|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1232 1233 [1234] 1235 1236   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
23.9.2011 21:36:42   
malena27 RR
star zao mi je sto si tuzna, i moj braco ide raditi u drugi grad od ponedjeljka, bas daleko od nas i zao mi je sto nece dolaziti da vidi naseg bebaca kako raste user posted image user posted image user posted image

ali sreca ima internet... jeste drugacije od zivog kontakta, ali bolje ista nego nista....

cure kako ste mi? bebace u pupama?

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 30826
23.9.2011 21:36:46   
minie
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: minie

Drage ima jos jedna informacija vezana za pohranjivanje. Ukoliko neko u vasoj blizoj porodici ima, ne daj Boze, neku bolest sa one liste, onda je pohranjivanje MC besplatno.

ko se podrazumijeva u porodici???

Ukoliko se ne varam, rekao je uza porodica (otac, majka, brat, sestra i blizi rodjaci, svi oni kojima bi mogle pomoci MC), ali mozes nazvati i pitati za svaki slucaj.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 30827
23.9.2011 21:38:12   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Sandrich ne brini ... to je za blizance. Dobro si ti racunala 4000 ili oko 4500 zavisi koju uslugu ides cryo cord ili cryo cord +.

A sta ukljucuje skuplja varijanta,odnosno iskljucuje jeftinija.user posted image

jeftinija-samo celije iz krvi koja se nalazi u pupcaniku, skuplja pored krvi ide i pupcanik koji sadrzi posebne celije-koje se mogu bolje specijalizirati za lijecenje odredjene bolesti.

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 30828
23.9.2011 21:42:45   
minie
IZVORNA PORUKA: Selminja

IZVORNA PORUKA: minie

Drage ima jos jedna informacija vezana za pohranjivanje. Ukoliko neko u vasoj blizoj porodici ima, ne daj Boze, neku bolest sa one liste, onda je pohranjivanje MC besplatno.

Ja to nigdje nisam pročitala u brošurama user posted image i šta se podrazumijeva pod bližom rodbinom?
Pa koje su bolesti nabrojane svaki gotov čovjek ima nekog u blizoj porodici s najmanje jednom od onih bolestiuser posted image

Dolazio kod nas na vjezbe, mislim da se  zove Vedran ili Bojanuser posted image , ugl obojica gore rade, i on je to rekao. Kod njih imas listu, sve krvne bolesti i jos ima pravo puno nekih drugih, ranije su pohranjivali besplatno i ako je neko imao dijabetes tipa II, ali to vise ne rade, jer je jos u fazi ispitivanja da li se stvarno moze izlijeciti. Mozes nazvati i pitati, ali tako je on nama rekao.

R 17.10.2011.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 30829
23.9.2011 21:44:11   
star
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

star zao mi je sto si tuzna, i moj braco ide raditi u drugi grad od ponedjeljka, bas daleko od nas i zao mi je sto nece dolaziti da vidi naseg bebaca kako raste user posted image user posted image user posted image

ali sreca ima internet... jeste drugacije od zivog kontakta, ali bolje ista nego nista....

cure kako ste mi? bebace u pupama?

heeejjj Malena user posted image user posted image user posted image ma znam al eto onako...iznenada mu je iskrslo, nismo se stigli ni navici da ide...sinoc mu jevaljeno..sutra vec putuje..pa je jadnik citav dan trcao, ganjao kartu, pakovao se...a bas mi nesto briga jer ide u Belgiju a gore je malo frka zbog bosanskih azilanata pa..nadams e da ce biti aBd sve ok...

Kako nam je bebaca?

Neposredna veza do poruke: 30830
23.9.2011 21:47:49   
malena27 RR
da mu bude aBd hairli!
bebac je dobro, jede, spava i kaki malo teze ali dobar je... pravo umiljato stvorenje koje voli da se mazi user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.9.2011 21:48:30 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 30831
23.9.2011 21:50:41   
star
E bas mi je drago...onda ga i mazi, zato sluze mame user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 30832
23.9.2011 21:51:55   
emma.L
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

emma ja sam ginipral pila prosli put i pila sma do punih 36 sedmica tako mi receno, mada kao ti je tvoj dr rekao drugacije poslusaj, imala si nedavno kontrakcije nije on to bez razloga sigurno. sretno!!! sad ces i ti jos malo drzati svog djecacica abd u rukama. vidis i tebe moram zaduziti da cuvas jesensko - zimsku robicu za narednih baby bazara i mog ako Bog da najvjerovatnije februarsko-martovskog djecaka:) inace sve stvari na bazaru su za djevojcice pa ja ovako gdje upratim da je decko hihihi jesam nekulturna:)

Ma nismo konkretno rekli ništa, Ema sjedi na tuti, ja je ušutkavam, 10000 pitanja a Divanović mi tumači nalaze user posted image . Iskreno, treba mi barem sigurnih 2 tjedna prije nego iziđe, ali me strah da ne bude kao što sam čitala ovdje - frka panika a onda neće vani kad treba user posted image . Valjda neće škoditi koji dan preko, a naručit ću se na pregled koji dan ranije svejedno.

A što se tiče garderobe, dogovoreno. user posted image  Ma ja slabo taj BB pratim jer sam dosad sve dobijala od drugih i skoro uvijek vikendom negdje odemo, ali mi je ideja super. Voljela bih da uspijem doći na ovaj 17.10. vidjeti za Emili šta ima od skafandera ili zimskih jakni ako bebač dozvoli. Mislim da sigurno nećemo daleko od Sarajeva tada, hehe.

Sad razgovaram s MM-em o kreditiranju. I ja moram dići kredit i mislila sam sljedeći tjedan zaganjati. Ali kako mu pročitah ovo za nakon poroda, kaže da i jeste logično (radi u banci). Naime, provizija za obradu se svejedno uzima i nema smisla dizati kredit i plaćati tu proviziju za obradu a onda i za prijevremenu otplatu ako kojim slučajem pohranjivanje ne prođe kako treba. Ali, pošto sam ja u UniCredit, dobro ću se raspitati pa ćemo barem znati kako je kod njih i javit ću vam.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 30833
24.9.2011 9:32:55   
Sensia
Jutro zenice,

Evo da ja pristavim kad vec nema nikog, ili spavate ili ste se razbjezale user posted image

user posted image

Bujrum na ovu laganu verziju jutarnje kafice

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 30834
24.9.2011 9:36:48   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia

Jutro zenice,

Evo da ja pristavim kad vec nema nikog, ili spavate ili ste se razbjezale user posted image

user posted image

Bujrum na ovu laganu verziju jutarnje kafice

Jutro vam  i od mene user posted image

Sensia ovo izgleda fenomenalno mmmmmmm

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30835
24.9.2011 9:51:04   
drznica
user posted image

JUTROOOO... evo i od mene za nas pve koje smo tu user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 30836
24.9.2011 9:59:51   
Vodolija83
Jutro i od mene !

Evo malo finog kuglofa uz kafu,da se zasladite user posted image

user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 30837
24.9.2011 10:03:17   
drznica
mmmmmm njami user posted image

Citam u Avazu prica o MRSI...i stvarno ne mogu vjerovati kakvu izjavu daje doticna Hukić:

"Bebe su starosti od 18 dana do 30 dana. Kada su otpuštene, nisu imale nikakve simptome infekcije. Moguće je da su se zarazile u kući."

UŽAS!!!

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 30838
24.9.2011 10:07:17   
Bebica11
Jutro zenice

Evo i mene muz probudio, dosadno mu dok ja spavamuser posted image a cekamo majstore....helem u nasoj drzavi moras moliti majstore da ti dodju, upravitelj je katastrofa u zgradi, a zima ide i bebica i moramo to grijanje rijesiti

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 30839
24.9.2011 10:26:05   
Sensia
IZVORNA PORUKA: drznica

mmmmmm njami user posted image

Citam u Avazu prica o MRSI...i stvarno ne mogu vjerovati kakvu izjavu daje doticna Hukić:

"Bebe su starosti od 18 dana do 30 dana. Kada su otpuštene, nisu imale nikakve simptome infekcije. Moguće je da su se zarazile u kući.

UŽAS!!!

ja ne znam, s obzirom da je ona strucno lice, kako je nije sramota lupati takve gluposti.... 

Nama ne preostaje nista drugo neko da se dobro pripremimo i molimo dragog BOga da nas to ne zakaci. ali najtuznije je sto se simptomi mogu javiti i nekoliko mjeseci kasnije user posted image
opet ne treba praviti ni 100% sterilne uslove u kuci, nije ni to dobro , sve sa mjerom......

>Ja odoh sad do DM-a kupovati jos neke sitnice, MM nema cijeli dan ........... uh ima para da potrosim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo ova moja pisulja stuca user posted image  

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 30840
24.9.2011 10:33:15   
Vodolija83
Ma samo sebe ogradjuju necim sto nema smisla.Ne mogu da vjerujem.....eto sigurno mi svi MRSU uzgajamo u kuci,kao da je biljka,ccc...

Kao sto Sensia kaze,samo nam preostaje da molimo Boga da nas zaobidje...
Blago tebi Sensia,ode ti shopingovati.Ja cekam da se mm probudi,pa cemo i mi malo zujati.

A cuj stuca... " Pa popij malo vode,ne pati je" Hahahahaa...sad mi pade napamet kolegica,jesam bezobrazna,ccc...user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30841
24.9.2011 10:37:56   
Silver
Jutro drage mojee!!!

mmmm sto se jutros ovdje cascavamo slatkim i kaficama...bas mi treba i jedno i drugo...ovaj kuglof bi smazala dok bi trepnula user posted image

Danas smo punih 25 sedmica i pocinje nam 26-ta user posted image user posted image user posted image  Mi rasteemooo!!! user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 30842
24.9.2011 10:40:49   
Vodolija83
Silver,cestitke na ulasku u 26. user posted image user posted image user posted image   Uzivaj u njoj i svim sedmicama koje slijede... user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 30843
24.9.2011 10:47:00   
minie
Jutro i od mene drage moje

Cestitam na novim sedmicama user posted image Silver

Ja evo cekam mm da dodje s posla, pa da idemo u kupovinu preostalih bebecih stvari, mada sam sigurna da cu kupiti i puno vise nego sto sam planirala user posted image . Eh da vas pitam, koje ste vi flasice kupile? Ja sam se ipak odlucila za staklene NUK sa sirokim grlom, kontala Avent, ali moja snaha koja je biolog me odvratila od te ideje, kaze: "plastika je plastika". Planiram aBd dojiti bebaca, ali ipak trebaju.

user posted image user posted image user posted image user posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 30844
24.9.2011 10:57:13   
gerberka
dobro jutro ženice
silver user posted image za 26. sedmicu
minie, kako je super ta kupovina, uživaj user posted image

vodolija, ima li jos tog doručka za mene i moju user posted image user posted image
bebice, uredite grijanje i sve bude za 5 user posted image da vam je toplo user posted image

trudnice, da vas pitam..ko vam u trudnoci RADI Bris? i da li se u trudnoci može raditi papa? ja idem privatno, da li tu ima razlike?
...jer slabo sam spavala i ove noći zbog svrbežauser posted image ...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 30845
24.9.2011 10:59:50   
Vodolija83
O Minie,i vi danas shopingujete.Divnooo ! A bas je lijep dan za prozujati malo user posted image

Sto se tice bocica ja sam htjela kupiti Avent ili Mam,medjutim sveki je vec kupila Chicco staklene bocice,pa cekam da mi to posalje sa dugo iscekivanim kolicima.I ja isto namjeravam dojiti aBd,al bocice ce nam,kao sto kazes uvijek trebati.
Ja bih danas trebala sa mm otici da kupim one aventove prsne skoljke i trakicu za dudu za bebaca.Al kao da gledam,nece samo na tome ostati,hihiiiii user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 30846
24.9.2011 11:06:55   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: gerberka

dobro jutro ženice
silver user posted image za 26. sedmicu
minie, kako je super ta kupovina, uživaj user posted image

vodolija, ima li jos tog doručka za mene i moju user posted image user posted image
bebice, uredite grijanje i sve bude za 5 user posted image da vam je toplo user posted image

trudnice, da vas pitam..ko vam u trudnoci RADI Bris? i da li se u trudnoci može raditi papa? ja idem privatno, da li tu ima razlike?
...jer slabo sam spavala i ove noći zbog svrbežauser posted image ...

Evo Gerbo i za tebe i tvoju user posted image kuglofa sa brusnicama ,posto si nam se uspavala jutros,pa mi  user posted image sve vec pojele user posted image

user posted image

Vaginalni bris sam ja radila u 31.sedmici kod svog dr.privatno.Nista ne naplati,a onda bris odnijela u Eurofarm,gdje sam platila 15 KM i bio je gotov za 3 dana.
A PAPA test sam radila u nekom 3.mjesecu trudnoce i naravno moze se raditi,ali samo se ne ide stapicem preduboko user posted image
Nadam se da sam ti pomogla...

Usput,upravo su me zvali iz Adax-a user posted image Stigla nasa posteljina Lavićiiiiiiiiiiiiii user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 30847
24.9.2011 11:11:15   
drznica
Silver cestitam na 26. user posted image
Sad sam vidjela i ja danas prebacena u 31.sedmicu....awwww primaklo se....pa to jos malo i 8.mjesecuser posted image

Ja sam dobila dvije Avent flašice i dobila sam dvije NUK staklene iz Njemacke...pa eto kombinovacu...nadam se da ce biti nesto i iz ovih mojih prirodnih "flašica" user posted image

Neposredna veza do poruke: 30848
24.9.2011 11:14:07   
minie
Vodolijo bas mi je drago sto je posteljinica stigla user posted image I ja danas planirala kupiti one Aventove prsne skoljke i spremiti ih lagano u torbu. Ipak su i kod tebe staklene user posted image
Jeste li vi uzele uputnicu za bolnicu, da li se ona uzima samo u DZ kod ginekologa ili moze dati i ljekar opste prakse. Meni sestra  u Vojnoj rekla da nabavim, pa reko da vidim kakva su vasa iskustva vezana za to. Ako budem morala traziti od onih na Otoci, mislim da mi nece biti bas veselo, jednom me kvalitetno sestra napala, tako da nisam mogla ni do rijeci doci.
Ako nista, bar se nadam da cu moci malo iskoristiti i sestru Berinu user posted image

R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 30849
24.9.2011 11:15:39   
minie
IZVORNA PORUKA: drznica

Silver cestitam na 26. user posted image
Sad sam vidjela i ja danas prebacena u 31.sedmicu....awwww primaklo se....pa to jos malo i 8.mjesecuser posted image

Ja sam dobila dvije Avent flašice i dobila sam dvije NUK staklene iz Njemacke...pa eto kombinovacu...nadam se da ce biti nesto i iz ovih mojih prirodnih "flašica" user posted image

I ja se najvise uzdam u svoje prirodne "flasice", a kolike su, bila bi sramota da ne bude u njima punnnooo mlijekauser posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 30850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1232 1233 [1234] 1235 1236   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1232 1233 [1234] 1235 1236   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *