|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
26.9.2011 23:33:51   
Dalil@
Moji decki se vazda vrzmaju oko mene dok klanjam user posted image I mislim da malu djecu tako i treba pustiti, neka se navikavaju na namaz..
Mada, gledala sam da starijem cim prije objasnim(u dobi kada me mogao shvatiti) da se ne prolazi ispred nego iza klanjaca. Mozda mu je moglo biti nepune 3 kada je poceo primjenjivati to user posted image
Sada je red na malog maleckog, aBd user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1451
26.9.2011 23:49:52   
Honey3
IZVORNA PORUKA: Iman83

Hvala Hanan, pretpostavila sam...
Nešto mi iskreno milo da se ona nalazi tu kad klanjam, kad je stavim u krevetić plače, to me više ometa, a ovako čak kad ja idem na sedžu i ona legne na pod srce moje!user posted image

ma i moja cura je redovno uz mene kad sam na namazu a kad sam na sjedenju odmah svoju hankusicu parkira meni u krilouser posted image cesto me zna vuci i plakati ako smo same kuci,vjerovatno je strah sto sam ja skoncentrisana na namaz a ona samauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 1452
27.9.2011 0:04:35   
Hannan
Ma Zaho kakav strah, muka im sto nismo na njih skoncentrisane :)
Treba djecu navikavati, kad im sad usadimo naviku prema namazu, tesko to kasnije moze da se ostavi.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1453
27.9.2011 0:06:11   
klemzi
kad ja idem na sedžu i ona legne na pod srce moje!
user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 1454
27.9.2011 0:30:20   
pipi_duga_capara
IZVORNA PORUKA: Hannan

Pipi, izvini ali ne bih se slozila sa tobom, realno ko od nas moze djetetu od 2-3g dokazati i objasniti da ne smije prolaziti, i sl. Djetetu se ne pisu grijesi sve do ponoljetstva.

moja S je sa godinu dana zobilazila klanjaca, sada sa svoje 2,5 god. ne zna drugacije...vratila sam je par puta i shvatila je zbog  cega to radim. i da se razumijemo, ja ovdje nisam iznjela svoje licno misljenje, dala sam isti odgovor koji sam i ja dobila kada sam pitala!
šejh Ibnu Baz rhm., na pitanje: „Da li prolazak djece kida namaz“ - kaže: „Namaz ne kida ništa osim troje: punoljetna žena, magare i crni pas – samo. To su te tri vrste koje kvare namaz čovjeku ako prođu između njega i njegove sutre, ili samo ispred njega ako nema sutre, ali i pored toga namazlija neće puštati ostale da prolaze ispred njega ni čovjeka ni djete niti životinju ako ih bude mogao odvratiti, shodno riječima Poslanika s.a.w.s., koji kaže: „Ako neko od vas bude klanjao prema sutri, pa neko pokuša proči između njega i sutre, neka ga vrati, a ako se ne htjedne vratiti neka se potuče s njim – to je šejtan!“ (Muttefekun ''alejh) Ali, sve u svemu, ako prođe čovjek ili kamila ili brav – to ne kida namaz. Namaz kidaju samo spomenute tri vrste: magarac, crni pas i punoljetna žena, kako je to prije objašnjeno.“

< Poruku je uredio pipi_duga_capara -- 27.9.2011 0:31:28 >

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 1455
27.9.2011 0:39:11   
Dalil@
Ovo stoji, Pipi, ali velika je razlika izmedju jednogodisnjeg ili dvogodisnjeg djeteta i npr. 5-ogodisnjaka user posted image U redu je djetetu braniti prolaz onda kada to moze shvatiti i razumjeti. OK je braniti i ranije - ako to vrijedi, ali ne mislim da kvari namaz...sto vidimo i po ovoj predaji od Ibn Baza, r.a.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 1456
27.9.2011 0:43:19   
Dalil@
IZVORNA PORUKA: Hannan

Ma Zaho kakav strah, muka im sto nismo na njih skoncentrisane :)
Treba djecu navikavati, kad im sad usadimo naviku prema namazu, tesko to kasnije moze da se ostavi.

Ovo me podsjeti..Moj I. je bio (i ostao) bas onako kmezavo dijete i obicavao je cendrati za sitnice, pogotovo mu dusa bilo hodati za mnom i cviliti (za bilo sta). I on bi to tako dok ja ne bih stala na namaz...tada bi automatski zasutio i otisao bi se igrati user posted image Skontao da na namazu ne reagujem ni na sta njegovo user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 1457
27.9.2011 1:03:31   
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: Iman83

Hvala Hanan, pretpostavila sam...
Nešto mi iskreno milo da se ona nalazi tu kad klanjam, kad je stavim u krevetić plače, to me više ometa, a ovako čak kad ja idem na sedžu i ona legne na pod srce moje!user posted image

Takva joj je i drugarica Aisha. user posted image  

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 1458
27.9.2011 1:56:42   
malena sharena
.

< Poruku je uredio malena sharena -- 27.9.2011 1:57:16 >

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 1459
27.9.2011 9:56:08   
pipi_duga_capara
IZVORNA PORUKA: Dalil@

Ovo stoji, Pipi, ali velika je razlika izmedju jednogodisnjeg ili dvogodisnjeg djeteta i npr. 5-ogodisnjaka user posted image U redu je djetetu braniti prolaz onda kada to moze shvatiti i razumjeti. OK je braniti i ranije - ako to vrijedi, ali ne mislim da kvari namaz...sto vidimo i po ovoj predaji od Ibn Baza, r.a.

izvini, a ko je rekao da kvari namaz user posted image

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 1460
27.9.2011 12:27:25   
Dalil@
IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

Iman83 pitala sam jednom i cini mi se da je receno da djeca do 2 godine mogu prolaziti ispred klanjaca, nakon 2 se ne dozvoljava procackaj opet po netu ali sam gotovo 100% sigurna da je ovako kao sto ti vec napisah user posted image

Vodila sam se ovime user posted image Kontam da ono sto se ne dozvoljava u namazu - utice na njegovu ispravnost.

I. 01/2008
F. 04/2010

Neposredna veza do poruke: 1461
27.9.2011 13:03:06   
Nedi
Nadam se da cu dobiti odgovor...zanima me kojii novac se troši/ili se može zamijeniti u mjenjačnici u Saudijskoj Arabiji. Pedpostavljam da je najbolje nositi američke dolare. Još me zanima da li negdje ima kratak pregled nekoh vaznih zakona. Ili uputa sta se smije raditi a sta ne. Evo znam npr u Maroku ako slucajno udariš ženu autom njena porodica zahtijeva da je ta osoba oženi a ako odbije ide u zatvor.  

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 1462
27.9.2011 13:26:41   
pipi_duga_capara

Iman83 pitala sam jednom i cini mi se da je receno da djeca do 2 godine mogu prolaziti ispred klanjaca, nakon 2 se ne dozvoljava procackaj opet po netu ali sam gotovo 100% sigurna da je ovako kao sto ti vec napisah user posted image

Vodila sam se ovime user posted image Kontam da ono sto se ne dozvoljava u namazu - utice na njegovu ispravnost.

opet ponavljam: ali i pored toga namazlija neće puštati ostale da prolaze ispred njega ni čovjeka ni djete niti životinju ako ih bude mogao odvratiti, shodno riječima Poslanika s.a.w.s., koji kaže: „Ako neko od vas bude klanjao prema sutri, pa neko pokuša proči između njega i sutre, neka ga vrati! ja nigdje nisam navela da se kvari ili prekida namaz..
bezveze je krenula rasprava i nadmudrivanje, kao da niko ne bi smio na ovu temu sem vec poznatih!

< Poruku je uredio pipi_duga_capara -- 27.9.2011 13:27:50 >

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 1463
27.9.2011 13:32:51   
Dalil@

opet ponavljam: ali i pored toga namazlija neće puštati ostale da prolaze ispred njega ni čovjeka ni djete niti životinju ako ih bude mogao odvratiti, shodno riječima Poslanika s.a.w.s., koji kaže: „Ako neko od vas bude klanjao prema sutri, pa neko pokuša proči između njega i sutre, neka ga vrati! ja nigdje nisam navela da se kvari ili prekida namaz..
bezveze je krenula rasprava i nadmudrivanje, kao da niko ne bi smio na ovu temu sem vec poznatih!

Slazem se. Predaja je tu, pa neka je ljudi iskoriste user posted image
I da, ja nisam "poznata" user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

Neposredna veza do poruke: 1464
27.9.2011 13:43:00   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Nedi

Nadam se da cu dobiti odgovor...zanima me kojii novac se troši/ili se može zamijeniti u mjenjačnici u Saudijskoj Arabiji. Pedpostavljam da je najbolje nositi američke dolare. Još me zanima da li negdje ima kratak pregled nekoh vaznih zakona. Ili uputa sta se smije raditi a sta ne. Evo znam npr u Maroku ako slucajno udariš ženu autom njena porodica zahtijeva da je ta osoba oženi a ako odbije ide u zatvor.  

Mi smo mijenjali eure a imali smo i nesto dolara, znaci obje valute mozes bez problema zamijeniti

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1465
27.9.2011 13:53:19   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Mi smo mijenjali eure a imali smo i nesto dolara, znaci obje valute mozes bez problema zamijeniti

Hvalauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1466
27.9.2011 17:14:14   
jasmin

Draga,moj iskren savjet je da se ponese euro,jer je kurs eura puno veci od kursa dolara,sada je cini mi se razlika oko 350 rijala.Tj,za 100 eura dobijes oko 350 rijala vise nego za 100 dolara.
Je li to dolazis ili neko tvoj?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1467
27.9.2011 20:11:38   
Nedi
jasmin draga hvala na odgovoruuser posted image
Nažalost još uvijek ja ne dolazim aBd planiram ali sad neko blizak stize na 12 mjeseci mislim da ide Mekku. Mozes li mi npisati "sve sto trebam znati" jer vise puta ( i ovdje na forumu) smo se uvjerili da ono sto je u Bosni normalno tamo nikako nije preporucljivo. Bila bih ti jako zahvalna i nadam se tvom kilometarskom postu.

< Poruku je uredio Nedi -- 27.9.2011 20:12:00 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1468
30.9.2011 22:14:11   
honey bunny
Selam drage moje, tek sada vidjeh ovu temu :) Malo sam nešto iščitala, ali nisam stigla sve. Uglavnom, vidjela sam teme oko kupanja, kupaćih itd. Ja sam pokrivena i kupila sam sebi kupaći za pokrivene, zapravo dobila iz Australije, jer kod nas nisam našla. Nosila sam ga u Tunisu i super mi je bilo (tada sam prvi put otišla na more kao pokrivena) i nije mi bilo vruće uopšte u njemu, iako sam tako drugima izgledala :) a meni zapravo bilo hladno, jer se nije brzo sušio,hihih! Gornji dio mi je malo smetao, davio me, pa sam samo skinula kapu, a stavila mahramu, i dalje se nije vidio vrat ni kosa :)

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1469
30.9.2011 22:20:40   
Medić*
IZVORNA PORUKA: honey bunny

Selam drage moje, tek sada vidjeh ovu temu :) Malo sam nešto iščitala, ali nisam stigla sve. Uglavnom, vidjela sam teme oko kupanja, kupaćih itd. Ja sam pokrivena i kupila sam sebi kupaći za pokrivene, zapravo dobila iz Australije, jer kod nas nisam našla. Nosila sam ga u Tunisu i super mi je bilo (tada sam prvi put otišla na more kao pokrivena) i nije mi bilo vruće uopšte u njemu, iako sam tako drugima izgledala :) a meni zapravo bilo hladno, jer se nije brzo sušio,hihih! Gornji dio mi je malo smetao, davio me, pa sam samo skinula kapu, a stavila mahramu, i dalje se nije vidio vrat ni kosa :)

We alejkumu sellam. Najtopliju dobrodoslicu user posted image

I meni je gornji dio, odnosno kapa smetala, skidala sam je i stavljala maramu, ako bih isla na kupanje onda pod satorom ponovo vratim da maramu ne bih kvasila. Meni bi se brzo osusio, pa nisam osjecala hladnocuuser posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 1470
30.9.2011 22:24:41   
Anoniman
Jel moze neko postaviti sliku kupaceg kostima ako nije frka, bas me zanima kako to izgleda , ja sam mislila da se zene koje su se pokrile ne smiju kupati na moru, nego samo u bazenima gdje koji su rezervisani za zene? ....

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 1471
30.9.2011 22:29:08   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Jel moze neko postaviti sliku kupaceg kostima ako nije frka, bas me zanima kako to izgleda , ja sam mislila da se zene koje su se pokrile ne smiju kupati na moru, nego samo u bazenima gdje koji su rezervisani za zene? ....

user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1472
30.9.2011 22:29:45   
Medić*

Marina isto kao trenerka, komotnija, onaj suskavi materijal, kapa dodje na gornjem dijelu, kao marama tako da se nista ne vidi. A mogu se kupati i na moru.  Mi smo isli tamo gdje je vise osamljeno, gdje ima manje guzve.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1473
   [Obrisana poruka]
30.9.2011 22:30:12   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1474
30.9.2011 22:31:48   
Medić*
IZVORNA PORUKA: mamine oci

user posted image

Moj nije ovakav. Sirok je, ne ocrtaca se figura tijela, kao malo sira trenerka, gornji dio, iznad koljena. A vidjala sam i ovakve. Meni se ne svidjaju.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *