|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najljepsa imena
25.8.2011 14:30:07   
Amyara
Pocela sam traziti zanimljiva imena po forumima, cisto iz radoznalosti i vidim da neki roditelji (molim vas nemojte se uvrijediti), ali dali bi svojoj djeci neka stara imena koja u 21 vijeku i nisu tako aktuelna niti toliko lijepa. Ja sam buduca mama i kad sam birala imena prvo sto mi je bilo na umu jeste da se svidjaju meni i muzu, nisam gledala ni da li su muslimanska ili bilo kakva druga...S obzirom da su dvije bebice odabrali smo imena Zana i Zlatan...Osim tih imena divna su nam imena Adina za djevojcicu, jer je jako rijetko ime i Jasenko za djecaka... Veliki pozdrav svima...

(odgovor članu trudnica 2011)
Neposredna veza do poruke: 1051
25.8.2011 14:43:44   
R&T@
Svaki roditelj ima neki svoj kriterij i 100% niko nece svom djetetu dati ime koje je njemu ruznouser posted image

Dobro nam dosla na forumuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Amyara)
Neposredna veza do poruke: 1052
2.9.2011 12:30:44   
Liska
Eh ja sam nova clanica. Ova tema je prilicno zanimljiva,tako da sam se morala registrovati da i ja nesto prokomentarisem user posted image . Ja jos uvijek nisam mama, mada sam godinu dana u braku i zelim,ako Bog da, uskoro da postanem.Moje misljenje je da se djetetu da ime koje ce odgovarati sredini u kojoj zivi. Npr. mom muzu se svidja musko ime Hamza, bez uvrede meni se od tog imena dize kosa na glavi. Ne zelim i ne mogu da zamislim da "moj sin Hamza"ide u obdaniste, pa poslije u skolu sa Adnanom, Adinom, Benjaminom, Dinom itd, bez obzira koliko je to ime cesto u posljednje vrijeme user posted image .
I imam jos jedno pitanje: znacenje imena Dani i Dzan. Za Dzan sam nasla da na turskom i perzijskom znaci dusa, zivot ali na arapskom dzini. Ako neko zna nesto o tome neka mi javi.

< Poruku je uredio Liska -- 2.9.2011 12:33:24 >

Ja sam zena,
zato imam pravo da ne znam sta zelim :D

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1053
8.9.2011 1:49:13   
bina87
Dani moze samo biti Danial-vjerovjesnikovo ime.
Dzan jeste dzin.

Hamza je divno ime, ime covjeka koji je bio Poslanikov a.s prijatelj!
Naravno ne mora se svako ime svakome svidjeti :)

Mamino malo zlato Ammar 09.12.2010
3.850 kg
52 cm

(odgovor članu Liska)
Neposredna veza do poruke: 1054
8.9.2011 1:52:54   
jasmin

IZVORNA PORUKA: bina87

Dzan jeste dzin.

Jos amidza i brat po mlijeku :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu bina87)
Neposredna veza do poruke: 1055
8.9.2011 1:55:07   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Liska

Eh ja sam nova clanica. Ova tema je prilicno zanimljiva,tako da sam se morala registrovati da i ja nesto prokomentarisem user posted image . Ja jos uvijek nisam mama, mada sam godinu dana u braku i zelim,ako Bog da, uskoro da postanem.Moje misljenje je da se djetetu da ime koje ce odgovarati sredini u kojoj zivi. Npr. mom muzu se svidja musko ime Hamza, bez uvrede meni se od tog imena dize kosa na glavi. Ne zelim i ne mogu da zamislim da "moj sin Hamza"ide u obdaniste, pa poslije u skolu sa Adnanom, Adinom, Benjaminom, Dinom itd, bez obzira koliko je to ime cesto u posljednje vrijeme user posted image .
I imam jos jedno pitanje: znacenje imena Dani i Dzan. Za Dzan sam nasla da na turskom i perzijskom znaci dusa, zivot ali na arapskom dzini. Ako neko zna nesto o tome neka mi javi.

Ovo mi nije jasno...

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Liska)
Neposredna veza do poruke: 1056
8.9.2011 4:03:47   
Ella_H
Vala nije ni meni jasno sve sto si
nabrojala su muslimanska imena cini mi seuser posted image user posted image .
Svi dajemo imena onakva kakva nam se svidjaju
neko doda i znacenje itd.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1057
8.9.2011 9:01:44   
teacher75

IZVORNA PORUKA: bina87

Dzan jeste dzin.

danial je meni divno ime, a koliko znam dzan znaci dusa

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bina87)
Neposredna veza do poruke: 1058
8.9.2011 9:02:36   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Ella_H

vjerovatno je htjela reci da su ova ostala imena moderna a hamza ipak starinsko

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1059
8.9.2011 12:06:31   
jasmin

IZVORNA PORUKA: teacher75

Zasto bi Hamza bilo starinsko?Nigdje veze,Benjamin je starije.Ja kad cujem Hamza bas mi zvuci moderno,njezno i lagano.Liska,po meni je muzev odabir odlican.Uostalom,danas je sve moderno,i najbolje je zivjeti kako tebi odgovara,okolina svakako na kraju navikne :).

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1060
8.9.2011 12:14:38   
veeseelaa
ono što je moderno, brzo isfura

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1061
8.9.2011 12:16:16   
Skvo RR
Ma kao da je vazno jel moderno ili tradicionalno ime...user posted image ..Bitno je da je "najljepse" onima koji nadjevaju ime bebi..i naravno da ima lijepo znacenje.

user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1062
8.9.2011 12:17:13   
teacher75
znam da je hamza kod nas ime moderno medju vehabijama, kad su se pojavile kod nas vehabije, svaki drugi je sinu dao ime hamza- znam pouzdano jer sam ih imala u komsiluku, tako da mene to ime odmah asocira na njih, za razliku od imena benjamin koje je svjetsko ime

Neposredna veza do poruke: 1063
8.9.2011 12:17:25   
veeseelaa
Moje misljenje je da se djetetu da ime koje ce odgovarati sredini u kojoj zivi. Npr. mom muzu se svidja musko ime Hamza, bez uvrede meni se od tog imena dize kosa na glavi. Ne zelim i ne mogu da zamislim da "moj sin Hamza"ide u obdaniste, pa poslije u skolu sa Adnanom, Adinom, Benjaminom, Dinom itd

evo što ti je plitko razmišljanje
ja gdje ćeš tooo? svakom s etreba prilagoditi user posted image
moja se kći zove Ajša a njene drugarice u vrtiću su Sara, Mara, Tara, Klara, Lara, Dina, Mina, Tina i odjednom Ajša.... e pa zamisli user posted image

njoj se čude što je drugačija a ona njima jer su sve iste user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 8.9.2011 12:19:08 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1064
8.9.2011 12:18:04   
de_de
IZVORNA PORUKA: jasmin

Zasto bi Hamza bilo starinsko?Nigdje veze,Benjamin je starije.Ja kad cujem Hamza bas mi zvuci moderno,njezno i lagano.Liska,po meni je muzev odabir odlican.Uostalom,danas je sve moderno,i najbolje je zivjeti kako tebi odgovara,okolina svakako na kraju navikne :).

Potpisujem, ali jedno vrijeme ime Hamza jeste bilo "starinsko" kod nas, tek je nekako pri kraju rata opet postalo moderno. Meni se bas svidja.
Od muskih imena meni su jos lijepa Kerim, Benjamin takodje, a ako Bog da ako budem imala djevojcicu voljela bih joj dati ime Lamija, ali otom potom

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1065
8.9.2011 12:18:35   
veeseelaa
user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1066
8.9.2011 12:19:55   
selebriti
IZVORNA PORUKA: jasmin

Uostalom,danas je sve moderno,i najbolje je zivjeti kako tebi odgovara,okolina svakako na kraju navikne :).

user posted image user posted image user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1067
8.9.2011 12:20:15   
Skvo RR

znam da je hamza kod nas ime moderno medju vehabijama, kad su se pojavile kod nas vehabije, svaki drugi je sinu dao ime hamza- znam pouzdano jer sam ih imala u komsiluku, tako da mene to ime odmah asocira na njih, za razliku od imena benjamin koje je svjetsko ime

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma daj ticer.....zar ima kategorija "moderno medju vehabijama"

Hamza je meni prelijepo ime...znam jednog hamzuljka....bas mi je user posted image drag.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1068
8.9.2011 12:30:55   
Hannica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Moje misljenje je da se djetetu da ime koje ce odgovarati sredini u kojoj zivi. Npr. mom muzu se svidja musko ime Hamza, bez uvrede meni se od tog imena dize kosa na glavi. Ne zelim i ne mogu da zamislim da "moj sin Hamza"ide u obdaniste, pa poslije u skolu sa Adnanom, Adinom, Benjaminom, Dinom itd

evo što ti je plitko razmišljanje
ja gdje ćeš tooo? svakom s etreba prilagoditi user posted image
moja se kći zove Ajša a njene drugarice u vrtiću su Sara, Mara, Tara, Klara, Lara, Dina, Mina, Tina i odjednom Ajša.... e pa zamisli user posted image

njoj se čude što je drugačija a ona njima jer su sve iste user posted image

user posted image user posted image user posted image Sto ih lijepo poreda.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 1069
8.9.2011 12:34:31   
veeseelaa
svako ima pravo dati djetetu ime kako želi al pričati kako je neko ima drugačije i ne uklapa se u nešto što je neko tamo redao mi je van pameti
Džaba nam davati djeci imena i ovaka i onaka ako ih ne naučimo ljudskosti, malo više energije je bolje da tu i usmjerimo a za ime lako je

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1070
8.9.2011 12:36:06   
Anoniman

vala mene bas briga sta ce ko reci o imenima moje dece i da li ce se u okolinu uklopituser posted image user posted image   ako se uklapamo po " modernim" imenima i po markiranoj odeci pisi -propalo

a ticerka OT znas da je haram zvati nekog vehabija  to moze biti sirk ja ih zovem bradonje user posted image , vernici ali vehabije nikako od kad sam citala da je jedno od Allahovih imena El-Vehab i da zvanje prelazi u sirk prestala eto samo da kazem a svako zna za sebeuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 1071
8.9.2011 12:37:54   
malena sharena
Nikad ni za cije dijete nisam rekla da ima ruzno, starinsko ili pomodarno ime, bez obzira sta mislim o tome. Moj sin se zove Jusuf user posted image , ali ne kratko, vec sa dva duga U, jer se tako i na arapskom izgovara.  Meni je svejedno sta ljudi misle o tom imenu, ali zaista dosta ljudi na ulici, u prodavnici, igraonici, prokomentarisu kako ima lijepo ime.
Neko zeli da imenom djeteta istakne vjersko opredjeljenje, neki neopredjeljenje, neki planiraju da im djeca studiraju vani, pa da se mogu s imenom ukopiti u sredinu, a neki zele da ime bude moderno, neobicno i rijetko.

Mi smo zeljeli da bude muslimansko i rijetko, bar medju ovim mladjim narastajima.

Inace, meni se svidjaju i biblijska imena, kao sto je Josip , David, Gabrijel, Jakov, Aleksandar, Jovan i sl.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1072
8.9.2011 12:41:06   
henna ze
ma sve je stvar ukusa....kako ko voli..
al lijepo je kad iskačeš iz mase istih...moje ime na stadionu punom raje kad bi neko izgovorio znam da mene zove..nekome nije lijepo...al meni vala jest ..ima lijepo značenje i volim ga..
e sad kad sam ja svojoj curi davala ime..niko nije ni čuo za to...sad ih već ja znam makar 5...mladjih..

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1073
8.9.2011 12:41:41   
veeseelaa
Moj sin se zove Jusuf

divno, moj suprug stalno govori da kad bi imao sina dao bi mu to ime al moj tetić se tako zove pa zbog toga ja ne bi
inače ime je vrh

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 1074
8.9.2011 12:47:17   
canim
Jusuf prelijepo ime kao i poslanik koji ga je nosio user posted image  

Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *