi napisati da mekinje stavljas u mlijeko i samo jedna i pol kasika cajna je dozvoljenauser posted image ,,,a u fazi II imas jako dosta recepata sta sve mozes da pravis od mekinjauser posted image ,,,cak i kolac ima da se moze praviti ali po Dukanovom receptu,,idi na Colinarku i trazi recepte od Dukana i izbacit ce ti sveuser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 547
9.10.2011 12:42:17   
hmela
hvala baš si srce :) i ja od sutra startam u prvu fazu

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 548
9.10.2011 12:44:24   
Adana
IZVORNA PORUKA: Lady26

1. FAZA NAPADA – čisti proteini

Traje ovisno o tome koliko kilograma trebate skinuti.
- do 4, 5 kg – 2 dana
- do 9 kg – 3 dana
- do 18 kg – 5 dana
- od 18 kg naviše – 7 do maksimalno 10 dana

Dozvoljene namirnice:

Teletina i govedina (odrezak, file, kotlet NE)
Sva perad osim guske i patke (bez kože, može i dimljena puretina na pr. dimcek)
Svi morski plodovi, surimi i riba
Jaja, bjelanjci neograničeno, žumanjci – do 4 tjedno
Mlijeko i jogurt – bezmasni, posni sir

Priprema hrane: pećenje u neprijanjajućoj tavi, grillanje, na roštilju ili u pećnici, kuhanje i sl.

Napomene:
U ovoj fazi se ne preporuča vježbanje.
Ne preskačite obroke.
Za pripremu hrane ne koristiti maslac niti ulja, ne dodavati šećer, voće ili sirupe, ne koristiti kečap i reducirati sol.
Dozvoljeno je korištenje većine začina, octa, limunovog soka, luka, češnjaka, peršina, majčine dušice za poboljšanje okusa hrane kao i soli i senfa ali u manjim količinama.
Jesti se može u neograničenim količinama kada god osjetite glad.
Pijte minimalno 2 litre vode i mineralne vode dnevno te koristite vitaminske dodatke.

2. FAZA GUBLJENJA TEŽINE – proteini i povrće

Traje dok se ne postigne željena težina.
Kombiniraju se obroci iz prethodne faze sa povrćem na način da se pet dana jedu proteini s povrćem, a sljedećih pet dana čisti proteini kao u prvoj fazi. Preporučeni intervali su 5 dana ali možete kombinirati prema želji.

Dozvoljene namirnice uz one iz prve faze:
Rajčica, krastavci, rotkvica, špinat, brokula, šparoga, poriluk, kupus, gljive, celer, komorač, tikvice, patlidžan, paprika, sve vrste salata, mrkva, repa i artičoka.

Zabranjene namirnice:
Riža, krumpir, kukuruz, grašak, grah i leća.
Ulje i masnoće i dalje se ne smiju koristiti, može se koristiti neki bezmasni i bezšećerni dressing (limunov sok, jogurt, začini, ocat).

3. FAZA STABILIZACIJE

Trajanje ove faze može se izračunati na sljedeći način: broj izgubljenih kilograma pomnožite sa 10 i dobijete broj dana trajanja ove faze.

Jede se sve kao i u prethodnoj fazi i dodaje se sljedeće:
- 1 voćka dnevno osim banane, grožđa, trešanja i orašastih plodova
- 2 kriške kruha od cjelovitog brašna
- Do 4 dkg sira dnevno
- 2 x tjedno škrobni obrok (tjestenina, riža i sl.) ali treba izbjegavati dodavanje masnoće za pripremu ovih jela
- Jednom ili dva puta tjedno može se konzumirati janjetina, svinjetina ili šunka
- 2 obroka po izboru uključujući vino i desert, ali ne dva dana za redom i ne nadodavati na tanjur

Napomena:
Jedan dan u tjednu mora biti čisti proteinski (iz prve faze).

4. FAZA KRSTARENJA – do kraja života

Odaberite jedan dan u tjednu koji će biti čisti proteinski, a ostale dane jedite što želite.

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 549
9.10.2011 13:32:12   
Lady26
IZVORNA PORUKA: hmela

E drage moje ev da se javim i ja sam ta koja ima problema s kilažom.Od 1 sept. sam krenula s UN-om i do sada sam izgubila 5kg al sam malo varala ponekad prekinem pa ponovo i tako al je et dobro :)sada sam mislila dva-tri dana da odmorim i krenem s DUKAN-om,pa me sada interesuje nešto jer imam neke nejasnoće.
Molim vas to mi pojasnite i ja od ponedjeljka startan i želim da izgubim 10-tak kg sad za sad.
Sretno s gubljenjem kg i vama,a i meni :)

Dobro dosla....
Idi na oficijelnu stranicu dukandiet, imas link na prvoj stranici, unesi podatke i pisat ce ti koliko trebas biti u kojoj fazi, nista na pamet ne raditi....

< Poruku je uredio Lady26 -- 9.10.2011 13:41:52 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *