Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 15:28:15
minie
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: minie
Ja cu vjerovatno na prvi CTG kad budem isla na slijedecu kontrolu za 10-ak dana.Bas me znaima kako to ide kad su dvije bebe u pitanju.
U ponedjeljak kad sam ja bila dosla je jedna trudnica koja nosi blizance i legla je, ali su joj prikljucili ona dva cuda, i jadnica jedva ona ono cuva. Prikljucice ti sva ona, ne znam kako se zovu, ugl bice tvoja oba CTG uredjaja
A sta cuva? Ja se nesto ne sjecam da sam ista moralacuvati kad sam radila CTG s Hanom.Boga mi meni mozak na rezervi u poslijednje vrijeme,nista mi nije jasno.
Ma onaj hepek sto ti stave na stomak i sto se preko njega cuju otkucaji bebinog srca. Prvo namazu onaj gel, pa to stave, okruglo je, kao onaj okrugli dio stetoskopa. Nadam se da si se sad prisjetila .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 15:33:16
enči80
Ja cu vjerovatno na prvi CTG kad budem isla na slijedecu kontrolu za 10-ak dana.Bas me znaima kako to ide kad su dvije bebe u pitanju.
Poslušaju jednu pa drugu Sretno Hannice,primaklo se! Obavezno ako možete tražite taj uz,jer ni meni za 2 dana koliko sam lezala u bolnici nije urađen a da jeste sve bi bilo puno bezbolnije i za mene i za bebe.
Nadam se da ste sve ok,puno pozdrava od mene i mojih cura za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 15:37:47
senka27
IZVORNA PORUKA: Bebica11
senka cestitam na sedmicama
odmah pojedi b.luka, ovaj virus se rasirio, pocne lagano kao obicna prehlada al kad uhvati grlo,sinuse, plusa, i lagana temp se dobije
ma i kod mene je mm isto bio bolestan...i ja jucer isla do Ilidze...dobra bila dok se vratih osjecam u grlu nelagodu i ono blaga malaksalost...ma vec sam navalila na caj s medom i tako...hvala ti mila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 15:39:59
Vodolija83
Eh Bebice,steta sto ne ides na Otoku,al onda pretpostavljam da negdje blizu mene stanujes pa nam se babaci mogu druziti aBd Ja sam trebala U Saraj Polje,medjutim nisam mogla cekati sept.da pocnu i ja pocela u 1.sedmici avgusta. Ma ova prehlada je pravo zavladala,dosta raje se zali,nije ni cudo s obzirom na vrijeme...
Senka,cestitke na 30-im i zelim ti brz oporavak,presijeci prehladu u startu ako mognes.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 15:49:08
pauza
evo i ja da vam se javim, sad sa pregleda, sto je najbitnije sve je ok sa bebom moram ici kod interniste na EKG da provjerim ovo lupanje srca jer vec predugo traje... ali sam malo tuzna, nikad pregled nije krace trajao, ama 2 minute :-( sve ono premjerila, rekla da je sve ok, potvrdila da je i to je to... ali eto necu biti ljutibaba, bitno je da je baby ok, nego kako cu opet izdrzati 4 sedmice do pregleda :-(
jedno pitanje ako znate, hocu da skoknem do sirana, pa me interesuje ima li gore sta fino za trudnice, tk. ima li neki onaj stand bas za trudnice ili samo da trazim nesto siroko? jos me interesuje ima li onih debelih strampli i pamucnih maica dugih rukava?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 15:53:30
Anoniman
Plivasept sam dva puta kupovala i oba puta nasla bez problema u sarajevo apotekama u prvu koju sam usla nasla sam. S tim da nama je pedijatrica rekla da niposto preventivno ne koristimo ga jer je on isusuje kozu i ima jos nekih nuspojava, ali nazalost mi smo ga morali koristiti kad je dijagnostikovana mrsa i kod mene i kod malenog, a posle smo i suprugu prenijeli.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 16:30:50
minie
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Minie,na vjezbicama nam babica objasnjavala vjezbe disanja uglavnom...Nisi nista posebno propustila osim gratis Hipp ulje koje smo dobili od predstavnice.
