Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 12:58:39
senka27
IZVORNA PORUKA: Hannica
Drznice kolica su super.Ja za 500 KMdobila samo kolica. Moram naci neku torbu finu,kvalitetnu a vrlo povoljnu. Zna li neko gdje ima takvih? Senka. Ja,hvala Bogu,nemam problema s grlom,nikad me nije zabolilo (u zivotu) . Bas imam dobar imunitet,hB,a nije mi jasno kako s obzirom da sam alergicna na sve sto je zdravo. Senka svidjaju mi se tvoje okice. Navijam da mi bar jedna bebica ima zelene s obzirom da su kod mm zelene.
hvala Hannice....pa eto velika je mogucnost...a vi ste sve troje divni malena je tvoja kopija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 13:00:46
Arina
Pauzo...ja ovako kontam....februar i mart tesko da ce iko ikud....e vec april nosi neke fine dane i bice setnej .....znaci bebi ce imati ako Bog da u aprilu puna dva mjeseca i reci uzeti ...u tu korpu stane baba do 6 mjeseci i mozda i vise....znaci 4 mjeseca ces moci koristiti tu korpu....znaci april,maj,juni,juli. eventualno august....zavisi od krupnoce bebe...moja kolegica i snaha su do tog uzrasta koristili.....znaci jako je jako korisna....ja kontam i za more ako Bog da moze spavati u tome na plazi....jooojjjj o cem ja kontam ....fakat je ova trudnicka hormonska ludnoca haos.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 13:01:31
palachinken
(c) 2002-2011 Ringaraja.Net, Ringeraja.ba Sva prava zadržana
IZVORNA PORUKA: pauza
Arina, evo broja 063741003, mislim da je zena Sanela, a cikino ime sam zaboravila... zive na stupu u novim zgradama kod OMV pumpe, lako je naci... eh sad si me zbunila sa ovim 3 u 1... (posto je i moja beba januarska), zar mislis da ces je sa 5,6,7 mjeseci vozati u korpi (naveta ili kako vec)? ja kontala da mi ona upste ne treba, vec kolica sa lezecim polozajem.... nama je problem tezina kolica jer smo na 5. spratu bez lifta:-(( help!!!
Isti slucaj i kod mene, pa smo kupili Brevi Grillo (http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/a-passeggio/grillo.html)kolica, imas ih kupiti na www.bimaco.net, tezina im 5.9kg i dosta su ušušna, pa ja ponesem i bebu i kolica odjednom uz stepenice. Imaju i zimsku navlaku, bas je lako njima upravljati, jednom rukom, ma i bez ruku :) I super su za grad, provlace se izmedju parkiranih auta, po uskim haustorima, svuda. Ako se odlucis, trazi verziju 2.0, jer se ona zastita od sunca moze skroz spustiti, to zlata vrijedi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 13:05:54
Gift
dobar dan drage moje... prvo da cestitam ulaske u nove mjesece i sedmice... ja sam danas nesto totalno bezvoljna, nista mi se neda, a veceras imam goste, pojma nemam sta cu pravit...imam i peglanja, a ne mogu se pokrenut...opasno me hvataju grcevi u listovima, a kad se sagnem leda koce jedva se uspravim, zakrljzala sam haman pravo... Vodolijo draga sta te snade, uff opekotine su mi najgore, a cesto se i sama przim sto peglom, sto serpom il tavom , jednom sam citavu ruku zalijepila na sporet, znam kako ti je... Jelena hb da su ti nalazi dobri... Babilonko ti si moj heroj... Arina mi smo uzeli kolica od cike preko PIK-a, pretpostavljam da je to taj, mi smo uzeli chiccova 3u1, cinilo mi se da su ona najlaksa 7,5 kg, a kako ja imam stepenica u ulazu morala sam s tim racunat...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 13:07:12
gerberka
drznice divan je komplet
a ja ne znam kome da se izjadam pijem kafu sa vise kolegica i ova jedna ima temperaturu, tek sad sam saznala, hinja se usutila, pa nije feeerrr!!!! a ja osjetim da me uzima..pa kako ljudi imaju srca, vidi mi stomak i šuti
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 13:14:09
Arina
joj...gerbo....ja to mrzim...ja bi je se natukla .....ima tako bezobraznih ljudi da poludis....ma i te kafe treba izbjegavati...sta ces ide sezona prehlada uvijek je neko balav ako nista ....to iskupljanje je bas sad rizicno...nazalost ali je tako...ili s jednom za koju znas da je korektna i normalna....uh mogu misliti kako ti je....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 13:20:13
gerberka
Ma krivo mi draga Arina, vidi mi stomak..sta je falilo reci hej ja sam ti bolesna pa da znas..nisam ja mogla vidjeti temperaturu..joj ljigava je totalno! placxe mi se, ne od straha,vec od muke..ipak je na poslu, ne mogu se sad svađati da se lomi zgrada..fuj
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 13:29:12
drznica
IZVORNA PORUKA: Arina
Drznice.....je li u tvom kompletu sto si kupila dosao i AS ili sam ja nesto pobrkala.
Mi smo imali AS, dobili i ona je bež sa plavim, tako da se u ovaj komplet super uklapa Sama ova kolica su 590KM u baby centru bez ikakve opreme...Sto se tice korpe, pa zavisi naravno kolika beba ce bit, ali evo zena od koje sam kupila koristila je sa mali do neki dan, a njemu je 10 mjeseci Super je korisna kad negdje podjete da se ne razmislja gdje bebu spustiti, uvijek ima svoje mjesto. Moze se podesiti da se ljulja, tako da lakse i pajke heheh, a podesi se na 3 nivoa za glavicu da se odigne (po potrebi).
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 13:29:46
Arina
ma znas sta...nebi dizala toliku neku frku...ali sigurno treba reci i to pred svima ako mislis da se ne ponovi ....ako sutis ...desice se opet...joj shvatam te ...i ja bi isto tako ludila.... glupaca glupa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 13:30:11
mamina princeza
joj geberka mrzim takve .... mi smo nedavno bili tako na rodjenanu rodici i slavljenica bolesna temp, nosic kaslje pravo. Pa misau mu meni krivo mogli su odgoditi rodjendan par dana ovako pola djece uhvati taj virus a moj curica osjetljiva i znam meni ce odmah prenijeti. Bas mi bilo krivo al nisam znala tek na rodjenanu skontala i sta cu. Puhala sam cijeli rodj nisam progovarala bila ljuta na roditelje znaju da se mucimo s imunietom i bronhitisima. Al eto ima svakakvih..... i kuci kad sam bila s bebom kad mi se dolazilo na babine jedna covjek dosao katastrofa bolestan - dzba ne misle.
Ja vam zene moje evo dva dana iz hale ne izlazim. Prvo me juce zabolio stomak pa sam se prepla pravo i onda skontam da su valjda crijeva. i pocne. nije proljev stalno al bas boli kad da izvinete odem u wc. A mene strah ... brinem se jos zato sto ne osjecam bebu redovno. Osjecala sam jedno deetak dana neko lagano micanje evo danas i juce nisam primjetila. Znam da je rano i sve al me strah ..... sad sam punih 18 sedcmica i par dana - i prvo djete sam osjetila vec tada dodsta lagano a ovo nesto slabije cini mi se. Posteljica mi je na prednjem zidu citala sam da kazete da ima i to veze a prosli put je bil ana zadnjem. Iduce sedcmice trebam na UZV nekad oko srijede .... uh .... imam li razlog da zapanicim i idem raniej na uzv? Sve se tjesim evo sam pojela sad red cokolade pa cu leci da slusam jedno pola sata.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 14:08:28
gerberka
IZVORNA PORUKA: Gift
Gerbo glavu gore, to je njoj na dusu, nemoj se sikirat, takvi su ti danas ljudi a posebno nezadovoljne zene...
upravu si, ona i jeste takva po svim karakteristikama..bez ljubavi, bez izgleda, bez karizme..njoj na dušu. već sam se smirila. hvala gift, hvala arina, i mamina princezo.
mamina princezo, mozda je bebi mirnija od prve, a i zavisi od polozaja posteljice..ubrzo ces na uzv..ja mislim da je to ok, ali ako se mnogo bojis ti otiđi provjeri...nevjerovatno kako se majka još dok nosi ponaša kao lavica ja bih sve dala da svoju zaštitim, mislim da nisam trudna ne bih ni pomislila da cu ja dobiti kakvu prehladu a ovu kolegicu sam u sebi prekrizila, jer nema pojma kako mene to kao boli..do sad sam je procjenjivala, danas konačno procijenila i ocijenila kao osobu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 14:19:07
zanzibarka
Aj vodolijo kolica su prelijepaaaaaaaaa
mi smo danas bile na ctg, malo se nacekale, tamam dosle na red kaze ona teta da je gladna, a meni mm morao na posao, ionako kasnio, i tako smo moja princeza i ja ostale same da cekamo, bila sam se prepala, jer se bila umirila citavo jutro, pojdem 2 cokoladice i kad sam legla na onaj stol princeza pocela skakat u stomacicu, odmah smo kod doktroice na pregled, kaze beba se skroz u zdjelicu spsutila, vodenjak samo sto nije pukao, kaze ne smijem te ginekoloski pregledati inicirat cemo porod, moze ti vodenajk puci, bolje da ide sve prirodno, bebica je oko 2600 nesto malo vise, znaci pomala, ali kaze bitno je da je sve ok, eto sad iscekujemo svaki trenutak, ako Bog da, evo vec pomalo pocinje da boli, drzite nam fige, ljubim vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 14:34:36
gerberka
zanzibarjko super na njihovu procjenu kilaze dodaj jos, vidjet ces ti curetine tu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 14:46:01
minie
Zanzibarko , ti ces izgleda imati pravi skolski porod.
Drznice kolica su med, ima da bas uziva u setnjama. Gerbo i ja sam cula da beba bude teza nego sto doktor kaze, meni rekao da ce najvjerovatnije imati preko 4 kg, koliko li se na to jos doda? Ali i to je dobro, vise cu kg izgubiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 15:03:24
pahuljica_25
Uhh Minie ako se još dodaje na procjenjenu masu bebe i moj će biti preko 4kg,masallah.Je li i tebi prva beba? Da li je porod teži ako je bebi krupan?Na hajjr...
Evo sad sam se razočarala u Bimaco,htjela jutros da poručim krevetić i komodicu i nemaju na stanju ni jedno ni drugo Ok,ja totalno promjenim planove i odluku i onda poručim skroz drugu komodicu u drugoj boji i sve super,da bi me sad nazvali da kažu da nemaju ni tu komodicu.Eeeee baš sam se razočarala Zna li neko gdje u Tuzli ima onih komodica sa daskom za presvlačenje i kadicom,u TL bilo i nema više A ja mogu samo ovako iz kreveta da tražim šmrc šmrc help me
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 15:06:18
ametist
Lijep pozdrav svim buducim mamicama Cesto cas citam, al sam se tek nedavno uclanila. Mama sam jednoj slatkoj dejvojcici a aBd uskoro ocekujemo i jos jednu bebicu. Imam jedno pitanje, u prvoj trudnoci sam radila bukvalno do dana poroda, hvala Bogu, imala skolsku trudnocu pa je to sve bilo u redu. Sada....ne mogu reci da se lose osjecam al mi je sve u principu teze..uglavnom od prvog dana mojih kontrola dr. (Nikulin) kaze svje je u redu, beba lijepo napreduje ali za mene je najbolje mirovanje i samo mirovanje?? Naravno da sam pitala zasto, objasnila da ja radim, trogodisnje dijete u kuci, i sad da otvorim bolovanje a da ne znam zasto...pa moram reci da mi je to luksuz u ovakvom vremenu. Kaze dr. da mi cerviks blago zjapi, da to nije nista zabrinjavajuce, ima ga duzinom al eto...Mene zanima ima li ijedna zenica iskustva sa ovim problemom. Takodje, vodi li dr. Nikulin jos neciju trudnocu? Da se razumijemo, on je meni super i kao covjek i kao strucnjak samo mi se cini da je mozda preoprezan. Eto toliko odd mene Budite mi sve lijepe i nasmijane
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 7.10.2011 15:50:16
Hannica
IZVORNA PORUKA: Arina
Pauzo...ja ovako kontam....februar i mart tesko da ce iko ikud....e vec april nosi neke fine dane i bice setnej .....znaci bebi ce imati ako Bog da u aprilu puna dva mjeseca i reci uzeti ...u tu korpu stane baba do 6 mjeseci i mozda i vise....znaci 4 mjeseca ces moci koristiti tu korpu....znaci april,maj,juni,juli. eventualno august....zavisi od krupnoce bebe...moja kolegica i snaha su do tog uzrasta koristili.....znaci jako je jako korisna....ja kontam i za more ako Bog da moze spavati u tome na plazi....jooojjjj o cem ja kontam ....fakat je ova trudnicka hormonska ludnoca haos.....
Beba moze stati u tu korpu,ali ne vjerujem da ce htjeti tako dugo. Ja mislim da 2-3 mjeseca maximalno mozes koristiti tu korpu,dok AS koju takodje mozes voziti na kolicima mozes koristiti mnogo duze,bebi je lijepse,nije potpuno u lezecem polazaju i vidi sta se desava oko nje.