Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 5.10.2011 23:55:31
Sensia
IZVORNA PORUKA: Psiha
Draga Sensia, Ima nas jos 'klonulih'! Ja sam redovni citalac, dopisujem se ponekad samo sa Anicom, a upratila sam da smo ti, Mea, vodolija i jos njih par u par dana sa sedmicama pa uglavnom vas i citam A nekako smo i po razmisljanju slicne, rekla bih jedino sto se meni ne da pisati, imam jos jedno-skolarca pa ne stizem...a Btw ista nam je i dr. I mene u pon. ceka 1. Ctg, rekla mi je da joj se javim da vidi nalaz, pa vidjet cemo...reci mi molim te koja ti je sestra bila na ctg- u?
bila je neka deblja zena crne kose sa siskama sa strane, ne znam joj ime a nisam ni citala jer sam bila "pogubljena". s obzirom da je moja dr. bila zadovoljna na posljednjem pregledu rekla mi je da je zovem samo ako ne bude ctg ok sto sam ja prenijela toj sestri. dalje pricu znas vjerovatno.....uglavnom J rekla ctg sasvim ok, ali opet meni crv sumnje ne da mira.....jer mi se cini da ga je "onako" pogledala.... za 7 dana sam na kotroli ponovo ctg pa cemo vidjeti..... koliko je tebi ostalo do termina?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:00:25
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29
i ja sam u trecoj smjeni...i moj mm na putu pa se dosadjujem...
hehehe stickeru onda smo na istom, jos mene po pehu nesto gospoja ziga a majke mi to mi je sugestivno. evo kanim se pola sata da osusim kosu al citam ovo nesto za MRSu pa kontam bolje je da ne citam
Sta mislis mea bi li nam pomogao jedan topli kakao?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:04:43
mea29
IZVORNA PORUKA: Sensia
i ja sam u trecoj smjeni...i moj mm na putu pa se dosadjujem...
hehehe stickeru onda smo na istom, jos mene po pehu nesto gospoja ziga a majke mi to mi je sugestivno. evo kanim se pola sata da osusim kosu al citam ovo nesto za MRSu pa kontam bolje je da ne citam
Sta mislis mea bi li nam pomogao jedan topli kakao?
i mene ziga gospođa ha ha ha a i se buni i gura cim sjednem za racunar...
kakao uvijek
ne citaj nista...sto vise citam sve sam vise sluđena...nisam upratila jesi li se odlucila za ime...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:09:40
Psiha
Ma stvarni termin mi je 29.10 (vodim 3 dana ) ali ja cu na sekciju, rekla mi je oko 20-tog, tako da mi je jos malo ostalo.... Sto se J tice, u nju stvarno imam povjerenja, vec sam jednom spominjala da je i malom i meni spasila zivot u prvoj trudnoci i kasnije sam nastavila ici kod nje i stvarno je strucnjak, u to nema sumnje, tako da nemoj da brines. U ovoj trudnoci sam imala malo komplikacije druge vrste, Gynipral i ostalo, znas vec, ali evo hvala Bogu dogurasmo do 37. prosla trudnoca je okoncana hitnim c.rezom u 35-oj. Ovaj put sam spremna, pripremljena koliko mogu biti i odlucila sam se na epidural.ili spinalnu anesteziju da budem ovaj put svjesna tog velicanstvenog trenutka dolaska na svijet jednog novog bica eto, mozda budemo dlugalice...uh...jel' sad jasnije sto ne pisem cesto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:10:36
Sensia
A sto se tice imena tu mm ima glavnu rijec i ne mogu mu nista ma vala samo nek hairli prodje pa zvacemo je kako god i ja sam odustala od citanja svega i svacega, samo paranoja nastane, ovako udahnem duboko i skontam da nista ne kontam i da takve prodju najbolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:15:03
mea29
A sto se tice imena tu mm ima glavnu rijec i ne mogu mu nista ma vala samo nek hairli prodje pa zvacemo je kako god i ja sam odustala od citanja svega i svacega, samo paranoja nastane, ovako udahnem duboko i skontam da nista ne kontam i da takve prodju najbolje
dokle je krecenje?
krecenje gotovo ali ciscenje na cekanju...ja se trudim ali ruke nece...a i guzonja...pocne se buniti cim puno radim, a ja ne znam malo, ja kad radim onda bas radim, a beba reaguje napne stomak, bude tvrd jako i sta cu moram sjesti...opet jadan mm ima da zaglavi za vikend...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:17:14
Psiha
Evo nam se i Mea pridruzila cim sam je pomenula, Mea znam sta si radila oko 5-og februara ove godine ...Sala, ne zamjeri, to ja zbog istog nam termina, ja nemam sticker...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:17:52
Sensia
Ma stvarni termin mi je 29.10 (vodim 3 dana ) ali ja cu na sekciju, rekla mi je oko 20-tog, tako da mi je jos malo ostalo.... Sto se J tice, u nju stvarno imam povjerenja, vec sam jednom spominjala da je i malom i meni spasila zivot u prvoj trudnoci i kasnije sam nastavila ici kod nje i stvarno je strucnjak, u to nema sumnje, tako da nemoj da brines. U ovoj trudnoci sam imala malo komplikacije druge vrste, Gynipral i ostalo, znas vec, ali evo hvala Bogu dogurasmo do 37. prosla trudnoca je okoncana hitnim c.rezom u 35-oj. Ovaj put sam spremna, pripremljena koliko mogu biti i odlucila sam se na epidural.ili spinalnu anesteziju da budem ovaj put svjesna tog velicanstvenog trenutka dolaska na svijet jednog novog bica eto, mozda budemo dlugalice...uh...jel' sad jasnije sto ne pisem cesto
ma samo ti pisi bolje je za tebe, ima raznih iskustava jer je jednostavno tako. Ja ti zelim da ti ovaj put CR prodje skolski i s obzirom da ne ides na totalnu imaces svoju bebaru ako Bog da odmah u narucju ma imam i ja povjerenja u dr samo mi se cini nekad malo kao smusena hehehe cuj samo tri dana me vodis pa nikad se ne zna jer ja nesto imam osjecaj da mi je bebi pravo nisko i kad caprka nesto dole tacno se najezim koliko je to nisko iako mi dr nije nista rekla vezano za to. po UZ termin mi je uvijek za 7-10 dana ranije valjda bebi krupnija a ja nema me sića prava ja planiram prirodno ako Bog da pa vidjecemo...... a uvijek me zanimalo sto si uzela nick psiha, ako nije prekasno za ovakva pitanja?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:18:02
mea29
sto se tice imena meni je mm prepustio izbor ali da je zensko ja bih lako ali posto je ja pojma nemam...i sad ga danima molim da on da ime, da izabere koje se njemu najvise sviđa jer sam ja stvarno neodlucna i iskreno ni jedno me ne obara s nogu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:20:10
mea29
Evo nam se i Mea pridruzila cim sam je pomenula, Mea znam sta si radila oko 5-og februara ove godine ...Sala, ne zamjeri, to ja zbog istog nam termina, ja nemam sticker...
ha ha ha ha ha ha sto se lijepo nasmijah..ono od srca...kako se ja toga nisam sjetila, ni na mi kraj pameti aaaaaaa...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:21:44
Sensia
sto se tice imena meni je mm prepustio izbor ali da je zensko ja bih lako ali posto je ja pojma nemam...i sad ga danima molim da on da ime, da izabere koje se njemu najvise sviđa jer sam ja stvarno neodlucna i iskreno ni jedno me ne obara s nogu...
Evo par jednostavnih a meni lijepih Emir Armin Zlatan Benjamin ........ hm ili vise volis ova moderna?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:23:20
Sensia
Vjerovatno isto sto je i meni bilo na pameti a u djelu tri dana kasnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:27:18
mea29
Evo par jednostavnih a meni lijepih Emir Armin Zlatan Benjamin ........ hm ili vise volis ova moderna?
Od ovih u opciji imam Zlatan...mada se tako zove najbolji drug od mm, Benjamina imam u rodbini i to blizoj, mm se na Emira nešto naježi...ja se opet ježim imena Kan i Džan a njemu se sviđaju...malo mi se sviđa Mak mada ne znaci nista osim cvijeta od kojeg boli glava...imam jos dva prijedloga Riad i Iker...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:30:51
mea29
Vjerovatno isto sto je i meni bilo na pameti a u djelu tri dana kasnije
bas je ovo sega ali tako ispadne...ha ha ha meni sve osmjeh na licu..."znam sta ste radile pocetkom februara"...
ej hoces li ti poslusati babicu pa osim hurmi uraditi i sta konkretno...psihu necu pitati ona ide na cr...nista joj to ne znaci....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:33:43
Psiha
Hvala ti mila na lijepim rijecima, A sto se dr. tice jest ona onako cesto pogubljena, sjecam se da je i Anicu to zbunjivalo, ali vjeruj mi fercera kada treba i sjeti se. A i prema tebi ce ovi gore biti drugaciji kada cuju da si njen pacijent, vidjet ces. Ti samo budi tako nasmijana i mila kao sto si svo ovo vrijeme i sestre i dr. ce biti ok prema tebi kada dodje vrijeme a nick...psiholog (zanimanje) mi vec neko zauzeo, a rekoh ovo je period u zivotu zene kada psiha stupa 'na tron' i da ne zaboravimo od kolike je vaznosti... A da ne pisem novi post da samo odgovorim Mei da se tog februara rado sjecam ...hahahhaha...ovaj mm spava tako da mi dodje isto ko' da je na putu...pih
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:33:45
mea29
Riad mi je extra, a vala KAn i Dzan su bas "isfurani" lijepa su imena la gdje se god okrenes tako se djeca zovu.....
Ma sve su prilike da ce biti Riad...sproveli smo i malu anketu među najbliža 4 clana porodice i nas dvoje i kad smo glasali (tajno) Riad je imao najvise glasova...ja sam ga zakinula ali su zato nane podebljale bodove...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:39:32
Sensia
Mea bona pa pusti zenu sta ima veze sto ce na CR nije to samo da se grlic opusti , ima nesto i do bliskosti i psihicke opustenosti - sala mala al samo ti Psiha lagano probudi TM i pojedite po koju hurmu za pocetak
p.s. malo je falilo da napisem probudi MM al se na vrijeme ispravih
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:40:12
Psiha
Eh dok ja malo o dr. pa malo o keksu...one vec presle na imena.... Samo da se slozim da je Riad super ime...Sensia uzmi u obzir da su nam curice s malenim u par dana, pa...nikad se ne zna, a ja bih za zeta Riada, jel'da da bi i ti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 6.10.2011 0:42:02
mea29
da se tog februara rado sjecam ...hahahhaha...
ja se na srecu sjecam i nekih mjeseci poslije februara ali od 7-og polako blijedi sjecanje ha ha ha...a kako gradivo necemo obnoviti jos najmanje dva mjeseca iza poroda necemo se sjecati nicega...sve ce biti jovo na novo...ha ha ha