|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trazim posao
20.8.2011 19:14:57   
klemzi
IZVORNA PORUKA: scarlett

Znal' neka od vas koja radi u prosvjeti šta znači ovaj datum 11.12.2009.user posted image osim da oni koji su u SK radili na taj datum imaju prednost na konkursima ?
user posted image user posted image user posted image Što me zainteresova? Pa gdje je ovaj datum napisan, možeš li pojasniti situaciju?

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1101
21.8.2011 12:07:25   
scarlett
Pa ne mogu pojasnit' user posted image i ja pitam, jer ne kontam.
Samo sam dobila informaciju od kolegica da ću sada na konkursima biti negdje skroz na dnu rang liste, jer sam bila na porodiljskom na taj datum, navodno da sam radila već na 12.12. ni to mi ne bi moglo pomoći. Ne bih da širim bilo kakve dezinformacije, naročito jer i nisam već pola godine u radnom odnosu, ovo je ono rekla - kazala, pa me sad zanima ako neko zna šta je pozadina ovog datuma.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1102
21.8.2011 13:06:25   
Anoniman
scarlet pitaj ovdje
http://www.facebook.com/groups/konkursi/

joj šta neće sve izmisliti, ja sam totalno razočarana konkursima nisam htjela nigdje aplicirati, ovo je strašno šta se radi, pa svake godine mora se aplicirati sve je nešto na određeno bezze kad već nekog prime nekontam što ga ne ostave da tu radi, zamislite kako je i učenicima svake godine drugi nastavnikuser posted image a nastavnici hoćel gdje uletiti ili neće te godineuser posted image , znači vrlo lako mogu ostati i bez posla...grrrr
a tek papirologijauser posted image user posted image user posted image
...još u konkursima stoji prednost imaju pripadnici Armije BiH, halooo koliko onda moraš biti star da budeš i pripadnik Armijeuser posted image user posted image nisu normalni

eto iznervirah se opet

(odgovor članu scarlett)
  Neposredna veza do poruke: 1103
21.8.2011 13:11:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva

scarlet pitaj ovdje
http://www.facebook.com/groups/konkursi/

joj šta neće sve izmisliti, ja sam totalno razočarana konkursima nisam htjela nigdje aplicirati, ovo je strašno šta se radi, pa svake godine mora se aplicirati sve je nešto na određeno bezze kad već nekog prime nekontam što ga ne ostave da tu radi, zamislite kako je i učenicima svake godine drugi nastavnikuser posted image a nastavnici hoćel gdje uletiti ili neće te godineuser posted image , znači vrlo lako mogu ostati i bez posla...grrrr
a tek papirologijauser posted image user posted image user posted image
...još u konkursima stoji prednost imaju pripadnici Armije BiH, halooo koliko onda moraš biti star da budeš i pripadnik Armijeuser posted image user posted image nisu normalni

eto iznervirah se opet

ili kad ti kazu  da pilozis i potvrdu da nisi optuzivan/a od strane Haskog tribunalauser posted image A dijete bila u jeku ratauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1104
21.8.2011 15:00:05   
R&T@

Znal' neka od vas koja radi u prosvjeti šta znači ovaj datum 11.12.2009.user posted image osim da oni koji su u SK radili na taj datum imaju prednost na konkursima ?

Tog dana su ministar i predsjednik sindikata srednjeg obrazovanja potpisali novi pravilnik sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za zaposlenicima koji su djelomično ili potpuno ostali bez posla i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u školama...

Svake godine je sve manje djece koja se trebaju upisati u srednju skolu, tako da mnogi profesori u svojim skolama nemaju dovoljan broj casova, a primljeni su na neodredjeno vrijeme...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1105
21.8.2011 16:21:47   
veeseelaa
još u konkursima stoji prednost imaju pripadnici Armije BiH, halooo koliko onda moraš biti star da budeš i pripadnik Armijeuser posted image user posted image nisu normalni

nemaš se šta nervirati i treba da imaju prednost, kao što imaju i djeca poginulih boraca .... ako se jave na konkurs, a ako ne, imaju ostali kriteriji
Ne znam kako to nekoga može nervirati! imaš raje koja je 75,76 godište a bili su pripadnici Armije, hB pa država im daje prednost!

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1106
21.8.2011 16:29:16   
niki83
Kod nas se ljudi u skolskom odboru uvijek vode prvo ovim kriterijima, tj. prednostima djece sehida, RVI, i demobilisanih boraca..

N&N

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1107
21.8.2011 17:40:33   
klemzi
IZVORNA PORUKA: tajra

Tog dana su ministar i predsjednik sindikata srednjeg obrazovanja potpisali novi pravilnik sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za zaposlenicima koji su djelomično ili potpuno ostali bez posla i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u školama...

Svake godine je sve manje djece koja se trebaju upisati u srednju skolu, tako da mnogi profesori u svojim skolama nemaju dovoljan broj casova, a primljeni su na neodredjeno vrijeme...

Aaaa, pa to je zbrinjavanje tehnološkog viška. U ovom slučaju oni nemaju prednost na konkursu jer ni ne idu na konkurs. U TK ljudi koji su tehnološki višak ne idu na konkurs, prvo se oni rasporede pa tek onda slijedi konkurs.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1108
21.8.2011 17:50:45   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

još u konkursima stoji prednost imaju pripadnici Armije BiH, halooo koliko onda moraš biti star da budeš i pripadnik Armijeuser posted image user posted image nisu normalni

nemaš se šta nervirati i treba da imaju prednost, kao što imaju i djeca poginulih boraca .... ako se jave na konkurs, a ako ne, imaju ostali kriteriji
Ne znam kako to nekoga može nervirati! imaš raje koja je 75,76 godište a bili su pripadnici Armije, hB pa država im daje prednost!

upravo si vesela u pravu...

moj je suprug 73 godište i na to što je ostao bez oba roditelja u ratu i što je sa 18 stupio u armiju i sam sebe odškolovao, završio fakultete u ovome gradu nije bilo radnoga mjesata u njegovoj struci...
Onda smo preko udruženja demobilisanih boraca došli so ministra zdravstav i dobio je posao u zdravstvu ali ne an radnojm mjestu za koje s eškolovao.

tada mu je ministar rekao...''znam sine kako ti je...o tebi treba država brinuti'' moš mislit kako su brinuli kad je on poečao od varta do vrata d ahoda...
elem imao ti taj epitet demobilisnaog borca nemao ili šehidske porodice il ne...opet trebaš štelu ogromnu da dođeš do radnoga mjesta nažlostuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1109
21.8.2011 22:26:25   
scarlett

ja sam čula da ovo vrijedi i za OŠ, meni tajra opet nije jasno kakve to ima veze, oni donijeli pravilnik na taj datum ok, ali što je bitno da sam radila na taj datum il' ja ovo nikako da uvežem u svojoj glavi user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1110
21.8.2011 23:53:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Draga vesela da im država daje prednosti oni bi bili zaposleni na neodređeno, zbrinuti,  a ne svake godine konkurišu, nervira me baš to prodaju šuplju...

Neposredna veza do poruke: 1111
22.8.2011 0:11:27   
klemzi

ja sam čula da ovo vrijedi i za OŠ, meni tajra opet nije jasno kakve to ima veze, oni donijeli pravilnik na taj datum ok, ali što je bitno da sam radila na taj datum il' ja ovo nikako da uvežem u svojoj glavi user posted image
Koliko sam ja shvatila, bitno je da je donesena ova odluka samo onima koji su u stalnom radnom odnosu, jer će biti zbrinuti, a onaj ko je primljen na određeno, njemu to ništa ne znači, radio ne radio na taj datum. Ja odgovorih umjesto Tajre, ali to mi nekako jedino ima smisla.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1112
22.8.2011 0:37:41   
scarlett
Pa u pravu si da to jedino ima smisla, ali evo na nekim konkursima traže dokaz da si bio zaposlen na taj datum, eh to ja ne kontam user posted image

Evo isječak iz jednog konkursa

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti potrebnu dokumentaciju (original ili ovjerenu fotokopiju) koja dokazuje ispunjavanje uslova konkursa, i to:
- kraću biografiju;
- diplomu- dokaz o stručnoj spremi;
- izvod iz matične knjige rođenih;
- uvjerenje o državljanstvu i
- uvjerenje o položenom stručnom ispitu (za radna mjesta pod r.b.1, 2 i 3.).
Napomena: Kandidati koji budu izabrani po ovom konkursu naknadno će dostaviti ljekarsko uvjerenje.
Prednost kod izbora kandidata imaju ona lica koja su aplicirala na konkurs, a koja su na dan 11.12.2009. godine bila u radno- pravnom statusu na određeno vrijeme u ovoj školi, odnosno osnovnim ili srednjim školama na području Kantona Sarajevo.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1113
22.8.2011 0:39:54   
klemzi
E sad mi stvarno ništa nije jasno user posted image user posted image user posted image user posted image
Valjda Tajra bude znala o čemu se radi user posted image
A šta ako je neko taj dan bio na bolovanju user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1114
22.8.2011 0:54:47   
scarlett
Uz prijavu potrebno priložiti sljedeća dokumenta:
- biografiju,
- dokaz o stručnoj spremi,
- izvod iz matične knjige rođenih,
- uvjerenje o državljanstvu
- potvrda o radno-pravnom statusu na dan 11.12.2009. godine,
- ...

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1115
22.8.2011 0:59:43   
klemzi
Ma znam, skontala sam, potrebno je da si bio u radnom odnosu koji obuhvata i taj dan, ali fakat je čudno user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1116
22.8.2011 1:04:33   
scarlett
ovo gore je iz drugog konkursa za OŠ user posted image

Ono što je mene baš baš nanerviralo, je vađenje ovih dokumenata, ja žiim u Sa, a rođena sam u drugom gradu, a u trećem ( koji je inače blizu mom rodnom) sam se rodila, a taj treći graduser posted image je inače nekih ca. 140-150 od Sa i ja moram otići po rodni list i uvjerenje o državljanstvu, a tu vadim i uvjerenje o nekažnjavanju koje ne može biti isti dan gotovo, pa moram ići ponovo nakon par dana u taj treći grad user posted image kad uvjerenje bude gotovo.
Uglavnom, ja to nastojim da iskombinujem kada idem kod roditelja pa onda iz tog mog rodnog grada putujem u taj treći grad, prenoćim kod roditelja itd.
Međutim sad sam se zadesila u četvrtom gradu, u drugom kantonuuser posted image odakle je MM i pošto su izašla 4 konkursa, za koje neću stići vratiti se u Sa i ovjeriti dokumente, morala sam to uraditi ovdje i platiti 38,- KM samo za ovjeru papira za ta 4 konkursa user posted image Nisam imala potvdu s biroa pa da ovjera bude besplatna, a da sam na birou nije dovoljna kartica evidencije javljanja na biro, eto sad mi još recite da sam si sama kriva za sve user posted image i jesam user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1117
22.8.2011 1:16:55   
klemzi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Izvini scarlet, ali što me nasmija user posted image user posted image user posted image user posted image i šta bi, u kojem si gradu sad user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1118
22.8.2011 1:49:39   
scarlett
user posted image user posted image user posted image pa to je nagradno pitanje, ko skonta, osvaja nagradno putovanje na destinaciju po vlastitom odabiru user posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1119
22.8.2011 17:23:53   
N_N
Pa zar nije, skoro, bilo obavještenje da se može dokumentacija vaditi u svim gradovima BiH bez obzira gdje trenutno živite user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1120
22.8.2011 17:25:27   
N_N
Evo ga

samo izgleda da ovo važi isključivo za rodni list user posted image

http://www.bitno.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/rodni-list-vadi-s-eu-mjestu-prebivalista-i-nema-rok-trajanja

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1121
24.8.2011 9:17:22   
scarlett
N_N ovo je meni poznato, ali ne znam od kada stupa na snagu i jeli uopće već stupilo user posted image

Eh evo da vas još malo tušim, u školama je izašlo otprilike do sada nekih 15-20 konkursa za moju struku i sve je to na određeno, par škola nudi punu normu ( ali tu se puno i ne nadam jer ima kolega koji imaju prednost) a ostali konkursi su od 2-10 časova sedmično.
Svaka škola traži minimalno 4 dokumenta ( neke i 6-7). Kada sam bila u TK tamo sam već potrošila skoro 40,- da bih se prijavila na 4 konkursa u SK. Obzirom da sam trenutno u Sa, krenem ja jučer u opštinu Novi grad i kontam sad sam u "svom" kantonu i neću trebati plaćati ovjere jer sam ovdje na birou. Može se samo desiti da mi traže potvrdu s biroa.
Jučer je bio zadnji dan za 5 konkursa, tako da mi je trebalo minimalno za te konkurse ovjera, što znači ca. nekih 30 papira.
Došla na red, kaže meni teta, može samo 1 besplatno, objasnim ja njoj da sam na birou, ako treba potvrda, bilo šta, mora biti neki put da budem oslobođena... Kaže teta nema nikakve mogućnosti, osim da svaki dan donosim papire za samo jedan konkurs, a recimo poslijepodne dođe neko drugi da to odradi za mene... Kntam ja ne mogu nikako jer mi taj dan trebaju svi ti dokumenti, a osim toga dok bih svaki dan plaćala kartu kuća - opština, skoro da mogu odmah platit i ovjeru.
Ja user posted image user posted image user posted image užas, vrti mi se 100 misliuser posted image , kontam sada mi treba skoro 50,- KM da mi ovjeri sve što mi treba za taj dan, a da ne pričam da mi je ostalo još konkursa do kraja sedmice što trebam predati. Razmišljam dal' da se uopšte prijavljujem na neke konkurse, previše novca ode, a opet kako da odaberem na koji konkurs da se javim, kad je sve to tombola... Ja več počela da user posted image user posted image user posted image od ljutnje na ovu državu, pa kako nas mogu tako maltretirati...

Nazovem prijateljicu da je pitam zna li nekog notara da možda ovjerava jeftinije "na veliko", kaže ona meni idi u opštinu Novo Sarajevo, ja sam tamo odnijela hrpu dokumenata sve mi besplatno uradili. Hajde super, javi se u meni trunka nade, dođemo mi u tu opštinu, kažu može se ovjeriti samo za tri konkursa, hajd ok i to zvuči bolje nego u opštini Novi grad.

Nakon toga u opštinu Centar da vidimo i dole koliko može, zauhar je kolikogod, kaže meni teta, može kolikogod treba samo da joj dam radnu knjižicu i karton, ja sva happy user posted image Ovjerim ja ovdje još za 6 konkursa, nisam htjela biti baš bezobrazna da joj dam sve što imam, ima i drugih ljudi koji čekaju na red. Otići ću ponovo aBd.

Stvarno mi nije jasno da tako bitna stvar toooooliko se razlikuje od opštine do opštine, znači da nisam probala dalje i da sam za recimo ovih 15 konkursa ovjerila po minimalno 4 papira, to bi me koštalo 120,- KM u opštini N. grad, a u opštini Centar dobih sve besplatno.

Eto, ja stvarno ne kontam i toliko sam ljuta na ovu državu da sam u jednom gradu naišla na 3 različita pravila u roku 1,5h. Zamislite tek koje su razlike na nivou kantona, pa ovo stvarno nema smisla.

Kako tek bitnije stvari da se uvežu u ovoj zemlji, ja sam stvarno pesimista po pitanju da će nam biti bolje,

Hvala Bogu MM radi, pa bih u krajnjem slučaju platila i ove ovjere, ali šta je s ljudima koji su još uvijek na grbačama svojih roditelja koji su penzioneri ili neka druga kategorija sa lošim statusom, pa kako tek oni da konkurišu user posted image

Ma toliko sam ljuta, mislim da ću se uskoro outovat kao antipatriota, a baš i to koga briga user posted image

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1122
24.8.2011 9:20:56   
scarlett
Et', izvinite na dugom postu...user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1123
24.8.2011 10:52:37   
dubravka01
scarlet odavno ti je to *ebo lud zbunjenog.
Ja sam rođena u TZ i tamo vadim RL i Uvjerenje o ne kažnjavanju i hajd pomirila se s time, odem svakih 6mj. pa kopiram ovjeravam itd.
Ali uvjerenje o ne kaznjavanju iz policije tj. MUP-a isto moram da vadim tamo gdje sam rođena user posted image user posted image user posted image dok recimo uvjerenje o ne kaznjavanju iz Suda vadim ovdje u gradu u Sudu bez problema.....
I gdje je logika??? Zar ne bi prvo u policiji trebali da znaju da li sam krimi pa onda u Sudu???? I to u policiji gdje stanujem,zivim, a ne u policiji u skroz drugom Kantonu.?
Ludilo ti je to zivo.

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1124
24.8.2011 11:22:19   
Hannan
Skarlet draga, razumijem te. Mene zadnjih mjesec dana vise boli zeludac od svih tih periperija oko konkursa. JEdno jutro dodjem u opstinu TZ, sretnem kolegicu kaze nema vise onih brojeva, tj ne primaj uvise stranke, 10:30, kad stvarno za ovjere oni ujutro podijete tih brojeva i cijeli dan ovjeravaju polahko, natenane, a ti dodji u 8 uzimi broj pa cijel idan cami kad ces doci na red. Ja sam se svercala preko maticnog ureda mjesne zajednice kod njih 3 dnevno mogi, pa u drugoj opstini, pa posaljem muza ovjeri 2, pa ja dodjem kasnije po jos 2...i skonta me sluzbenik kaze sta je ovo, malo prije ja ovjeravao ovoj dokumenta, reko muz bio, kad kaze on kolegi vidi cime se sluze, e rek ojel to krivicno djelo, pa mogu se valjda za ovo od drzave ogrebati, citav zivot samo uzimaju, da i ja sta usicarim.
Elem ja jos uvijek cekam na rezltate konkursa koje je MONKSTK raspisao 15.7. za volontere bez pripravnickog...ove gore pomenute konkurse sam dzaba poslala, niko ne boduje dokumenta bez pripravnickog, a ja isti nemam.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

EPIDURALNA ANESTEZIJA
isabella

Dali bi se odlucile za epiduralnu anesteziju na drugom porodu obzirom da je prvi bio katastrofa tezak??

DA (59%)

NE (41%)

Broj svih glasova: 104

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *