|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najljepsa imena
8.9.2011 12:47:56   
malena sharena
IZVORNA PORUKA: henna ze

ma sve je stvar ukusa....kako ko voli..
al lijepo je kad iskačeš iz mase istih...moje ime na stadionu punom raje kad bi neko izgovorio znam da mene zove..nekome nije lijepo...al meni vala jest ..ima lijepo značenje i volim ga..
e sad kad sam ja svojoj curi davala ime..niko nije ni čuo za to...sad ih već ja znam makar 5...mladjih..

Ime moje mame ja mislim nema niko u BiH, a njena sestra, tj. moja tetka ima samo jednu imenjakinju u cijeloj drzavi, i ta imenjakinja je dobila ime po mojoj tetki. Nana mi htjela da joj djeca iskacu iz mase user posted image .

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1076
8.9.2011 12:50:44   
malena sharena
Hvala cure user posted image . Mi smo upoznali u DZ jednog malog imenjaka, a na salteru u posti i imenjaka i prezimenjaka, koji je samo dvije godine stariji.
Meni se svidjalo Davud, Ibrahim i Jusuf. MM odabrao ovo posljednje.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1077
8.9.2011 12:52:43   
Leena
IZVORNA PORUKA: henna ze

ma sve je stvar ukusa....kako ko voli..
al lijepo je kad iskačeš iz mase istih...moje ime na stadionu punom raje kad bi neko izgovorio znam da mene zove..nekome nije lijepo...al meni vala jest ..ima lijepo značenje i volim ga..
e sad kad sam ja svojoj curi davala ime..niko nije ni čuo za to...sad ih već ja znam makar 5...mladjih..

Ime moje mame ja mislim nema niko u BiH, a njena sestra, tj. moja tetka ima samo jednu imenjakinju u cijeloj drzavi, i ta imenjakinja je dobila ime po mojoj tetki. Nana mi htjela da joj djeca iskacu iz mase  .

Slažem se! I ja volim rjeđa imena. Moje ime je bilo dosta rijetko u mojoj generaciji, sad ih ima malo vise, ali i dalje nije bas cesto. Kad neko zovne, znala sam da zove mene. A moja tetka ima jedno od ovih imena, ima jednu ili nijednu imenjakinju u drzavi user posted image Meni je to super. Moja kcerka je Esma, to prilicno cesto ime, ali pustila sam mm da odabere, pa za slijedece cu ja, aBd. Doduse, iako je cesto, meni je lijepo, pa mi nije toliko smetalo to

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 1078
8.9.2011 12:57:13   
henna ze
moj bivši je imao jako rijetko ime..ustvari ja ne znam da postoji iko u bih da se tako zove..ne znam ni otkud mu.meni se svidjalo.pravo..
ne znam da ima neko značenje ..Elsin

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1079
8.9.2011 13:02:28   
sarisari
" svojoj djeci nadjevajte najljpša imena "

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1080
8.9.2011 13:02:47   
mamich
U mladosti sam uvijek razmišljala kako ne bih voljela dati ime koje je cesto,volim neobicna imena...zaista,dok sam bila trudna suprug je govorio da ce se nas sin zvati Alen po njegovom rahmetli bratu,meni se to iz hiljadu razloga nije dopadalo..nisam ispoštovala njegovu zelju,nakon sto sam se porodila dok sam citala knjigu muslimanskih imena i njihovo znacenje najvise mi se dopalo znacenje imena Benjamin,sin srece i radosti i on je to zaista nasa najveca sreca i radost :-))))) P.s Iako cesto,mislim da mu je to ime bas sudjeno i prelijepo mu pristaje user posted image Ako budemo nekada imali curicu voljela bih da se zove Ajša

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1081
8.9.2011 13:10:55   
Hannica
IZVORNA PORUKA: malena sharena

Hvala cure user posted image . Mi smo upoznali u DZ jednog malog imenjaka, a na salteru u posti i imenjaka i prezimenjaka, koji je samo dvije godine stariji.

Prelijepa imena.user posted image
Davud-
moj rodjak
Ibrahim-moj muz
Jusuf-moj dedo.
user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 1082
8.9.2011 13:14:29   
Hannica
Najneobicnije ime koje sam cula i mislim da ga vise niko nema je od mog rahmetli komsije koji se zvao Ifrail ili Efrail,nisam sad sigurna jer ga niko imenom nije zvao.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1083
8.9.2011 13:17:02   
malena sharena
user posted image
IZVORNA PORUKA: Hannica

Prelijepa imena.user posted image
Davud-
moj rodjak
Ibrahim-moj muz
Jusuf-moj dedo.
user posted image

Uh, dok nisam bila udata znala sam jednog pravo finog Davuda user posted image . Moj dedo se zvao Ibrahim, a rodjak mog babe, koji je bio i moj dragi efendija u mektebu - Jusuf. Sva ova imena i danas se daju, pa ko kaze da nisu moderna? Meni, Boga mi, jesu user posted image .

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1084
8.9.2011 13:21:38   
Mjeseceva Pratilja

Najneobicnije ime koje sam cula i mislim da ga vise niko nema je od mog rahmetli komsije koji se zvao Ifrail ili Efrail,nisam sad sigurna jer ga niko imenom nije zvao.user posted image user posted image

Komsija moje tetke se zove Selfizar, a svi ga znaju kao Kelfo. user posted image user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1085
8.9.2011 13:24:37   
malena sharena
IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Komsija moje tetke se zove Selfizar, a svi ga znaju kao Kelfo. user posted image user posted image

Kelfo, Kelfo user posted image . Dobar mu nadimak, je li to u Bosni ili u Egypt?

Moj daidza, koji se rodio pedesetih, danas ima vrlo aktuelno ime - Erdoan user posted image .

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 1086
8.9.2011 13:26:17   
lycki
Meni je super ime Feđa za dječaka..a moja curica se zove Džana i u nekim predhodnim postovima sam pročitala da Džan znači džin meni je to nepoznato bilo bar kad sam ja davala ime djevojčici znam da znači duša 

--------------------------------------
Mamino sunce se rodilo nov.2006
---------------------------------------

Neposredna veza do poruke: 1087
8.9.2011 13:31:26   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Kelfo, Kelfo user posted image . Dobar mu nadimak, je li to u Bosni ili u Egypt?

Moj daidza, koji se rodio pedesetih, danas ima vrlo aktuelno ime - Erdoan user posted image .

user posted image  dijaspora.
Bas nice name. Stvarno mi se svida. Meni se oduvijek svidao Abdurahman..Mislim ime. user posted image  A sada kada procitah ime tvoga dajdze..Mah..Ne moze ne valjati. Ako je upola kao turski politicar, onda je extra. user posted image  Taj lik me naprosto fascinira.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 1088
8.9.2011 13:37:21   
malena sharena
I ja jako cijenim doticnog user posted image . Pa recimo da je ovaj njegov imenjak energican, snalazljiv i vrijedan. K'o i sve Sanzaklije user posted image . Eh, ovo je OT na kvadrat, necu vise.user posted image

Neposredna veza do poruke: 1089
8.9.2011 17:17:13   
jasmin

Mi smo za naseg odabrali ovo :).Ibrahiim,volim s dugo i,tako zvuci moderno ;).
Ako bi mi Allah nekada opet podario sina,bice Muhammed i nikako drugacije.Vjecno moderno ime.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 1090
8.9.2011 18:08:27   
InLove

Nikad ni za cije dijete nisam rekla da ima ruzno, starinsko ili pomodarno ime, bez obzira sta mislim o tome. Moj sin se zove Jusuf user posted image , ali ne kratko, vec sa dva duga U, jer se tako i na arapskom izgovara.  Meni je svejedno sta ljudi misle o tom imenu, ali zaista dosta ljudi na ulici, u prodavnici, igraonici, prokomentarisu kako ima lijepo ime.
Neko zeli da imenom djeteta istakne vjersko opredjeljenje, neki neopredjeljenje, neki planiraju da im djeca studiraju vani, pa da se mogu s imenom ukopiti u sredinu, a neki zele da ime bude moderno, neobicno i rijetko.

Mi smo zeljeli da bude muslimansko i rijetko, bar medju ovim mladjim narastajima.

Inace, meni se svidjaju i biblijska imena, kao sto je Josip , David, Gabrijel, Jakov, Aleksandar, Jovan i sl.

Prelijepo ime , mm se zove Jusuf user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

Neposredna veza do poruke: 1091
8.9.2011 21:10:08   
Leena
I moj dedo a i dedo od mm su se zvali Ibrahim, a moj otac i njegov otac rahmetli Hasan. Drugi dedo mi se zvao Murat i to mi se ime bas sviđa, ali kome god sam rekla bilo im je starinsko. I da, nana mi se zvala Mekrema, ali je niko nije tako zvao, svi su je zvali Mela.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1092
8.9.2011 22:08:05   
mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Moje misljenje je da se djetetu da ime koje ce odgovarati sredini u kojoj zivi. Npr. mom muzu se svidja musko ime Hamza, bez uvrede meni se od tog imena dize kosa na glavi. Ne zelim i ne mogu da zamislim da "moj sin Hamza"ide u obdaniste, pa poslije u skolu sa Adnanom, Adinom, Benjaminom, Dinom itd

evo što ti je plitko razmišljanje
ja gdje ćeš tooo? svakom s etreba prilagoditi user posted image
moja se kći zove Ajša a njene drugarice u vrtiću su Sara, Mara, Tara, Klara, Lara, Dina, Mina, Tina i odjednom Ajša.... e pa zamisli user posted image

njoj se čude što je drugačija a ona njima jer su sve iste user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Kraljice!!!
Moj sin se zove Ahmed!! Htjela sam da mi dijete ima ime sa značenjem, sa karakterom,...nisam razmišljala o sredini u kojoj ćemo živjeti sada i u buduće, jer me nije ni briga...Tamo gdje se rodio je bilo bauk, ko u smislu svaštaaa...od kud takvo staro ime, pored svih lijepih modernih imena!!!???user posted image
Kako god okrenem, meni se čini da nema ljepšeg imena user posted image
(skromno)user posted image

:-)

Neposredna veza do poruke: 1093
8.9.2011 22:13:42   
teacher75

Moje misljenje je da se djetetu da ime koje ce odgovarati sredini u kojoj zivi. Npr. mom muzu se svidja musko ime Hamza, bez uvrede meni se od tog imena dize kosa na glavi. Ne zelim i ne mogu da zamislim da "moj sin Hamza"ide u obdaniste, pa poslije u skolu sa Adnanom, Adinom, Benjaminom, Dinom itd

moja se kći zove Ajša a njene drugarice u vrtiću su Sara, Mara, Tara, Klara, Lara, Dina, Mina, Tina i odjednom Ajša.... e pa zamisli user posted image

zarje ajsa cudno i rijetko imeuser posted image  ja znam puno vise ajsi sada ovdje nego mara, tara, klara, mina, tina. imamo rodicu ajsu i cak 3 drugarce ajse, sve rodjene iste godine,a ovih gore navedenih ne znamo nijednu, osim sara kojih stvarno ima na pretekuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 1094
8.9.2011 22:17:32   
klemzi
Moj će se sin, akoBogda, zvati Abdulah user posted image
Hajd da vidim ko smije reći da je ovo "nemoderno" ime user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1095
8.9.2011 22:22:51   
muaaa
Meni je Hamza prelijepo ime i moj M je trebao biti Hamza citavu trudnocu ali kad smo ga trebali upisati ni ja ni muz se nismo mogli sjetiti imenauser posted image user posted image user posted image
I nemogu sa ni dan danas tome nacuditi kako zaboravismo ime??

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1096
8.9.2011 22:23:17   
mama_debeljuca
IZVORNA PORUKA: klemzi

Moj će se sin, akoBogda, zvati Abdulah user posted image
Hajd da vidim ko smije reći da je ovo "nemoderno" ime user posted image

user posted image user posted image user posted image

Meni se sad svia Harun user posted image A za curicu Iman user posted image

< Poruku je uredio mama_debeljuca -- 8.9.2011 22:31:25 >

:-)

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1097
8.9.2011 22:28:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

zarje ajsa cudno i rijetko imeuser posted image  ja znam puno vise ajsi sada ovdje nego mara, tara, klara, mina, tina. imamo rodicu ajsu i cak 3 drugarce ajse, sve rodjene iste godine,a ovih gore navedenih ne znamo nijednu, osim sara kojih stvarno ima na pretekuser posted image

U Hercegovini svaka druga Mara je bila , zadnje moje posjete ,ima par godina

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 1098
8.9.2011 22:29:30   
zeze
U mojoj porodici preovladavaju stara muslimanska imena i prenose se s generacije na generaciju, a sto , pojma nemam user posted image . Moje ime mi se nikad , bas nikad nije svidjalo i uvijek sam mamu ruzila sto mi je dala to ime  user posted image . Sad mi je sve jedno, navikla s godinama user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 1099
8.9.2011 22:31:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Leena

I moj dedo a i dedo od mm su se zvali Ibrahim, a moj otac i njegov otac rahmetli Hasan. Drugi dedo mi se zvao Murat i to mi se ime bas sviđa, ali kome god sam rekla bilo im je starinsko. I da, nana mi se zvala Mekrema, ali je niko nije tako zvao, svi su je zvali Mela.

Adijev pokojni dedo se zvao Murat , a ona vjestica od nene Ajsa ,svi kazu da je pok Murat bio ljudina i divan covjek

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *