|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tripl test
21.10.2010 11:14:14   
Ela35
Drage moje, u Sarajevu se tripl i double test može uraditi samo u privatnoj laboratoriji ili neki ginekolozi rade privatno u svojim ordinacijama. Plaća se 170 KM, barem u Branilaca Sarajeva. U Tuzli se ovi testovi mogu uraditi na klinici besplatno. Da li je to moguće i kako da u jednom gradu plaćaš taj test toliko a u drugom je to besplatno???

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 226
21.10.2010 11:33:00   
entinte
Meni je dr.Divanović preporučio da uradim ovaj test i trebam ga sutra uraditi ali nisam uspjela dobiti broj BH laboratorije koja se nalazi u gradu. Ako neko zna molim da mi napiše broj telefona. Znam otprilike gdje je i koliko košta taj test ali mi treba telefon radi više informacija. user posted image  

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Ela35)
Neposredna veza do poruke: 227
21.10.2010 11:59:53   
Ela35
Probaj ovaj broj za Lab u Branilaca Sarajeva (tel 208 348).

(odgovor članu Ela35)
Neposredna veza do poruke: 228
21.10.2010 12:51:18   
Malenaoduvijek
Za sve koji rede amniocintezu u privatnim poliklinikama ili ordinacijama (Mehmedbašić) ne rade refundaciju iako i za Klinički centar testiranje plodove vode rade kod Mehmedbašića ali uzorak uzimaju na Koševu.
IZVORNA PORUKA: ladyblue

Ja sam zvala Fond zdravstvenog prije nekih mjesec dana da vidim za refundaciju troškova i rečeno mi je da za triple ne vraćaju nikakav novac jer je to test koji nije neophodan a za žene kojima je neophodna neka vrsta detaljnije pretrage postoji amniocinteza koja se radi na Koševu.
Za sve koji rede amniocintezu u privatnim poliklinikama ili ordinacijama (Mehmedbašić) ne rade refundaciju iako i za Klinički centar testiranje plodove vode rade kod Mehmedbašića ali uzorak uzimaju na Koševu.

Eto da znate...

Mala ispravka, ja sam radila amniocentezu na Kosevu i ne salju se vise probe kod Mehmedbasica jer sam dugo cekala i zvala ordinaciju i oni su mi rekli da se to sada radi na kosevu.ali po ovom novom koliko sam ja cula moze se raditi amniocenteza kod mehmedbasica preko zzo, pa treba se raspitati

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 229
8.11.2010 20:38:34   
entinte
Drage moje,

Ja sam 25. oktobra radila tripl u lab. u gradu i jos uvijekkkkk nije gotovo. Znate kako to ide kod nas; das pare pa kad bude... Jos ih fino pitala mogu li racunati da ce biti do 8. nov. moram se naruciti kod doktora kaze "naaaaravno" i naravno kad sam zvala kazu mi pa desi se... e ko koga pravi ludim ovdje??? Eh eto drage moje, uglavnom jos cekam... Lijep pozzzzz i zelim vam dobre rezultate...  

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 230
19.1.2011 14:47:27   
shpagica
Molim vas, zna li neko može li se sa uputnicom tripl test uraditi na Koševu?

Hvala!

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 231
30.1.2011 12:32:21   
amarilis
Ja sam triple radila na Ilidži, košta 170 KM, nalaz čekala deset dana. Malo mi je bilo glupo toliki novac a laboratorija jadna da jadnija ne može biti, kao da je '93, najloni, fosnom (daska petica) prilaz vratima, užas. Koliko vidim 'vani' je obavezan UZ, trudnoća po UZ, vaganje, i još dosta toga. Ja sam kilažu rekla od prilike, trudnoća mi je bila 15+1 a po UZ mi je mlađa (znam 100% da mi je ovulacija kasnila 5 dana) i na kraju rezultat: nema povećanog rizika ni za šta, osim što mi je beta previsoka za 15 nedelja ali za 14 bi bila ok, doktor kaže amnio. Znamo šta i amnio znači ali to je druga tema, možda sam malo i ovu fulala, ali mi oprostite, ne znam da li sam više uplašena, ljuta ili očajna...

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 232
1.2.2011 13:40:47   
zumbulcica
Amarilis,amniocinteza nama izgleda strasno,ona je samo jedna od metoda otkrivanja anomalija kod ploda.Nemoj se samo stresati,sikiracija vise moze bebici naskoditi od amniocinteze.Ja licno znam da veliki broj zena radi amniocintezu...da se ponekoj zeni dese i neke komplikacije,ali najbitnije je da se pridrzavas onog sto ti dr. kaze pa tako i pnasanja prije i nakon amniocinteze.Sretno

(odgovor članu amarilis)
Neposredna veza do poruke: 233
5.2.2011 16:11:43   
amarilis
Zumbulčice, hvala na riječima utjehe i ohrabrenja!
Odlučila sam da ne idem na amnio jer nisam spremna ni za pobačaj ako nešto ne bi bilo kako treba. Triple je bio uredan, znači piše ''nema povećanog rizika'' i onda nabraja dalje... i povećane vrijednosti beta hcg. Izolirano, ništa ne mora da znači ali i može ako su AFP(mislim) i estriol sniženi, to je znak za down, eto to sam pročitala na nekim američkim stranicama i da, povišena beta može biti kod višeplodne trudnoće, pogrešne nedjelje trudnoće (kasna ovulacija) i krvarenja na početku trudnoće... I dobila sam apaurine, pa sam se malo smirila :))

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 234
5.2.2011 16:17:25   
zumbulcica
:)apaurin zakon!!!user posted image Svaka cast na odluci,i ja bih isto postupila.Sretno

(odgovor članu amarilis)
Neposredna veza do poruke: 235
22.3.2011 22:19:07   
eminesqu
Ja imam jedan upitnik iznad glave. user posted image

Danas sam bila na pregledu, trebali su mi mjeriti nuhalni nabor, medjutim beba je u takvom polozaju da to nije bilo izvodivo. Je li se to ikome desilo?

Doktor mi je preporucio da uradim triple test, pa pretpostavljam da bih ga i trebala uraditi s obzirom da nismo NN uspjeli izmjeriti. user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 236
22.3.2011 22:31:24   
animagical
u kojoj si sedmici? 

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 237
22.3.2011 22:34:48   
eminesqu
Kraj 12. sedmice.
Imam 27 godina i ovo mi je druga trudnoća. :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 238
16.5.2011 16:09:00   
emma.L
Zna li itko koliko u Lužanima u BIH laboratoriju košta triple test?

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 239
16.5.2011 16:13:16   
lepetetka
ja platila 171 KM user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 240
16.5.2011 16:15:17   
emma.L
Hvala, danas ne upitah koliko je, i mislila sam da je tako nešto.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 241
6.7.2011 17:33:59   
mama_81
Drage mame, ja sam danas ušla u 16-tu sedmicu i sutra aBd idem na DIP da radim Triple test. Moja dr. iz DZ rekla mi je da se ne plaća Triple test na DIP-u. Što se tiče samog pregleda koliko sam pročitala jako je jednostavan i radi se putem krvi za razliku od amnio cinteze.

Na moje insistiranje radim Triple test, jer mi daje dodatnu sigurnost u to da je moja beba ok. Imam 30 godina i što se tiče mog zdravstvenog stanja hvala Bogu ok sam i sad i prije. Razlog testiranja jeste što u familiji imam slučaj da dječak ima Daunov sindrom, pa iz predostrožnosti i mirnog sna tražila sam da radim TT, a također sam pitala dr ima ili potrebe za Amnio cintezom dr. je rekla da nema, a nedaj Bože ako TT nije ok u tom slučaju dr. preporučuju amnio cintezu. Puno sreće svima & Lijep pozdrav user posted image

Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz
nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano
na vlastitom razmišljanju.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 242
7.7.2011 14:36:45   
mama_81
Nadam se da će ove info biti od koristi, pa zato i postam. user posted image . Znam koliko je prava informacija vrijedna! user posted image

Bila sam danas na DIP-u i vadila krv za TT, za nekoliko dana su rezultati aBd. Najduže se čeka 10 dana, mada je to rijetkost, inače budu za 3-4 dana!
Napomenula bih da je TT na DIP-u BESPLATAN!

Pozdrav

(odgovor članu mama_81)
Neposredna veza do poruke: 243
11.7.2011 14:31:29   
mama_81
Nalazi i moja beba su hvala Bogu super. Kako mi ginekolog kaže školski primjer i bebe i nalaz. user posted image user posted image

Sad na odmor idem presretna i maximalno opuštena.

Pozdrav i puno sreće svima vama dragim forumašicama. user posted image

(odgovor članu mama_81)
Neposredna veza do poruke: 244
11.7.2011 14:40:42   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: mama_81

Nalazi i moja beba su hvala Bogu super. Kako mi ginekolog kaže školski primjer i bebe i nalaz. user posted image user posted image

mama_81 baš mi je drago što je nalaz pokazao  da je sa bebicom sve ok user posted image user posted image  Sad ti samo preostaje da uživaš u ostatku trudnoće i odbrojavaš dane prije nego ćeš upoznati svoje maleno blago user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu mama_81)
Neposredna veza do poruke: 245
11.7.2011 15:17:09   
klemzi

Hvala Bogu dragom user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu mama_81)
Neposredna veza do poruke: 246
11.7.2011 15:53:49   
10 mart 2009

user posted image user posted image user posted image user posted image  sretno mila i odmori se, zaslužila si

(odgovor članu mama_81)
Neposredna veza do poruke: 247
19.7.2011 16:06:06   
mama_81
Drage moje, hvala vam lijepo na divnim riječima i podršci. Znači to puno!

Pozdrav user posted image

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 248
4.8.2011 16:22:27   
Enchy
A treba li imati uputnicu od doktora da radis triple test na DIP-u ili mozes i gore raditi besplatno, onako na svoju inicijativu???

(odgovor članu mama_81)
Neposredna veza do poruke: 249
4.8.2011 18:09:26   
animagical
na dip-u za sve moras imati uputnicu...

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *