teacher75
|
IZVORNA PORUKA: tekja vece...otisle nam mamice, pa zatisje...Mala sretan rodjendan muzeku...mi isli u Vilsonovo, a prij toga malo u Altu - mama se ponovila , a danas sam kupila V. u Harisu divnu jesen/proljece jaknicu, sa dva lica, tako mocnu i kvalitetnu za 25 markica i naruzila prodavacicu, jer brate vazda daju nota racun, ja trazim fiskalni, kaze pa eto pokvarila se kasa, rekoh, aha jeste u svim poslovnicama Harisa, svaki dan u svako vrijeme pokvarene kase ...zaprijetila sam da cu im poslati inspekciju Tiki nemoj se ljutiti al' ja moram....svaka cast tvom muzu na tome sto je dobar majstor , ali to ne znaci da zbog toga treba biti manje pozrtvovan otac...i moj muz radi 12-satne smjene, nocne, svaku sportsku manifestaciju, a ja nisam zaposlena, pa sta bi trebao? Reci brini o djetetu, on ti je jedina obaveza, a ne, ne, ja zakukam da sam umorna gore nego on koji je dosao iz nocne Moj ti je savjet (iako nisi trazila) - kao sestri, polako ga mijenjaj, pogotovo sto sada dolazi jos jedna beba, trebat ce ti njegova pomoc - oko svega...razgovaraj s njim poslije djidji midji, tad su ovi nasi muzjaci najrazumniji ...malo se salim, ali znas onu, ko ne zna sebi, ne zna nikom draga moja, nema tu mjenjanja, svi smo mi formirane licnosti i ne znam jos da se iko promijenio u kasnim tridesetim godinama, a ja ne volim nikome nista da namecem niti dozvoljavam da meni iko ista namece i tjera me da nesto radim na silu- ako ne voli da seta sa djetetom, sam gubi na tome, jer ne zna koja je to ljepota, kad odraste, bice mu zao, zato ja vise uzivam s njom i sa svojim prijateljicama sa djecom, nego da njega tjeram, da preko neke stvari ide sa nama i da gledam namrgodjenu facu. a sto se tice kucnih poslova, kad dodje abd drugo dijete, ima da se plati zena za ciscenje povremeno i svi sretni