|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tripl test
5.8.2011 11:07:19   
mamina princeza
Uputnicu uvijek mozes dobti u Domu zdravlja kod nadleznog ginekologa. Bar bi tako trebalo biti. Tripl test kazes da hoces raditi i ne moras ni imati neke posebne indikacije za to ako ti bas zelis jer po nekima dr se on svakako radi. 

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 251
18.8.2011 20:01:20   
lana32
Pozz svima
Imam jedno pitanje vezano za triple test,a pošto mi je dr na godisnjem odmoru do 1.09 jako sam nestrpljiva. Naime uradila sam po preporuci triple test u 16 sedmici . Na nalazu pise da nema rizika od anomalija ali da je uocen nizak nivo Beta HCG hormona trudnoce. Sad sam pravo zabrinuta,citala sam po internetu ,nisam nasla na neke ohrabrujuce informacije,pa ne znam je li neko od vas imao slican problem i koliko je to opasno
Nadam se da ce mi neko pruziti informaciju user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 252
18.8.2011 22:00:26   
Lejla Ka
Lana, evo ti ovdje jedan super tekst : http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=&Show=2157

U prvoj tabeli imaš po sedmicama trudnoće kako se kreću vrijednosti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 253
26.8.2011 12:20:10   
ivannna
Drage moje, evo da se i ja priduzim na ovoj temi, prije par dana sam bila na kontroli 14+2, i na uzv sve ok, bar dr. kaže ono što se vidi uredu je, a onda mi na nalazu napiše da uradim triple test, prvotno sretna sto je na uzv ok, prepadnem se poslije zasto triple, da nije nesto dr. uočioo...al obzirom da smo fulali mjeriti nuhalni, 32 su mi godine, prije imala jedan missed ab, pa mozda zato.
Iducu srijedu idem na DIP, tj na GAK pa cu preko njih raditi triple...drzite fige da sve bude ok, da i ja malo odahnem, cijelu trudnoću umirem od straha zbog nečega...sad jos ovo.
Sretno svima

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 254
29.8.2011 13:31:30   
KupusLivada
Jedan od osnovnih simptoma trudnoće koji se nigdje ne navodi je stalni strah i briga :) pa čak i kad je sve uredu :P Bila sam u petak kod dr Gutic u Drzavnoj / vojnoj bolnici. I ona je tek saznala da se tripl test radi i na Koševu. Ima taj neki posebni obrazac koji mi je ispunila i sa kojim idem krajem sedmice. I mene je brinulo zašto je potreban test, nisam ni htjela da ga radim, ali ona me je smirila i rekla mi da je to sada svugdje normalna stvar a radi se iz krvi tako da nema komplikacija. Ona zo zove sreening test. Dalje, svaka trudnica ili porodilja koju poznajem je radila tripl test. Većina nas je u dobi 30 - 32, ali bilo je i mlađih 24 - 26. Stvar prevencije, a ne razlog za paniku.
E sad, o samom testu što sam uspjela naći (a imam ovu knjigu koja mi se jako sviđa - Što očekivati u trudnoći) jeste da ni njegovi rezultati nisu za paniku. To su tek pokazatelji na osnovu kojih se eventualno preporučuju dalje pretrage npr. da postoji povećan rizik za downov sindrom, ali ne i automatki da beba ima isti. Test ne služi za dijagnozu. Rezultati uveliko ovise od toga da li su urađeni u pravo vrijeme (u kojoj sedmici), a vrlo često su lažno pozitivni. Iako sve ovo znam ipak je i mene pomalo strah :(

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 255
31.8.2011 16:30:55   
ivannna
Evo da javim da sam danas odradila tripl test, gore na Jezeru su mi popunili taj formular za testiranje i onda sam odmah na DIP-u vadila krv, btw danas je 15+3, i da sve je pokriveno socijalnim.
KupusLivada hvala ti na odgovoru, rezultat se ceka 4-5 dana da znaš. Sretnooo

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 256
1.9.2011 8:24:47   
KupusLivada
Ej da sam znala da su radili jucer 100 % isla bih. Do koliko sati radi lab? Hvala ti i sretno i tebi user posted image

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 257
1.9.2011 13:00:58   
ivannna
mislim da primaju knjižice do pola 10, al za svaki slučaj budi do 9 tamo nisam sigurna :)

Neposredna veza do poruke: 258
1.9.2011 13:08:41   
teacher75

IZVORNA PORUKA: ivannna

Evo da javim da sam danas odradila tripl test, gore na Jezeru su mi popunili taj formular za testiranje i onda sam odmah na DIP-u vadila krv, btw danas je 15+3, i da sve je pokriveno socijalnim.
KupusLivada hvala ti na odgovoru, rezultat se ceka 4-5 dana da znaš. Sretnooo

moja kolegica ga je radila prije par dana i ceka se 2 sedmice a ne 4-5 dana!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 259
1.9.2011 15:01:01   
KupusLivada
A gdje je ona radila? Navodno se toliko ceka u Koloniji... 

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 260
1.9.2011 15:06:16   
teacher75

IZVORNA PORUKA: KupusLivada

A gdje je ona radila? Navodno se toliko ceka u Koloniji... 

radila na DIP-u, ovo sto socijalno pokriva- inace je 75km

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 261
1.9.2011 15:12:06   
pauza
ja sam na DIP-u krv vadila u srijedu, prosle sedmice, a vec u ponedeljak mi nalaz bio gotov... nisam platila nista, mada je malo falilo da mi uzmu 76KM, jer je ona na prijemu knjizica zaboravila zaokruziti da sam oslobodjena placanja kao trudnica, nego srecom ciko na blagajni kaze, pa trudnice ne placaju, idi neka ti zaokruze brojeve 1 i 3 pa tako i bi.... nisam platila nista:-)
zato pazite da vam namjerno ili slucajno ne naplate.... sretno!!!!

Neposredna veza do poruke: 262
1.9.2011 15:15:12   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pauza

ja sam na DIP-u krv vadila u srijedu, prosle sedmice, a vec u ponedeljak mi nalaz bio gotov... nisam platila nista, mada je malo falilo da mi uzmu 76KM, jer je ona na prijemu knjizica zaboravila zaokruziti da sam oslobodjena placanja kao trudnica, nego srecom ciko na blagajni kaze, pa trudnice ne placaju, idi neka ti zaokruze brojeve 1 i 3 pa tako i bi.... nisam platila nista:-)
zato pazite da vam namjerno ili slucajno ne naplate.... sretno!!!!

nijie ni ona platila, rekli su joj da je oslobodjena placanja i da socijalno pokriva, i ona je vadila krv prosle sedmice i rekli joj da ce biti gotovi nalazi za 2 sedmice

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 263
1.9.2011 15:36:20   
KupusLivada
loto na dipu user posted image

Neposredna veza do poruke: 264
2.9.2011 11:10:31   
KupusLivada
karamba 100 mu gromova pas mater... smije li se ovdje psovati? đabe sam išla user posted image

Neposredna veza do poruke: 265
6.9.2011 11:54:20   
ivannna
Gotov mi je nalaz (u srijedu radila u ponedjeljak gotov), i naravno sekiracija, povećan rizik za Down sindrome, a statistički gledano to je 1:166, šta ću dalje nemam pojma, predpostavljam da će me poslati na amniocentezu, to mi se nikako ne radi,a vjerovatno bi me to jedino smirilo. Uglavnom znam da mi ovakva sekiracija sad nimalo nije trebala.
Usput na nalazu mi piše da sam 16+2 a ne 15+3 kako je stvarno, isla sam da pitam kažu tako računar izračuao kad smo unjeli sve vaše podatke, a po podacima sve ukazuje na tačno 15-tu sedmicu ili čak koji dan manje, a nikako čitavu sedmicu više, e hajd sad znaj, može biti i neka greška.

Neposredna veza do poruke: 266
6.9.2011 12:11:32   
Lejla Ka

Gotov mi je nalaz (u srijedu radila u ponedjeljak gotov), i naravno sekiracija, povećan rizik za Down sindrome, a statistički gledano to je 1:166, šta ću dalje nemam pojma, predpostavljam da će me poslati na amniocentezu, to mi se nikako ne radi,a vjerovatno bi me to jedino smirilo. Uglavnom znam da mi ovakva sekiracija sad nimalo nije trebala.
Usput na nalazu mi piše da sam 16+2 a ne 15+3 kako je stvarno, isla sam da pitam kažu tako računar izračuao kad smo unjeli sve vaše podatke, a po podacima sve ukazuje na tačno 15-tu sedmicu ili čak koji dan manje, a nikako čitavu sedmicu više, e hajd sad znaj, može biti i neka greška.

Koliko si trudna po zadnjoj menstruaciji, ono, matematički?

Triple se radi u 16. sedmici (toj proračunatoj) ne vezano od podataka koje izbaci UZV.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 267
6.9.2011 13:22:09   
ivannna
15+3 mi je po menstruaciji tada bilo, doktor mi je rekao da radim cim mi pređe 15, znači 15+3 sasvim ok

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 268
6.9.2011 13:36:32   
teacher75

sad si me bas isprepadalauser posted image ja sam mislila raditi taj test u 16.sedmici, a ne bih da radim amniocintezu. pa kako oni racunaju taj rizik, ako je 1:166, zar je to povecan rizik???

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 269
6.9.2011 13:37:34   
teacher75
IZVORNA PORUKA: KupusLivada

karamba 100 mu gromova pas mater... smije li se ovdje psovati? đabe sam išla user posted image

a zasto si djaba isla??? sta je bilo?

Neposredna veza do poruke: 270
6.9.2011 14:32:51   
ivannna
znaci radi se od 15-te do mislim 18-te, a ispod 1:300 je povečan rizik, iako moraš znati da je to samo statistika, ja cu ici na 4d uzv pa ako tamo ne budemo vidjeli nikakvu indikaciju za Down neću raditi amniocentezu, tako sam odlučila za sada :)

Neposredna veza do poruke: 271
6.9.2011 14:40:08   
teacher75
meni su u 12. sedmici gledali nuhalni nabor na 3d i 4d i sve je bilo perfektno, a ovo mi je ipak drugo dijete, nikakvih anomalija nismo imali u porodici ni mm ni ja,pa se nadam da ce sve biti ok. kod nas je samo u pitanju nasa starost, sve ostalo je ok...

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 272
6.9.2011 16:13:09   
ivannna
ma nisam ni ja imala nikakvu indikaciju za bilo koji sindrom, godine 32, niko u porodici ni užoj ni široj nema nikakvih poremećaja, al doktor mi rekao da uradim i eto ispade tako user posted image

Neposredna veza do poruke: 273
6.9.2011 20:32:22   
Lejla Ka
Meni se čini da ljekari kod nas sad predlažu triple test kao redovno testiranje, a nije potrebno baš zbog njegove ne preciznosti i ovakvih situacija nepotrebne sekiracije trudnice bez ikakvih indicija i u porodici i na UZV.

I šta vam je žene drage, sa 32 godine ste ruže u punom reproduktivnom cvatu. O kakvim godinama pričate?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 274
6.9.2011 20:34:04   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Meni se čini da ljekari kod nas sad predlažu triple test kao redovno testiranje, a nije potrebno baš zbog njegove ne preciznosti i ovakvih situacija nepotrebne sekiracije trudnice bez ikakvih indicija i u porodici i na UZV.

I šta vam je žene drage, sa 32 godine ste ruže u punom reproduktivnom cvatu. O kakvim godinama pričate?

meni su 36 a mm 39user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *