Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Lejla (ili bilo ko, naravno) - u sta bih mogla pohranjivati izdojeno mlijeko za zamrzavanje? Ustvari, zasad sam mislila pohraniti one viskove sto teku izmedju podoja, a bude toga poprilicno. Imaju u apotekama one sterilne plasticne posudice sto se kupuju za urinokulturu, jedino mi one naumpadaju.
one ti i jesu najbolje a pravo su povoljne, ja sam ih koristila duuuugo z amliejko a poslje i za zamrzavanje temeljca i supice na kojem je emiru teta pravila hranu kad je bi spreman z ahranu. aventove posudica koje mi jedine jos padaju na pamet u te svrhe skupe su zara.
Hvala ena!
Pitanje - mogu li ja u istu posudicu sipati mlijeko iz vise tura izdajanja, a do tad drzati u frizideru ili je princip jedno izdajanje - jedna posudica.
Spajaš mlijeka iste temperature. Znači u jednoj posudi držiš u frižideru, u drugoj posudi ostaviš u frižider na par sati, pa ga onda dodaš onom prijašnjem. Slijedeću turu opet tako rashladiš pa dodaš. Kad supiš neku količinu zamrzneš (unutar 24h)
Vodi jako računa da posude u koje skupljaš, one koje dolaze u dodir sa dojkom budu sterilne, da ne bi kontaminirale mlijeko jer se ono ne prokuhava kasnije, samo zagrije na tjelesnu temperaturu.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 18.9.2011 22:32:41 >
Spajaš mlijeka iste temperature. Znači u jednoj posudi držiš u frižideru, u drugoj posudi ostaviš u frižider na par sati, pa ga onda dodaš onom prijašnjem. Slijedeću turu opet tako rashladiš pa dodaš. Kad supiš neku količinu zamrzneš (unutar 24h)
Vodi jako računa da posude u koje skupljaš, one koje dolaze u dodir sa dojkom budu sterilne, da ne bi kontaminirale mlijeko jer se ono ne prokuhava kasnije, samo zagrije na tjelesnu temperaturu.
Planiram kupiti sterilne plasticne posudice, pa mozda ih opet prije koristenja ubaciti na 65 stepeni u masinu za sudje ili u kljucalu vodu na 5 minuta. A sad, dok budu stajale u frizideru i nece vise bas biti sterilne, ali valjda to nije problem.
Planiram kupiti sterilne plasticne posudice, pa mozda ih opet prije koristenja ubaciti na 65 stepeni u masinu za sudje ili u kljucalu vodu na 5 minuta. A sad, dok budu stajale u frizideru i nece vise bas biti sterilne, ali valjda to nije problem.
Ma nisam mislila na posudice, već na pumpicu ili kako ćeš već dolaziti do mlijeka. Posudice u frižideru poklopljene svojim orginalnim poklopcima neće biti problem.
da li je zelenkasta stolica znak gladi? primjetih takvu, doduse vise na senf vuce bojom, ali je nekako dvofazno, kao da ima tecniji,skoro sluzav dio i zrnastiji dio... nema mi smisla da je od gladi jer mlijeko od juce tece na sve strane, maleni se budi i sam, svakih sat dva a nekada i 15 min, nije vise ni onako uspavan, kada doji bas se cuje da guta, pustim ga koliko on hoce, ugl tako i zaspi...nekada u toku podoja ima stolicu i dva puta, piski stalno...ma sva super deluje osim sadrzaja pelene???
ma kakvi to ti je super stolica - da vuce na senf i malo zrnasta, a ne brini ni ako bude zelena par puta - ne mora uvijek znaciti glad,pogotovo ako ima normalna broj mokrih pelena
da li je zelenkasta stolica znak gladi? primjetih takvu, doduse vise na senf vuce bojom, ali je nekako dvofazno, kao da ima tecniji,skoro sluzav dio i zrnastiji dio... nema mi smisla da je od gladi jer mlijeko od juce tece na sve strane, maleni se budi i sam, svakih sat dva a nekada i 15 min, nije vise ni onako uspavan, kada doji bas se cuje da guta, pustim ga koliko on hoce, ugl tako i zaspi...nekada u toku podoja ima stolicu i dva puta, piski stalno...ma sva super deluje osim sadrzaja pelene???
Nekad malo više rjeđeg, nekad malo masnijeg mlijeka. Idealno!
hehe kako koja...savove po grlicu i ne osjetim, muce me vanjski rezovi, malo cure od sinoc, kad uzmem clexan krene krv, pa onda beskonacno luftiranje tusiranje, bivacin...pa opet... ali hemoroidi su posebna prica ma koprcam se, nisam ja peka aBd na iduce sijelo dolazim bavezno i to sa zamotuljkom, da ga pokazem da se i ja profoliram
ma moram jos cca 4 sedmice, eto ga jos malo i gotovo, ali je vala dosadno... i hvala na komplimentu, cim ga neko pohvali ja bih u plac eh hormoni lijepi... palachinken, ponesi i ti svoju ljepotu da se drugovi vide
Lejla Ka da ti se zahvalim jos jednom ,mi sad super dojimo bradavice me vise nebole hvala tebi i Sweet i ona mi pomogla sa par savjeta Danas smo vadili krv iz pete i kazu da je zuckast pa moram ga cesce dojiti,a on je ljenguza velika tesko ga razbuditi pa ga budim svaka dva sata preko dana,al prodje sat dok ja njega razbudim
Kad doji pomozi mu tako što ćeš masirati dojke kao da tjeraš mlijeko od rebara prema bradavicama koliko možeš pristupiti oko dojke. Nisu bebe lijene, one su sad slabašne, brzo se umore, a na dojci je najljepše i najsigurnije za spavanje.
Drago mi je da bradavice idu na bolje.
Asja mamin zivot dragi...25.04.08 Dzenan bubica ..14.09.2011
evo mene sa lijepim vijestima...danas smo bili na kontroli, napokon sa dva puna mjeseca smo dobili vakcinu - koju smo trebali ranije...ali ono sto je meni najvaznije bebica je napokon presla 4.500 kg, sad ima "ravnih" 4.620 kg..... e sad mogu da ono pravo sa vec postignutim rezultatom kazem lejli_ka hvala, hvala, hvala na savjetima....eto upisi jos jednu zadovoljnu mamu u one kojima si pomogla svojim savjetima...nadam se da ce nastaviti da doji ovako lijepo...
evo mene sa lijepim vijestima...danas smo bili na kontroli, napokon sa dva puna mjeseca smo dobili vakcinu - koju smo trebali ranije...ali ono sto je meni najvaznije bebica je napokon presla 4.500 kg, sad ima "ravnih" 4.620 kg..... e sad mogu da ono pravo sa vec postignutim rezultatom kazem lejli_ka hvala, hvala, hvala na savjetima....eto upisi jos jednu zadovoljnu mamu u one kojima si pomogla svojim savjetima...nadam se da ce nastaviti da doji ovako lijepo...
Moj sin je najviše mrzio da ga dodirnem po vratu blizu kose. Tad bi se odmah budio. I sad mrzi to. A meni brate tu najljepše za ljubiti, mekano, toplo i miriše
mene je beban iscijedio dojio je od jutros u pet, cini mi se neprestano... doji pola sata, kaki, vrisne, opet budan, mljacka, ja ponudim, opet doji.... pa je bila neka pauza dva sata, kao spavao, pa opet nastavak...evo upravo je zaspao, a ja gledam sta da popijem... i nama se cini da je vec malo zabucio
Ma namontiraj neku flašu i slamku blizu pa ti popij i dok on doji, tzv "protočna" struktura
Nije sve u hranjenju, to se stalno ponavlja. Djete ne zna šta će na ovom novom univerzumu u kojem se nevoljko našao, pa traži ono jedino poznato i ugodno što zna, mamu.
mene je beban iscijedio dojio je od jutros u pet, cini mi se neprestano... doji pola sata, kaki, vrisne, opet budan, mljacka, ja ponudim, opet doji.... pa je bila neka pauza dva sata, kao spavao, pa opet nastavak...evo upravo je zaspao, a ja gledam sta da popijem... i nama se cini da je vec malo zabucio
Ja sam u toj prvoj sedmici bebina zivota izgubila 4kg. Izasla sa -7 iz porodilista, sve mi krivo bilo jer sam mislila da cu izgubiti vise, ali me, kao sto kazes, beban iscijedio