|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
19.8.2011 15:02:20   
salmy
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: salmy

Evo ovako,ali sad je samo u bodiju.Kad mu obucem nesto deblje kajsici mu dođu knapuser posted image

user posted image  a mozda tako treba,meni izgleda knap

Salmy, ovo je ubravo pravilno, onako kako treba!

Treba da bude knap, jer u slučaju. ne daj Bože, što je i primarna funkcija sjedalice, kaiševi treba da djete čvrsto pridrže uz sjedalicu.

Odlicno hvala ti, obzirom da je do 18kg ubrzo cemo je mjenjati.Izgurati nekako do kraja godine,pa poslije uzeti vecuuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1151
19.8.2011 15:04:49   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: tajra

Mi imamo ovu

http://www.brevi.eu/foto-prodotti/copertine/grand-prix-silverline-t2.jpg

i ja sam tek jutros shvatila da je R. prerasla...
Ona ima 16 kg ali joj pojas izlazi ispod pazuha...

U sestrinoj super sjedi i kad provucem pojas od automobila izlazi joj tacno na rame...
http://djeca.org/katalog/146_key2-3.html

ali ja se nesto bojim...

Lejla Ka, prosvjetli me...

Jel to govoriš o ovoj djevočici što ima dvije i pol godine?

Zar manja sjedalica nema neki mehanizam da se prorezi na njoj podignu na viši nivo?

Uh, mašala curetine user posted image Moj sin će u oktobru 3 godine i nema tu kilažu, i još lijepo staje u svoju AS 9-18kg.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1152
19.8.2011 15:12:33   
Lejla Ka
Evo Tajra, sad sam malo gledala ovu vašu sjedalicu. Vidim da je iz one famozne grupe 0-18kg, i ako imaš krupnije (ne mislim samo na težinu) dijete dešava ti se upravo ono što i meni, na gornjoj granici dijete nije spremno za novu grupu, a izraslo je iz svoje sjedalice user posted image

Predpostavljam da ste pojaseve digli na gornje proreze i da su oni i dalje ispod nivoa ramena user posted image , a to nije dobro.

Ona je još mala za bustera, definitivno, i visinom, a i kilaža je upitna (i ako su te sjedalice načelno od 15kg).

Nažalost, vama je jedino sigurno rješenje nabavka sjedalice grupe I, do 18 kg koja je veća i dozvoljava podizanje pojaseva na nivo koji tvojoj djevojčici treba (neka od 9-18kg).

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1153
19.8.2011 15:14:24   
Lejla Ka

Evo ovako,ali sad je samo u bodiju.Kad mu obucem nesto deblje kajsici mu dođu knapuser posted image

user posted image  a mozda tako treba,meni izgleda knap

Salmy, ovo je ubravo pravilno, onako kako treba!

Treba da bude knap, jer u slučaju. ne daj Bože, što je i primarna funkcija sjedalice, kaiševi treba da djete čvrsto pridrže uz sjedalicu.

Odlicno hvala ti, obzirom da je do 18kg ubrzo cemo je mjenjati.Izgurati nekako do kraja godine,pa poslije uzeti vecuuser posted image

Salmy, nemojte žuriti, može on još ostati u ovoj sjedalici. Puno mu je sigurnija nego da pređete u buster pre rano.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1154
19.8.2011 15:37:46   
salmy
Lejla Ka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1155
19.8.2011 15:47:54   
Lejla Ka

Lejla Ka user posted image user posted image user posted image

Ma ne drobim ja ovako bezveze, znam ja koliki je izdatak za sjedalicu, ja imam dvije. Ja drobim zbog toga što kod nas svaki manijak vozi auto, što se SMS-ovi kucaju u vožnji, što se navigacije koriste za gledanje TV-a. I što sitnica, par minuta vremena, čine razliku između pretrpljenog samo straha i teških povreda.

Znam ja i da djeca žele više slobode, ali na sjedalici i vezivanju u njoj treba insistirati. Radije sllušajte dreku djeteta 15-30 minuta vožnje nego nešto loše ne daj Bože kasnije.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1156
19.8.2011 15:49:12   
R&T@

Ona je još mala za bustera, definitivno, i visinom, a i kilaža je upitna (i ako su te sjedalice načelno od 15kg).

Nažalost, vama je jedino sigurno rješenje nabavka sjedalice grupe I, do 18 kg koja je veća i dozvoljava podizanje pojaseva na nivo koji tvojoj djevojčici treba (neka od 9-18kg).

Isto razmisljamo...
Bas ti hvala...

Pokusat cu ovu prodati i kupiti neku iz te grupe...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1157
19.8.2011 15:51:08   
Lady26
Nikad Lanu nisam vozila van sjedalice, cak ni do mame koja je 200m od mene, ako je trebam dole ostaviti...
Meni je smijesno kad neko kaze nece dijete u sjedalicu, pa neka place i vristi ako je dotle doslo, bolje nego ne daj Boze da im se sta desi u toku voznje...
Moja se nakon duze voznje pocne buniti, tada stanem i pustim je 5-10 da se odmori, protrci i idemo dalje....po gradu nikad ne pravi problem, vecinom i zaspe....

< Poruku je uredio Lady26 -- 19.8.2011 15:54:11 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1158
19.8.2011 15:58:36   
emma.L
Sjedalice su preskupe, kao uostalom većina potrepština za djecu. Znaju da se na njihovoj sigurnosti ne štedi. Ipak, ja mislim da i cijena tu igra ulogu i da donekle ide uz kvalitetu.
Mi imamo sreću da evo i treću sjedalicu Emi žele kupiti nana i dedo, upravo zato ne želimo biti bezobrazni i ići sa tim Porche sjedalicama. Jedna od opcija je da doplatimo mi. Evo sam sada malo pogledala po netu, mislim da će biti Romer ili Graco (Chicco ne vjerujem jer nam je pri prvoj instalaciji ove 9-18 kg u auto pukao onaj zaštitni dio za glavu koji je bio od stiropora i kojeg je MM slučajno zakačio - toliko o sigurnosti pri jačem udaru, srećom bili su zaista ljubazni i vratili nam novce pa smo uzeli Maxi Cosi).
A ja sam isto rigorozna po tom pitanju, prvih par mjeseci (dok nije počela držati igračkice i stavljati rukice u usta) smo je dva puta mjesečno slušali kako plače do Mostara 2 sata i nazad 2 sata. Ako sam trebala dojiti, stajali smo sa strane da u miru to odradimo, vratim je u AS, ona nastavi plakati, mi krenemo dalje... užas. Nekad mi je dolazilo da je uzmem ili da se bacim iz auta user posted image , ali nema posustajanja. I nedavno mi sjeli u auto, zapričali se, krenuli, a ona pita "hoće li mene iko zavezati" user posted image

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1159
19.8.2011 16:02:29   
Lady26

IZVORNA PORUKA: emma.L

"hoće li mene iko zavezati" user posted image

user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1160
19.8.2011 16:08:01   
Lejla Ka

Isto razmisljamo...
Bas ti hvala...

Pokusat cu ovu prodati i kupiti neku iz te grupe...

Pazite na rok trajanja sjedalice. Ako proizvođač ne navodi drugačije računa se da je on 6 godina.

Znam da zvuči smješno, ali materijal sjedalice i pojaseva stalno trpi u upotrebi, izložen je visokim temperaturama u automobili, dok drži dijete stalno po malo radi i nakon nekog vremena dolazi do mikronskih oštećenja koja u nekom trenutku postanu takva da kad sjedalica treba preuzeti udar, ona se raspadne, pojasevi se otkače, slomi se neki dio pa napravi još veću štetu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1161
19.8.2011 16:12:23   
R&T@

Moja je stara koliko i R. jer su "gospoda" kojima smo posudili prvu Tajrinu, bili toliko bezobrazni da su je prodali u autuuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1162
19.8.2011 16:12:46   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: emma.L

"hoće li mene iko zavezati" user posted image

user posted image user posted image

Moja je od ovih izjava došla do toga da se sama zna svezati.
Toliko je navikla, da se ne osjeća udobno dok se ne sveže. I mi se vežemo, stvorili smo sebi tu naviku, ja imam osječaj da letam nekontrolisano ako se ne vežem.

Priznajem, da ne mislite da se pravim važna, da se u tuđim kolima vozimo bez sjedalice, a naročito u taksi vozilima, jer nemam načina da nosam sjedalicu (nosali smo jaje). I znam rizik koji to nosi, i brine me to.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1163
19.8.2011 16:14:07   
Lejla Ka

Moja je stara koliko i R. jer su "gospoda" kojima smo posudili prvu Tajrinu, bili toliko bezobrazni da su je prodali u autuuser posted image

Pa ste trebali onda i vi biti bezobrazni i tražiti dio para!?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1164
19.8.2011 21:41:03   
SailorMoon
Na stranici od Maxi cosi ovako pise:
Wann sollte ich von einem Gruppe 1 Kinderautositz zu einem Gruppe 2/3 Kinderautositz wechseln?
Antwort
Der Sicherheit Ihres Kindes wegen sollten Sie den Gruppe 1 Kinderautositz (9 Monate bis 3 1/2 Jahre / 9-18 kg) so lange wie möglich verwenden. Warten Sie mit dem Wechsel, bis Ihr Kind das maximal zulässige Gewicht für diesen Sitz überschreitet oder sein Kopf die Oberkante des Sitzes überragt. Solange der Hinterkopf Ihres Kindes vollständig durch die Schale gestützt wird, raten wir Ihnen von einem Wechsel ab, damit Ihr Kind weiterhin den größtmöglichen Schutz genießt.

Kada da predjem iz gruppe 1 u gruppu 2/3?
Odgovor:
Radi sigurnosti vaseg djeteta trebate gruppu 1 (9mjeseci do 3,5 godine / 9-18kg) sve dogle moze koristiti. Sacekajte kog vase djete neispuni maksimalnu kilazu za tu sjedalicu ILI dok djecija glava ne predje prezadinu sjedalice. Sve dok je glava vaseg djeteta potpuno u AS, mi nepreporucujemo prelaz u gruppu 2/3, radi maksimalne sigurnosti vaseg djeteta.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1165
19.8.2011 21:42:01   
SailorMoon
 A buster bez naslonjaca nikako nepreporucuju, cak je raugovoru da ga skroz zabrane jer je skroz nesigurno.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1166
20.8.2011 0:59:15   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

A buster bez naslonjaca nikako nepreporucuju, cak je raugovoru da ga skroz zabrane jer je skroz nesigurno.

Ma nije nesigurno 7-godišnjem ili 8- godišnjem djetetu, koje je potrebno samo malo dodatne visine da se pravilno veže auto pojasom. Mlađa djeca češće zaspu u autu i tad je jako neudobno ako sjede samo na podmetaču. Također, bez naslona nema nikakve bočne zaštite, koja je veoma važna kod bočnih sudara, naročito za mlađu djecu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1167
22.8.2011 14:12:05   
bebacha
koliko djete smije provest u AS.mi sutra putujemo na more,vozit cemo po noci,nekih 6-7sati.i neznam kako da pravim pauze.ako ih probudim da odmore od AS bice nrvozni,dali ce moci zaspat.sta da se radi:)

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1168
22.8.2011 14:16:39   
Lady26
Ako ce spavati ne budi ih, zasto bi to radila...user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1169
22.8.2011 14:19:17   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Lady26

Ako ce spavati ne budi ih, zasto bi to radila...user posted image

Potpisujem. Ako djeca budu spavala svo vrijeme, furajte što dalje možete stići.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1170
22.8.2011 14:19:24   
bebacha
pa pretpostavljam da ce spavatuser posted image nisam ih kontala budit al bojim se da im nece biti puno u tom polozaju,polu-sjedecem

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1171
22.8.2011 14:21:34   
Lady26
Ma nece bebacha, opet oni sebi nekako nastimaju kako im odgovara, a ti pripomognes user posted image ...moja Lana prespava 80% puta do Makarske...odmorimo samo jednom i to kad je budna da se malo proseta ili istrci...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1172
22.8.2011 14:22:30   
Lejla Ka
Ako prespavaju, razgibat će se kad stanete. Pa nećete se voziti danima. Ne brini.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1173
22.8.2011 14:24:38   
bebacha
ok.opet je lakse kad mi jos neko potvrdiuser posted image user posted image
Alen ce biti u onoj "korpi"0-13,a Ajlina 0-18 i ima taj neki polusjedeci polozaj,nece im bas biti puno neudobno.samo nek se ne bude do odredista:)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1174
22.8.2011 14:24:59   
emma.L
Ne mogu da vjerujem user posted image , imate sreću da djeca mogu zaspati u autu i ne iskorištavate to user posted image . Ne barći, kad im je neudobno, ne mogu spavati sigurno. Eh, mi smo čak pokušavali noću putovati pa je tek par puta uspjelo user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ishrana
mamina enica

Dali se hranite zdravo?Pod tim podrazumjevam da jedete voce,povrce,meso (u malim kolicinama),soju,lan itd...

da (52%)

ne (21%)

s vremena na vrijeme (27%)

Broj svih glasova: 104

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *