Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 14:25:11
animagical
gdje ste zene?
vidim star ce uskoro na bebece teme nadam se da ste sve dobro ja sam se jutros oko pet ukocila posla da ustanem da promijenim stranu za dojenje i nesto ne zignu u vratu i plecki..ne mogu glave okrenuti znate li ista sto bi mi moglo pomoci? mm me mazao ice gelom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 14:28:56
Anica1
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
E zenice koga zanima vezano za porodiljsko bolovanje,sad sam dobila informacije iz 1.ruke.MM sad isao u DZ da mi uzme recepte za lijekove i dr.mu rekao da se moram javiti 28 dana prije termina na porodiljsko.MM pitao,pa zar se po novom zakonu ne otvara na dan poroda Dr.rekao jeste,ali posto sam ja vec dugo na bolovanju,moram otvoriti 28 dana prije.Nije feeeeeeeeerrr !!! Al rekao je ako nisam koristila godisnji da vidim sa dir.ako mi odobri godisnji,onda ne moram tako. Nadam se da ce mi dir.odobriti godisnji,imam pravo 3 sedmice...pa ostaje da vidimo.U pon.aBd nosim doznake u firmu,a u srijedu svom dr.i na komisiju za bolovanje,pa cu tad sve znati...
Bas su bezobrazni. Samo lupaju, tumace zakon kako im se cefne, isto kao i za isplatu na bolovanju tj cuvanju trudnoce. Ja im se ne javljala ranije pa da se na glavu nasade Kad se porodim ako Bog da, posaljem mm da mi otvori porodiljsko i zdravo. Moja prijateljica je citavu trudnocu bila na bolovanju jer je radila kao stjuardesa i otvorila je porodiljsko na dan kad se porodila. To svaki dr drugacije tumaci Vodolija.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 14:30:13
babilon
Kad sam ovo vidjela morala sam ovdje postaviti, evo neka nam ovo bude poslijepodnevna kafica i kolac
Minie stvarcice su premedene, zaista, pogotovo onaj morski detalj, a jap atim za tim detaljima ihihih! Med! Vdijecu mm da nagovirim da dobacimo do te radnjice pogotvoost je 18km od stupa... uh uh a sad ce i vikend hiihi.. Ima li tamo posteljina?
Vodolija, jesi bolje? andam se da tej e sve popustilo ;)
Pahuljice drago mi je da je sve ok, pritisak kao i meni, odm ne pregled skoci, dodjem kuci normalan, rekao mi doktor odsad cu ja vam adolaziti kuci pa da mjerimo pritisak, ja rekla nema optrebe kad vas ugledam on skoci ;)))) tako da, no worries, samo opusteno!
Star, svaka cast, neka si otisla i to sev nabavila i kutarisala se! Sad si mirne glave, znas da ti ne moze bebici naskoditi a ni tebi, hB, jesmo ti rekli dan ije nsita osim sto je iritirajuce ;)
cmok cmok svima!
ps. sta se to prica o tim trudnickim karticama ili sta li? Ja do sad isla u svoju ambulantu, doktorica tj porodicni ljekar mi da uputnicu i to je to... joooooooooj sva sam sad ostala zbunjena???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 14:32:06
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Anica1
E zenice koga zanima vezano za porodiljsko bolovanje,sad sam dobila informacije iz 1.ruke.MM sad isao u DZ da mi uzme recepte za lijekove i dr.mu rekao da se moram javiti 28 dana prije termina na porodiljsko.MM pitao,pa zar se po novom zakonu ne otvara na dan poroda Dr.rekao jeste,ali posto sam ja vec dugo na bolovanju,moram otvoriti 28 dana prije.Nije feeeeeeeeerrr !!! Al rekao je ako nisam koristila godisnji da vidim sa dir.ako mi odobri godisnji,onda ne moram tako. Nadam se da ce mi dir.odobriti godisnji,imam pravo 3 sedmice...pa ostaje da vidimo.U pon.aBd nosim doznake u firmu,a u srijedu svom dr.i na komisiju za bolovanje,pa cu tad sve znati...
Bas su bezobrazni. Samo lupaju, tumace zakon kako im se cefne, isto kao i za isplatu na bolovanju tj cuvanju trudnoce. Ja im se ne javljala ranije pa da se na glavu nasade Kad se porodim ako Bog da, posaljem mm da mi otvori porodiljsko i zdravo. Moja prijateljica je citavu trudnocu bila na bolovanju jer je radila kao stjuardesa i otvorila je porodiljsko na dan kad se porodila. To svaki dr drugacije tumaci Vodolija.
E jesi vidjela Anice...A inace ovaj dr.sto se jutros potrefio u DZ je malo tezak kao osoba,pa cu ja vidjeti to sve fino i sa drugom dr. i sa onima na komisji.Sve bi da nam uskrate..ccc...Iduce sedmice cu sve tacno znati,pa vas obavijestim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 14:37:41
Vodolija83
Ooo Babilonko,kako divnooo! Fina tortica i kolac,njam,njam...taman da sad poslije rucka zasladim Bolje sam dosta,al imam neki slajm jos uvijek,koji nit iskasljati,nit ispuhati konkretno...Moracu se veceras malo napariti na kamilici,rekla mi je dr.da smijem. Star,nek si ti ipak otisla dr.sad si mirnija,i eto tebi ubrzo kremice,pa ce se svrab povuci aBd. A ti bas brojis sitno ! Cestitke na ulasku u 40. Jos malooooo
Animagical,ice gel ti nece skoditi,al ako dojis,a zelis nesto jace konsultuj se sa dr.Mislim da ti kantarion ulje nece skoditi za masazu,to ti je sad aktuelno u narodu...i ja sam probala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 14:40:22
pahuljica_25
Babilon baš sam se slatko nasmijala na ovu tvoju konstataciju za pritisak I meni će izgleda od sada tako biti,čim vidim doktoricu pritisak skoči hehehe. Ma mene sve "spucalo" od jednom,trema,uzbuđenje,strah,nervoza uhhhhh Biće valjda uredu u narednom periodu.
Bebice,Vodolijo hvala vam
Da li je kod neke od vas BPD bebe puno odskakao od sedmice trudnoće?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 14:45:23
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical
gdje ste zene?
vidim star ce uskoro na bebece teme nadam se da ste sve dobro ja sam se jutros oko pet ukocila posla da ustanem da promijenim stranu za dojenje i nesto ne zignu u vratu i plecki..ne mogu glave okrenuti znate li ista sto bi mi moglo pomoci? mm me mazao ice gelom...
Animadzikal bas tako kako si rekla, ruzno si makla jer iskreno nije te imalo gdej napuhati kad si kuci...... nemoj koristiti nikakve one deep relief i sl maze jer pise da se ne smiju u trudnoci i ako dojis. najbolje je masaza nekim uljem, ako je zivac opet ne smijes grijati ali ja sumnjam da je zivac. samo si krivo makla pa te ukocilo....... uh mogu misliti kako te to nervira, to je meni najgore kad se probudis a ono te boli vrat
kako nam je misur mali? slusa li? eto nas ako Bog da brzo tamo
Uh sva sam ko na iglama , odoh poslati sms da vidim kako je nam je cicibanka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:01:06
Sensia
Eh ovako: CICIBANKA NAM SE PORODILA SAD MI ODGOVORIO NJEN MUZ BEBARA NAM IMA 2200 GR, BICE DAN-DVA U INKUBATORU CICIBANKA CE NAM OSTATI NA INTENZIVNOJ DO SUTRA, NJEN MUZ JE PRICAO S NJOM I KAZE DA SE SUPER OSJECA
CESTITAM PONOSNIM RODITELJIMA A NASOJ CICBANKI POGOTOVO NA HRABROSTI I ISTRAJNOSTI!!!!!!! NEK JE MALA PISULJA ZIVA I ZDRAVA SVOJIM RODITELJIMA PUNO PUNO GODINA I NEK SAD UZIVAJU S NJOM!!!!! JEDVA CEKAM DA NAM SE CICIBANKA JAVI NA RR I DA NAM STAVI SLIKICE MALE PISULJE EH SAD KAKO SE OTVARA ONA TEMA ZA CESTITANJE JA NEMA POJMA POMAGAJTE
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:11:14
Vodolija83
Cestitam Cicibanki !!! Nek malena cura bude ziva,zdrava i sretna zajedno sa svojim roditeljima aBd ! Cicibanki brz oporavak i da malena sto prije bude uz svoju mamicu! Hvala Bogu,pa je sve dobro proslo !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:14:28
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Bebica11
zenice, koliko dugo se ceka otprilike da bude gotov nalaz vaginalnog sekreta???
kod moje dr to ide preko nje, i rekla me nazvati pa rekoh da znam kad se mogu nadati, ja je ne upitah
sad mi bilo malko smeckasto na gacicama a s obzirom da od jucer nisam imala iscjetka to je vjerovatno zaostala krv kad mi je uzimala bris
Bebice,meni je dr.uzeo bris u utorak,odnijela ga isti dan u Eurofarm i u petak u podne je bio gotov,pa eto...Nadaj se najkasnije do pon. A ne znam za iscjedak,ja ga licno nisam imala.Mozda je dr.malo vise procackala,pa zato.Ne brini,al joj svakako reci kad te nazove !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:15:00
minie
Hvala vam drage moje na lijepim rijecima
Babilon ima i posteljinica i ogradica i svega ostalog, ja se pokajala sto nisam odmah i to kupila, ali izgleda da cu ponovo morati ici tamo, a meni pravo mrsko
Cestitam Ciciban i da vam malena pisuljica bude ziva i zdrava puunooo godina i da docekate samo najbolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:24:12
babilon
IZVORNA PORUKA: minie
Hvala vam drage moje na lijepim rijecima
Babilon ima i posteljinica i ogradica i svega ostalog, ja se pokajala sto nisam odmah i to kupila, ali izgleda da cu ponovo morati ici tamo, a meni pravo mrsko
Cestitam Ciciban i da vam malena pisuljica bude ziva i zdrava puunooo godina i da docekate samo najbolje
Draga, samo mi jos reci odakle je porijeklom odjeca i to sve? Nije Kina? Gledala sam malo sad na internetu njihovu radnu p ami baca ono kao kinesko, valjda kako je sve poredano ;)) Turska?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:31:25
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sensia
Eh ovako: CICIBANKA NAM SE PORODILA SAD MI ODGOVORIO NJEN MUZ BEBARA NAM IMA 2200 GR, BICE DAN-DVA U INKUBATORU CICIBANKA CE NAM OSTATI NA INTENZIVNOJ DO SUTRA, NJEN MUZ JE PRICAO S NJOM I KAZE DA SE SUPER OSJECA
CESTITAM PONOSNIM RODITELJIMA A NASOJ CICBANKI POGOTOVO NA HRABROSTI I ISTRAJNOSTI!!!!!!! NEK JE MALA PISULJA ZIVA I ZDRAVA SVOJIM RODITELJIMA PUNO PUNO GODINA I NEK SAD UZIVAJU S NJOM!!!!! JEDVA CEKAM DA NAM SE CICIBANKA JAVI NA RR I DA NAM STAVI SLIKICE MALE PISULJE EH SAD KAKO SE OTVARA ONA TEMA ZA CESTITANJE JA NEMA POJMA POMAGAJTE
cestitam sve najbolje maloj mrvici , bit ce ona dobro i moj A. se rodio sa 2200gr i bio 2 dana u inkubatoru Porasce mrvica neka su dobro hb
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:32:03
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Bebica11
zenice, koliko dugo se ceka otprilike da bude gotov nalaz vaginalnog sekreta???
kod moje dr to ide preko nje, i rekla me nazvati pa rekoh da znam kad se mogu nadati, ja je ne upitah
sad mi bilo malko smeckasto na gacicama a s obzirom da od jucer nisam imala iscjetka to je vjerovatno zaostala krv kad mi je uzimala bris
Bebice,meni je dr.uzeo bris u utorak,odnijela ga isti dan u Eurofarm i u petak u podne je bio gotov,pa eto...Nadaj se najkasnije do pon. A ne znam za iscjedak,ja ga licno nisam imala.Mozda je dr.malo vise procackala,pa zato.Ne brini,al joj svakako reci kad te nazove !
hvala Vodolija
kod dr me izasao bris 50KM al neka je, bolje nego da mi napamet daje terapiju....a kad sam je pitala dal nosim bris ja u neku privatnu lab. ona veli da ide preko nje, kao ne bi mi niko primio ovo ono ....haj nisam se htjela zezati, ovako ce mi ona mozda i neku terapiju odmah reci ili ako je hitno zovnuti me
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:32:27
babilon
Cicibaaaaan
draga, od srca cestitam, da vam bebica bude ziva i zdrava, tebi brz oporavak i da sa svojim dragim i bebicom duuugo dugo lijephi, sretnih, zdravih i veselih godina provedete skupa.
< Poruku je uredio babilon -- 22.9.2011 15:33:31 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:38:41
Bebica11
danas me zove mama, kaze tetka pita da mi daju od tetica kcerkice stvarcice, sve novo, oprano, jednom ili dva puta obuceno i otkuhano, slozeno i KORPICU za iznosenje bebe....tako da se i to ceka
do sad s 3 strane obecano, al jos nista ne stize , sad cu ja u kupovinu aBd za vikend, bar ono osnovno, ne mogu ja cekati da vidim sta fali jer moze moja pisuljica uraniti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:44:22
minie
U onom Tradelli-ju ja nisam nista kupila, ali u ovom Tonka i Drago je sve tursko, na svakoj etiketi pise 100% pamuk i made in Turkiye, a i pravo je fin pod rukom, a posebno bodici i peskiri. Stvarno ima svega za kupiti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 15:48:52
babilon
IZVORNA PORUKA: minie
U onom Tradelli-ju ja nisam nista kupila, ali u ovom Tonka i Drago je sve tursko, na svakoj etiketi pise 100% pamuk i made in Turkiye, a i pravo je fin pod rukom, a posebno bodici i peskiri. Stvarno ima svega za kupiti.
eh superiska! Bas cu otici, tj gledacu sad za vikend da odem ihihi :D jedva cekam!