Bas mi je drago da nisam nista propustila, disanje sam slusala najmanje 3 puta. Dolazim naredni ponedjeljak aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 16:53:32
emma.L
animagical, baš mi je žao da si imala tako loše iskustvo. Sva se naježim od pomisli na pupčanu. Zato ja razmišljam da li uopće da idem na te CTG-e i preglede u Vojnu ili da nastavim kod mog privatnika budući da mi osiguranje to pokriva. Prošli put sam se mrcvarila po prevozu, fol prijavila kod Drljevića da mi on vodi zadnji mjesec i porodi me, na kraju došla u zadnjih 10 min njegove smjene i porodio me Mišeljić. Iskustvo skroz pozitivno, porod školski bio, i sve bi jednako tako bilo i da nisam drndala po prevozu svako drugi dan i stajala u redu za CTG. Vidjet ću. Želim ti da brzo zaboraviš sve to loše i počneš baš uživati sa bebijem. A za MRSU kakav bris uzimaju.. grlo, nos, šta? Nalaz krvi? I može li se i to privatno igdje uraditi, jer mogu zamislilti samo koja je patnja nakon poroda ostavljati dijete i ići na preglede i sl.? Ma meni je imunitet 0 bodova, pisala sam o upali grla, hunjavica me i dalje drži, pijem limunadu kao blesava, uzimam trudničke vitamine, pileće i kojekakve supe, ne znam više što bih osim da još počnem po jedan bioaktiv dnevno ili matičnu mliječ da uzmem. Vidjet ću sutra sa Divanovićem. Ma mene i neka napadne, samo da bebicu ne zarazi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 16:58:40
mama21e
Zeniceeeee Evo mene, bila sam na pregledu. Mrvica uredu hvala Bogu. Samo mi je rekao da moram mirovati jer sam bila malo prokrvarila i imam blage kontrakcije. Primila sam neku bocu za ocuvanje trudnoce i moram ih jos 5 primiti aBd. Moram piti Dabrostan, Folacin i Pregnital. Presretna sam jer sam vidjela svoje malo sjce, hB I u 8 sam sedmici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 17:07:25
Sensia
IZVORNA PORUKA: mama21e
Zeniceeeee Evo mene, bila sam na pregledu. Mrvica uredu hvala Bogu. Samo mi je rekao da moram mirovati jer sam bila malo prokrvarila i imam blage kontrakcije. Primila sam neku bocu za ocuvanje trudnoce i moram ih jos 5 primiti aBd. Moram piti Dabrostan, Folacin i Pregnital. Presretna sam jer sam vidjela svoje malo sjce, hB I u 8 sam sedmici
samo lagano bas si jedna pozitvna osoba, svaka cast mazi pupu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 17:41:01
drznica
Da vam i ja nesto našaram Nisam imala vremena pisati, 2 dana radila prvu smjenu, a to je opsti haos. Danas druga, pa malo odmaram. Juce sam isla malo u cuveni Tradeli, gdje je vecina bila i kupila sam sebi trudnicke helanke, napokon da odahnem...nista ne steze . Za bebu ima svega ali u sustini nema nista i jako je nekvalitetno, bar je to moje misljenje.
Nisam vam pisala iskustvo na prvom odlasku u Skerlicevu....aaaaaaaaaaa. Jedino otvaranje kartona je bilo OK, mada je i tu sestra pogrijesila pa je pocijepala karton i novi pisala... Pitaju me prvo kao izvolite, sta trebate Rada i neka sestra. Pa reko da se javim tj.da otvorim karton i da vodim trudnocu ovdje do polaska na porod. Onda me pitala gdje sam do sada bila i zasto sam tamo bila...izmjerila mi pritisak, ivagala me na vagi koja se raspada i naravno nije tacna. Kad sam rekla da moram vadit nalaze i bris...pitam je koliko se dugo ceka??? Sestra suti, kaze reci ce dr. ja pitam dr.ona nista, uzela neku spravicu da cuje kao bebino srce, jedva nasla, jer naravno ne zna ni gdje je okrenuta beba.....uputnicu za Vojnu trazila zbog poroda u vodi da se mogu javiti...kaze odi kod dr.opste prakse pa ako ti on ne da dodji opet. Ja onako gledam...PA HVALA BOGU IMAJU PRIVATNICI!!! Uzas jedan, razocarenje.
I ja sam danas oprala nasu ogradicu, jorgancic, jastuk...u masinu na 30...samo nisam isla na centrifugu vec sam izvadila sve pa jos jednom muz rucno ispro. Pocela sam polako prati i stvarcice...dok jos ima lijepog vremena.
Eto ja se bas raspricala, a sad odoh malo da vas citam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 19:13:54
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken
Pa Sensia, jel se to primaklo? Jesi li se kutarisala kineske stolice napokon? Kako se osjecas? Joj mene hiljadu zasto haha
hehehe palacinko jasta nego se primaklo a ko da je juce bilo, leti vrijeme samo tako a kineska stolica u petak ostade bez mene samo moram otici ostao mi jastucic zaboravila ga ponijeti. osjecam se eventualno sto bi jedna nasa misica rekla, ma dobro hvala BOgu al me danas malo ctg nasekiro al ne dam se kako ti i tvoje pile, cujem da hvala Bogu mljekara dobro radi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 19:37:08
pahuljica_25
Evo i mene sa pregleda
Eh ovako, zatvorena sam ali je bebi skroooooz nisko,spustio se i samo čeka da izađe.Doktorica me pregledala kao i uvijek vaginalno,poslije toga UZ. Bebica masAllah prekrupna,da ne pišem mjerice,kreću se oko 38 i 40 sedmice.Ima 3365g,posteljica II stepen zrelosti,sve ostalo razvijeno i ok,hvala Bogu. Gynipral izbacujemo slijedeće sedmice,doktorica je preporučila mirovanje do pune 37 sedmice za svaki slučaj,mada sam dobila i uputnicu za GAK u slučaju da ranije krene porod.
Uglavnom,opet se vraćam svom krevetu i ipak shoping za moram prepustiti drugima Ali neka sve bude ok aBd...
Gift kod nas u Tuzli se ne ide na ctg osim ako nedaj Bože za to ima potrebe,tako da no sikiriki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 19:53:48
Selminja
MasAllah Pahuljice kod tebe pravi momcina aBd Tako je i meni dr rekla da se pripazim do punih 37 sedmica, a onda moze krenut kad god To je manje od 15 dana Sve ce to aBd biti superiska
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 20:27:23
pahuljica_25
Sensia daj Bože da ja odem u taj dugo očekivani šoping Jedino ako beba odluči ostati duže u pupi
Selminja znači i tebi je tvoja doktorica rekla do 37 punih da usporiš tempo.Ma to i jeste najbolje a onda smo rahat Pitala sam doktoricu za ctg,ma kaže ona bezpotrebno mrcvarenje trudnice i stvaranje stresa,tek poslije termina se kod nas radi ctg ako do tada bebi ne krene i u slučaju komplikacija u trudnoći,ovako sjedi s mirom kući...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 20:37:57
drznica
Da pitam ove XXL trudnice, jesu vas bolile bradavice iza 30. sedmica??? Mene pravo 2-3 dana bole bradavice, ne grudi nego bas bradavice. Imam osjecaj da ce eksplodirati. Ne znam da li da pocnem mazati kremom za bradavice i masirati, smijem li??? Obzirom da mi je curio i kolostrum? Sve mi se cini da cu imati nekih problema,a da bar imam sise, nego nista, samo i imam bradavice hahahaha
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 20:44:31
star
samo da se zahvalim mojim lijepim bembelim trudnicama na lijepim zeljama kad budem malo bolje javicu se...porod je bio tezak al smo ja i moj mali junak bili hrabri i jaki...bili smo 6 dana u bolnici..sad uzivamo sa nasim tajom u nasoj kucici