|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1260 1261 [1262] 1263 1264   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
29.9.2011 13:53:56   
minie
Gdje nam je Sensia, je li bolje, je li user posted image kuci?

I MM se udebljao, ali doduse prestao je prije cca 5mj pusiti, pa mozda i zbog toga. Ja se samo nadam da ce bar pola kg spasti na porodu, a obzirom da je dr rekao da ce bebac najvjerovatnije imati vise od 4 kg, ja se nadam da ce nekih 10-ak otici i ostalo kroz dojenje. A meni su kg uvijek bile problem, nikad nisam imala viska, ali sam zato bila vise gladna nego sita, a i isla 12 god na folklor, uh kako mi je to bilo dobro.

user posted image user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 31526
29.9.2011 13:55:58   
Sandrich
ja imala 62.4kg kad sam ostala trudna a sad imam 64.1kg,20ta sedmica user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 31527
29.9.2011 14:00:59   
mama21e
Drage moje, opet ja sa svojom mukom, povracam cijelo jutro i glava me boli user posted image umorna sam a ne mogu da zaspem, nekakva me nervoza obuzela. Sta je najbolje za mucnine? user posted image

A sad cu jos vise smrsati kako nista ne jedem. Sta da radim, sta bi bilo najbolje da pojedem/popijem?

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31528
29.9.2011 14:03:35   
gerberka
debele moje user posted image
a ja sam vaša debela user posted image  

user posted image user posted image user posted image

molila sam Boga da zatrudnim i sve što ide u ovoj želji neka dolazi user posted image

i ja se osjecam zgodno, samo cu malo povuci kocnicu na slatkise koje nikad nisam voljela, a u trudnoci bih otimala iz tuđih ruku user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 31529
29.9.2011 14:08:46   
pauza
sandrich, svaka cast za tezinuuser posted image  
a minie, ti neces imati problema, znas koliko znaci fizicka spremnost, 12 god folklora, wow, no sikiriki :-))
babilon, mm je isto kao tvoj sta god je meni i njemu kao isto to, cak i muka, ma znala sam da folira.... cuj i on ima simptome .-)))  e jesi ti te grudnjake kupila na ciglanama i da li ima na siranu, moram ovih dana ici po neke tunike ili dzempere, nemam vise sta za obuci.... i jeli broj ono tipa 80C ili samo 'nako ofrlje??

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 31530
29.9.2011 14:08:49   
Vodolija83
Babilonko,postavila sam slike robice u kojoj cemo iznijeti bebu,prije nekih 15-ak dana,ne znam sad tacno.
To smo dobilo od mm sestre,iako smo mi smislili da bebac bude obucen u nekom drugom fazonu (Najvise su nam se svidjale kombinacije iz Okaidija-BBI) ,ali onda smo skontali da bi ipak u tom bio pravi mali covjeculjak,i da bi mu mozda bilo neudobno,tako da je ostala ova bebi oprema.

Bebice,ja sam na 4D,koji je radjen doduse podavno,kad sam bila u 20.il 21.sedmici skuzila da je bebac iz profila original mm.Samo me dr.pitao na koga ima okruglu glavu ,jer ni ja ni mm nemamo...Al to je sigurno pokupio od moje familije user posted image
E sad se pitamo,hoce li biti crn i tamnoput kao mm il kao ja svijetle puti ...Al posto cemo mu dati ime Ajdin (sjajan,svijetao) mm kaze da ce biti na mene,hiihihii. Vidjecemo...sam nek stigne ziv i zdrav aBd user posted image

Minie,i ja sam malo tipkala,malo peglala i zavrsila sa peglanjem ovih bebi stvari koje su vec suhe.Ostala mi jos nasa posteljina,2 spavacice i ogrtac,dok se ostalo ne osusi.Ja nemam pojma sta cu rucku,a mozda cemo kod mojih cim mm dodje,pa cemo gore.Ja sam prvo malo namazala za dorucak,a maloprije sebi pravila i puru. Bas sam se fino napucalauser posted image Potkosulje u Alma Ras su bile 22,90 KM kad sam ja kupovala gacice trudnicke,ako se sta nije promijenilo.To je bilo negdje u junu.

A stvarno Sensia se ne javlja.Nadam se da je pametno odlucila i otisla kuci da odmori...

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31531
29.9.2011 14:11:40   
Sensia
Hej moja Minie user posted image evo mene kuci ipak user posted image  glava je malo bolje al brate sto sam malaksala....malo je reci i daha nekako nemam a bebi upela pa kontam puci ce pupak.......

ma znam ja sta je meni, svako vece ne legnem prije 12-1 a ustajem prije 7 i cijeli dan na nogama tj u pokretu a tijelo izdaje vise ne moze se a ja hocu.......moram malo smanjiti tempo.....i posvetiti se necemu lijepom pranji stvarcica i pripremanju user posted image
+ kolegica koja sjedi preko puta mene dolazi vec tri dana bol bol bolesna na posao user posted image  pa ljudi toliko kaslje da se ja sagnem svaki put a naravno nigdje ruke na usta......uh pa drzi onu mamarmicu mokru pa za steku od vrata.....uh a meni samo u glavi ne daj Boze da me uhvati.....

Vodolijo, gledo je mm u grazu grudnjak u h&M kaze jedna bio 20 eura i ja mu rekla da ne uzima .......cini mi se da je to mnogo za jedan. nema mi druge nego u ponedeljak ako Bog da prije vjezbica na otoku na pijacu i lagano potraziti neke male kapice za ove moje (.)(.) user posted image user posted image user posted image user posted image

uh evo me lezeci, sta mislite smijem li jos jednu nesicu popiti ako sam jutros jednu popila?user posted image  je li mi mnogo

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31532
29.9.2011 14:15:43   
Hannica
user posted image
Danas je ovakva situacija na temi.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31533
29.9.2011 14:17:13   
gerberka
hej ženice, meni je vrijeme da perem prozore i store, ali ja jednostavno ne mogu zbog stome da se protezem..da li neka angazuje neku ženicu da joj pomogne i koliko to košta? pusa

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 31534
29.9.2011 14:19:00   
Vodolija83
Ehhh Sensia,ipak je znaci pravi vakat da i ti ides odmarati.Izdrzi jos sutra aBd.Popij nessicu,ne bi ti trebala skoditi.provjeri i pritisak,ako mozes,pa probaj onaj nas fazon bijeli luk u jogurtu.Prehlade su zavladale samo tako,cuvaj se te kolegice preko puta,jao,jao...rekoh ja tebi idi ranije na bolovanje...Nedaj se ! user posted image

Sto se tice grudnjaka,meni seka svakako nije znala sta da kupi kad je bila gore,pa zvala da kaze da je nasla grudnjak fin crni i pitala koji cu broj.Donijela mi je 80B,
znaci br.veci nego sto inace nosim.Predobar je,njega cu cuvati za izlaska,pravo je nekako fin,udoban i sirok  preko ledja,a one sa pijace da imam ovako za po kuci.
Ne bih joj ni ja dala da kupuje da sam znala da je 16 eura,morala mi je priznati cijenu...

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31535
29.9.2011 14:21:36   
Sensia
IZVORNA PORUKA: gerberka

hej ženice, meni je vrijeme da perem prozore i store, ali ja jednostavno ne mogu zbog stome da se protezem..da li neka angazuje neku ženicu da joj pomogne i koliko to košta? pusa

nemoj se protezati niposto, a sto se tice ženice ja sam iz Sarajeva tako da nisam neka pomoć, meni teta dodje, CIJELI stan uradi a sat joj je 5 KM, njoj novac treba a meni je ona nezamjenljiva. teta je divna i tako mi je draga

ja dok dodjem s posal sve se sija, otprilike mi radi nekih 8 sati (s tim da u to radno vrijeme jos popegla nekih 3 masine mm kosulja.....)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31536
29.9.2011 14:22:29   
Hannica

Gerberko ja jos uvijek sama cistim,nekad mi mm pomogne.Ali ovih dana sam odlucila da ne radim nista,noge mi oticu,od sada samo odmaram,nek' radi kome se radi.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31537
29.9.2011 14:22:51   
pauza
hanice, u pravu si skroooz, svako svoju politiku vodi, ali je bitno da se kontamo:-)) ko zene:-)))
sensia mila, samo odmaraj, nesicu slobodno popij i uzivaj:-)) a te kokoske na psolu se cuvaj, kako samo nema obzirauser posted image  ako sta nadjes za user posted image  na otoci javi, pls...
pusa velika :-*

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 31538
29.9.2011 14:23:20   
minie
Sensia neka si ti dosla kuci, odmori se dobro, jos sutra i onda se dobro odmori jednu sedmicu, pa u napad na pranje i peglanje princezinih stvari. A za Ness ja mislim da smijes, jer je Berina na vjezbama rekla da mogu dvije soljice one obicne kafe, a Ness nije tako jak.

Ja sam trazila na Otoci, ne u Merkuru, nego na onoj drugoj i nije ih nikako bilo. Mozda u Merkuru ima.

Joj ja sinoc zamalo da kupim cipele, bile su tako slatke, ali broj 38, moj broj i probala ih, ali me stezu. Ubjedjuje mene ona prodavacica da ce se razgaziti, a ja sama u sebi mislim, pa imam 15 pari kuci istih, sta ce mi jos jedne. Tako da opet u subotu moram po neke, valjda cu naci.

Vodolijo i ja jos imam malo i peglanje zavrseno, ali sto ne stigem danas, sutra cu. Imam jos 20 dana user posted image

Pauzo i ja se nadam da ce biti lahko povratiti staru kilazu.

PuSsSsSsSsaa za sve user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31539
29.9.2011 14:25:07   
Sandrich
vodolijo otkrij i meni tu tajnu bijelg luka i jogurta,sta kako??? user posted image ja nisam razmisljala o bijelm luku radi pritiska al mglo bi se ponekad pojesti malo user posted image
Gerbo meni zena radi stan ponekad..obicno 20km naplati,nekad 25km al oplete generalku,ja prezadvoljna

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31540
29.9.2011 14:25:56   
pauza
IZVORNA PORUKA: Sensia

nemoj se protezati niposto, a sto se tice ženice ja sam iz Sarajeva tako da nisam neka pomoć, meni teta dodje, CIJELI stan uradi a sat joj je 5 KM, njoj novac treba a meni je ona nezamjenljiva. teta je divna i tako mi je draga

ja dok dodjem s posal sve se sija, otprilike mi radi nekih 8 sati (s tim da u to radno vrijeme jos popegla nekih 3 masine mm kosulja.....)

sensia, mooolim te za broj i ime te tete na pp (ako prima nove musterije), moja je skuplja a i ne pegla, pa ako je ta tvoja dobra, da je nazovem sljedeci put... ja isto nikad ne radim sama generalku, uvijek teta.... sta cu, nemam snage a prozora mnogo brate:-)

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31541
29.9.2011 14:26:34   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sensia

i meni treba, nema šanse da se protežem, jednu sam user posted image  izgubila, radije cu ustediti na kozmetici, al da se ja ne razvalačim i da mi je cista kuća. hvala ti draga. dakle 5 km je sat. ljubim te

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31542
29.9.2011 14:27:48   
Gift
hej zene, jest meni vise dodijalo kukati al moram..leda me bole, evo ne prestaju vec dva sata i to se bol javlja na svaka tri munuta, ponekad zaboli i stmak al uglavnom leda..ne bi da panicim, al pomalo me pocinje brinuti....
Sensia nek si bona malo odmorila, svaka tebi cast i inace, divim ti se na tom tempu...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31543
29.9.2011 14:29:12   
Sensia
Joj ja sinoc zamalo da kupim cipele, bile su tako slatke, ali broj 38, moj broj i probala ih, ali me stezu. Ubjedjuje mene ona prodavacica da ce se razgaziti, a ja sama u sebi mislim, pa imam 15 pari kuci istih, sta ce mi jos jedne. Tako da opet u subotu moram po neke, valjda cu naci.

hehe ee ovo mi je bas slatko, u pravu si, trebaju mi cipele sad a ne kad rodim pa kad se nona vrati na staro user posted image user posted image user posted image
a valja ih razgaziti, dok ih ti razgazis eto bembolina user posted image user posted image user posted image

Pauza ako sta nadjem svakako javim, e odoh onda jednu nesicu sa puuuuuuuuuuuno mlijeka i meda zamutiti pa kud puklo

Vodolijo, ma seka je mrak, imam i ja seku hvala BOgu, al ona ima bebaru koja ima nepunih godinu dana i koja je tetkina ljubav i ja volim da seka sve kupi nasoj prvoj princezi L (jer ne prima platu na porodiljskom user posted image ) a znamo koliko treba za bebu. al kad su savjeti u pitanju seka je nepresusna!!!

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 31544
29.9.2011 14:29:24   
Hannica
Gerberko ja mislim da je kod nas u Ze sat jeftiniji,u Sarajevu je sve skupljenego kod ovdje,nema smisla porediti to dvoje.user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31545
29.9.2011 14:32:55   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Gift

hej zene, jest meni vise dodijalo kukati al moram..leda me bole, evo ne prestaju vec dva sata i to se bol javlja na svaka tri munuta, ponekad zaboli i stmak al uglavnom leda..ne bi da panicim, al pomalo me pocinje brinuti....
Sensia nek si bona malo odmorila, svaka tebi cast i inace, divim ti se na tom tempu...

hmmm gift,sta mislis da nazoves svog dr? ipak od ledja prema stomaku su prave kontrakcije, a nama su na vjezbicama rekli ako se ne pojavi nova u 30min onda su lazne, a tebi stigle na 3 min???

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31546
29.9.2011 14:33:35   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Sandrich

vodolijo otkrij i meni tu tajnu bijelg luka i jogurta,sta kako??? user posted image ja nisam razmisljala o bijelm luku radi pritiska al mglo bi se ponekad pojesti malo user posted image
Gerbo meni zena radi stan ponekad..obicno 20km naplati,nekad 25km al oplete generalku,ja prezadvoljna

hehehe sandrich mozda ova moja teta dobije konkurenciju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  a koliko radi? mislim koliko sati. ova se moja fakat slomi ujutro i onda kad zavrsi jos pegla neka tri-cetiri sata nekih 25 kosulja i nasih majica......

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 31547
29.9.2011 14:35:58   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Hannica

Gerberko ja mislim da je kod nas u Ze sat jeftiniji,u Sarajevu je sve skupljenego kod ovdje,nema smisla porediti to dvoje.user posted image

potpisujem

u Ze je sigurno jeftinije i slazem se gerbo s tim da se malo pricuvasuser posted image , meni je mama oprala prozore a stan mi sredi muz, ja ispeglam par kosulja, i evo pomalo mogu i obrisati prasinu, i skuhati nesto, a ostalo hvala Bogu imam njega a njemu nije mrsko

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 31548
29.9.2011 14:36:00   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Gift

Gift ako se javlja bas na svaka tri minuta pravilno i ako Bol ne traje dugo ti svakako nazovi dr, tebi je bebi zrela i nema nikakvih prepreka duso da se danas porodis. neke zene manje boli neke vise a da i ne znaju da su dosta otovrene. ne plasim te nece beba sama izaci ali za svaki slucaj nazovi ili odi do GAK-a na kontrolu, primice te odmah jer si hitna?user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31549
29.9.2011 14:36:37   
Sonja
haj drage moje

danas kad nisam dozivila nervni slom necu nikad..
jutros otisla kod svoje dr. na kontrolu i hajd sve ok..pogleda ona onaj uzv nalaz od ponedeljka sto sam radila(druga dr. mi radila uzv) i vidi da onaj femur zaostaje 2 sed. i kaze hajd ti na konzilijum na GAK..pa reko sto sta to znaci ..kao ne mora nista znaciti a moze biti i da beba zaostaje u razvoju..
ma ja ne znam ni kako sam izasla iz DZ ni kako sam dosla kuci isto sam izgubljena bila samo sam plakala...toliko sam se nasikirala boze sacuvaj...
i odem na GAK i nacekam se polijepo..najgore je ono cekati a ne znas sta je...i tamo budu 2dr. i pregledaju me na uzv i jos nesto ukljuce nemam pojma sta je..uglavnom femur super odgovarauser posted image
ona kuja(da izvinete) u ponedjeljak izmjerila femur da je 53 a danas 60..pa reko nemoguce da je toliko narastao za 3 dana...

i eto vise sam naskodila svojoj bebi ovom sikiracijom danas nego sto je ona i rekla da nesto nije uredu
al eto HVALA BOGU DRAGOM pa i to da se zavrsi i da je sve ok

glupo mi samo sto ona nije rekla da npr. mozda nije dobar ugao ili beba da sse nije lijepo okrenula pa da je pogrijesila mozda kad je mjerila ..a jok..ona jos crvenim zaokruzila ccc

eh i kile su se nagemale eheheh 2,5 za 3 seduser posted image
tako da sam sad 30+4 +9kguser posted image
al hajd samo nek on meni raste..

i da zaboravi reci jutros na pregledu beba bila i dalje karlicno i dok sam otisla na GAK on se jadan okrenuo i sad prednjaci glavauser posted image
ajd makar nesto pozitivnouser posted image

< Poruku je uredio Sonja -- 29.9.2011 14:38:39 >

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1260 1261 [1262] 1263 1264   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1260 1261 [1262] 1263 1264   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *