|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
16.8.2011 23:15:12   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

I Lana će ti reči da gurate u staroj što duže možete jer slijedeća grupa nema svoje pojaseve nego ide pojas od auta. Za djete je ipak najsigurnije da se veže pojasevima AS-a, i tako su manje šanse da se iz njih izvuče samo. Pojas auta se vrlo lako makne i dijete treba biti svjesno da to ne smije raditi.

Ne znam koliko još možete gurati po visini pojaseva u MC-u, znaš ono treba da pojasevi izlaze iz AS na samo rame ili malo iznad, ne smiju izlaziti ispod ramena. Hoćeš Lanin mail da se dopišete?

Hvala...imam Lanin mail pa joj pisem...
ma problem je sto asja kad joj dosadi pocne da se izvlaci...sto bi joj garant bilo lakse sa kaisicima od auta... bas nisam pametna... mozda onda i pricekamo proljece...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1126
17.8.2011 1:17:28   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: ziki

Nikad cula, mene interesuje jeli neko cuo za chipolini, u Srbiji je iyuyetno popularna i ovamo je sve vise zastupljena

ma prodaju njihove proizvode u novootvorenoj radnji na Pofalićima, a meni treba booster sjedište za neke normalne pare...pa rekoh da vidim je li iko čuo za njih, jer ja nisam :)
A chipolini - ne bih ti znala kvalitet i sigurnost...jedino što znam da se imaju kupiti u Sa...

P.S. uspjela sam naći ovu "marku"...s tim da me je vrla prodavačica uputila u pogrešnom smjeru - EoS nije marka, tj. proizvođač, nego model autosjedalice...zato je bilo teško progUglati je..:)

< Poruku je uredio Super Beba -- 17.8.2011 1:21:41 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1127
19.8.2011 11:48:35   
emma.L
Pitanje: Je li nam bolje kupiti buster bez ili sa naslonom?
MM je uvjeren da je dovoljan samo ovaj podložak za guzu, a meni sigurnije izgleda sa naslonom. Emi će sada 3 godine i Maxi Cosi Toby je već steže preko ramena i buni se, a meni izgleda sićušno i nekako me strah da neće biti 100% sigurna samo na tom busteru i vezana pojasom od auta.
I još me strah da će tako imati slobodu a nova beba će biti s njom odozada u sjedalici okrenutoj prema nazad, dakle u svakom trenu će biti izložena njenim dodirima (što želim iz predostrožnosti izbjeći). Nekako mi se čini da će biti malo bolje spengana u ovom sa naslonom i da se ne može tek tako nagnuti do bebe.
Mislim da sad ima oko 16-17 kg, ali moram je izvagati da budem sigurna.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1128
19.8.2011 11:58:02   
bebacha
nasa je Graco sa naslonom,od 15kg i ja se kajem sto smo je kupili.al nama je trebala za brata vece i onda nam djelovalo najekonomicnije njoj kupit vecu a njemu njenu 0-18.al ona sad ima 14 kg(smrsala je dosta)visinu100cm.cesto se buni da je kajs nervira jer joj dode pod vrat,cesto zaspi i bas je neudobro.ni sama neznam sta da radim kad krenemo na more sad
a htjela sam reci ako mozete ikako gurajte jos s tom.i da Ajla je prilicno disciplinovana i zna da samo moze u as sjedit u autu i mtzi se vozit bez AS al nekad kad je spucaju lude fino sama otkopca pojasuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio bebacha -- 19.8.2011 11:59:34 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1129
19.8.2011 12:04:10   
salmy
Mene zanima do kada bebi treba As?Mi imamo brevi do 18kg  i imam osjecaj da je jos malo i gotovo. Je li postoji samo onaj podlozak da beba sjedne? cini mi se da sam vidjela u TL,ali kad ga moze koristiti(sa koliko kg),jer mi bezveze kupovati drugu(i ova me smori),sto od tezine sto od nosanjauser posted image user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1130
19.8.2011 12:09:26   
bebacha
ja mislim da je vama bolja ona sto emma spominje,booster s naslonom,mi imamo graco,veze se pojasevima od auto i ona ide do 36kg jer se naslon skida.al gurajte jos u to.ova je bas lagan.ja mislim da booster ide od 15kg

< Poruku je uredio bebacha -- 19.8.2011 12:10:03 >

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1131
19.8.2011 12:11:51   
salmy
IZVORNA PORUKA: bebacha

ja mislim da je vama bolja ona sto emma spominje,booster s naslonom,mi imamo graco,veze se pojasevima od auto i ona ide do 36kg jer se naslon skida.al gurajte jos u to.ova je bas lagan.ja mislim da booster ide od 15kg
super,znaci tako se zoveuser posted image  ja mislim da on ima blizu 18 kg,svakako cemo pogledati.Ako neko bude nasao prije nas  pisite  namuser posted image  

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1132
19.8.2011 12:14:31   
bebacha
mi smo recimo ovaj booster s naslonom,Graco kupili u Bingu,120KM.ima i u tl

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1133
19.8.2011 12:16:11   
salmy

mi smo recimo ovaj booster s naslonom,Graco kupili u Bingu,120KM.ima i u tl
Mozes li sliku postaviti da samo zraknem sekunduser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1134
19.8.2011 12:16:37   
Lady26
Salmy po meni Afan nije za ovo a eto ti kako hoces...on je jos za sjedalicu obicnu....
Jos je "beba", nema ni 2 godine...

< Poruku je uredio Lady26 -- 19.8.2011 12:17:38 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1135
19.8.2011 12:18:52   
salmy
IZVORNA PORUKA: Lady26

Salmy po meni Afan nije za ovo a eto ti kako hoces...on je jos za sjedalicu obicnu....
Pa jos koji mj(do kraja god),muku mucimo sa ovom.Em teska em odvali,bojimo se ostaviti je u autu.A vecinom sjedi pozadi svezan obicnim pojasom i ja sam pored njegauser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1136
19.8.2011 12:27:11   
bebacha
ovakva je nasa

http://djeca.org/site//index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=10&sobi2Id=52&Itemid=56

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1137
19.8.2011 12:46:57   
Lejla Ka
Moja kči ima skoro 7 godina, buster sa naslonom smo kupili kad je imala 4 i jedva 17kg. Ona još uvijek jako udobno sjedi u svojoj sjedalici, i sjedit će još dugo u njoj. Ove godine je probala (ona je sad velika user posted image ) da sjedi i na samom podlošku (busteri sa naslonom imaju mogućnost da u nekom trenutku skinete naslon i ostane samo podložak). Kad je isfurala to što je velika ustvrdila je da joj je na samom podlošku jako neudobno i da ne može zaspati, a da se sva ne svali.

Sam podložak vam je kao podizač, znači neko ko nema visine da kad se veže auto-pojasom i on mu prelazi preko vrata i urezuje se sjedne na podložak, malo se podigne i prilagodi da pojas prelazi preko ključen kosti (ovo je najvažnija stavka!).

Vjerujte mi, prije 7-8 godine sam podložak je neupotrebljiva opcija.
Bebe nikako!

Još jedan bitan fol kod bustera sa naslonom je da ima vodilicu za auto pojas na sebi koji će osigurati da pojas prelazi upravo preko ključne kosti na ramenu, a nikako preko vrata.
Obratite pažnju da buster auto pojas vodi, na donjem dijelu preko djetetove karilice, a ne preko stomaka. Sve je ovo iz razloga da se sile udara usmjere na najjače dijelove djetetovog tijela.

Bebacha, vašoj curici je taj buster potpuno neodgovarajuća sjedalica user posted image Ona je očito i preniska za njega, a da ne govorim da je i pre lagana. Postoji li mogućnost da možda posudite od nekog niži razred 9-18kg za nju?

Salmy, bebi treba AS sve dok ne doraste do težine i visine odraslog čovjeka da se može bez ikakve pomoći ispravno vezati auto pojasom. Sve ostalo je potpuno nesigurno prevoženje u automobilu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1138
19.8.2011 12:48:20   
Lejla Ka

ovakva je nasa

http://djeca.org/site//index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=10&sobi2Id=52&Itemid=56

Tvoja curica kad uspravno sjedne trebala bi da ima ramena u visini ovog proreza između naslona i uzglavlja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1139
19.8.2011 12:53:56   
salmy
Mi imamo ovu,dobili je od prijatelja.Eh sad beba kad sjedne gornji kajsici mu dođu skroz uz rame.I bude mu neudbono sjediti/spavati.Sigurna sam da mu je mala?

user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1140
19.8.2011 12:55:01   
bebacha
danas cu je slikat da sjedi u As pa da vidis.mada ja mislim da je mala jos al et.nismo bas u mogucnosti kupit drugo a ni posudit.a kad je stavimo u ovu sto brat koristo 0-18 nekako mi izgleda ne prirodno,ko da joj ne pripadauser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1141
19.8.2011 13:00:40   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: emma.L

Pitanje: Je li nam bolje kupiti buster bez ili sa naslonom?
MM je uvjeren da je dovoljan samo ovaj podložak za guzu, a meni sigurnije izgleda sa naslonom. Emi će sada 3 godine i Maxi Cosi Toby je već steže preko ramena i buni se, a meni izgleda sićušno i nekako me strah da neće biti 100% sigurna samo na tom busteru i vezana pojasom od auta.
I još me strah da će tako imati slobodu a nova beba će biti s njom odozada u sjedalici okrenutoj prema nazad, dakle u svakom trenu će biti izložena njenim dodirima (što želim iz predostrožnosti izbjeći). Nekako mi se čini da će biti malo bolje spengana u ovom sa naslonom i da se ne može tek tako nagnuti do bebe.
Mislim da sad ima oko 16-17 kg, ali moram je izvagati da budem sigurna.

mi imamo ovu grako kategorija II/III i super je, sa naslonjačem kupljena u TL, prošle goidine u prolječe, od velike pomoći namje i onajjastuk što izde oko vrata, da glava mala ne pada, čak sam kod neke članice vidjela da ima i kao neki jastučić kojiide ispod brade i fiksira glavu, koš da mije to kupiti i oprema tuto kompleto, emma l. slobodno kupite ovu sa naslonom obavezno.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1142
19.8.2011 13:04:58   
Lady26

IZVORNA PORUKA: salmy

Pa jos koji mj(do kraja god),muku mucimo sa ovom.Em teska em odvali,bojimo se ostaviti je u autu.A vecinom sjedi pozadi svezan obicnim pojasom i ja sam pored njegauser posted image

Ja svoju ne vadim , ne pada mi na pamet...ma ko ce je uzeti?!
Ja da tako radim ne bi isla autom nigdje ili ne bi ni nosila sjedalicu... ooooooooooooj user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1143
19.8.2011 13:07:52   
salmy

Ja svoju ne vadim , ne pada mi na pamet...ma ko ce je uzeti?!
Ja da tako radim ne bi isla autom nigdje ili ne bi ni nosila sjedalicu... ooooooooooooj user posted image
Ma nije zbog sjedalice,napravice stetu na autu(pa skuplja pita nego tepsija) a nemamo garazuuser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1144
19.8.2011 14:10:36   
emma.L
Ok, super da znam da se taj naslon kasnije skine i ostane samo booster.
Dakle, obratiti pažnju na vodilice pojasa u autu kako bi išlo preko ključne i karlične kosti. To me je i zbunjivalo jer vidim da se pojas ne može tako nisko podesiti da je ne žulja preko vrata, a MM nikako da skonta šta govorim. I bitno mi je da ima ovo za glavu da može zaspati jer baš puno se vozamo vikendima.
Još nešto? Hvala na savjetima, svaki je dobrodošao.
Graco mislite da je kvalitetna? Maxi Cosi ovdje više nema, u Chicco nešto ne vjerujem user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1145
19.8.2011 14:22:21   
Lejla Ka

Mi imamo ovu,dobili je od prijatelja.Eh sad beba kad sjedne gornji kajsici mu dođu skroz uz rame.I bude mu neudbono sjediti/spavati.Sigurna sam da mu je mala?

user posted image

Možeš li mi jasnije opisati šta znači "skroz uz rame".
Da li su kaiševi kratki?
Da li se prorez iz kojeg izlaze kaišići nalazi ispod, u visini ili iznad ramena?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1146
19.8.2011 14:40:23   
R&T@
Mi imamo ovu

http://www.brevi.eu/foto-prodotti/copertine/grand-prix-silverline-t2.jpg

i ja sam tek jutros shvatila da je R. prerasla...
Ona ima 16 kg ali joj pojas izlazi ispod pazuha...

U sestrinoj super sjedi i kad provucem pojas od automobila izlazi joj tacno na rame...
http://djeca.org/katalog/146_key2-3.html

ali ja se nesto bojim...

Lejla Ka, prosvjetli me...

< Poruku je uredio tajra -- 19.8.2011 14:42:09 >

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1147
19.8.2011 14:44:49   
salmy
Evo ovako,ali sad je samo u bodiju.Kad mu obucem nesto deblje kajsici mu dođu knapuser posted image

user posted image  a mozda tako treba,meni izgleda knap

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1148
19.8.2011 14:45:47   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: emma.L

Ok, super da znam da se taj naslon kasnije skine i ostane samo booster.
Dakle, obratiti pažnju na vodilice pojasa u autu kako bi išlo preko ključne i karlične kosti. To me je i zbunjivalo jer vidim da se pojas ne može tako nisko podesiti da je ne žulja preko vrata, a MM nikako da skonta šta govorim. I bitno mi je da ima ovo za glavu da može zaspati jer baš puno se vozamo vikendima.
Još nešto? Hvala na savjetima, svaki je dobrodošao.
Graco mislite da je kvalitetna? Maxi Cosi ovdje više nema, u Chicco nešto ne vjerujem user posted image .

Ja preporučujem Romerove bustere (sa naslonom naravno). Sad imaš i Cybex, Kiddy marke, koje su isto kvalitetne. Be Safe ti neću spominjati user posted image , to ako baš ne znaš štaš od para, i hoćeš porche od sjedalice.
Graco je zadovoljavajuća sjedalica. Chicco je za novije modele dobio dobre ocjene.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1149
19.8.2011 14:59:18   
Lejla Ka

Evo ovako,ali sad je samo u bodiju.Kad mu obucem nesto deblje kajsici mu dođu knapuser posted image

user posted image  a mozda tako treba,meni izgleda knap

Salmy, ovo je ubravo pravilno, onako kako treba!

Treba da bude knap, jer u slučaju. ne daj Bože, što je i primarna funkcija sjedalice, kaiševi treba da djete čvrsto pridrže uz sjedalicu.

Ove jastučiće podesite na rame, da pojas kroz njih prolazi preko ključne kosti.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 19.8.2011 15:02:28 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Fotke na forumu
Visnja RR

Vec duze vrijeme imamo problem sa postavljanjem fotki na forumu... nekom se vidi fotka a nekom samo link... Koliko vas je koje imaju problem? Tj. kome se kad postavlja fotku na forumu u postu vidi samo link?

Vidi se samo link (87%)

Vidi se fotka (13%)

Broj svih glasova: 52

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *