|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1281 1282 [1283] 1284 1285   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat]
5.10.2011 11:01:36   
Hannica
Nama danas stizu AS iz ŠvicarskU.user posted image user posted image Bas mi nesto drago,sad se ne moram brinuti da necu imati u cemu iznijeti bebe iz bolnice.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 32051
5.10.2011 11:06:49   
babilon
IZVORNA PORUKA: Sensia

mama 21e sretno na prvom pregledu odoh i ja na prvi ctg, ako Bog da da nam sve prodje najbolje

Vodolijo, posteljinica i ogradica prezivjele na 40 stepeni u masini pa da znas, ja jutros upalila i evo sad zavrsila pa okacila. eto da budes mirna ja sam prva probala i nije joj nista bilo user posted image

samo savjet za ogradicu pri pranju, nemojte staviti na centrifugu da bude vise od 800 obrtaja, znaci MAX 800.. ;)

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 32052
5.10.2011 11:08:32   
Bebica11
Zdravo zenice

Sretno na pregledima svima koje danas idu, da nam se aBd vratite s lijepim vijestimauser posted image

Ja i bebce moje smo dobro hB,mm sinoc napravio tastaturu na laptopu, pa evo sad bez problema iz lezeceg polozaja kucamuser posted image .
Jutros kad sam ustala JEDVA dosla do zraka, slajma mi se da izvinete nakupilo u plucima al nece van, dok sam se iskasljala bas me strah bilo naprezanja al morala sam jer mi nije dalo disati, malo me opet grlo boljuckauser posted image , bas je dosadna ova prehlada, al eto boricemo se i dalje ako Bog da

Sensia bas mi je zao za migrene, mene jedan dan par sati boljela glava od temperature pa mi bilo mucno a mogu misliti kako je kad od migrene boliuser posted image

Hannice de bona, iznijeces ti bebice kao enci, mozda ti budu i preko 3kg pa ti bude taman broj 56 user posted image

Sandrich ja bas juce dobila novac sto od kuce malo raduckam, i govorim muzu kako cu bebi kupiti trudnicke hlace za ove hladnije daneuser posted image , danas ako budem samo dobro aBd malo cu prohodatiuser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 32053
5.10.2011 11:09:27   
Hannica
Ja sam Haninu ogradicu prala na 90 stepeni,jos uvjek izgleda ok.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 32054
5.10.2011 11:10:22   
minie
IZVORNA PORUKA: tajra26

priprema se bebicauser posted image user posted image user posted image jesi nl krenula na ctg? u kojoj si bolnici? meni juce bio termin a nista evo presisali smo jedan dan.... danas idemo na kontrolu pa cemo vidjeti user posted image

Ja sam do sada dva puta radila CTG, kada sam isla na kontrolu prosle sedmice i u ponedjeljak, tj od 36. I hB sve je u redu, jedva cekam da mi se rodi moj bebac.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 32055
5.10.2011 11:10:25   
Gift
mahanje i od mene...
bili na kontroli, a situacija je ovakva: 2 prsta otvorena, prednjaci glavica, nisko, posteljica III stepen, pl. vode dovoljno..bebi ima oko 3 kg, mjere glavice malo iskacu iz ostalih parametara, valjda je manja, ali dr. kaze no sikiriki, al eto mene nesto to kopka..
ukinute sve tablete i to je to..eh da sad mogu hodat jer ako krene dobro dosaouser posted image
i da nisam se pohvalila smrsala sam 200gr user posted image user posted image user posted image i naravno sad se kilaza nije ni komentarisala, kao to je ok i et...user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 32056
5.10.2011 11:15:46   
Đenifer
Dobro jutro svim dragim budućim mama....evo i ja malo da vam se priključim i pridružim ovo jutro.user posted image
Ja sam u 36 sed.i osječam se ok, radim još, ali sve sam sebi teža i teža, gravitacija već čini svoje, ali hB noge mi nisu nateknute, kao sa prvom trudnoćom pa sam i pokretnija. Malo sam čitala postove predhodne, vidim javljaju se i mame kojima će ovo biti drugi porod, pa me zanima da li vas hvata PANIKA .....kako će se situacija odvijati u početku, prvo djete- prihvatanje, stizanje oko obaveza prema dvoje djece, obaveze po kući, ručkovi i sl.!!!! Navećer kad legnem tek mi je haos, dok se namjestim, pa mi se onda ide u WC, pa ustajem da pokrivam pašu, i još kad zaspim  muči me snovi kako ću i šta kad dođe druga bebica aBg. Sa prvim djetetom sam strahovala kako ću ga uzeti,okupati, da li je gladno, diše li i sl, a sad imam drugu vrstu straha, kako sve stizati i uklopiti, postaviti se prema prvom djetetu, posvetiti se drugom ...imaću pomoć i od mm, svojih, njegovih, tete koja čuva sina, ali ova vrsta straha je jača od mene trenutno...user posted image ...... neznam šta da radim????? 

