Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 12:49:56
babilon
IZVORNA PORUKA: mala75
jedno pitanjce: kako spavate, vodite li računa o spavanju na boku ili leđima i sl. ovaj mm pročitao kao najbolje je na lijevom boku pa me preko vikenda smorio okreni se, pa okreni se. sreća ode jutros na dežuru pa ga nema do petka al da vidim kako vi s tim spavanjem????????????
ja sam oduvijek na ledjima spavala pa sam mislila da cemi to biti problem, ail hB sve super, spavam ili na desnom il liejvom boku, do unazad 2 hefte sam 95% spavala na liejvom boku, ali sad mi je nekako lakse na desnom, lakse disem.. dok na ledjima nema sanse, kad legnem isto kao mi je nekao sjeo na stomak i sad ja ko fol treba da zaspem ;)))))))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 12:50:11
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Hannica
Vodolijo zaljubila sam se u vasu sobicu,bas je . Koliko je KaeMcica posteljina? Mi smo u potrazi,a jos nista nismo nasli.
Hvala Hannice Jos samo da mi soba nije roze,jer ocekujemo djecaka,al eto...kad si podstanar ne mozes bas birati... Posteljina je 164 KM,stim da na gotovinsko placanje imas popust od 25 % na tekstil,pa je krajnja cijena 123 KM. A krevetic nam je isti kao kod Sensiine cujice,samo je njihov bijeli,i posteljinica nam je mrvicu drugacija.
Mamolina,izdrzi jos malo i eto tebi aBd.Bitno je da je sve uredu hvala Bogu !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 12:51:28
Bebica11
Preslatko je vodolijo
mamolina neka te jos s nama, jos malkice,ako je sve ok, nemoj da se brines joj crnjaka tebi nezrela posteljica presla termin a meni zrelija a 7mi mjesec, tamam ja skrenem misli o posteljici neko je spomene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 12:56:58
gerberka
dan ženice moje.. vodolijeo predivno!!!1 a kako mislis podstanar pa ne mozes birati..i mi smo podstanari, ali zidove bojimo po želji
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 12:59:02
babilon
Vodolijo ma sve je pu pu pu luuuuuuuuuuzzzznooooo ihihi. Med medeni, ja sam se u ovaj komplet krevetca i komodice zaljubiska cim sam ugledala. A imamo isti hipo za spavanje ihihi!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:00:17
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: gerberka
dan ženice moje.. vodolijeo predivno!!!1 a kako mislis podstanar pa ne mozes birati..i mi smo podstanari, ali zidove bojimo po želji
Hvala Gerbo ! Ma mi smo tu tek nekoliko mjeseci,a gazda nije bas nagodan (a i tek je "renovirao " stan prije nego sto cemo useliti) Mm ima obicaj reci "Kakav li je bio prije nego je renoviran?" Ja sam htjela da pitamo gazdu da prefarbamo,al ne znamo kakva ce biti reakcija,i svakako aBd nadam se za koji mjesec trebamo seliti,pa nek stoji roze "radi uroka"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:04:35
Vodolija83
Hvala Babilonko ! Ma lavici su dramica A hippo jastuk extra stvarcica,vec smo probali ukljuciti one otkucaje i muziku.Ima da bebito uziva aBd ! Kazu da ih treba forsirati da se naviknu na to i nema problema sa spavanjem,pa vidjecemo....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:07:01
babilon
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Hvala Babilonko ! Ma lavici su dramica A hippo jastuk extra stvarcica,vec smo probali ukljuciti one otkucaje i muziku.Ima da bebito uziva aBd ! Kazu da ih treba forsirati da se naviknu na to i nema problema sa spavanjem,pa vidjecemo....
To sam i ja isto cula, dodje mi da ga ponesem sa sobom u bolnicu hahaha :D odmah da ja to aktiviram :))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:10:31
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: babilon
To sam i ja isto cula, dodje mi da ga ponesem sa sobom u bolnicu hahaha :D odmah da ja to aktiviram :))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:16:41
Sensia
[
Hej krevetac i posteljina su ti ko med al ja sam mozda subjektivna. Hippko je za 10 mi cekamo da nas neko pita sta vam treba da vam kupimo pa cemo odmah u glas reci hippka i ove igrackice su mi extra taman si me podsjetila da mi imamo jedino one igrackice sa ljuljalice pa taman cu i to malo da smeknem ovih dana bar jednu da imam ono ako zatreba A sto se tice boje zidova, danasnji muski su metro pa ce on od malih nona da bude moderan i meni su bas cool. da je sve plavo ne bi to bilo to
Neka si ga vala sklopila, sad skloni posteljinicu da se ne prasi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:19:08
gerberka
vodoloji upravu si..ako ne planirate dugoročno onda neka roza boja bude protiv uroka
kakav vam je to hippo jactuk, nita ne znamo moja i ja, a i mi bismo da budemo moderni
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:24:11
Klara_
Hej ljudi, imam pitanje i sto i jednu dilemu...doktor mi je preporučio kao dopunu prehrani Orthomol natal, koji košta 93 km za mjesec dana. nekako mi je to ipak preskupo, sve do 50 KM mi je ok....eh sada, apotekarka kaže da ništa po sastavu nije baš posve isto Orthonatalu, ali da je najpribližnija zamjena Pregnital (proizvodi FR), uglavnom...ne želim ja da mi bebica bude predebela zbog tih raznih dodataka, ali kako ja u trudnoći nikako ne jedem meso, mislim i 100% mi trebaju dodaci prehrani .... šta ste vi pile? ima li iko iskustva sa Orthomol natalom?
izvinjavam se što upadam u ovaj topic uređenja sobica, ali ja još uvijek ne mislim o tome, brinem o svojoj kilaži i prerano mi je za sobice :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:27:47
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Sensia
[
Hej krevetac i posteljina su ti ko med al ja sam mozda subjektivna. Hippko je za 10 mi cekamo da nas neko pita sta vam treba da vam kupimo pa cemo odmah u glas reci hippka i ove igrackice su mi extra taman si me podsjetila da mi imamo jedino one igrackice sa ljuljalice pa taman cu i to malo da smeknem ovih dana bar jednu da imam ono ako zatreba A sto se tice boje zidova, danasnji muski su metro pa ce on od malih nona da bude moderan i meni su bas cool. da je sve plavo ne bi to bilo to
Neka si ga vala sklopila, sad skloni posteljinicu da se ne prasi
Hihihiii Sensia,bas su "NAM PEPI" krevetici A za Hippka obavezno glasajte,nek bude 1.na listi poklona Upravu si za te boje,al da mm spomenem rijec metro,odmah bi je sad farbao bez da pita gazdu,hahaahaha
Gerbo hippo ti je jastuk za zdravo spavanje bebe na boku.Igracka ima baterije,tako da kad bebija stavis na spavanje ukljucis mu imitaciju otkucaja majcinog srca koje traju 10 min.dok bebi ne zaspe.Kad malo odraste,onda umjesto otkucaja mozes pustati i klasicnu muziku.Ma divnooooo nesto ! Ima ga u Sa u Adaxu,pa ako neko krene ovamo,zapikaj ga. Ili se raspitaj da li neko i kod vas drzi tu marku Jane (mislim da je spanska).
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:32:18
Vodolija83
Klara_ Orthomol natal je aktuelan u svijetu,a vec neko vrijeme i kod nas.Posto ti ja radim a u apoteci i znam kako to hoda...preparat jest dobar,al mislim da nema potrebe da dajes toliko para.Dr.koji ti je propisao sigurno ima koristi od tog Neces pogrijesiti ako uzmes Pregnital koji je oko 25 KM,a traje ti 60 dana,ili vec neki drugi preparat,pa ti kako zelis...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:32:28
KupusLivada
Pozdrav žene Blago vama, jedva cekam u nabavku... ovako na pola trudnoce sve mi je nesto ni tamo ni vamo... dan ko godina... sad bih ja sve danas pripremila i onda kad bih mogla da odspavam dok bebač ne dođe... ovako sve nešto čekam i pretvaram se da me zanimaju i druge stvari heheh ma baš me hormoni pucaju... Vodolijo, mi smo prvo okrečili pa onda pitali gazdaricu je l joj se sviđa :D
Nego, da vas pitam, kako izgledaju ti neki rani pokreti fetusa, prije pravih udaraca, ono što neke žene opisuju kao leptirići u stomaku, kako bi vi to opisale???
p.s. spavanje na leđima od 5-og mjeseca sprečava normalan dotok krvi u organe... ja vec danima sanjam da mi je ovo jastuce za bebe, kao ovo na slici, da se naspvama ljudski
< Poruku je uredio KupusLivada -- 26.9.2011 13:36:20 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:32:47
mamina princeza
Ej zene kako ste mi danas? Ja evo nesto pospana nisma sinoc dugo moga zaspati, tj zaspedm dok uspaljujem curicu ( ona mene uspava ) i onda ustanem za sat i ne mogu do 2 da zaspem. Sad se evo jedba vucem iakos am dremuckala jutros.
Koje vitamne vi pijete za trudnice .. ja sam pila ove neke skupe orthomol natal i super su al vise ne mogu da ih kupoujm zbog cijene pa moram bar jendo vrijeme preci na druge. Proslu trudnocu sam pila vecinom pregnital .. sad ne znam ima manu zbog kalcijuma jer ga bas nema a ja svakako slabo pijem mlijeko pa mi kalcijum sigurno fali. Vidim neko je govorio da nema folnu... ima provjereno ... vitamin b6 = folna i to ima dovoljno za trudnoice. Sad ne znam bil i ovaj put nasatvila s pregnitalom ili da uzmem neki drugi ... imal neki onako bas dobar samo da nije prenetal od natural weaktha njega bas ne mogu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:34:19
drznica
Silver, ja sam narucena u 14:30...znaci ti si nekad poslije mene ili su natrpali 5 zena izmedju jos hehehe. Ma ako bude guzve, samo cu otvorit karton...pa cu nekako u Vojnu bez uputnice heheheh. Zao mi sto vise necu ici kod svoje dr.privatno...mozda odem onako izmedju jedan dan hehe
O kakvom to vi jastucicu...hmm ni ja nisam cula ni vidjela...Ima li neka slika i koja mu je cijena???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:35:17
mamina princeza
Kupus livada - prvi pokreti bebe meni su izgledali kao da nesto vibrira al skroz lagano... sjecam se da sam bas opisival akao da sma sejla na mobitel al ipod nekog jastuka pa ono pitam se viibriral ili ne. Sad iako mi je druga trudnoca evo opet se pitamjel to to... hihihih.... zadnjih dana kad ses kroz smirim osjetim nesto slicno ponekad al jako jako nisko pa opetnisam sigurna Ma kasnije akobog da kad pocnu da lupaju znacemo:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:40:40
mamina princeza
Orthomol natal su izvrsni vitamin samo su skupi .. vidim neko je pitao istovrmeno dok sam ih spomenula u svom postu. Dakle, kad su meni propisani dosta sam ispitivala. I meni su super zaista- ja sam alergicar i dok sam ih pila znaci sezona moje alergije nisma imala probelem, a kazu da su ispitivanja pokazala da su bebea majki koje redovno koriste manje sklone alergijama. Onda ima bas super sastav vitamina ... analzirala sam ih sa dvije doktorice i farmaceutkinjom i zakljucile su takodje da su super kombinacija. Kostaju oko 90 KM jedna mjesec sto je stvarno puno ... al ko moze priustiti vrijedi. Ja sam pila prvo tromjesecje... sad mi nestalo i ne mogu dakupujem al cu opet za jedno mjesec dva kupiti bar jednu kutiju. Meni daju energije.
Moja kcerka takodje je pila njohove preparate za djecu po preporuci doktorice. Njoj je jedno vrijeme stalno izlazio herpes nista nije pomagalo kaako smo ispili jednu turu djecijeg nije se niakako vratio . I djeciji su isto skupi pa ne mogu da jjojo stalno dajem al sam bas sad odlucila d anjoj kupoim je je jesen pa zato ne mogu i sebi jer m je oboj ebas skupo:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:40:41
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Kupus livada - prvi pokreti bebe meni su izgledali kao da nesto vibrira al skroz lagano... sjecam se da sam bas opisival akao da sma sejla na mobitel al ipod nekog jastuka pa ono pitam se viibriral ili ne. Sad iako mi je druga trudnoca evo opet se pitamjel to to... hihihih.... zadnjih dana kad ses kroz smirim osjetim nesto slicno ponekad al jako jako nisko pa opetnisam sigurna Ma kasnije akobog da kad pocnu da lupaju znacemo:)
i ja sam dugo svasta nesto osjecala dok me nije pravo lupilo
al kod mene je bilo BLAAAGO kuckanje na jednoj strani tj lijevoj i to je bilo to, tako je pocelo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 13:42:12
mala75
a gdje je, mislim u kom dijelu Sarajeva, ova Adaxova prodavnica, poslala bih muza da ode vidi cijene i poslika mi neke stvarčica pa da ja to onda razgledam i odlučujem. mislila sam i ja ovih dana u Sarajevo malo da budem s njim tamo (mm inače radi u Sa) ali dr kaže iako je sve Ok da je možda bolje da ostanem kod kuće i zbog puta a i da tamo ne preforsiram s hodanjem. e onda mi jedino ostaje soping po tuzli ili ovako preko njega po Sarajevu.