|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1257 1258 [1259] 1260 1261   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
10.9.2011 14:37:13   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mama75

Tiki nista se ne sekiraj, sve to dodje na svoje. mm skoro nista nije radio oko djeteta dok smo imali samo 1, a sada sve dijelimo - nesto on, nesto ja. I opet mu naravno prigovaram. Mislim da se nama zenama uvijek cini da bi oni mogli malo vise da nam pomazu. Kada razmislim, i dok smo imali samo 1 dijete i tada je on ponekad mijenjao pelene, uvijek usisavao, cuvao dijete kada sam ja vani i sl. Sto znaci da mi malo vise zanovijetamo. I izvini, ali ja u zadnje vrijeme nesto tebe ne vidim da izvodis dijete, stalno je sa tatom user posted image Sad neka te ruze sto zapostavljas dijete user posted image  user posted image

u zadnje vrijeme je bila najvise sa mojom mamom, ja nisam bila u stanju da je izvodim, al bila je i sa tatom, samo ne u setnji ni u parku vec u ljetnoj basti na kaficiuser posted image al evo, dolazim sebi, pa smo opet pocele hodati. sad vec ne pravi scene kod penjanja na 5. sprat pa mi je puno lakse, inace mi je to bilo najgore, pa smo se znale po pola sata penjati, al hvala bogu navikla sam je da je ja necu nosati, a nek je tata nosa kad nema strpljenja da se polako s njom penjeuser posted image cinjenica jeste da mi vise provodimo vremena s djetetom al meni to zaista nije tesko, lana nije puno zahtjevna, vidjecemo kad dodje drugo dijete kako ce biti, vjerujem da cu ga tada vise upregnuti oko lane, dok ja budem oko morala oko user posted image ima oceva koji izvode djecu i u setnju i u parkove, ja ih vidjam al je cinjenica da su 90% majke same sa djecom. ja sam ga u pocetku nagovarala da ide s nama, svadjala se, ali bi mi samo prisjelo i kad bih ga nagovorila. jer bi to bila setnja po vilsu kao na trkama, reda radi. zato vise volim polako, kako meni odgovara, a i imam komsinica s djecom laninog uzrasta pa uglavnom imam s kim prosetatiuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 31451
10.9.2011 14:38:50   
teacher75

E sada mene ruzite: kod dr idemo skupa, ali kada dodje vakcina na red ja izadjem i ostane mm sa djetetom. Jednom mi ona med. sestra kaze: pa vidi kako place, pridji joj, pomniluj je... Ma reko miluje je babo, ja cu poslije, bolje nego da vam se srusim tamo user posted image

me nece da udje, nema sanse, doveze nas i sjedi u hodniku ili izadje da pusi, jednom je usao i vidio je da place i izletio. ja ispadoh inace vise imuna na njene suze a on poludi i kad padne, i kad se udari itd... ko da je bogzna sta bilo, smak svijeta!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 31452
10.9.2011 15:12:51   
Apotekarka
DAn...Ja sam ponovila svog djecacica trenerkicom,duksericom,i farmerkicama koje su mi pravo slatke pa sam happy....Pola dana nam se izgubilo hodajuci po prodavnicama,morat cu mmna dijetu,srta god je provbao uglavom mu usko...
Mene nesto glava rastura da sam i kofadon popila...a posla preda mnom....Zadala sam se u pravljenje 2 kolaca mm sutra rođendan...Kad se nisam kilnula mm kupila kposulju danas on izabrao,a i svekrva mu za rođensan kupila jos mi sinoc zena pokazala kad ja kuci ono istauser posted image user posted image user posted image ,a nije ni jeftina 49 km valjda ce mi htjeti zamjeniti,fazon je sto se njemu nijedna druga nije svidjelauser posted image
Antonio malkice neroivotan,dobio i trecu peticu jos jedna i gotovo...
Joj kuca mi grozna a od glave mi se nista ne radi...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 31453
10.9.2011 15:14:38   
Apotekarka
I da se i ja pozalim moj mm u zadnje vrijeme slabo pomaze u kucanskim poslovima,jos sad hb i posao dobio,radi i zarađuje sto je i do sad radio(seminarski ,diplomski)jos nam i drva za cjepati stigla....i on je preopterecen ali brate i meni nekad pun k....Sjecam se prve godine naseg braka ceka me rucak kad dođem s posla,oprano suđe,usisano....a kako kazu prvi macici se u vodu bacaju ja i prva godinauser posted image

< Poruku je uredio Apotekarka -- 10.9.2011 15:15:05 >

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 31454
11.9.2011 10:20:19   
tekja
neobicno mi kad nema nase teme u zadnjih pedesetuser posted image ...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 31455
11.9.2011 10:35:38   
Mya_81 RR
A, gdje ste svi user posted image

Je li ovo zatišje pred buru user posted image

Minjica otisla kod bake, a ja se psihički pripremam na pranje tone veša, usisavanje i brisanje prašine user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 31456
11.9.2011 10:37:19   
salmy
Pozdravljamo drustvouser posted image user posted image
Mi smo superiska,idemo danas na jedan rođkas,mama je jucer svu kucu pospremila,usisala i danas citav dan hodamouser posted image user posted image

Mahanje za drugareuser posted image user posted image user posted image user posted image i njihove mamice

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 31457
11.9.2011 13:54:11   
Anoniman
Hi, samo da mahnem, moja cura zaspala dok sam joj susila kosu, jucer bili na moretu na jedan dan, bili prije 15-ak dana isto pa nam se osladilouser posted image , moram je pohvaliti za pelene, tj. definitivno ih ne kupujemo vec 2 sedmice i kuc kuc ne ureklo se odlicna je, nocu se nije ni jednom upiskila a toga sam se najvise bojala, tako da ko misli pokusati neka iskoristi ovo ljeto, pametnice su touser posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 31458
11.9.2011 14:11:21   
koka i po

IZVORNA PORUKA: tekja

neobicno mi kad nema nase teme u zadnjih pedesetuser posted image ...

gdje li je ona tekja user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 31459
11.9.2011 14:11:23   
tekja
V. zaspao, bila i ja, al'' neki "divni " komsija je tako lupio ulaznim vratima, a prozori otvoreni, da sam automatski bila na nogama, sa srcetom u petamauser posted image user posted image user posted image ...sad kahvenisem, pa kontam, hajd'' i to za neko dobro...ne znam kad sam ovako u miru, srk po srkuser posted image ...bujrumuser posted image

hehe, pa tu sam, koko, oko mojeuser posted image

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31460
11.9.2011 14:17:23   
koka i po
"usi" me za dvije sekundeuser posted image
ja se naljevam rakijom tobejarabiuser posted image
svi me zubi bole pa malo promucam pa pljunemuser posted image
a sjela bi ta tvoja kafica da zubi ne reaguju na toplo-hladno...pih

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 31461
11.9.2011 14:19:08   
Anoniman
Da se i mi javimo i mahnemo drustvu user posted image

Ljubimo vas sve user posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 31462
11.9.2011 14:20:38   
koka i po
ccc jele nikako se ne javlja
jeloooo jeli sve okuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31463
11.9.2011 14:25:40   
Anoniman
Koko user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa i nije bas sve ok, ali biće aBd. Pronadjena nam MRSA kod oboje, hvala Bogu malenom se vec povuklo sa koze, sad samo da pratino da se nedaj Boze ne vrati jer i to su cesti slucajevi, posto ima i u nosu koristi terapiju. Kod mene rana curi li curi, gnoji li gnoji, ali nadam se da ce brzo biti bolje.

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 31464
11.9.2011 15:03:11   
teacher75

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Koko user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa i nije bas sve ok, ali biće aBd. Pronadjena nam MRSA kod oboje, hvala Bogu malenom se vec povuklo sa koze, sad samo da pratino da se nedaj Boze ne vrati jer i to su cesti slucajevi, posto ima i u nosu koristi terapiju. Kod mene rana curi li curi, gnoji li gnoji, ali nadam se da ce brzo biti bolje.

pisala sam ti na temi bebe od 0-1, bas mi je zao sto vas je to safatalouser posted image nadam se da ce uskoro proci. mene je jako strah mrse, vec sada panicim a do marta ima jos vremenauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31465
11.9.2011 15:14:04   
Anoniman
Teacherko iskreno da ti kazem mene uopste nije bilo strah iste i niti sam razmisljala da me to moze strefiti. Cak sta vise ubjedjena sam bila da nece. Ovo sto ja znam par zarazenih u poslednje vrijeme svi su CR rodjeni, tako da izgleda da proizilazi im iz OP sale. Nazalost pedijatrica nam kaze da je ima dosta i u Vojnoj bolnici, da nije samo Jezero. Cak sad koliko je to tacno ne znam kazu da kod doticnog doktora, a znas i sama koji je svaki CR zavrsi se mrsom. Maleni je hvala Bogu bolje, bar okularno, koristi terapiju pa onda dva dana pauze pa opet sve ponoviti, kod mene nema poboljsanja nazalost, cak i dalje mi se stvaraju te piknice oko rane, kako skinem dvije, tako se tri nove pojave i sve tako. Rana i dalje gnoji i curi, ja maksimalno pokusavam sve to sanirati, cak su se i cudili kad su vidjeli bris, jer je kod mene tezi oblik, kao s obzirom sta je bris pokazao meni i dobro rana izgleda, a iskreno i ne izgledala kad evo sutra ce mjesec dana kako je svaki dan minimum tri puta previjam, kupam se u hipermanganu, sad plivaseptu, koristim i alkohol i hidrogen i povidon jod za dezinfekciju rane i podrucja oko nje, pa stavljam obloge od rivanolo na svako dva sata, tuširam ranu. Uglavnom tri puta su mi je morali rezati opet i istiskati gnoj, ma sve u svemu sranje da oprostite, ali dobro je dok je kod mene tako, da nije kod malenog.

Neposredna veza do poruke: 31466
11.9.2011 15:26:51   
teacher75
hvala bogu da nije kod bebe tako strasno! jel mislis na dr R.? nisam upratila ko je tebe na kraju porodio?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31467
11.9.2011 15:27:18   
Anoniman
jelena, a draga bas mi je zao, pa nisu fakat normalni, toliki problem su imali sa mrsom i opet se nastavlja a niko im nista ne mozeuser posted image , zelim ti da sto prije ozdravis i bebica naravno, sretno dragauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 31468
11.9.2011 15:54:17   
mama75
Jelo user posted image user posted image Bas mi je zao sto te to snaslo! Srecom pa si ti takav borac, nisi neka kmeka-peka. Nadam se da ce brzo biti sve OK. Pusa
I svima ostalim mamama i "bebama" pozdrav.
Imenjakinjo user posted image za A. Kod nas tuta tesko skroz - kada zavrsi onda trazi. Evo polako je odbijam od sike, duda je odavno izbacena, krenula je u vrtic, jos pelenu da skinemo i nismo vise nikako za ovu temu "bebe" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31469
11.9.2011 16:30:28   
Anoniman

Imenjakinjo user posted image za A. Kod nas tuta tesko skroz - kada zavrsi onda trazi. Evo polako je odbijam od sike, duda je odavno izbacena, krenula je u vrtic, jos pelenu da skinemo i nismo vise nikako za ovu temu "bebe" user posted image

Cuj, guzara jos doji, pa bogami ste rekorderiuser posted image ,a sto se tice dude, ma kod nas to nece ici lako, mislim hajd ionako je uzima kad zeli spavati mada znam da je bespotrebno i to ali polakouser posted image

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 31470
11.9.2011 19:40:14   
koka i po
ispocetkauser posted image
aukcija umjetnickih slika za iman....humanost na djeluuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31471
11.9.2011 20:24:42   
Ella_H
Poz dame i bebe.
Kod nas standardno i nekako
smo ispali iz fola ali nema veze.
Puno vas sve pozdravljam cuvajte mi seuser posted image .

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 31472
11.9.2011 20:50:26   
Bambi09
Pozdravljamo generaciju,
samo da se upisemo da smo stigli kuci, da smo dobro i zdravo hvala Bogu sto i vama svima zelimo, da smo umorni od kopanja krompira, od sunca, opijeni od svjezeg zraka... Sutra ako Bog da krecemo u nove pohode...
Nane se evo valja, popio mlijeko i sad bi kao zaspao... Osisan, okupan, ociscen od bljuzga, ma ljepota...
Sabina dovrsava zadacu, umorna i ona...
Eto pa kad stignem iscitam vas redom...
Nadam se da ste svi dobro i zdravo i da nema problema user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 31473
11.9.2011 20:52:27   
dafri
veče,
i od nas brzinsko javljanje,valja sutra na posao
jelenauser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 31474
11.9.2011 21:36:36   
tekja
haj...

maloprije dodjosmo sa Igmana, smrzla sam se do kosti, al' smo se iskakali, izloptali, naudisali cistog zraka i sad odosmo u velikom zagrljaju svo troje da pajkimo...user posted image ...laku noc svimauser posted image

jelena stalno si mi u mislimauser posted image user posted image user posted image ...

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 31475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1257 1258 [1259] 1260 1261   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1257 1258 [1259] 1260 1261   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

čuvanje bebe
danza

Ko čuva vašu bebu dok radite?

jaslice (33%)

teta (16%)

nana / baka (35%)

ostalo (16%)

Broj svih glasova: 150

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *