|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tripl test
7.9.2011 23:59:08   
rose
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

rizik sa amnio postoji ali je minimalan...ja zaista ne znam nikog da mu se desilo bilo sta lose... ja sam radila...nista strasno...bitno je natjerati sebe da budete opusteni ...ionako se popije apaurin sat prije...

ako je 1% meni to bas i nije minimalnouser posted image

negdje procitah i da je 0,5%

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 326
8.9.2011 0:02:47   
rose

radila je na kosevu ali ne znam kod kogauser posted image ako se toliko dugo cekaju rezultati a abortus je dozvoljen do 20. sedmice, ne znam koja je svrha onda

mislim da u tom slucaju odlucuje komisija i u 20-oj sedmici to je porodjaj...meni je gori momenat da je to tada vec beba koju osjetis user posted image

Neposredna veza do poruke: 327
8.9.2011 0:03:27   
Malenaoduvijek

rizik sa amnio postoji ali je minimalan...ja zaista ne znam nikog da mu se desilo bilo sta lose... ja sam radila...nista strasno...bitno je natjerati sebe da budete opusteni ...ionako se popije apaurin sat prije...

ne smijes se toliko bojati, kao sto ti zenice vec rekose sama si sebi dala pola odgovora sa ovim da nisi spremna odgajati dijete sa nekim sindromom.

onda preuzmi rizik da budes 99% sigurna.
samo jos da znas da se preporucuje mirovanje poslije amnio i do 2 sedmice.i   pijes antibiotike i apaurine bi trebala 2 x po 1 piti (sto
ja nisam ali preporucuju.. ja nisam toliko radila jer je kod mene bila nisko i beba i posteljica pa sam se morala tada cuvati.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 328
8.9.2011 0:04:42   
teacher75

IZVORNA PORUKA: rose

radila je na kosevu ali ne znam kod kogauser posted image ako se toliko dugo cekaju rezultati a abortus je dozvoljen do 20. sedmice, ne znam koja je svrha onda

mislim da u tom slucaju odlucuje komisija i u 20-oj sedmici to je porodjaj...meni je gori momenat da je to tada vec beba koju osjetis user posted image

naravno, i ja na to mislimuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 329
8.9.2011 0:05:01   
rose
IZVORNA PORUKA: MALA1994

ne smijes se toliko bojati, kao sto ti zenice vec rekose sama si sebi dala pola odgovora sa ovim da nisi spremna odgajati dijete sa nekim sindromom.

onda preuzmi rizik da budes 99% sigurna.
samo jos da znas da se preporucuje mirovanje poslije amnio i do 2 sedmice.i   pijes antibiotike i apaurine bi trebala 2 x po 1 piti (sto
ja nisam ali preporucuju.. ja nisam toliko radila jer je kod mene bila nisko i beba i posteljica pa sam se morala tada cuvati.

ja sam mirovala 7 dana (ponedjeljak radila amnio) i do kraja sedmice odmarala, pila sam i apaurine i sebe ubjedjivala da ce sve biti ok

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 330
8.9.2011 0:08:17   
Malenaoduvijek

a gdje abortus dozvoljen do 20 sedmice, ja koliko znam do 12, a sto rose kaze to je vec porodjaj koji ti isprovociraju.
pa vjestica je pisala  za neku zenu  koja je dosla da se porodi jer je amnio pokazala neke abnormalnosti kod ploda

Neposredna veza do poruke: 331
8.9.2011 0:11:12   
Malenaoduvijek
zato sam ti ja i rekla ako ces radi je sto je ranije moguce, mozda sad i ne traje tako dugo sa rezultatima, kod mene je ovo bilo u sept. 2008.

Neposredna veza do poruke: 332
8.9.2011 0:11:26   
teacher75

a gdje abortus dozvoljen do 20 sedmice, ja koliko znam do 12, a sto rose kaze to je vec porodjaj koji ti isprovociraju.
pa vjestica je pisala  za neku zenu  koja je dosla da se porodi jer je amnio pokazala neke abnormalnosti kod ploda

onda je to to, pogresno sam se izrazila, u svakom slucaju nisam spremna ni za to ni za dijete sa sindromom, poludjecu!user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 333
8.9.2011 0:12:38   
teacher75

zato sam ti ja i rekla ako ces radi je sto je ranije moguce, mozda sad i ne traje tako dugo sa rezultatima, kod mene je ovo bilo u sept. 2008.

pa kada se moze najranije raditi? ja sam mislila cekati tripl test i nadati se da ce bit ok, u kojem slucaju je ne bih trebala raditi

Neposredna veza do poruke: 334
8.9.2011 0:15:09   
Hanady RR

ama žene drage...po dobivenim nalazima odlučuje se...konzilij ljekara će reći mišljenje...

majkemi teacher samo ćeš se više naiskirati na ovoj temi...
hajd ti fino ugasi laptop i lezi lijepo...

majka mu stara teže sad bebi pada tvoja presija i sikiracija i hiljadu misli kroz glavu oko ovoga nego sami testovi....

user posted image

bogami lutko sikiraš sebe i bebija neotrebnouser posted image

mislim ako su sugerisali...ako nisi spemna na odgajanje djeteta sa poteškoćama u razvoju onda idi na testove...
ako si spremna na odgajanje svakoga djeteta, ako imaš intucijiu da sve je ok...onda nemoj ići...

ovdje je ključno što je to što ti možeš ili ne podnijeti nakon rezultata...zato opusti se malo...tolika sikiracija ne godi ni tebi ni bebijuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 335
8.9.2011 0:16:10   
teacher75
uh, bas se nasekirah, necu moci zaspatiuser posted image muka mi je od same pomisli na sve touser posted image imam intuiciju da je sve ok, al ipak nisam spremna za odgajanje djeteta sa sindromom, pa me strah sta ako me intuicija varauser posted image a isto tako ne znam kako bih prezivjela i podnijela psihicki nedajboze taj provocirani porod u 20.sedmici u najgorem slucaju ili spontani uzrokovan amniouser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 8.9.2011 0:19:09 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 336
8.9.2011 0:22:16   
klemzi
Tiki, Hanady je upravu. Mislim da se nepotrebno toliko sikiraš. Vidiš šta se meni sve desilo, pa opet ne razmišljam toliko o tim stvarima. Ono što će se dogoditi, dogodit će se. To nikako ne možemo izbjeći. Kad neko odluči da bude roditelj, mora biti spreman na činjenicu da se može desiti i nešto loše. Samo misli pozitivno. Eto, intuicija ti govori da će sve biti uredu. Tako i razmišljaj, jer hoće akobogda. Ili, ti i muž stavite sve na papir, i za i protiv obje opcije i zajedno odlučite. Ali, odluči što prije, manje ćeš se sikirati. Ja stvarno vjerujem da je kod tebe sve u najboljem redu.

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 337
8.9.2011 0:22:40   
Hanady RR

uh, bas se nasekirah, necu moci zaspatiuser posted image muka mi je od same pomisli na sve touser posted image imam intuiciju da je sve ok, al ipak nisam spremna za odgajanje djeteta sa sindromom, pa me strah sta ako me intuicija varauser posted image a isto tako ne znam kako bih prezivjela i podnijela psihicki nedajboze taj provocirani porod u 20.sedmici u najgorem slucaju ili spontani uzrokovan amniouser posted image

ma vidi nešto...
ti sad imaš relana strah...
em hormoni em sve nekako crno vidiš...

evo ja unaprijed znam rezultata triple testa neće te uputiti na amnio...
a i ako odeš na amnio znam 100% sve će biti ok
a kad rodiš...meni ćeš poslati sms a muštulukujem na RR za najljepštu bebu toga mjeseca rođenu...

eto ja to tako vidim...a i tebi je najbolje da sve ovako vidiš...i biće ti lakšeuser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 338
8.9.2011 0:26:16   
teacher75
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 339
8.9.2011 0:29:24   
Hanady RR

user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image
hdje idi zzzzz...opušteno...il ću te banovat il ću ovu temu ukinut dok s ene porodišuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 340
8.9.2011 8:14:23   
ivannna

Draga teacher, sve sto si navela, isto tako i ja osjećam, ne zna se šta je gore, down, porod u 20-toj (kod nasih mesara),rizik amnio...
Zato sam ja, kao što sam već pisala, prvo vidjela da mi je veći rizik da ću imat spontani zbog amnio nego roditi dijete sa Down-om, a tu statistiku koju imam 1:166 sam uveliko smanjila odlaskom na 4d uzv koji je pokazao sve ok (gledajući uzv biljege karakteristične za Down-a) mislim da sam time svoju statistiku sigurno digla iznad 1:300 (a po nekim web stranicama i na 1:1000) to je rizik za koji se ne preporučuje amnio, a i rizik koji ja mogu preuzeti, jer sto kažu može biti i 1:10000 a da ti budes taj jedan.

A Klemzi me pitala jel mi doktor mjerio natkoljenicu, jeste i dužina u dan odgovara sedmicama trudnoće

Jesam se nasekirala, al ne toliko da ne mogu spavati, al svakako mi nije trebala ova sekiracija, ja sam svakako na mirovanju i ne radim da se ne bih sekirala, a sad ovo, bas user posted image

Neposredna veza do poruke: 341
8.9.2011 9:08:30   
teacher75

IZVORNA PORUKA: ivannna

Draga teacher, sve sto si navela, isto tako i ja osjećam, ne zna se šta je gore, down, porod u 20-toj (kod nasih mesara),rizik amnio...
Zato sam ja, kao što sam već pisala, prvo vidjela da mi je veći rizik da ću imat spontani zbog amnio nego roditi dijete sa Down-om, a tu statistiku koju imam 1:166 sam uveliko smanjila odlaskom na 4d uzv koji je pokazao sve ok (gledajući uzv biljege karakteristične za Down-a) mislim da sam time svoju statistiku sigurno digla iznad 1:300 (a po nekim web stranicama i na 1:1000) to je rizik za koji se ne preporučuje amnio, a i rizik koji ja mogu preuzeti, jer sto kažu može biti i 1:10000 a da ti budes taj jedan.

A Klemzi me pitala jel mi doktor mjerio natkoljenicu, jeste i dužina u dan odgovara sedmicama trudnoće

Jesam se nasekirala, al ne toliko da ne mogu spavati, al svakako mi nije trebala ova sekiracija, ja sam svakako na mirovanju i ne radim da se ne bih sekirala, a sad ovo, bas user posted image

i ja bih vjerovatno uradila sve kao i ti, sto i namjeravam, ako ne bude ok tripl, onda idem na 4d

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 342
8.9.2011 9:15:08   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: klemzi

Tiki, Hanady je upravu. Mislim da se nepotrebno toliko sikiraš. Vidiš šta se meni sve desilo, pa opet ne razmišljam toliko o tim stvarima. Ono što će se dogoditi, dogodit će se. To nikako ne možemo izbjeći. Kad neko odluči da bude roditelj, mora biti spreman na činjenicu da se može desiti i nešto loše. Samo misli pozitivno. Eto, intuicija ti govori da će sve biti uredu. Tako i razmišljaj, jer hoće akobogda. Ili, ti i muž stavite sve na papir, i za i protiv obje opcije i zajedno odlučite. Ali, odluči što prije, manje ćeš se sikirati. Ja stvarno vjerujem da je kod tebe sve u najboljem redu.

samo da posaljem user posted image user posted image , tako si ovo lijepo napisala bas si me dirnula

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 343
8.9.2011 11:48:36   
teacher75
drugarica mi je maloprije saznala da je joj je veliki rizik- 1:80. bas smo se nasekiraleuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 344
8.9.2011 13:04:36   
ivannna
user posted image zalosno je koliko smo samo izložene stresu zbog tih testova, mene glava boli jos od ponedjeljka od svega, iako sam se sad kao smirila, to definitivno nije stanje u kojem sam bila prije testa, a jos sam rezultate dobila na rođendan user posted image . Muz kaže "no sikiriki" vidis da je na uzv sve ok, bit će dobro.
Cini i se da je bolje bilo prije 30 god. kad nije bilo ni uzv, a kamoli razih testova, samo se stetoskopom slusalo jel beba ziva uopste...
Vas dvije drzite se skupa, razgovarajte, smirite se nekako, nek razmisli koje su joj opcije, nek razgovara i s mužem i skupa nek odluče...pisi tu smo da se tjesimo, ako zelis tu sam i da razgovaramo na pp

Neposredna veza do poruke: 345
8.9.2011 14:16:46   
Mamalica
Moze li nam neko, ko je vec radio amniocentezu, objasniti proceduru: gdje je radio/kod kojeg dokt., da li se prethodno vade neki nalazi, da li se treba dugo cekati kada se narucis, treba li uputnica i koja.... sto detaljnije molim vas jer ne znam kome da se drugo obratim a hitno mi trebaju ove inf. user posted image

Moj mali princ - Adi 13.01.2011.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 346
8.9.2011 20:51:56   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Mamalica

Moze li nam neko, ko je vec radio amniocentezu, objasniti proceduru: gdje je radio/kod kojeg dokt., da li se prethodno vade neki nalazi, da li se treba dugo cekati kada se narucis, treba li uputnica i koja.... sto detaljnije molim vas jer ne znam kome da se drugo obratim a hitno mi trebaju ove inf. user posted image

imas ovdje na temi svasta, pa ces valjda naci sto te interesira:
http://www.ringeraja.ba/forum/amniocenteza/m_6907/mpage_20/tm.htm#1040318

(odgovor članu Mamalica)
Neposredna veza do poruke: 347
8.9.2011 21:27:01   
klemzi
Ivanna, meni je cijelo vrijeme trudnoće dr govorio da beba ima kraću natkoljenicu i manju glavu nego što bi to trebalo biti u tom periodu trudnoće, ali nikad nije spomenuo Down sy. Ja tad nisam bila na forumu, nisam ništa čitala o trudnoći, jednostavno sam uživala i vjerovala da je sve ok. Međutim, ja sam rodila bebu sa Down sy, a poslije sam saznala da su ove stvari što sam navela markeri sa Down sy, kao i NN, ili nosna kost. Meni je dr cijelo vrijeme govorio da je to samo sitnija beba i da je sve ok.Pošto je kod tebe natkoljenica ok, a i UZ ne pokazuje ništa neobično, ja se stvarno ne bih sikirala. Vidjet ćete da će to sve biti ok, akobogda. Kod tebe Tiki takođe. Uživajte u trudnoćama, mislite pozitivno, i molite Boga da sve bude uredu. I hoće akoBogda. UZ vam je uredan i ja čvrsto vjerujem da je sve ok, zaista. user posted image

MALA1994, hvala ti user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 348
8.9.2011 21:32:01   
teacher75
a u kojoj sedmici se moze vidjeti ta natkoljenica? ja sam bila na UZ u 12.sedmici zadnji put, gledala mi je nuhalni nabor i sve je bilo ok, rekla je i da je beba napredna za svoju sedmicu i ziva- vrtila se sve vrijeme, motorika joj bila dobra, reagovala na dodir po stomaku...sada sam 14. sedmica i iduca kontrola i UZ mi je u 16.sedmici kada sam kontala da uradim i tripl test. molim boga da sve bude ok

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 349
8.9.2011 21:35:07   
teacher75
danas mi je kolegica ispricala kako njenoj rodici nije bio ok tripl test pa su je poslali na amnio, rezultat je dobila tek u 6.mjesecu, i rekli su joj nakon amnio da isto postoji mogucnost da nesto nije ok, ali je njoj tada bilo kasno da ista ucini i odlucila je da ipak riskira i rodila sasvim zdravu i normalnu user posted image stvarno covjek ne zna sta da radi, sto se vise informisem, vise se sekiram, a ne mogu da cooliramuser posted image

Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *