|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr. Balić - Tuzla
19.9.2011 21:49:42   
sanjalica_m
Sta mislite jel ima razlike u tome da li decapeptyl ide u nadlakticu ili stomakuser posted image
Od 17. oktobra pocinjem user posted image

Mamina princeza 29.10.2012.

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1226
19.9.2011 22:00:05   
Sara h
Pa ne znam sta bih ti rekla.  Vjerovatno zavisi ko ima kakav problem i sanse.
Ja imam 42. god(male sanse) i "nikakav" konkretan  problem. Nemam sta drugo piti osim da poboljsamo cirkulaciju, mada je na UZ materica uvijek bila kako treba. Takodje radila i histeroskopiju i laparoskopiju. Sve u redu a nista nije u redu.  lPitam se da li folna i aspirin mogu biti nesto posebno od koristi jer to nije nikakav poseban lijek. Obzirom na moje godine na stimulaciju regovala i prosli put vise od ocekivanog ali beta ipak bi 0.
Od 8 oplodilo se 3 a ni jedna ne opstade. Sada imala oplodjenih svih 11 ali 3 docekale 3.dan s tim da jedna nije bas nesto ali smo je vratili. Da li ce sta biti vidjet cemo.  A isto tako sam cula za slucaj kada su htjeli prekinuti stimulaciju jer je zena imala samo 1 folikul ali je ona insistirala da nastavi, i cudo. Jedan jedini se oplodio i beta visoka.

Mozda ta terapija koju si koristila u ovom ciklusu sadrzi nesto sto koristi za bolje prihvatanje blastica i td. pa ti nije potrebno jos nesto dodatno ili mozda ne bi trebala-smjela koristiti aspirin.

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1227
20.9.2011 11:07:48   
mala75
jutro cure, ni meni nije jasno kad se toliko piše o poz djelovanju folne zašto je ne uključuju ali sam je ja sama sebi uključila. U decembru sam bila na razgovoru za IVF i odmah(na svoju ruku) počela sa folacinom i nisam prekidala nikako a u martu je bio postupak hB uspješan, znači nije naškodila. na prvom UZ poslijeuser posted image dr je rekla da uzmem prenatal, ja pitala zar ne ide folna do trećeg, kaže ima folne i u prenatalu uz ostale vitamine. kad sam u 11 sedmici zaglavila u bolnici davali su mi terapiju folnom i to 2x1 a kad sam izašla i bila kod dr na kontroli opet prenatal. eto toliko od mene o folnoj. a što se tiče aspirina, meni ga je dr mehmedbašić davao u postupku AIH radi prokrvljenosti, pitala sam i dr Balić ali ona kaže nakon UZ da nije potrebno. njega nešto nisam sama smjela uzeti na svoju ruku.
curama u postupku sretno i javite nam dobre rezultate tokom slijedeće sedmice. želim vam puno punouser posted image user posted image .

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 1228
20.9.2011 12:45:07   
@malena@
sanjalice ja sam sebi davala decapeptil u stomak nekako mi lakse bilo malo deblje mesouser posted image user posted image ai bolje vidim tu.nista strasno a kazu da je reakcija isat bilo gdje da se daje.
pa neka ti je sa srecom.

mala ma mogu dokt pricat nama sta hoce znaju da zavisimo od njih i da radimo sto god oni kazu.ali mi idu malo na zivce sto moram pitat za sve ako zna da je nesto dobro sto odma nedaju.ja sam procitala da folnu kiselinu trebaju piti zene koje planiraju trudnocu prije na 3 mjeseca pogotovu ako su koristile kontracepcijske pilule i sve do 3mj trudnoce.

< Poruku je uredio @malena@ -- 20.9.2011 12:49:33 >

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 1229
21.9.2011 16:02:22   
snowrose
Sretno curice,znam da vam je dan ko godina !!!

Očekujem i primam samo lijepe vijesti user posted image user posted image user posted image .

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1230
21.9.2011 18:01:17   
@malena@
joooooj nije ko godina neko cijela vjecnost,samo nesto dol izlijece,frkce sve mislis evo nedo bog jojjj ma da svisnes s pametiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1231
21.9.2011 18:24:31   
@malena@
zaboraavi vas pitat bolel vas sike ?

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1232
21.9.2011 21:00:30   
Sara h
Meni bradavice otpadose. Nista mi simptomi ne znace. Prosli put sve bilo ok dok nisam izvadila betu- a poslije bete dobila za nekih 5 dana. Da li nas trebaju boliti sike, stomko.....ovo ono nemam pojma, treba li ne treba ......nista ne znam do sledeceg utorka-srijede.

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1233
22.9.2011 13:34:04   
@malena@
a jesu li te bolile prosli put ja se nista nesjecam.
a gdje su ostale curke kako li je kod njih stanje niko nista ne pisee.
dajte curke pomagajta olaksajte nammm

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 1234
22.9.2011 13:36:54   
BENU
malena opusti se malo,hebo simptome,ti si uradila što je bilo do tebe,
a znal iko kolko je sad žena u postupku,slabo vas ima na rr,
i ja baličim akrečem na pretrage iduči četvrtak,pa vidječu šta če biti kod mene,jer do sad mi niko nije ništa otkrijo,ali po nalazu hsg jedan jajovod otežana prohodnost a za drugi nepiše ništa značajno

beta 100
beta 901

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1235
22.9.2011 14:12:10   
@malena@
ja mislim da nas ima oko 4-5 ali eto samo smo ja i sara tu vise se niko ne javlja.
sretno ti sa pripremama i dobro se raspituj i sve moguce trazi da ti provjere.mene su zapostavili pa sam sa 23 god izgubila oba jajovoda.

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 1236
22.9.2011 15:29:47   
sanjalica_m
Drage moje, evo da vam javim, injekcije sam kupila u Zagrebu i prosla bas jeftino...
Menopur sam platila 1489,15kn (10kom pakovanje) - znaci, jedna ampula dodje oko 41KM
Decapeptyl sam platila 386,78kn (7 kom pakovanje) - jedna indjekcija oko 15KM

Kupila sam 30 menopura,tj 3 pakovanja; i 28 decapeptyla, tj. 4 pakovanja i sve skupa platila 6014,57kn = otprilike 1670,70 KM, i kako sam sracunala, otprilike sam ustedila oko 440KM

Ako je neko zainteresiran, poslacu mu u inbox podatke od ljekarne, da ne reklamiram za dzaba na forumu user posted image
A ako je neko nasao jos jeftinije, molim neka javi user posted image

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1237
22.9.2011 18:13:55   
ciklama
U loznici apoteka Beladone menopur 208e 10 kom. a decapeptil  35e 7 kom.ostalo mi je po 3kom i jednih i drugih, a još će mo malo da čekamo neko će da se raduje...

(odgovor članu sanjalica_m)
Neposredna veza do poruke: 1238
22.9.2011 19:48:38   
Sara h
Malena,  mene i kad trebam dobiti isto ovako boli samo sto sad duze traje.
Ne mislim da ti bolovi imaju veze sa time da li je uspjelo ili nece uspjeti, ima veze sa zbrkom hormona u nasem organizimu. Prema tome, ne pridajem puno znacaja tome.  Bole, otpadose a zasto nemam pojma user posted image
Tako mi je bilo i prosli put i svaki put.
Mozda sam vec rekla da je i prosli put sve bilo kako treba a beta  bi manja od 0.1 i dobrih kroz koji dan. A vecina inace dobije prije termina vadjenja bete.  Ja se taman bila ponadala.......... kad corak

Da, i ja mislim da nas ima mozda 6-7.  U cekaoni sam sretala 4-5 zenica, mislim da ti Malena nisi imala termin sa nama i jos jedna seka koja je vracala smrzlice (ona je iz moje okoline i cula sam da je sada ponovo bila u postupku sa smrzlicama).

(odgovor članu ciklama)
Neposredna veza do poruke: 1239
22.9.2011 22:13:16   
@malena@
ja sam do sada svaki put prokrvarila 10 dan dok su bili embriji na 3 dan,a prosli put kad sam vracala na 5 dan prokrvarila sam osmi dan od ET.eto sad je ET smrzlica od 5 dan i jos nista hvala bogu.
ma nema pravila zato mi da je da se koja javi sto je vecuser posted image pa da nam kaze kakvo je stanje bilo kod njih sa sikama.
ma idemo pa sta bude sve je od boga i on zna zasto je to tako.
molimo se...user posted image user posted image user posted image
EVO I OVO DA VAM KAZEM:ja sam slusala na dnevniku 20.09 na BHT1 i kazu da ce se zasijedat uskoro da se rijesi i to pitanje u cijeloj BIH da imamo pravo na 1 postupak besplatno sve. i treba da bude rijeseno do nove godine.

< Poruku je uredio @malena@ -- 22.9.2011 22:17:46 >

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 1240
24.9.2011 10:04:45   
ciklama
Cure probudite se pa  još imamo par dana nade.Sve smo u istoj situaciji..

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1241
24.9.2011 12:13:17   
@malena@
je li vama receno kad je vadjenje bete da li je na isti dan svima
da nam je BOG na pomoci svima user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ciklama)
Neposredna veza do poruke: 1242
24.9.2011 14:03:52   
AMELIC
Curice,da vam beta svima bude trocifrenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jel u ponedjeljak ili utorakuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1243
24.9.2011 14:04:36   
sanjalica_m
Navijamo za visoke bete user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1244
24.9.2011 17:33:50   
ciklama
kod mene se pojavila smeđa mrlja i mislim da je to user posted image ali još ne gubim nadu mada sam user posted image

(odgovor članu sanjalica_m)
Neposredna veza do poruke: 1245
24.9.2011 17:51:41   
@malena@
a kod mene roza mrlja juce i nije bilo vise i evo opet malo prije isto roskastouser posted image user posted image neznam sta je

(odgovor članu ciklama)
Neposredna veza do poruke: 1246
24.9.2011 21:11:51   
ledy blue
Cure navijam za vas...da bete budu visoke !!! Sretno!!!

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1247
25.9.2011 0:10:42   
plava72
puno sreće curice....čuvam fige user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 1248
25.9.2011 0:35:03   
Sara h
Ja vadim betu u utorak-srijedu.
Ciklama, malena,  mozda bi trebalo da strogo mirujete naredne dane.
Ne predajimo se do bete i dok ne dobijemo (ne daj boze)

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1249
25.9.2011 10:13:16   
AMELIC
Ciklama, Malena ne gubite nadu ,ništa to ne mora da znači...držim fige za visoku betuuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Porodilja!
sena m

Da li je porodilji potrebno prisustvo njene majke i zbog cega?

DA (73%)

NE (27%)

Broj svih glasova: 166

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *