Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:42:16
babilon
kupus-livada sto se tice pokreta, ja sam ti to dozivjela kao da mi je ribica u stomaku, ali doslvono taj osjecaj :)) kao da pruzis ruku u more i prodje ti kroz ruku ribica... A sto se tice vitamina, ja sam pila i pijem pregnital i prezadovoljna sam njim, jer mi i probavu regulise a i samim tim ima sve stoje potrebno jednoj trudnici... a to sta jedes ipijes ne utice puno na debljinu djeteta :D to ti je genetika draga moja, ja sam se 5,5kg do evo 9.mj udebljala a beba vec preko 3kg bila u 8.mj :D
< Poruku je uredio babilon -- 26.9.2011 13:47:19 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:44:20
mamina princeza
da tako je imeni sada hihihi al kad se mirim jedno 15 minuta nekad malo pocen kod mene na lijevoj oisto strani al skroz nisko ....? Ma i kod mene je niska posteljica kao i kod tebe mozda ni ja necu osjecati jos ono pravo. Prosli put sam osjetila s tacno punih 19 sedmica .. sad kazu oko 2 sedmcie ranije obicno ide pa vidjecemo jel to to . Ma tesko se meni smiiti skroz 15 minuta akd ovo straije djetete stalno u pokretu zove skace ... pa ili bjezim od nje il je ganjam :) anavece nervoza neka ne mogu da mirujem :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:45:25
gerberka
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
Pozdrav žene Blago vama, jedva cekam u nabavku... ovako na pola trudnoce sve mi je nesto ni tamo ni vamo... dan ko godina... sad bih ja sve danas pripremila i onda kad bih mogla da odspavam dok bebač ne dođe... ovako sve nešto čekam i pretvaram se da me zanimaju i druge stvari heheh ma baš me hormoni pucaju... Vodolijo, mi smo prvo okrečili pa onda pitali gazdaricu je l joj se sviđa :D
Nego, da vas pitam, kako izgledaju ti neki rani pokreti fetusa, prije pravih udaraca, ono što neke žene opisuju kao leptirići u stomaku, kako bi vi to opisale???
p.s. spavanje na leđima od 5-og mjeseca sprečava normalan dotok krvi u organe... ja vec danima sanjam da mi je ovo jastuce za bebe, kao ovo na slici, da se naspvama ljudski
hej draga ja sam vec u 15-toj sedmici osjetila leptiriće, a danas su to baš udarci sad u 21. kao da imam ribu u stomaku koja se 'prevrne, gurne, pomjera..ja baš osjetim svoju , a ima i mirnijih bebica
vodolijo, mmmmm za jastuk, hocemo i miiii!! hehe, da li je mnogo, mnogo skup? ma ici cu ja u sa mahsuz
klaro, i ja mislim da dr ima pinku od propisivanja tih vitamina, ja npr pijem prenatal,a jedem malo mesa..nesto ga ne mogu...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:46:58
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
da tako je imeni sada hihihi al kad se mirim jedno 15 minuta nekad malo pocen kod mene na lijevoj oisto strani al skroz nisko ....? Ma i kod mene je niska posteljica kao i kod tebe mozda ni ja necu osjecati jos ono pravo. Prosli put sam osjetila s tacno punih 19 sedmica .. sad kazu oko 2 sedmcie ranije obicno ide pa vidjecemo jel to to . Ma tesko se meni smiiti skroz 15 minuta akd ovo straije djetete stalno u pokretu zove skace ... pa ili bjezim od nje il je ganjam :) anavece nervoza neka ne mogu da mirujem :)
i ja sam UVIJEK bebu osjecala nize od pupka, znaci do 26-27. sedmice, tek sad je nekad osjecam iznad pupka i vecinom lijevo isto do tih sedmica, a sad kad pocne da se mrda, osjecam je NA STRANAMA tj na lijevoj i desnoj istovremeno, iznad ispod, valjda cio stomak pomakne mada je sad mirnija.....a citala sam na netu da s nekih 30 sedmica i nacin micanja ploda se mijenja jer je uzi prostor, jer me brinulo sto me ne udara kao prije, ono da poskoci stomak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:49:55
Vodolija83
Mamina princezo,ja sad gledala na kutiji Pregnitala,ima folne stvarno (B9) 300 micrograma ,al mi je onda i dr.potvrdio da nema,e svasta... Hajd bar ni nju (Folacin 5 mg) nisam pila svaki dan,pa se nadam da nisam pretjerala.I meni je jedina mana Pregnitalu sto nema kalcijuma.Ako ti se neda piti one velike tbl.Prenatal,imas jos dosta slicnih preparata: npr. Pregnacare cps.( Vita Biotic) ,Centravit prenatal (Dietpharm) Natal complex (Pharmamed),Centrum materna, Hipp sokic i td...
KupusLivada,ja sam svog bebaca osjetila sa 17+4 i to kao ribicu ili leptirica u predijelu ispod pupka,malo vise lijevo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:50:20
babilon
IZVORNA PORUKA: mala75
a gdje je, mislim u kom dijelu Sarajeva, ova Adaxova prodavnica, poslala bih muza da ode vidi cijene i poslika mi neke stvarčica pa da ja to onda razgledam i odlučujem. mislila sam i ja ovih dana u Sarajevo malo da budem s njim tamo (mm inače radi u Sa) ali dr kaže iako je sve Ok da je možda bolje da ostanem kod kuće i zbog puta a i da tamo ne preforsiram s hodanjem. e onda mi jedino ostaje soping po tuzli ili ovako preko njega po Sarajevu.
Adax ti je u VF KOREA-i, znaci u onom dijelu gdje su radnjice tu je adax, 2 radnja od DM-a :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:52:43
mamina princeza
ja sam prosli put osjcala na pocetku mao visocije ipak nego sada sve je to ispo dpupka al sad je bas ponisko dole skroz al hajde tako se smjestilo. ako je to to:) moja curica se u stomaku bas mrdala nije imal amira stomak mi je skakao da se moglo vidjeti kad vani izadjem ono bas na jednu pa na drugu stranu. primirila se tek u 9 al opet nikad niej ono kao sto mnogi kazu pred porod s umiri... sjecams e samojedna dan mi je bila mirna u 6mjesecu i jasam se bila zabrinula htjela ujutro kod doktora bas je nisma osjetilanikako kad se ona razbudila:)
vidjecemo kakoce biti s ovim :) ja jedva cekam da fino osjetim jer mi je lakse sve kad znam evo bebe osjetim ga.... ovako sam napeta imal leptirica ili nema:)
joj zene ja vam nema zivaca da mirujem .... mirovala sam tri dana kako je doktor rekao a trebam najmenj 20-30 dana. eno juce sam vec nesto uzela po kuci sto ne smijem pa sebe samu dobro naruzila pa stala....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:53:14
KupusLivada
.. sad ne znam ima manu zbog kalcijuma jer ga bas nema a ja svakako slabo pijem mli
Kupus livada - prvi pokreti bebe meni su izgledali kao da nesto vibrira al skroz lagano... sjecam se da sam bas opisival akao da sma sejla na mobitel al ipod nekog jastuka pa ono pitam se viibriral ili ne. Sad iako mi je druga trudnoca evo opet se pitamjel to to... hihihih.... zadnjih dana kad ses kroz smirim osjetim nesto slicno ponekad al jako jako nisko pa opetnisam sigurna Ma kasnije akobog da kad pocnu da lupaju znacemo:)
Ma naravno, ali ja pitam jer sam u početku mislila da umisljam, ali evo danas to ne prestaje, bas kao sto si ti opisala, ali kao da mi je mob na pupku :D jer ako nije to, onda me zanima šta je?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:54:35
Vodolija83
a gdje je, mislim u kom dijelu Sarajeva, ova Adaxova prodavnica, poslala bih muza da ode vidi cijene i poslika mi neke stvarčica pa da ja to onda razgledam i odlučujem. mislila sam i ja ovih dana u Sarajevo malo da budem s njim tamo (mm inače radi u Sa) ali dr kaže iako je sve Ok da je možda bolje da ostanem kod kuće i zbog puta a i da tamo ne preforsiram s hodanjem. e onda mi jedino ostaje soping po tuzli ili ovako preko njega po Sarajevu.
mala75,Adaxova prodavnica se nalazi u VF Koreja,tj.sadasnji Konzum.Ulica je cini mi se Put Zivota 12.U blizini je glavnog Mercatora,trebao bi tm znati. Nadam se da sam ti pomogla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:56:15
mamina princeza
, nije da mi se ne da piti sto su velike nego minsiu nikako godile ni zeludcu ni crijevima u prolsohj trudnoci pa sam presla napregnital. Kontala sam ij ate diepahrmove da vidim kakve su one po tebi....ili je ipak bolji pregnital:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:56:43
mamina princeza
vodolijo, nije da mi se ne da piti sto su velike nego minsiu nikako godile ni zeludcu ni crijevima u prolsohj trudnoci pa sam presla napregnital. Kontala sam ij ate diepahrmove da vidim kakve su one po tebi....ili je ipak bolji pregnital:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:58:09
gerberka
moja beba nije nisko, pa sam je mozda zato cula tako rano. ne znam, znam samo da je nemiran / nemirna
vodolijo, hvala ti za web, memorisan je!!
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 14:10:14
Vodolija83
vodolijo, nije da mi se ne da piti sto su velike nego minsiu nikako godile ni zeludcu ni crijevima u prolsohj trudnoci pa sam presla napregnital. Kontala sam ij ate diepahrmove da vidim kakve su one po tebi....ili je ipak bolji pregnital:)
Ja pijem pregnital,mislim da je dobra formula,jer u jednoj cps.imas i vitamine i omegu,a kutija traje 2 mjeseca. Centravit prenatal je po meni isto dobar,kod njih je pakovanje za mjesec dana,dobijes 30 vitaminskih cps.i 30 cps.omege,pa pijes jednu ovu-jednu onu.Meni vise gutanja na vrh glave,ionako pijem bezbroj tbl. dnevno,pa mi se nije dalo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 14:11:14
KupusLivada
hvala zene, sad sam sigurna da je to to btw i ja pijem pregnital po naredbi moje mame - zbog omega 3 i 6, ali ja svakako pijem mnogo mliječnih proizvoda, a za mesom sam luda od prvog dana kako je test pokazao (ili ) :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 14:27:29
mama21e
Drage mamice i pupe, ev ja dosla s faxa, umorila se i samo mi se spava. Jedva na predavanju izdrzim koncentracija mi skroz slaba, tako da ne znam ni kako cu uciti ima li kakvih novosti kod vas, kako su pupe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 14:28:10
gerberka
IZVORNA PORUKA: gerberka
moja beba nije nisko, pa sam je mozda zato cula tako rano. ne znam, znam samo da je nemiran / nemirna
vodolijo, hvala ti za web, memorisan je!!
pa jel ti to još neznaš ili nećeš da znaš šta je.
nije mi rekao na prošlom pregledu, ja nisam pitala...ako kaže - kaže..ima još vremena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 14:34:13
Hannica
vodolijo, ma sve je i više nego preslatko, ja jedva čekam da idem u prvu kupnju a ovaj krevetac i komodu ću da pokažem zetu, pošto on radi na montaži namještaja pa je obećao napraviti nam krevetac i komodu, da nam napravi ovako nešto. jest da nećemo imati lavića al šta se može. polklonu se u zube ne gleda.
Ma moze se lavic i zalijepit,ili neka druga zivuljka.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 14:57:01
drznica
Imas i na drugim mjestima ali pazi dobro cime je punjen. Moj je punjen silikonskim kuglicama i tacno se prilagodjava tijelu. Od 7.mjeseca spavanje je postalo bajka Samo pazi da muz se ne zarazi. U BBY CENTRU kosta 79,00KM