|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1257 1258 [1259] 1260 1261   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
29.9.2011 8:59:08   
Semica
Soraya-ja sam ga pila 4x dnevno ( 10 dana),ali sam pila i isoptin koji smiruje aritmije i nisam imala nikakvih problema!!! Apaurin ti je dala da bi se smirilo to...pokusaj da i jedno i drugo pijes u isto vrijeme...Trebalo bi pomoci!!! Sretno!!!

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 31451
29.9.2011 9:15:21   
pauza
star, cestitam od srca!! Da mali Muhamed bude 100 godina zdrav i sretan sa svojim roditeljima!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

gerbo, super da je sve ok.... ja slutim da je user posted image , pa cemo vidjeti, ne znam zasto :-) moj me "insekrt" nikad ne vara hihhihhi

soraya, ja sam neki dan prestala sa tim vaginaletama, meni su pomogle, nece se valjda opet pojacati sekret.... doduse, nije me svbilo ni prije, ali je curilo k'o ludo... sad je dosta bolje...

ostale moje user posted image , veliki poljubac vam saljem :-*

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 31452
29.9.2011 9:17:44   
gerberka
user posted image  pauza user posted image user posted image user posted image  svejedno je, ali cu upisati tvoju procjenu user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31453
29.9.2011 9:37:11   
Sensia
Jutro zemske....

Ja nisam nizasta, glava mi tutnji, uzasno sam pospana user posted image    user posted image
Razmisljam da odem kuci na pauzi....

Star svaka cast  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , nek nam je Muhamed ziv i zdrav sto godina i da se sto prije oporavis i nadam se da te onaj glupi svrbez prosao.....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31454
29.9.2011 9:38:00   
soraya
IZVORNA PORUKA: Semica

Soraya-ja sam ga pila 4x dnevno ( 10 dana),ali sam pila i isoptin koji smiruje aritmije i nisam imala nikakvih problema!!! Apaurin ti je dala da bi se smirilo to...pokusaj da i jedno i drugo pijes u isto vrijeme...Trebalo bi pomoci!!! Sretno!!!

Meni je doktorica rekla d aza pocetak Ginipral pijem 2x dnevno i da pratim koliko sati djeluje (tj.koliko sati nemam kontrakcije)a, ali da prvo uzmem apaurin da sacekam da pocne djelovati pa za pola sata ginipral, a  ako mi to ne sprijeci lupanje srca da ce mi dati i taj isoptin. plus pijem Pregnacare, Naf za zube, mg direct......bilo je i ranije jos nekih tableta koje sam pila (dabroston,utrogestan).....joj ovih tableta mi je vise preko glave. stalno nesto pijem, a stomak boli kako boli....

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 31455
29.9.2011 9:40:32   
soraya
pauza
kod mene ima svacega i svrbeza,peckanja,iscjetka. Malo prrestane pa se opet pojavi i tako unedogled, ali izdrzat ce se sve za nase user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 31456
29.9.2011 10:18:06   
babilon
IZVORNA PORUKA: zanzibarka

IZVORNA PORUKA: babilon

Ja sam se dvoumila i dvoumila i odlucim se za Jezero, u subotu idem aBd na pregled kod doktora, pa eto s bismilom i to da pocne.. Inace ne volim bonlice nikako, tj onaj miris bonlicki.. lose mi bude.. uh :D ali laganini :D

Ziva istina :)
user posted image

babilonko mi bi gore mogle zajedno biti, ja sam u petak narucena na CTG i vaginalni, otvorena, mozda se zadesimo zajedno u porodjajnoj ;) user posted image

hej draga, ja idem onako na standardni pregled CTG, kako sam usla u 9 hihihi, ne bih rekla da cu ostati, ali tebi cuvam fige ako krene user posted image user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 31457
29.9.2011 10:18:52   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: soraya

Dobro jutro, drage moje. Jucer sam bila na kontoli u svom DZ. zalila sam se na kontrakcije i povremeno grcenje stomaka koje traje minutu-dvije. Doktorica mi htjela  otvoriti bolovanje, ali ja nisam dala posto ne moram bas stogo mirovati a i nemam bas neki naporan posao. dala mi da pijem Apaurin 2 mg ujutro i navečer i Ginipral 2 puta dnevno i da kada dodjem s posla obavezno malo lezim. upozorila me da je njegova nus pojava pojačano lupanje srca pa me interesuje kakva su vasa iskustva s Ginipralom, jeste li vi imale kavih problema s njim? za svrbez i iscjedak mi dala vaginalete Neo pentoran forte pošo mi Canesetn vaginalete i krema ranije nista nisu pomogle. Prvi put koristim  ove vaginalete i svaka informacija o njima je također dobrodosla..user posted image

zdravo soraya

ja sam jedna od rijetkih koja je sve to koristila sto su tebi dali..

Eh ovako, prvo da te ruzim sto nisi uzela mirovanje ako su bas takvi bolovi da ni apaurin ni ginipral ne pomazuuser posted image nijedan posao nije vazniji od bebice al eto, nadoci ce, tako je i moja drugarica dogurala na ne znam koliko giniprala dnevno i tek kad je uzela bolovanje i smirila kuci situacija joj se smirila.
Eh sad, apaurin je meni uvijek pomagao kod boli, ne odmah, al nakon pola sata pa naredna 2-3 smiri se, doduse i ja se tad pokusam psihicki opustiti i smiriti na lijevom boku. Lezanje na lijevom boku poboljsava prokrvljenost i smiruje, tako da vjeruj da ima efekta. Kasnije mi je dr apaurine zamijenila ginipralom,ginipral je dobro piti NAKON JELA bar dva zalogaja, to su mi rekle zenice u bolnici kad sam lezala i manje se covjek trese i ima aritmije(provjereno)
Ginipral ne djeluje odmah za dan, dva tek mozda treci i cetvrti osjetis lagano poboljsanje(to je iz mog iskustva a i jedne moje poznanice koja mi je objasnila to u bolnici).
Neopenotran su dobre vaginalete, malo su jake pa ako osjetis neku promjenu javi se dr, ja ih nisam dobro podnosila,stavila samo 2 noci al vec sam osjetila manje bijelog pranjauser posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 31458
29.9.2011 10:24:26   
gerberka
soraya

meni dr dao canesten, ja kazem dobre su mi bile neopenotran forte kaze jesu al tad niste bili trudni..ne znam sto to, uglavnom ako ih ne budes podnosila kao bebica 11 javi se dr. soraya ja imam svrbež isto i iritacije, pogledao me kaze candida i dao mi je canesten 3 kom i canesten kremu plus 10 dana lactogyn capsule 1x1, a onda praviti pauzu 10 dana i da se mazem s vana multigin gelom..uh to je sve oko 50 km user posted image user posted image user posted image  
al hajd, uglavnom upale nema..prati kod sebe kako podnosis vaginalete...pusica

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31459
29.9.2011 10:27:57   
babilon
Star user posted image user posted image  draga, cestitam od srca! Da vas zdravlje, sreca i radost uvijek prati u zivotu!! Brz oporavak ti zelim, sve se zavrsilo, to je najbitnije.user posted image user posted image

Dobro jutro drage!
Meni je tako mrsko bilo ustati jutros i doci na poaso da ja vama opisati ne mogu, iako radim skraceno, sto je super, vala mi je bas bilo mrsko user posted image .

Gerbo super za bebicu, asmo neka je sve ok to je najbitnije :)

Soraya moram se sloziti sa Bebicom kad kaze da nema tog posla koji je bitniji od bebe, moras mirovati jer ce i tebi biti lakse, neces se nervriati i manje ce sve trjati...

Sensia razligu kuci bona, nemoj se patiti, taman dok nije ugrijalo fino kucici svojoj...

Jucer smo sav ves ispeglali za bebicu, danas ostaju jos pelenice, za vikend ciscenje i konacno namjestanje tj postavljanje na lokaciju krevetica i ladicara ihihi... Btw, ladicar nam je preeeeeeeeeelijep ispao, slikacu pa postaviti ;) jednostavan, bijel, tri ladice, mljac :D

btw, ove pelene pamucne s pijace sto sam uzela su fenomenalne, otkuhala ih na 95C  i na bebi programu na masini ne da se nisu skupile, nego im nsita nije bilo, doslovno su ostale onako prave i ravne! Eto, a pakovanje od 10kom je 15KM pa da znate... Pijaca ciglane..

Jos nisam skontala u cemu bebicu da izenesem.. tj koji kompletic..

I mi smo isli u Kiseljak, ko je ono bio ne mogu da se sjetim i neciji muz je odabrao onaj divan kompletic, ja ga isto htjela uzeti, rece zene, nismo mi to nikad imali... hm, ja ostadoh s upitnikom tu.. na krjau uzela samo 2 carapica, da ne ispadne da sam bas dzaba dolazila :/

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31460
29.9.2011 10:30:48   
gerberka

Jucer smo sav ves ispeglali za bebicu, danas ostaju jos pelenice, za vikend ciscenje i konacno namjestanje tj postavljanje na lokaciju krevetica i ladicara ihihi... Btw, ladicar nam je preeeeeeeeeelijep ispao, slikacu pa postaviti ;) jednostavan, bijel, tri ladice, mljac :D

user posted image user posted image user posted image  hocemno dslikicu, bravo za vrijednu mamu user posted image user posted image user posted image user posted image  bravo i za tatu, ako je pomagao user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31461
29.9.2011 10:32:01   
babilon
IZVORNA PORUKA: gerberka

user posted image user posted image user posted image  hocemno dslikicu, bravo za vrijednu mamu user posted image user posted image user posted image user posted image  bravo i za tatu, ako je pomagao user posted image

ovako ide: bravo za mamu i maminu mamu :) vise za maminu mamu hihihi....hihi mm bio na SP :)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31462
29.9.2011 10:33:25   
Medi_87
Samo da uletim i ljubnem meni dva najdraza bica iz Zeniceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dolazis li na bb sad u subotu

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 31463
29.9.2011 10:33:30   
gerberka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31464
29.9.2011 10:34:26   
Gift
e deste zene moje drage...ja evo cekam mamu pa da nastavimo s pripremanjem bebinih stvari, stvarno sam toliko opustena i vesela dok to spremamo, bas je uzivancija..
Star cestitike i od mene...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31465
29.9.2011 10:35:52   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Medi_87

Samo da uletim i ljubnem meni dva najdraza bica iz Zeniceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dolazis li na bb sad u subotu

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  jesmo ovo mi???

ljubimo dva najdraža bića iz Sa user posted image user posted image user posted image  

dolazi mi cimerka sad za vikend, pa ću ovaj preskociti, ali ako mi ćemo se svakako organizovati da se vidimo user posted image user posted image user posted image  i kod nas su vam vrata otvorena, bujrum dođi sa Bubanom za vikend..hej odkad tetka razvalaci, treba djetetu kupiti necto jepo user posted image user posted image  

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 31466
29.9.2011 10:37:00   
Medi_87
A ko bi biouser posted image user posted image user posted image sad smo tuzni ocekujemo te lljubimo vas

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31467
29.9.2011 10:37:38   
mala75
jutro cure i od mene
Star, iskrene čestitke i sad uživajte u svojoj bebici, baš nešto zavidimuser posted image user posted image .

i ja sam jutros nikakva, sinoć do 3 nisam zaspala al sam zato jutros do 10. i mislim da mi je to jer juče nisam makla iz kuće, zato danas kafica, doručak, drugarica pod ruku i odoh u šetnjuuser posted image user posted image .

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31468
29.9.2011 10:44:14   
pahuljica_25
JUtrooo i od mene.....

Što ja u ovoj trudnoći mogu spavati hvala Bogu,sad sam ustala i baš se lijepo osjećamuser posted image
Slažem se sa ovim konstatacijama o Gynipralu,SAMO NA PUN ŽELUDAC i nema problema. Ja  sam pila Bosoptin 2 sedmice i prestala jer sam skontala da mi uopšte ne treba. Ni apaurin ne pijem....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31469
29.9.2011 10:47:36   
pauza

I mi smo isli u Kiseljak, ko je ono bio ne mogu da se sjetim i neciji muz je odabrao onaj divan kompletic, ja ga isto htjela uzeti, rece zene, nismo mi to nikad imali... hm, ja ostadoh s upitnikom tu.. na krjau uzela samo 2 carapica, da ne ispadne da sam bas dzaba dolazila :/

i nama teta isto ovo rekla, ja onako zbinjeno objasnjavala, kaze ama nismo to nikad imali i pokaze mi neke skroz lijeve.... tako da ja nista ne uzeh... samo muz neku potkosulju:-) a mnoooogo mi se svidio onaj kompletic i one papice preslatke:-)

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31470
29.9.2011 10:47:49   
sweet BaBy
Jutro zene, nadam se da ste fino spavale i odmorile. Jutros ste se bas raspisaleuser posted image
Star iskrene cestitke i neka vam svaki trenutak bude ispunjen srecom. user posted image

Ja evo fris sa kontrole, hB sve je ok. Mala pisuljica je fino okrenuta i ceka user posted image a i mama jedva ceka. CTG nalaz uredan, plodne vode dovoljno, 3 stepen zrelosti posteljice, morfologija i dinamika ploda uredni.
samo sam se malo zabrinula kad mi je rekao da bebica ima 2200 gr. nesto mi to malo, ali eto tjesim se da nisu uvijek tacni ti podaci. Mada dr. kaze da ima jos 2 sedmice da se ubuciuser posted image

Pozdrav i poljubac za sve user posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 31471
29.9.2011 10:48:36   
Vodolija83
Jutro i od mene !
Jutros sam odlucila da se natjeram makar da lezim nakon ranog budjenja,pa ako zaspem,zaspem.I evo uspjelo je,iako sam se probudila sa glavoboljom kao i juce,bar znam da sam odspavala.

Soraya,ja imam dugo iskustvo sa Gynipralom.Uzimam ga vec duze od 3 mjeseca u razlicitim dozama.Trenutno 3x1/2,a uzimala sam ga najvise 4x1.
Pij kako ti je dr.rekla,Apaurin pola sata prije jutarnjeg i vecernjeg Gyniprala.Tako i ja pijem.Nekad sam se osjecala ok,nekad se tresla kao luda,cak i kad govorim imala sam osjecaj da mi se vilica trese,nekad osjecaj tjeskobe u grudima...al ne uvijek.Meni se to najcesce desavalo kod jutarnjeg ili poslijepodnevnog uzimanja.A puls prati obavezno,ne smije preci 130,meni je isao do 122,pa sam jednom smanjila sama sebi dozu.

Drzi se Sensia ! A ako stanujes blizu posla,idi kuci malo da dodjes sebi.Eto jos sutra aBd i libero siiiii user posted image

Semice,mahanje za tebe i tvoju cujicu ! user posted image

Senka,pricaj mi o nespavanju,zadnjih dana sam kao vampir,al ja znam da je meni od ove lumboischialgije,pa me svaki mic probudi.Uhhh,da nije toga,kako bih ja spavala...

Gerbo,superiska za user posted image Nek je sve ok hvala Bogu ! I nek si se pocastila frizuricom i nokticima,to nama zenama uvijek popravi raspolozenje user posted image
Ja cu za 15-ak dana ici mijenjati image user posted image Ne mogu se zamisliti bez pramenova i cak kod druge frizerk nakon duuugo godina,al eto odluka je pala,pa cemo vidjeti...

Emma.L
,hvala Bogu pa osip prolazi...Nedaj se !

Minie,ja sam htjela robicu poceti prati tek za 10-ak dana,da bi ostala svjeza io mirisna,medjutim iskoristavam ovo malo sunca da se sve sto prije osusi,a i peglanje ne ide bas...Jedva,jos kako me ovo boli veci mi napor stvara na krstima,pa sve po par stvarcica pa sjednem...Al laganini...

Anice,ja sam kupila taj Persil koji spominjes,nadam se da nisam pogrijesila user posted image Imamo i mi pelene dzenirane iz C&A user posted image Da li su nam iste? Kod mene dodje 6 kom.u pakovanju.3 jednog dezena i 3 drugog.Divne suuuuuu user posted image

Jao,ja sam ovaj post otkucala prije pola sata,al tel.me omeo,pa tek sad saljem.

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 31472
29.9.2011 10:53:26   
soraya
hvala vam na odgovorima i savjetima, puno je lakse kad znas da nisi sam da  i druge user posted image  imaju slicne probleme. prvo cu pokusati ovako sa lijekovima pa ako ne pomogne onda na bolovanje i mirovanje. pusa svima

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 31473
29.9.2011 10:55:04   
mala75
cure iz Tz gdje se imaju kupiti oni grudnjaci za dojenje, da nelutam džaba, vidim ove sarajke spominju gdje ima kod njih al mi bezveze da davim mm da mi to kupuje dok ja to neopipam i procjenim veličinu, mada mislim da ni on nebi fulao. ovi trenutni me već počinju stezati pa reko kad već moram u nabavku novih da kupim te da se navikavam. odgovarajte dok nisam izašlauser posted image user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31474
29.9.2011 10:56:12   
gerberka
user posted image user posted image  Medi, nemojte biti juti, dođite vi nama ili se dogvorimo nekako...nema jutnje user posted image user posted image  šta buban radi? vidim mnogo se volite user posted image user posted image  samo se mazite, mazite user posted image

vodolijo, kako bona image da promijeniš user posted image  ti opdmah generalnu promjenu user posted image  a pramenove inace nosis? e to bih i ja mogla kad dođe aBda pred kraj kao ti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1257 1258 [1259] 1260 1261   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1257 1258 [1259] 1260 1261   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *