Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
prvo je ambulantno primila 3 injekcije triaxa (tako nesto), pa su joj u bolnici promijenili terpaiju, dali joj neki antibiotik dugog naziva sa L, pa joj u subotu dodali neki sa M (ne mogu zapamtiti te latineske nazive al sam zapamtila pocetna slova)pa joj danas kad su vidjeli da je rentgenska slika losija ukljcili jos jedan (cini mi se bactrim) tako da trenutno prima 3 antibiotika
Ako je sa L Longacef onda je to isto sto i Triax. A sa M mozda Meronem...on je odlican, jedan od onih iz zadnje generacije antibiotika.
I mi danas imamo turu...doduse najveca 38, vidjecemo sta noc nosi.
ma ne znam vise, znam da cu poludjeti ako sutra ne bude bolje
Neces! Jer nemas vremena za to...trebas i jednom i drugom djetetu...
Sad me poslusaj: Otvori frizider i jedi, jedi... Moras zbog bebe! Mogu se kladiti da nisi vocku pojela otkad je bolesna...
A ujutro kupi mnogo balona i nesto sto voli, i odi u bolnicu svojoj Lani koja nece imati temperaturu... sutra je ponedjeljak, nalazi ce biti gotovi, a vi mnogo mirnije...
drugi je ukljjucen juce a treci tek danas, tako da se nadam da ce od sutra biti dolje, inace ne znam sta cu
Ma ne brini, ima terapija i za to...poprilicno brza. Samo neka je tvoja mama prati veceras, hoce li se siriti, hoce li se cesati. I neka reaguje ako krene osip dalje. Neka zove dezurnu dr. stalno. Mislim stvarno nema smisla tako malo stvorenje sa osipom ostaviti tek tako...cuj nije tipicno. Neka sutra pozovu i dermatologa i opet infektologa.
Joj ticerko...ne znam...grozni su, zaista...grozni...mozete li nekog naci da pogleda to malo...cuj tri antibiotika a ascare nedjeluju...drzi se...ljubi nam Lanicu...bice to sve dobro
drugi je ukljjucen juce a treci tek danas, tako da se nadam da ce od sutra biti dolje, inace ne znam sta cu
draga tiki , na kojem odjelu lezi lana, jel na pulmoogiji na pedijatriji ili na nekom drugom. mi smo lezali gore pocetkom juna. Treba ti puno zivaca .. gore je standardno situacija da nikom nista ne govore detaljnije dok frku ne napravis. ti gledaj da se ne sekiras bar previse .... to ti je bitno sad mnogo i ti znas. prodje to sve tesko je za izdrzati svakome al proci ce akoBog da. Mi smo primali neki pencilinski antibiotik ne znam ni ja ni dan dans koji a otusno pismo nisam dobila ni prosli mjesec od kada vise ne zovem ni ne treba mi ....
draga tiki , na kojem odjelu lezi lana, jel na pulmoogiji na pedijatriji ili na nekom drugom. mi smo lezali gore pocetkom juna. Treba ti puno zivaca .. gore je standardno situacija da nikom nista ne govore detaljnije dok frku ne napravis. ti gledaj da se ne sekiras bar previse .... to ti je bitno sad mnogo i ti znas. prodje to sve tesko je za izdrzati svakome al proci ce akoBog da. Mi smo primali neki pencilinski antibiotik ne znam ni ja ni dan dans koji a otusno pismo nisam dobila ni prosli mjesec od kada vise ne zovem ni ne treba mi ....
Ljubi nam puno Lanicu .....
da, gore smo
mm je prošle sedmice imao temperaturu, nakon par dana se izasuo po licu rukama i nogama, male crvene tačkice. može biti i po ustima, čak i unutar usta. mogu biti kao vodenasti osip ili crveno samo. to je uzrok neki virus. on išao dr prvo mu dali antibiotik pa rekli da prekine kad se izasuo jer je to specifično za taj virus (lice/usta, ruke i noge) a prije toga temp. ajša je to isto imala ali u malo blažem obliku, odnosno temp joj je bila manja a i osip prije njega. najmlađi sin od moje zaove ista stvar (a nisu boravili zajedno 10tak dana i žive na dva kraja sarajeva). helem kažu dr da sada hara taj virus. možda joj se i to sastalo sa upalom pluća. to je neki virus usta ruku i nogu ili se tako nekako zove kako nama rekoše.
ja sam gledala vrijeme kazu od nedelje zahladnjenje i + kao cuvajte se virusa i gripe grrr ..... mrzim bolescuge nikako se od njih nemozes sakriti nadju te u misijoj rupi ! Tiki , jako mi je zao lane male cuvaj se mila imas jos jedno djete u pupi misli i na njega vjerujem da ti nije lako al sve ce to abd . biti brzo iza vas .
mm je prošle sedmice imao temperaturu, nakon par dana se izasuo po licu rukama i nogama, male crvene tačkice. može biti i po ustima, čak i unutar usta. mogu biti kao vodenasti osip ili crveno samo. to je uzrok neki virus. on išao dr prvo mu dali antibiotik pa rekli da prekine kad se izasuo jer je to specifično za taj virus (lice/usta, ruke i noge) a prije toga temp. ajša je to isto imala ali u malo blažem obliku, odnosno temp joj je bila manja a i osip prije njega. najmlađi sin od moje zaove ista stvar (a nisu boravili zajedno 10tak dana i žive na dva kraja sarajeva). helem kažu dr da sada hara taj virus. možda joj se i to sastalo sa upalom pluća. to je neki virus usta ruku i nogu ili se tako nekako zove kako nama rekoše.
kod nje nisu bas male tackice i nema ih puno, vise su kao ubodi insekta, velicine pola cm do 1cm ima 3-4 na ruci i 2-3 na nozi
Ali lijepo...
Felix kad zahladni virusi umiru:)
nadam se da ce i kod nje proci, bas sam se zabrinula da nije nesto ozbiljnije