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 32057
5.10.2011 11:16:21   
Selminja
Gift masAllah na lijepim vijestima user posted image Pahuljice i ti nam se veceras vrati aBd s lijepim vijestima pa da idemo na kaficu user posted image
Haman da ces i ti gift ranije se porodit, ja mislim da ja hocu, jer mi je rekla da je maklice nisko pred kraj osmog.
A ja sam danas u devetom mjesecu napokon user posted image Mislim trebala bih biti user posted image
Dogurasmo mi masalah user posted image
Ostalima sretno na pregledima, zelim vam samo lijepe vijesti user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 32058
5.10.2011 11:17:00   
Hannica
Ma Hana mi je bila preko 3250 i sve joj je bilo veliko.user posted image Kod moje sestre beba ,masAllah,rodjena sa 4250 i 55 cm duga i njemu je odgovarao br.56 user posted image ( a ne vjerujem da ce kod mene tolike biti,ipak je to tu mac user posted image )
Za bebu A imam jedan kompletic br.50,sestra mi dala,njoj zaova poslala iz Francuske da moze iznijeti bebu ali mu bilo kratko i usko.user posted image
Ja sam htjela hlacice i neki djempercic,ali izgleda da cu ipak obuci  bebi plisanu uniformu.user posted image
Jos da mi je za Bebu B naci nesto...user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 32059
5.10.2011 11:17:40   
minie
Emma kakve si torbe kupila u DM-u, molim te opisi ih malo. Kako svi govore da postoji mogucnost da se poslije bace, zao mi nositi ove moje fine sto imamuser posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 32060
5.10.2011 11:29:25   
Gift
Selminja cestitam na ulasku u 9-ti...ne znam da li ce ranije al kad god ja spremnauser posted image trebamo dogovorit kaficu, jer ja sad mogu spartat konacno user posted image user posted image ..Pahuljice kad je tebi kontrola?

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 32061
5.10.2011 11:32:16   
Bebica11
Gift bas mi je drago za lijepe vijesti s kontrole i da su ti dopustili hodanjeuser posted image user posted image user posted image , da malo psihicki odmorisuser posted image

super za kilazuuser posted image , vidis kako nije fer sto te sad ne pohvaliuser posted image

ostalim zenicama sretno na sedmicama, sad imamo puno XXL trudnica, ne mogu vas sve ni pohvatatiuser posted image bice dosta prenosa uzivo aBduser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 32062
5.10.2011 11:47:40   
mala75
IZVORNA PORUKA: minie

Emma kakve si torbe kupila u DM-u, molim te opisi ih malo. Kako svi govore da postoji mogucnost da se poslije bace, zao mi nositi ove moje fine sto imamuser posted image

i mene ovo interesuje.
Gift super za kontrolu, bebać stiže skorouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 32063
5.10.2011 11:52:15   
minie
Hannice kod vas masAllah puno bebica, blago vama user posted image

Sensia drago mi je da ti je bolje, a bice jos puno kad cujes princezino srce na CTG-u, bas neopisiv osjecaj

R 17.10.2011.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 32064
5.10.2011 11:56:42   
Gift

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Gift bas mi je drago za lijepe vijesti s kontrole i da su ti dopustili hodanjeuser posted image user posted image user posted image , da malo psihicki odmorisuser posted image

super za kilazuuser posted image , vidis kako nije fer sto te sad ne pohvaliuser posted image

ostalim zenicama sretno na sedmicama, sad imamo puno XXL trudnica, ne mogu vas sve ni pohvatatiuser posted image bice dosta prenosa uzivo aBduser posted image

ma nema veze meni je bitno da sam ja uspjela ne udebljati se, a za hodanje jos posebno, jedva cekam da mm dode s posla pa u soping....kako si mi ti?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32065
5.10.2011 11:59:10   
Gift
Mala75 sad sam vidjela na tikeru ti vec imas jednu bebicu, a nisam upratila koja si sad sedmica?

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 32066
5.10.2011 12:03:16   
mala75
nemam draga, ovo mi je prva i to dugo čekana, 12 godina, i začeta vantjelesnom oplodnjom. a kad sam postavljala tiker nešto mi nije mogao proći onaj sa sadmicama tako da je ovaj ostao a nikad vremena da probam novi napravit. a ja sam ti sada 29/30.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 32067
5.10.2011 12:10:40   
Gift

IZVORNA PORUKA: mala75

nemam draga, ovo mi je prva i to dugo čekana, 12 godina, i začeta vantjelesnom oplodnjom. a kad sam postavljala tiker nešto mi nije mogao proći onaj sa sadmicama tako da je ovaj ostao a nikad vremena da probam novi napravit. a ja sam ti sada 29/30.

ahaaaaaaaaa malo si me zbunila...jesil probala napravit tiker preko baby gaga

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 32068
5.10.2011 12:22:40   
emma.L
đenifer, ja nemam te strahove, najbolje se snalazim sama i prilično sam organizirana. Dakle, ja ovaj put planiram od starta sama, jer iskrena da budem, svekrva je bila voljna pomoći nakon prvog poroda, a dolazila je samo da bih ja ispala fina snaha i udovoljila svima. Nisam imala srca reći da bih ja ležala bez gaća i da mi treba odmor, jer zaboga, svi su to dijete čekali s nestrpljenjem. A s druge strane nisam bila slobodna leći, nego sam je uvijek dočekala u trenerci, istuširana sa pospremljenom kućom user posted image . Onda bih joj pustila da nešto skuha eto tek tako. Da nije bilo te "pomoći" odležala bih duže i bolje bih se oporavila. Usput, MM kuha kao i ja, pospremiti može i on i teta koja mi ponekad čisti. Ne znam, vidiš kako se ljudi razlikuju, ja znam da sam ja ters i svi mi to stalno i govore user posted image , ali ovaj put zaista ću sve sebi podrediti. E jedini strah je kako će Ema prihvatiti bebu. Njoj pažnje neće faliti sigurno, čak ni moje, jer je i nju MM kupao i presvukao već prvu večer pa smo dogovorili da će sve on oko bebe da ona ne bi morala previše dijeliti mamu. Ali ipak će joj biti velika promjena, neka nam Bog pomogne s tim user posted image . Vidjet ćemo hoće li nam ići po planu.
minie, kakvo bacanje torbi? Mislim, mi smo Gracovu bacili zato što se raspadala nakon godine dana upotrebe. Ovo su praktične torbe u kojima dođe dvije pelene male, mali paket maramica, podloga za presvlačenje, mala babylove kremica za guzu. Otprilike ćeš to uvijek imati sa sobom prve godine + flašica + presvlaka + zvečke + dude user posted image . Graco koju smo imali za Emu je bila praktična, ali je baš izgledala kao torba za bebine stvari, a ova izgleda kao sportska torba i to mi se sviđa. Nju će MM donijeti kad budemo trebali ići doma i u njoj presvlaku i dekicu za bebu.
Nego, zna li itko jesu li počele vježbe srijedom popodne na Otoci, please?

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 32069
5.10.2011 12:23:13   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Gift

IZVORNA PORUKA: Bebica11

ma nema veze meni je bitno da sam ja uspjela ne udebljati se, a za hodanje jos posebno, jedva cekam da mm dode s posla pa u soping....kako si mi ti?

Dobro sam hvala Bogu, povremeno me hvata TUPI BOL al konstantan na prednjem zidu maternice(jesil ti to imala?) al kad popijem ginipral i smirim smiri se, doduse ni ja sad nesto pretjerano ne hodam, najvise po trgu ovdje kod zgrade do prodavnice, ili s muzem u kupovinu, i on do kasno radi, onda i uci, ima puno obaveza, malo se vrtim po kuci i to mi je "kretanje"user posted image al dobro je i to nego STROGO LEZANJE do wc-a, to bas psihicki umori covjeka....vjeruj tako mi je drago da se mozes kretati, isto kao da su meni rekli, posto znam kako ti jeuser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 32070
5.10.2011 12:38:25   
minie
A  draga nisam te onda skontala ispravno, ja mislila ti kupila tu torbu za ponijet u bolnicu, a zenice, posebno one koje se idu poroditi na Jezero, zbog straha od MRSE planiraju baciti tu torbu sto nose u bolnicu. Ja cu u Vojnu, tako da ne znam sta da ponesem.

R 17.10.2011.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 32071
5.10.2011 12:38:48   
Gift
Bebice ne znam za tu bol mene su cijelo vrijeme pratili naizmjeicni bolovi nisko u ledima i stomaku, a u zadnje vrijeme samo ledima...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32072
5.10.2011 12:40:28   
Gift
Bebice ne znam za tu bol mene su cijelo vrijeme pratili naizmjeicni bolovi nisko u ledima i stomaku, a u zadnje vrijeme samo ledima...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 32073
5.10.2011 12:45:28   
emma.L
Ma i ja ću u Vojnu, a poslije planiram sve fino u mašinu svakako, uključujući i torbe. Mislim da bi trebalo biti ok.
Ovih dana samu sebe ubjeđujem da nema MRSe. Mantram po čitav dan, ali slabo mi uspijeva user posted image .
I čula sam da se ta baterija iznosi u nosu, na koži, to su podloge gdje će opstati, a ne na odjeći, pa me i to malo tješi.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 32074
5.10.2011 12:53:58   
Bebica11
Ja ne planiram kupovati mahsuz torbu za bolnicu, vjerujte gore niko nikog ne gleda, svak je o sebi "zadeveran" a ja sam kad sam lezala ponijela veci malo deblji plastificirani kartonski ceker, sto vani daju pri kupovini u nekim boljim radnjama i ovaj put mislim isto tako, papuce obicne od 3KM, a kupila mi je mama i plasticne da se mogu tusirati, sve cu to pobacati poslije aBd, 2 spavacice, ogrtaca 2, i ostalo sto treba naravno..za bebu jedino jos nisam spremila sta mi treba a za sebe jesam ko kad u mene ove kontrakcije mogu uvijek poceti iznenada

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 32075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1281 1282 [1283] 1284 1285   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1281 1282 [1283] 1284 1285   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *