|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
15.8.2011 22:52:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 1501
   RE: problemi sa dojenjem...
16.8.2011 9:40:49   
Lejla Ka
Ima nas svakakvih user posted image

U prvim danima bebinog života stolica bi trebala biti redovna i razlog za njeno odsustvo bi trebalo medicinski prekontrolisati. To ne znači da se tad neće ustanoviti da je i tad sa bebom sve u redu i da sve ide kako treba.
Ja kad dajem ove okvirne odrednice za ocjenu toga koliko beba doji i jede moram navesti ove ekstremne slučajeve koji su signal za uzbunu da se potraži pedijatar.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1502
16.8.2011 15:46:30   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Samo sam letimicno preletila postove... vidim Iman bolesna, dusa draga zelimo brzo ozdravljenje.
Cestitamo propustene rodjendane, zubice i sve ostalouser posted image

sad jedno pitanje za ove iskusne mame doilje... koliko cesto beba treba da doji... mislim da me ko pogresno ne shvati ne planiram da ga na satnicu stavim, nego da se on pita on bi dojio svako tri sata i kad doji to je nekih pola sata, maksimum 45 minuta, da mu nije malo? Malo je zut pa ga ja dizem na svaki sat-sat i po da doji, a i zbog grudi jer mi bas nadoslo mlijeko, ali on povuce par puta i nece vise, nema sanse i da ga golicam i stipkam, ma sta god da radim nece vise, a i vidim kad podrigne da bljucne pa kontam visak mu.

Valjda ste skontale sta sam htjela pitatiuser posted image

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Kad zaspe na dojci stisni malo doku (cijelu), kao da želiš da istisneš mlijeko, da pomogneš bebi. On je sad slabašan i čim mlijeko prestane da teće on pada u san. Radije probaj ove kompresije nego samo štipkanje. A i žutilo ga malo uspavljuje. Samo ti budi na sat i po, pa koliko uspiješ, dobro je da češće jede koliko god. Možda i da malo izdojiš prije nego mu daš (ako imaš previše mlijeka) da beba lakše dođe do najmasnijeg mlijeka.

IZVORNA PORUKA: koka i po

jelo...jos jednom cestitam...
bebu zutilo uspavljuje,zato je bolje da ga cesce budis i dojis i ne gledas na satnicu dok mu se bilirubin ne normalizuje.
on sam ce sebi odrediti kolike ce pauze praviti izmedju dojenja.za sada je vazno da ga ti budis radi onoga sto sam napisala.
beba produktivno doji prvih petnaest minuta i toliko je dovoljno za podoj,mada nisu sva djeca ista i s vremenom ces upratiti njegov ritam i minutazu aktivnog dojenja.
eto...sretno.

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Jelena meni je D dojila svaka tri sata i to je ono skolski sto bi se reklo. Ja bi se toga drzala ako bebac ne trazi cesce. Doji na zahtjev. A ako se uspava malo ga pomilki i sto kaze Lejla Ka malo mu siku stisni. I moja D je dugo dojila na pocetku, a sad po 10 min max.

Hvala vam drage moje...

Lejla ma ne vrijedi ni cupenje, japocupam, on jednom povuce i opet zaspi, od cupanja sam samo dobila ragade user posted image
Nego mene kad uhvati dojku bas zaboli, cek nekad i posle dok doji bolucka me po malo, a bolucka i druga dojka. Je li to normalno? je li doji pravilno? Posto mi je juce patronazna bila i kaze da ako dijete pravilno doji ne moze da boli, sad vise nemam pojma. Hvala unaprijed user posted image . I ne zamjeriti ovoj glupoj mamiuser posted image , sa Anom nisam znala pa iz neznanja sam dobila i mastitis i more drugih problema, pa sad ne bih do toga da dodjeuser posted image

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Jelena - moj mali je imao baby žuticu (i to poprilično dugo), a ja sam pri tom imala problema da ga natjeram da doji, samo je spavao (prvih 20-ak dana, kasnije jeo na zahtjev na 2h - a i dan danas, uh)...LejlaKa i koka i po su ti rekle kako i šta..s tim da moj mali nikad nije jeo duže od 10 min (izuzev skokova u razvoju)...vidi šta će ti patronažna reći, da li mora na mjerenje bilirubina...možda nije uopće visok...a stavljaj ga pored prozora da se sunča, fino ga razgoliti u pelenicu i nek upija sunce :)
Pusaa za Luku!

Hvala vam drage moje...

Lejla ma ne vrijedi ni cupenje, japocupam, on jednom povuce i opet zaspi, od cupanja sam samo dobila ragade user posted image
Nego mene kad uhvati dojku bas zaboli, cek nekad i posle dok doji bolucka me po malo, a bolucka i druga dojka. Je li to normalno? je li doji pravilno? Posto mi je juce patronazna bila i kaze da ako dijete pravilno doji ne moze da boli, sad vise nemam pojma. Hvala unaprijed user posted image . I ne zamjeriti ovoj glupoj mamiuser posted image , sa Anom nisam znala pa iz neznanja sam dobila i mastitis i more drugih problema, pa sad ne bih do toga da dodjeuser posted image

Nisi ti glupa!
Ako imaš ragadu beba najvjerovatnije plitko hvata, trebala bi ga malo forsirati da što bolje otvori usta. Ima tamo na problemima sa dojenjem slika, potražit ću ti.
Ovo što opisuješ kao boluckanje u obje dojke u toku podoja meni se čini da se radi o početku refleksa od puštanja, kad mlijeko krene samo teći pa u dojkama osjetiš žmarce, ili svrab ili oštre boliće (hahah, koji izraz)?

Ma čuj, ne treba da boli, ali na početku sve treba da se uhoda i beba, i mama i dojka. Tako da neki podnošljivi bol može biti tolerisan.
Nisam te shvatila za ovo "ma ne vrijedi ni cupenje, japocupam, on jednom povuce i opet zaspi, od cupanja sam samo dobila ragade"?

Kad sam rekla da stisneš dojku, mislim da je obuhvatiš slobodnom rukom cijelu, blizu rebara i stisneš kad beba zaspe i prestane vuči. Kad krene vuči ti pustiš. Ako opet prestane ti opet stisni.

Evo, na ovoj strani, u mom postu za Idachu, imaš dva videa gdje se vidi kako beba treba da drži dojku. Neće odmah biti savršeno, ali se treba svaki put truditi da bude što bolje. Puno drži bradavice na zraku, brže će zarasti.

IZVORNA PORUKA: palachinken

Hvala vam drage moje...

Probaj ga presvući, tako sam ja svog budila kad je bio zucko, a svo mazenje i puhanje nije pomagalo user posted image Jelena, da nemas gljivicnu infekciju? Jer bradavice bole kod infekcije candidom, te su svijetlo crvene boje. Ima li mališa one bijele naslage po jeziku?

Jelena, evo na ovoj strani, moj post za Ben :
http://www.ringeraja.ba/forum/m_18330/mpage_15/key_/tm.htm
slikovit prikaz kako se bebi bradavica "zagura" user posted image da je dobro uhvati.

Ako si pod čupanjem shvatila izvlačenje dojke iz usta, to nemoj ni slučajno raditi. Ako trebaš bebu odvojiti prvo ubaciš svoj mali prst između bebinih usana i vilica, da otpusti vakum, tek onda sklanjaš dojku. Ove kompresije koje ja opisujem su stiskanje dojke da poguraš mlijeko prema bradavici, tj. prema bebi.
Piši jesi li skontala.

< Poruku je uredio Hanady RR -- 16.8.2011 15:53:29 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1503
16.8.2011 15:51:16   
Lejla Ka
Hajde Jeco, sada pucaj user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1504
16.8.2011 15:59:58   
Lady26
Ja nikad Lanu nisam budila ako zaspe na siki, dojila je po max pola sata (nekad i manje) i spavala po 4h, i po danu i u toku noci...uvijek dobivala fino na kilazi...
Zbog zutice, suncaj ga, hB lijepo vrijeme koristi maksimalno sunce...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1505
16.8.2011 17:55:25   
Anoniman
Hvala vam svima... bas kao sto si napisala, izvlacila sam dojku pa mislim da sam od toga ragade dobila, a sad sam skontala znaci kompresija, ali sad probala i to i nema sanse, on kad se najede ili zaspi na dojci ili je izbaci sam, a danas cesce da je izbaci sam i nema sanse da mu je opet stavim. Generalno njemu bilirubin nije povisen, ustvari na granici je sa povisenossću, ali patronazna mi rece posto je malo zuckast da ga cesto dojim i suncam, sto i radim, poc cijeli dan je na suncu, kolijevku namontrirala pored balkonskih vrata, svukla venecijanere, a sunce ulazi direktno u sobu od jutra do veceri.
Palachinken ovaj moj beg se ni presvlacenjem ne budiuser posted image . Da mi je ko rekao da cu "kukati" sto mi dijete spava, pored Ane koja nikako nije spavala ne bih mu vjerovala, ali samo nek ovako potrajeuser posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 1506
   [Obrisana poruka]
16.8.2011 18:03:13   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1507
16.8.2011 18:24:38   
Hanady RR
jelena znam d anemaš mobogo vremena z čitanje no ipak da ti kažem d aimamao tmeu gdje su mame sa povišenim bilirubinom podjelile svoja isksuatv
http://www.ringeraja.ba/forum/fizioloska-zutica-kod-beba/m_355813/mpage_3/tm.htm#960334

Naime bebe koje imaju fiziološku žuticu su spavalice i njih se treba buditi da jedu jer su uspvani...

Ono što bih ti ja rekla je da kada jede ti izguruješ oz dojki mlieko da u vrmeenu kada jeste budan pojede što više...
također bih ti napomenula da ne mjenjaš počesto jednu pa drugu dojku...jer beba mora doći do posljednjeg mlijeka to jeste do najmasnijeg od čega napreduje a od toga i kaki...a kako kaki tako će s e smanjivati i stabilizirati bilirubin.

To je jedno stanje kod beba koje je jako često...

Krevetić stavi kraj porzora i skloni zavjesu...
jako je bitno da sada u ovome lijepom veremnu prvo jutarnje sunce dođe do bebe...to je jako pogodno za trpiti a bebi tad može lijepo svati na suncu

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1508
16.8.2011 19:10:09   
Selma.A.M
Jeleo ja što ti mogu reći oko ovog buđenja bebe meni je najbolje uspjelo suho kupanje bebe tj pelenu pokvasim mlakom vodom i onda je brišem po stomaku,ruke,noge, vratić jer bebice kada su žute tj imaju povišen bilrubin su uspavane i teško se bude moja Ajna je 4 dan morala na foto terapiju jer joj je bulrubin u krvi bio jako visok i ona je bila ošamućena od toga user posted image ...Samo što češće doji jer bebice kroz urin i stolcu izbacuju to žutilo (bilrubin) .......

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1509
16.8.2011 22:00:21   
Lejla Ka

Hvala vam svima... bas kao sto si napisala, izvlacila sam dojku pa mislim da sam od toga ragade dobila, a sad sam skontala znaci kompresija, ali sad probala i to i nema sanse, on kad se najede ili zaspi na dojci ili je izbaci sam, a danas cesce da je izbaci sam i nema sanse da mu je opet stavim.

To je ideala. Kad beba sama pusti dojku znači da se najeo.

Generalno njemu bilirubin nije povisen, ustvari na granici je sa povisenossću, ali patronazna mi rece posto je malo zuckast da ga cesto dojim i suncam, sto i radim, poc cijeli dan je na suncu, kolijevku namontrirala pored balkonskih vrata, svukla venecijanere, a sunce ulazi direktno u sobu od jutra do veceri.

Onda je zapravo sve OK. Možeš ga onda i pustiti da spava, samo nemoj da baš često "odvaljuje" po 3-4 sata. Prati broj stolica i mokrih pelena tokom dana. Kakvo vam je sada stanje?

Dobro ti je Hanady rekla, nemoj prečesto mjenjati dojke. U toku perioda od dva sata stalno mu nudi istu dojku, pa onda promjeni.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1510
17.8.2011 0:02:01   
Anoniman
Hvala vam jos jednom... sto se tice pelena mjenjam otprilike na dva-tri sata pp i ranije, ako se ukaki i uvijek bude mokra, ne bas sad puna, a sto se tice stolice do juce je izbacivao mekonij, vec danas je imao jednu "do za vrat" zlatno-zute boje i jos dva puta je kakio ali isto kao da je prducnuo, znaci mala kolicina...sad ne znam je li to dovoljno stolice?

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 1511
17.8.2011 0:06:52   
Lejla Ka
Jeste, dovoljno je. Samo furaj dalje. user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1512
17.8.2011 12:33:31   
minelam
Ne znam jesam li na pravom mjestu ali imam jedan problem koji me uzasno nervira...naime mojoj bebi je 50 dana doji medjutim po noci spava i do 6 sati hvala bogu ali ja onda imam problem dojke mi budu ko kamen desna konstantno curi i ko zna koliko iscuri za tih 6 sati.inace ta mi je bradavica ubucena od poroda kako da to rijesim

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1513
17.8.2011 14:18:22   
Teddy Bear
Pozdrav svima,
Moja beba je imala zuticu, zbog koje je lezao na Jezeru. Mi smo dojenje uspostavili super( prije te bolnice), ja sam imala mlijeka, i sve je bilo skolski.Kad je bio zut bio je i uspavan, ali je hvala Bogu jaka beba, pa se sam budio svakih sat vremena da doji, sto je i patronaznoj bilo cudno. Kada je legao u bolnicu, nastali su nasi problemi. U bolnici je bio 4 dana. Ja sam isla dnevno 3 puta na dojenje, i to sam jedva, jer sam imala ranu od epi, al' sve za svoju bebu.oni bi mu ostatak vremena davali flasicu. kada smo napustali bolnicu, savjet dr pedijatrice je bio da cu mu morati davat dohranu jer je on jaka beba. bila sam sva u cudu, zbog takvog savijeta, al sam planirala samo da dojim. prvi dan nakon izlaska iz bolnice je bio samo na meni, cuclao me i cuclao, malo je vukao, u stvari pojede samo do pola, dok samo mlijeko curi. cijeli dan smo se mucili, ja sam plakala i plakala. onda smo mu dali AD i on se smirio i zaspao. savijet patronazne sestre je bio isto da mi dajem ponekad dohranu, kao nece on zaboravit siku jer je ocigledno voli. prvih 40 dana davali smo mu samo navece pred spavanje 30 ml. jer bi me prethodno cuclao i po 3-4 sata. sa 40 dana mi je napravio ragadu na lijevoj dojci, vukao je krv i poceo da odbija siku. plakala sam danima... pa se opet vratio na dojenje, al dohrana se povecala. sad ima 3 mjeseca i preko noci ima 1 obrok kad lijepo doji i ne treba mu dohrana, a ostatak dana kako kad, nekad malo prihvati, al se pretezno ljuti. sad mu dajem moje mlijeko na flasicu kad nece da doji.  svasta sam probala al' ne ide... ja sam se pravo raspisala, al svaki savijet je dobro dosao. lijep pozdravuser posted image

(odgovor članu minelam)
Neposredna veza do poruke: 1514
17.8.2011 14:29:54   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: minelam

Ne znam jesam li na pravom mjestu ali imam jedan problem koji me uzasno nervira...naime mojoj bebi je 50 dana doji medjutim po noci spava i do 6 sati hvala bogu ali ja onda imam problem dojke mi budu ko kamen desna konstantno curi i ko zna koliko iscuri za tih 6 sati.inace ta mi je bradavica ubucena od poroda kako da to rijesim

Da li beba uredno doji i na tu "uvučenu" bradavicu.

Da li ti ta pauza od 6 sati spavanja stvara probleme u smislu tvrdih grudvica u dojkama, bolnih dojki ili zastoja mlijeka?

Kad se beba probudi i podoji nastupi olakšanje?

To što mlijeko curi iz dojke slobodno je upravo dobro, jer je bitno da višak izađe slobodno, da ne bi pravio probleme ako ostane u dojci.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu minelam)
Neposredna veza do poruke: 1515
17.8.2011 14:47:12   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Pozdrav svima,
Moja beba je imala zuticu, zbog koje je lezao na Jezeru. Mi smo dojenje uspostavili super( prije te bolnice), ja sam imala mlijeka, i sve je bilo skolski.Kad je bio zut bio je i uspavan, ali je hvala Bogu jaka beba, pa se sam budio svakih sat vremena da doji, sto je i patronaznoj bilo cudno. Kada je legao u bolnicu, nastali su nasi problemi. U bolnici je bio 4 dana. Ja sam isla dnevno 3 puta na dojenje, i to sam jedva, jer sam imala ranu od epi, al' sve za svoju bebu.oni bi mu ostatak vremena davali flasicu. kada smo napustali bolnicu, savjet dr pedijatrice je bio da cu mu morati davat dohranu jer je on jaka beba. bila sam sva u cudu, zbog takvog savijeta, al sam planirala samo da dojim. prvi dan nakon izlaska iz bolnice je bio samo na meni, cuclao me i cuclao, malo je vukao, u stvari pojede samo do pola, dok samo mlijeko curi. cijeli dan smo se mucili, ja sam plakala i plakala. onda smo mu dali AD i on se smirio i zaspao. savijet patronazne sestre je bio isto da mi dajem ponekad dohranu, kao nece on zaboravit siku jer je ocigledno voli. prvih 40 dana davali smo mu samo navece pred spavanje 30 ml. jer bi me prethodno cuclao i po 3-4 sata. sa 40 dana mi je napravio ragadu na lijevoj dojci, vukao je krv i poceo da odbija siku. plakala sam danima... pa se opet vratio na dojenje, al dohrana se povecala. sad ima 3 mjeseca i preko noci ima 1 obrok kad lijepo doji i ne treba mu dohrana, a ostatak dana kako kad, nekad malo prihvati, al se pretezno ljuti. sad mu dajem moje mlijeko na flasicu kad nece da doji.  svasta sam probala al' ne ide... ja sam se pravo raspisala, al svaki savijet je dobro dosao. lijep pozdravuser posted image

Tvoja beba najvjerovatnije ima nešto što se zove konfuzija bradavice. To se najčešće, čak bih rekla redovno, dešava kad se kombinuje dojenje i flašica. Tehnika pijenja na flašicu je bebi puno lakša i ona pokušava i iz dojke piti na flašicu. To međutim uzrokuje da pogrešno hvata bradavicu, ljuti se što za hranu treba truda, i tebi stvara ragade na bradavicama.

Bebu bi trebalo naučiti da se za hranu treba "pomučiti". Također trebate postepeno ispraviti položaj na dojci, dakle kad doji da pravilno primi bradavicu u usta. Na taj način će lakše doći do mlijeka, a tebe neće vrijeđati.

Za sve to će trebati strpljenja i vremena, i tvoje odlučnosti.

Najprije bi trebalo fiksirati količinu dohrane i nikako je ne povećavati. Slijedeći korak je dohranu početi davati alternativnim načinima da se flašica izbaci iz igre. Najednostavnije je bebu hraniti špricom. U špricu što veću uzima se mlijeko i onda se polako kapa na unutrašnjost bebinih obraza ili usana, a beba to polako liže.
Pogledaj video: http://www.youtube.com/watch?v=eVFxgeQcZbI

I također veoma važna stvar, bebi uvijek prvo ponuditi da doji. Ni jedan obrok ne smije biti samostalno alternativni način hranjenja.
Kad beba doji, vjerovatno će joj odgovarati samo dok mlijeko teće samo, pa to treba produžiti. Kad beba počne davati znake negodovanja ili brzo sisa bez gutanja tad se uradi kompresija dojke, slobodnom rukom obuhvatiš dojku blizu rebara i stisneš kao da želiš istisnuti mlijeko prema bradavici. posmatraš bebu i njeno sisanje, ako siše i guta pustiš pritisak i pustiš da vuče sama. Ako opet prestane sisati ponovo stisneš.
Na ovaj način privoliš bebu da što duže doji.

Javi šta ti se od ovog čini prihvatljivo, da znamo kako dalje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 1516
17.8.2011 15:10:03   
minelam
Tvrde dojke budu svaku noc znaci obje malo bole na dodir...ali ova sa uvucenom bradavicom mi je problem jer mi je zao sto iscuri a vidim da puno iscuri na blaznicama....mislila sam da li je neko imao slicno iskustvo i da li je i kako rijesio taj problem...bu

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1517
17.8.2011 15:22:41   
Lejla Ka
Višak će se vremenom prestati proizvoditi. Nemoj da ti bude žao što curi, to je normalna pojava i ne treba je sprječavati. Ja sam do sinovog 8 mjeseca koristila po dvije blaznice na jednoj dojci koliko mi je curilo. Bolje je da slobodno otiče nego da se blokira u dojkama.
Da li normalno dojiš na toj uvučenoj strani?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu minelam)
Neposredna veza do poruke: 1518
17.8.2011 15:27:05   
minelam
da sasvim normalno s tim da koristim od izlaska iz bolnice one silikonske bradavice jer nju nikad nije mogao da prihvati...tako nam je lakse ...bez njih mu se gadi ...a u ovoj uvucenoj def ima manje mlijeka to sam skontala...
hvala na savjetima i pomoci

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1519
17.8.2011 15:35:35   
palachinken
Da li je normalno da, u momentu naviranja mlijeka, osjetim strujanje u bradavicama, onako pomalo neugodan osjećaj, tad su super-osjetljive - i onda mlijeko krene teci iz obje. Mene je strah gljivica, pa cim se sta desi, odmah sumnjam na infekciju user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu minelam)
Neposredna veza do poruke: 1520
17.8.2011 15:38:01   
Lejla Ka
Najnormalnije. Kasnije, kad se sve izbalansira, al ono pravo, za 4-5 mjeseci i taj osjećj nestane. Valjda refleks otpuštanja malo oslabi. Nisu to gljivice to je uobičajeno.
Štreberko, ide li jogurt?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1521
17.8.2011 15:46:29   
mala_sa
Palachinken- mi evo dojimo od prvog dana, i evo i sada (imamo 3 i po mjeseca), u toku svakog podoja ja osjetim te kao iglice, i onda pocne curiti mlijeko; ja sam sebi rekla da je to normalno, i sad sam se vec navikla na taj osjecaj user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1522
17.8.2011 15:47:42   
palachinken
Kupila sam Biorela aktivni probiotik sa Lactobacillus acidophilus, pa nju trosim i mazem daktanolom, jos koji dan ce biti 14 dana od kako se njemu povukla krupica po jeziku (produzila terapiju da se ne vrate baje)

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1523
17.8.2011 15:50:04   
Lejla Ka
Eto, onda nemoj da se brineš.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1524
17.8.2011 20:20:12   
ivana st
Minelam kod mene ti je ista priča sa curenjem mlijeka, a posebno tokom noći jer je duži period između dva podoja. I ja sam ispočetka koristila silikonske bradavice (spasile su me!) , ali sam primjetila da su se moje bradavice vremenom izvukle i postale manje osjetljive pa sam ih prestala koristit. Ipak na početku dojenja prebrojim zvjezdice, ali ovako mi je lakše nego sa silikonskim. 

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

muz na poslu

da li ispracate muza na posao u smislu ustajanje pre njega i samo da bi ga ispratile na posao

da ustajem (37%)

ne (57%)

ili ????? (6%)

Broj svih glasova: 138

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *