bebbe RR
|
preneseni post: IZVORNA PORUKA: sang Ćao cure, Kako naslov kaže, osjećam da mi se sve ruši, i psihički, a i fizički dio mene.U braku sam 1,5 god., imamo predivnu curicu, malog slakiša. Ali moj brak, moj muž više nije isti. Samo se nekom moram otvoriti i zato sam ovdje sa vama, nemam kome povjeriti svoje stanje. Za mnogo toga sam kriva. Ljubomorna sam na sve i svakog, na svaki njegov kontakt, pogled. Sad sam dosta smirenija, mijenjam tu losu osobinu, ponekad zataškavam da me izjedaju pojedine situacije, ali prije je to bilo izraženije dosta i to mu je stvaralo pritisak,stalno smo imali rasprave oko toga. Osim ljubomore,smetale su mi i mnoge druge, sada vidim, nevažne stvari tipa : što si ovo rekao, što nisi ništa rekao na to i sl. Nedavno mi je u raspravi rekao kako mu je dosta tog pritiska i da je trpio, ali više ne može. Sada ne mogu reći ništa što mu nije po volji, a da se on ne naljuti, otrese na mene ili se iznervira. Ne mogu riješiti neke dileme mirnim razgovorom jer na sve dobijem samo njegovu huju i ljutnju po dva dana.I opet sam počela ko i uvijek,okrivljujem samo sebe.Takva sam,loše osobine,ali njegova narav je poprilično teška.Mnogo puta sam mu rekla da bih voljela da je emotivno otvoreniji,da mi više ukazuje na moju ženstvenost jer njegova zatvorenost mi samo gaji ljubomoru.Željela sam da bude ponekad inicijator romantičnih trenutaka, da pokaže želju da vrijeme provede samo sa mnom, ali nisam to doživjela. Nije taj tip? Govoriš. govoriš, govoriš, a njemu je teško učiniti takvu sitnicu koja bi te usrećila. i onda sam došla u dilemu da li me uopšte voli dovoljno, iskreno i pravom ljubavlju, kako da znam. Uvijek je tu za mene kada su životne stvari u pitanju, govori mi svaki dan da me voli, ali nema ovih stvari i inicijative s njegove strane. Dođe s posla, ručamo i popijemo kafu i on ode leći da odmori.Spava2-3 sata, onda uglavnom tV i naveče malo izađemo, nema inicijative, a govori da me voli.O poslu mi više ne priča,kaže da mu je i to pritisak, dosta mu je posla, a ja bih voljela da priča,zamolila sam ga da mi više priča sam, da ga ne ispitujem jer su mu na poslu uglavnom žene okruženje.Ali on ne razumije,gleda to sve ko ljubomoru, pa možda i jest, ali pomozi mi čovječe. Ali ne.Prije je sve bilo ljepše, imao je bar malo strpljenja, a sada ako mu nešto ne paše odmah je huja.Da li me taj čovjek voli više.Ugađam mu u svemu.Žena sam mu u kući u svakom smislu.Trudim se da promijenim stvari koje mu stvaraju pritisak, koje je tražio da promijenim i on to vidi. A on, i dalje ovako.Ne mijenja se.Šta da radim?Volim ga više od svega,ali se više ne osjećam opušteno da mu pristupim s razgovorom oko stvari koje me muče,nemam razumijevanje jer su to za njega - gluposti. A pored toga, primijetila sam da mi je počeo neke stvari, nevažne, glupe, izvrtat, ne govori kako jeste bilo, zbog čega?Šta mi predlažete? Volim svog muža i želim samo sreću s njim. Spremna sam sve promijeniti zbog toga, ali je li kasno?On kaže da nije, ali djela me zbunjuju. Kako da povratim njegovu pažnju, razumijevanje i da li sam ja kriva za sve?