Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 17:44:27
Vodolija83
Ja sad rucala,pa mi prahnulo nesto slatko,kao sto to mene zna uhvatiti u zadnje vrijeme... Inace volim ovu kombinaciju cokolada-narandza,njamiii...da mi je sad ove muffine
Animagical,zao mi je sto te sad taj mastitis zeza,al proci ce aBd ! Uzivaj uz svog malenog bebaca Mamolina,znaci vec si 4 dana presisala termin.Znaci da ocekujemo svaki tren... Zelim ti da sto prije ugledas svoje malo pilence i da sve dobro prodje aBd !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 18:15:41
sporty mamaa
Evo samo da vas pozdravim... I svima koji su rodili cestitam od A onima koje nisu zelim da im porod bude kao moj. Ja sam ipak nakon prvog carskog rodila prirodno i to bebu od 3750 i mogu reci da je osjecaj neopisivo bolji, nekako se vise povezes sa djetetom a i nema onog ruznog bola u stomaku... Je da malo boli rez od epiziotomije ali proci ce. Dojimo super, ja jos moram i izdajati jer imam previse mlijeka. Zelim vam samo poruciti da se ne bojite poroda, meni su pricali sve i svasta, a nista od toga nije bila istina. Naravno da boli, ali boli i glava i zub, i uho... Mene je pocelo boliti oko 6 popodne, otisla u bolnicu tek u 4 ujutro, a tek tada pa do 6 su bolovi bili ono kao malo jaca menstruacija. Ja se jedino zalim jer me je bolila guzica To mi je bio najgori bol. Vodenjak mi je pukao oko 6 i 15 a rodila u 6 i 20. Na stolu bila nekih 15 minuta, sve ostalo vrijeme sam setala. I da pilates lopta me je spasila, na njoj bi mi bilo super kad bi me uhvatio trud. Mene sivanje nije bolilo jer sam dobila lokalnu... Najgore od svega mi je pao produzeni boravak u bolnici jer je bebi imala koznu infekciju i malko povisen crp ali sad smo zdravi i svojoj kuci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 18:36:54
Sonja
bas je lijepo vidjeti ove pozitivne price
ja evo ispirem cijeli dan usta sa zalfijom pa valjda pomogne..
joj sinoc ja gledala one vjezbice za "okretanje"bebe koja je na zadak i sad ima ona vjezma gdje stanes na koljena i na dlanove pa se spustas prema dole heheh i tako ja radim a mm me zeza i kaze samo ti ostani tako i meni odgovara jest lopov misa mu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 18:48:49
Silver
Hej curicee...ja sam vam danas slomljena, smao sam spavala...
Los mi nalaz ogtt-a i inzulina... pa sam se prepala malo...evo pisem vec dr. da zakazem termin da vidim sta to sad znaci za mene! Inace smo dobro i ja i ! Imam grceve u nogama u po noci ali to nije bas toliko strasno!
Nemogu sad sve da citam, ali vidim svi ste mi dobro i zdravo a to je najbitnije! Imate veliki od mog prinnca i mene!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 18:53:03
Selminja
Sonja i kod mene je bebica bila od 5og mjeseca karlicno i okrenula se negdje u 32-33 sedmici, ja sam to primjetila jer mi se oblik stomaka promijenio, a jucer mi i dr potvrdila! Tako da ne brines, te vjezbice slabo da ce pomoci, meni su sestre na vjezbicama rekle da puno setam, kazu da to pomogne...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 18:53:36
Sonja
silver i ja ti deveram sa grcevima..i vecinom bas po noci me uhvate
joj ja ne mogu 10m kako treba da hodam..toliki pritisak dole osjetim po dnu stomaka i onda pocne da me boli..ma jedva se krecem..imam osjecaj da maleni hoce da izleti da li je moguce guzom da pritisce pa da me tako jako boli.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 19:37:46
Silver
Drag moje zenice, trudnjace i mamice! Da naredim - neide... Da pitam - vode nepije... Izazivam Vas da organizujemo kaficu sa trudnice, Neka se pojave ove iz Sarajeva - makar, a pozvane su sve drage RR-ovke!
Birajte mjesto i vrijeme...ja sam slobodna uvijek...a mislim da je vrijeme da se upoznamo i uzivo!
Ako ste zainteresovane, pisite kad bi vama sve odgovaralo, pa da nadjemo neki kompromis da svima odgovara!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 19:40:06
drznica
IZVORNA PORUKA: Silver
Drag moje zenice, trudnjace i mamice! Da naredim - neide... Da pitam - vode nepije... Izazivam Vas da organizujemo kaficu sa trudnice, Neka se pojave ove iz Sarajeva - makar, a pozvane su sve drage RR-ovke!
Birajte mjesto i vrijeme...ja sam slobodna uvijek...a mislim da je vrijeme da se upoznamo i uzivo!
Ako ste zainteresovane, pisite kad bi vama sve odgovaralo, pa da nadjemo neki kompromis da svima odgovara!
To je to, treba boldirati slova hehehe...Ja sam ZA, dajem prijedlog za NEDJELJU
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 19:46:32
Sensia
Hej zenice gdje ste mi , uh malo sam citala vidim svega ima.........
Vodolijo nadam se da ce ta ledja biti bolje
Gift draga ta bolo u nasim sedmicama je sasvim ok, jer tijelo se priprema a meni je dr rekla da je beba zrela u 36. tako da nemas sta da brines, samo pozitivno
Bebice, tu sam ja, danas cijeli dan na nekom seminaru, pa onda sa roditeljima malo poslije posla.....evo maloprije dosla kuci od 7 jutros jedva se krecem (jos mi na poslu lift ne radi pa sam opet na 7. sprat)....
Animagical bas mi je zao da te to snaslo, ja znam da pomazu tople obloge i masiranje i stalno izdajanje i dojenje....ako Bog da proci se jaka si ti zena
Sporty mama svaka cast na iskustvu, meni zene sa posla koje su rodile non stop govore kako to tako boli da ne mozes zamisliti, ovoj jednoj oci ispale, ovoj drugoj bla bla, ja ih gledam i kontam ok ja nemam pojma, to je sigurno jaka bol pogotovo ako se zakomplikuje al opet drago mi je da ima i tako pozitivnih iskustava....
semice hvala na prici odoh i ja da procitam......
Zenice cicibanka nam je danas izasla iz bolnice zvacu je sutra preko dana da vidim sta rade djugarice male....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 19:51:21
gerberka
evo i mene
uh, kakav glupast dan ukratko ću da vam kažem da mi je danas jedan kolega hinjski spustio, da sam prosuzila na poslu...onda odem na pauzu i kupim u azel france džemper, nabacim ga na sebe, predivan, skup da dodam, pa iako se nema mnogo rekoh priuštit ću ga sebi...vratim se na posao, na etiketi piše "muški džemper!...pogledam ga, dugmadi se kopčaju na desnoj strani a on sniježnobijeli, vuneni..nikad čovjek nebi rekao, al vala i bi kad se zagleda uhvati me huja, vratim se i napravi mi storno na kartici..nije fakat fer, vidjela je da probavam i šuti mm ganjao neki poslić mimo ovog, nije ga uganjao kraj radnog vremena, gladna, mm na poslu...razmišljam da mi je ćevape s više luka..pozivam čevabdzinicu kojoj idem u susret i molim da mi pripreme dobro polivenu s više luka...naletim, kupim..u stanu orvorim..luka ko da ga je pljunula drugi zalogaj..ugledam četiri velike crbe dlake u lepini!!!! odem joj u čevabdžinicu i kad joj nisam u glavu zalijepila ono sve odem u drugu ćevabdzinicu i jedem..
jedino lijepo što mi se danas desilo je susret sa djecom iz doma kojima sam bila vaspitacica taj susret ne mogu opisati, moji pilići se vracali iz skole, vidjeli me i skakali po meni kupili smo bonbone na trafici i svako što je želio na špovratku kuci u alma ras kupim trudnicke gaćice, nisam znala da imaju program za trudnice. i eto moga dana..slomljena sam, a ništa konkretno nisam uradila osim što sam se cijeli dan nervirala..jednostavno nije moj dan...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 21:24:28
gerberka
ma ja sam u frci, na pauzi bila..više radi stome koji hvala Bogu raste, pa nemam nesto džempera..jaknu nijednu ne mogu zakopčati...još je vidjela to i ušutila se..ja kažem, pa znali ste da je muski..kaze pa sta ja znam neke žene nose muške džempere a ova mi je s dlakama u ćevapima glavna..kad je nisam prebila majke mi ona crna, ja sviejtlosmeđa, skoro plava..dlake crne, duže kaže ona nisu moje dlake nisam vam htjela zgaditi ništa, jednostavno sam morala s nekim podijeliti...i to sam jedva odvojila 50 km za džemper, stisle nas finansije baš.. i eto da sam skinula etiketu i obukla ga odmah ne bih ga mogla vratiti..bas je kravetina
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 21:25:53
gerberka
sonja sta znaci ime Adin, divno je
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 21:35:20
Anica1
Eh zenice koliko sam u zaostatku, dok ja ovo sve iscitam sta ste pisale....
Vodolija bebi kutak je predivaaaaaaannnnnn
Sinoc mi se Cicibanka javila, i rece da danas izlazi, tako mi je drago zbog nje i njene malene, idu kucici da se druze Malena je juce izasla iz inkubatora, dusa mala
Kod mene radna akcija u stanu, kreci se evo vec drugi dan, uh Ja se sve izvlacim, kako je lijepa ova trudnoca, pa ti niko nista ne moze
Mi se danas odlucili za kolica, uzecemo PegPerego Uno, bas su nam se svidjela. Od kumice smo iz Beograda dobili staklene flasice Dr Browns, odlicne, imaju nesto protiv povlacenja zraka, kao da sprijece grceve
Meni se kilice ljepe od kako mirujem Ubice me dr na kontroli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 21:42:37
Sonja
vjeruj nekad mi dodje pa mi se jede voce i onda ja ne znam 1-2 vocke pojesti vec 2-3kg i onda mi malo bude muka ali djaba..opet kroz 1h bi nesto jela al nisam gladna vec samo imam potrebu da jedem