Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:03:44
Nina_Lana
što ću znam da cigarete nisu zdrave al kad meni se tako puši i ne smetaju mi imam nekad osjećaj da bi mi bilo gore kad ne bi zapalili što ću,pa kolko njih ima da puse pa im je bilo sve ok
Meni hvala Bogu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:17:16
gerberka
evo mene kupila sam magnezij 300 direkt, onaj sto se prospe na jezik, super stvar teta u apoteci mi rekla da ne kupujem sumece kao ove su za trudnice, mislim i pise u uputstvu pa sam ih kupila nebi li mi se smanjili grčevi... i mama me nanervirala..ispala nam kolica skoro pa dzaba samo ih trebamo vidjeti i ja joj tako rekla kad ona krenu sa predavanjima kao ne valja prije nego se uđe u deveti i tako mi digla tlak...joj mrzim gatke!
senka, vazi, postavi sliku, da vidim kad mogneš..i ja gledam kakvih sve ima krevetića
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:17:37
Arina
Htjela bi pohvaliti Babylove program za bebe...tj .kupkice....naime ja se kupam sa djecijim kupkama jer su blaze i kazu najmanje stetne ....i dugo sam bila vjerna Nivei.....neki dan odlucim probati babylove ...i kupim onu kupku kao u tubi naglavacke okrenutoj....nevjerovatno kako je koza meka i svilena od nje tako jenjezna da se od prvog kupanja osjeti razlika....mogu misliti kako je i ostalo dobro....sad definitivno znam sta cu kupiti za bebu....
Eto samo puno hvale za te proizvode i mozda malo sugerisanja za one koji su neodlucni sta kupiti za svoja zlata
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:19:23
gerberka
IZVORNA PORUKA: tajra26
grebo ja radim na odjelu ljudskih resursa sa pravnicom inace ja sam sociolog po struci a magistar medjunarodnih odnosa ali eto radim pravne poslove...imas pravo uzeti potvrda koliko hoces...nego gjde si ti? u sarajevu??? da ja odem do nje da malo popricamo..uh kako sam samo ljuta na te bezobrazne "direktorice"... ako budes imala problema ja cu nazvati i reci cu joj koja su tvoja prava ako ona pametnica ne zna...uhhhhhhhh :)))) hormoni valjda
ej nisam ovo ni vidjela hej mila hvala ti, vjeruj i ja bih tebe branila..vec sam bila sa pravnicom, pa ce se ona pozvati na neki clan 169 na osnovu sluzbene zabiljeske da imam pravo isto mi je rekla..hvala ti mnogo dusice
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:22:39
Arina
Joj Gerbo moja i ja to marzim to rekla -kazala i te gatke....ali mama tizeli najbolje sigurno...take su mame ponekd nisu ni svjesne da pretjeraju...ali moramo se i mi strpiti...ja znam da bi ti da sad sve tu do posljednje sitnice stoji spakovano ...ali jos malo medena...jos malo....i ja sve tako kontam ali sad za sad poduzimam samo korake na planiranju...i cekam da udjem u 7. mjesec....ako Bog da jos 20-ak dana pa cu onda pomalo kupovati...polako.... Nama se tesko suzdrzati.....a usput kakva si to kolica gledala tako da su skoro dzaba ......vidis da smo sve iste....hi hi hi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:35:50
gerberka
uh jesam se napisala nista nije proslo..uglavnom kolica su chickova, skoro pa nova, zena kaze da ce mi dati ili eto 50 km da joj dam reda radi i sta sad trebam cekati zbog gatki, pa kolica platiti 1000 kaemčića, pa nisam bas toliko pukla a gegice cu i ja krajem 7. mj poceti pomalo
da vam kazem za kasicu koju sam kupila prije malo jace od mjesec dana..nocas prebrojah 118 KM, eto svAaki dan po 2, 3 km umjesto cigara i sad imam za te slatke šopinge, ono za sitnice
i da , po kalendaru sam već 6.mj, suttra po tickeru, zrelost postlejice mi je I, šta to znaci, dal je to ok?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:37:15
tajra26
grebo samo se nemoj sekirati za te gluposti sa direktoricom nego trazi svoja prava a ako budes sta trebala tu sam :))) usput ja sam u 5mjesecu dobila kolica i ne vjerujem u te gatke al hajd... silver sad lagano u soping :))) ima svasta za nase bebare :) ja sebi nista vise ne gledam...samo za bebu...ne znam jeli kod vas tako...
ostale zenice hvala vam na komentarima za robicu :) nadam se da ce nase bebe biti preslatke sta god da obuku samo nek su nam zive i zdrave.....
p.s sta je bilo sa kaficom od prosle sedmice jeli to propalo? evo ide vikend
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:40:47
mama21e
Zanice evo smirila sam se, cijeli dan sam provela u nekom strahu. Lakse mi je hvala Bogu, samo malo osjetim bolove u stomaku. Molim Boga da mi cuva bebicu.
Gerberko hvala ti na podrsci puno mi znaci
Bebice jesi na pocetku puno krvarila, sta ti je dr. preporucio?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:42:29
Sandrich
ja svojoj bebari sinoc narucila sa e-buya jastucic,al onaj da se beba stavi izmedju da se fino namjesti dok spava, neki papir za uzimanje otisaka rukica i nogica a sebi neki pojas,nisam mogla odoljeti toliko dobrih stvari ima ne znam sta bih prije a dobila sam velikuuu kesu stvari od prijateljice, gledam ih kako su male,slatke i postajem polako svjesna da cu i ja imati malu bebicu
< Poruku je uredio Sandrich -- 6.10.2011 20:43:20 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:54:25
mama21e
Nema mi druge, cijeli dan lezim. Rekao mi dr. da ne smijem ustajati nikako do iduceg pregleda tj. za 7 dana. Nek sam ja prestala krvariti to mi je sad najbitnije.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:55:12
gerberka
žene, fotografije su vam divne tajra, upravu si..ma ne dam se ja.hvala ti na ponuđenoj pomoći .eto mama zvala kaže pa kupi ih, onako ti ja kazem providna je
mama21e, ne daj se mila, tu smo sve za tebe i tvoje maleno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 20:57:36
Nina_Lana
mama21ei ja sam krvarila na pocetku prve trudnoce, pridrzavaj se samo sta ti doktor kaze, cuvaj se i bice to abd dobro..evo vidi nas koliko ima koje smo prosle ta krvarenja i sve ostale cari i necari trudnoce, pa sad imamo svoju djecicu pored sebe...
Grebo ne ispustaj ti ta kolica i ne sikiraj se toliko oko maminih komentara ...ja sam s Lanom imala sve spremno u 7 mjesecu trudnoce, a sad nemam apsolutno nista spremno...i nemam neku pretjeranu zelju sve kontam ima vremena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 21:02:34
Sandrich
gerbo ako ti neces proslijedi ih meni ma kad se naleti na sta dobro,povoljno sto da ne...ja sam za to da treba to polako kupovati,spremati a ne u zadnji cas pa daj sta das....a i lakse je to sve finansijski podnijeti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 21:09:03
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mama21e
Zanice evo smirila sam se, cijeli dan sam provela u nekom strahu. Lakse mi je hvala Bogu, samo malo osjetim bolove u stomaku. Molim Boga da mi cuva bebicu.
Gerberko hvala ti na podrsci puno mi znaci
Bebice jesi na pocetku puno krvarila, sta ti je dr. preporucio?
jesam, jednom sam cak ponijela stvari za bolnicu ispao ugrusak, a krv PROTOPILA ves, cak uprljala pidzamu, bas ono puno i taj dan sam ulozak napunila, i opet sve ok hB
a par puta mi je prestajalo pa opet pocinjalo,sve do 14.sedmice otkad nije vise bilo hB
SAMO STROGO LEZI, probaj da ti muz kupi ovaj Mg u prahu bas mi je pomagao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 21:12:54
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
uh jesam se napisala nista nije proslo..uglavnom kolica su chickova, skoro pa nova, zena kaze da ce mi dati ili eto 50 km da joj dam reda radi i sta sad trebam cekati zbog gatki, pa kolica platiti 1000 kaemčića, pa nisam bas toliko pukla a gegice cu i ja krajem 7. mj poceti pomalo
da vam kazem za kasicu koju sam kupila prije malo jace od mjesec dana..nocas prebrojah 118 KM, eto svAaki dan po 2, 3 km umjesto cigara i sad imam za te slatke šopinge, ono za sitnice
i da , po kalendaru sam već 6.mj, suttra po tickeru, zrelost postlejice mi je I, šta to znaci, dal je to ok?
gerbo svaka cast za ostavljanje cigareta a eto i skupi se pokoja markica, taman za shopping
a posteljica je i meni u 24 sedmici bila malo zrela a sad Bog zna koliko, pojjacaj C VITAMIN (radi prokrvljenosti) i smanji kalcij tj mlijecne proizvode, a ne sekiraj sve dok beba napreduje.....eh da je meni ovo imao ko reci u 24.sedmici, ove savjete sam pokupila tokom iscitavanja o tome
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 21:18:02
Vodolija83
Zenice moje drage,ja vam se nisam javila cijeli dan...i sad se javljam u suzama
Pravila domacica kompot od sljiva i sa te tegle trebaju da prokuhaju.Nisu mi mogle stati ni u jednu od mojih serpi i svekar mi donese pretis. I kuhale tako tegle 10 min.i ja da prospem vodu u sudoper,zalijem se onako vrelom vodom tek s sporeta po nogama,lijevi but sigurno 15-ak cm,a na desnom 3 fleke,stim da na lijevom vec imam podobar plik.Joj sta mene nece snaci,evo same mi suze idu na oci od boli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 21:27:38
mama21e
I meni se place Vodolijo. Stavi malo kaladonta na opeekotinu, i ja sam tako na dan vjencanja prosula kafu na nogu i sva sam bila u plikovima i stavila kaladont i malo se smirilo. Nadam se da ce ti brzo proci.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 21:32:15
Bebica11
Draga Vodolijo, ugledah tvoj post s smajlijima koji placu, PRESJEKLO ME zeno....bas mi je zao to sto ti se desilo , jesil isla dr?
ja bih inace svima preprucila da ne sipaju vrucu vodu u sudoper, bar da ukljuce na cesmi i mlaz hladne vode, jer ne valja sipat vruce u odvode, da ne objasnjavam, tako ko je u vjeri pazi