Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo Tajra, sad sam malo gledala ovu vašu sjedalicu. Vidim da je iz one famozne grupe 0-18kg, i ako imaš krupnije (ne mislim samo na težinu) dijete dešava ti se upravo ono što i meni, na gornjoj granici dijete nije spremno za novu grupu, a izraslo je iz svoje sjedalice
Predpostavljam da ste pojaseve digli na gornje proreze i da su oni i dalje ispod nivoa ramena , a to nije dobro.
Ona je još mala za bustera, definitivno, i visinom, a i kilaža je upitna (i ako su te sjedalice načelno od 15kg).
Nažalost, vama je jedino sigurno rješenje nabavka sjedalice grupe I, do 18 kg koja je veća i dozvoljava podizanje pojaseva na nivo koji tvojoj djevojčici treba (neka od 9-18kg).
Ma ne drobim ja ovako bezveze, znam ja koliki je izdatak za sjedalicu, ja imam dvije. Ja drobim zbog toga što kod nas svaki manijak vozi auto, što se SMS-ovi kucaju u vožnji, što se navigacije koriste za gledanje TV-a. I što sitnica, par minuta vremena, čine razliku između pretrpljenog samo straha i teških povreda.
Znam ja i da djeca žele više slobode, ali na sjedalici i vezivanju u njoj treba insistirati. Radije sllušajte dreku djeteta 15-30 minuta vožnje nego nešto loše ne daj Bože kasnije.
Isto razmisljamo... Bas ti hvala...
Pokusat cu ovu prodati i kupiti neku iz te grupe...
Nikad Lanu nisam vozila van sjedalice, cak ni do mame koja je 200m od mene, ako je trebam dole ostaviti... Meni je smijesno kad neko kaze nece dijete u sjedalicu, pa neka place i vristi ako je dotle doslo, bolje nego ne daj Boze da im se sta desi u toku voznje... Moja se nakon duze voznje pocne buniti, tada stanem i pustim je 5-10 da se odmori, protrci i idemo dalje....po gradu nikad ne pravi problem, vecinom i zaspe....
Sjedalice su preskupe, kao uostalom većina potrepština za djecu. Znaju da se na njihovoj sigurnosti ne štedi. Ipak, ja mislim da i cijena tu igra ulogu i da donekle ide uz kvalitetu. Mi imamo sreću da evo i treću sjedalicu Emi žele kupiti nana i dedo, upravo zato ne želimo biti bezobrazni i ići sa tim Porche sjedalicama. Jedna od opcija je da doplatimo mi. Evo sam sada malo pogledala po netu, mislim da će biti Romer ili Graco (Chicco ne vjerujem jer nam je pri prvoj instalaciji ove 9-18 kg u auto pukao onaj zaštitni dio za glavu koji je bio od stiropora i kojeg je MM slučajno zakačio - toliko o sigurnosti pri jačem udaru, srećom bili su zaista ljubazni i vratili nam novce pa smo uzeli Maxi Cosi). A ja sam isto rigorozna po tom pitanju, prvih par mjeseci (dok nije počela držati igračkice i stavljati rukice u usta) smo je dva puta mjesečno slušali kako plače do Mostara 2 sata i nazad 2 sata. Ako sam trebala dojiti, stajali smo sa strane da u miru to odradimo, vratim je u AS, ona nastavi plakati, mi krenemo dalje... užas. Nekad mi je dolazilo da je uzmem ili da se bacim iz auta , ali nema posustajanja. I nedavno mi sjeli u auto, zapričali se, krenuli, a ona pita "hoće li mene iko zavezati" .
Isto razmisljamo... Bas ti hvala...
Pokusat cu ovu prodati i kupiti neku iz te grupe...
Pazite na rok trajanja sjedalice. Ako proizvođač ne navodi drugačije računa se da je on 6 godina.
Znam da zvuči smješno, ali materijal sjedalice i pojaseva stalno trpi u upotrebi, izložen je visokim temperaturama u automobili, dok drži dijete stalno po malo radi i nakon nekog vremena dolazi do mikronskih oštećenja koja u nekom trenutku postanu takva da kad sjedalica treba preuzeti udar, ona se raspadne, pojasevi se otkače, slomi se neki dio pa napravi još veću štetu.
Moja je od ovih izjava došla do toga da se sama zna svezati. Toliko je navikla, da se ne osjeća udobno dok se ne sveže. I mi se vežemo, stvorili smo sebi tu naviku, ja imam osječaj da letam nekontrolisano ako se ne vežem.
Priznajem, da ne mislite da se pravim važna, da se u tuđim kolima vozimo bez sjedalice, a naročito u taksi vozilima, jer nemam načina da nosam sjedalicu (nosali smo jaje). I znam rizik koji to nosi, i brine me to.
Na stranici od Maxi cosi ovako pise: Wann sollte ich von einem Gruppe 1 Kinderautositz zu einem Gruppe 2/3 Kinderautositz wechseln? Antwort Der Sicherheit Ihres Kindes wegen sollten Sie den Gruppe 1 Kinderautositz (9 Monate bis 3 1/2 Jahre / 9-18 kg) so lange wie möglich verwenden. Warten Sie mit dem Wechsel, bis Ihr Kind das maximal zulässige Gewicht für diesen Sitz überschreitet oder sein Kopf die Oberkante des Sitzes überragt. Solange der Hinterkopf Ihres Kindes vollständig durch die Schale gestützt wird, raten wir Ihnen von einem Wechsel ab, damit Ihr Kind weiterhin den größtmöglichen Schutz genießt.
Kada da predjem iz gruppe 1 u gruppu 2/3? Odgovor: Radi sigurnosti vaseg djeteta trebate gruppu 1 (9mjeseci do 3,5 godine / 9-18kg) sve dogle moze koristiti. Sacekajte kog vase djete neispuni maksimalnu kilazu za tu sjedalicu ILI dok djecija glava ne predje prezadinu sjedalice. Sve dok je glava vaseg djeteta potpuno u AS, mi nepreporucujemo prelaz u gruppu 2/3, radi maksimalne sigurnosti vaseg djeteta.
Ma nije nesigurno 7-godišnjem ili 8- godišnjem djetetu, koje je potrebno samo malo dodatne visine da se pravilno veže auto pojasom. Mlađa djeca češće zaspu u autu i tad je jako neudobno ako sjede samo na podmetaču. Također, bez naslona nema nikakve bočne zaštite, koja je veoma važna kod bočnih sudara, naročito za mlađu djecu.
koliko djete smije provest u AS.mi sutra putujemo na more,vozit cemo po noci,nekih 6-7sati.i neznam kako da pravim pauze.ako ih probudim da odmore od AS bice nrvozni,dali ce moci zaspat.sta da se radi:)
Ma nece bebacha, opet oni sebi nekako nastimaju kako im odgovara, a ti pripomognes ...moja Lana prespava 80% puta do Makarske...odmorimo samo jednom i to kad je budna da se malo proseta ili istrci...
ok.opet je lakse kad mi jos neko potvrdi Alen ce biti u onoj "korpi"0-13,a Ajlina 0-18 i ima taj neki polusjedeci polozaj,nece im bas biti puno neudobno.samo nek se ne bude do odredista:)
Ne mogu da vjerujem , imate sreću da djeca mogu zaspati u autu i ne iskorištavate to . Ne barći, kad im je neudobno, ne mogu spavati sigurno. Eh, mi smo čak pokušavali noću putovati pa je tek par puta uspjelo .