pahuljica_25
|
Evo i mene napookon,hvala što ste brinule za mene. Kod mene na pregledu uvijek nešto novo,al Bože na hajjr. Jučer sam užasni uzbuđena i nervozna otišla na pregled,jedva se popela uz stepenice i kada sam ušla u čekaonicu,ona punaaaa Pošto se ne naručuje unaprijed morala sam čekati i sjediti(poslije 3 sedmice samog ležanja),užas nisam mogla da se namjestim na stolici a nijedna žena nije bila fina da me pusti i baš sam se unervozila. Kad sam nakon 1h čekanja došla na red doktorica me izmjerila pritisak i zamislite bio je 150/100 uhhhh ja sam se još više uspaničila. Nikada do sada nisam imala visok pritisak,niti bilo kakve simptome,uvijek 110/70. Doktorica mi je rekla da je moguće od uzbuđenja. Ponovila mi je poslije pregleda bio je malo manji i onda mi je rekla da kontrolišem do spavanja ako bude visok propisala mi methyldopu. Zato me nije bilo,odmah sam otišla mami i kod nje sam prespavala,pa mi je ona sinoć 3x mjerila i bio je normalan čak i nizak,jutros isto tako da nisam ni pila tablete,zvala sam doktoricu i ona kaže da je to onda trnutno uzbuđenje ali da ipak ponekad provjerim.Uhhhh baš me to šokiralo i zabrinula sam se,mada nemam nikakve simptome,čak nemam ni otoke,dobila sam samo 0,5kg za ove 3 sedmice. Što se tiče bebe,sve je ok hvala Bogu,ima 2660g,sve mjerice su malo naprednije,a bpd je najviše odskakao,pa me i to malo uplašilo,mada doktorica kaže da je sve ok,mozak,komore sve je uredu,i da ima takvih slučajeva,nemora značiti da će beba biti glavata Posteljica je i kod mene I/II,glava prednjači,ja sam zatvorena,bebi je i dalje nisko. Nastavljam Gynipral,Bosoptin po potrebi. Eto ja napisa čitavo pismo i sada moram nabaviti tlakomjer da mjerim da vidim da nemam nedaj Bože i hipertenziju Mada ja mislim da je to ipak trenutno uzbuđenje jer kasnije je pritisak sam spao
|