Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: jelenaT Samo sam letimicno preletila postove... vidim Iman bolesna, dusa draga zelimo brzo ozdravljenje. Cestitamo propustene rodjendane, zubice i sve ostalo sad jedno pitanje za ove iskusne mame doilje... koliko cesto beba treba da doji... mislim da me ko pogresno ne shvati ne planiram da ga na satnicu stavim, nego da se on pita on bi dojio svako tri sata i kad doji to je nekih pola sata, maksimum 45 minuta, da mu nije malo? Malo je zut pa ga ja dizem na svaki sat-sat i po da doji, a i zbog grudi jer mi bas nadoslo mlijeko, ali on povuce par puta i nece vise, nema sanse i da ga golicam i stipkam, ma sta god da radim nece vise, a i vidim kad podrigne da bljucne pa kontam visak mu. Valjda ste skontale sta sam htjela pitati IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Kad zaspe na dojci stisni malo doku (cijelu), kao da želiš da istisneš mlijeko, da pomogneš bebi. On je sad slabašan i čim mlijeko prestane da teće on pada u san. Radije probaj ove kompresije nego samo štipkanje. A i žutilo ga malo uspavljuje. Samo ti budi na sat i po, pa koliko uspiješ, dobro je da češće jede koliko god. Možda i da malo izdojiš prije nego mu daš (ako imaš previše mlijeka) da beba lakše dođe do najmasnijeg mlijeka. IZVORNA PORUKA: koka i po jelo...jos jednom cestitam... bebu zutilo uspavljuje,zato je bolje da ga cesce budis i dojis i ne gledas na satnicu dok mu se bilirubin ne normalizuje. on sam ce sebi odrediti kolike ce pauze praviti izmedju dojenja.za sada je vazno da ga ti budis radi onoga sto sam napisala. beba produktivno doji prvih petnaest minuta i toliko je dovoljno za podoj,mada nisu sva djeca ista i s vremenom ces upratiti njegov ritam i minutazu aktivnog dojenja. eto...sretno. IZVORNA PORUKA: Cickolini Jelena meni je D dojila svaka tri sata i to je ono skolski sto bi se reklo. Ja bi se toga drzala ako bebac ne trazi cesce. Doji na zahtjev. A ako se uspava malo ga pomilki i sto kaze Lejla Ka malo mu siku stisni. I moja D je dugo dojila na pocetku, a sad po 10 min max. IZVORNA PORUKA: jelenaT Hvala vam drage moje... Lejla ma ne vrijedi ni cupenje, japocupam, on jednom povuce i opet zaspi, od cupanja sam samo dobila ragade Nego mene kad uhvati dojku bas zaboli, cek nekad i posle dok doji bolucka me po malo, a bolucka i druga dojka. Je li to normalno? je li doji pravilno? Posto mi je juce patronazna bila i kaze da ako dijete pravilno doji ne moze da boli, sad vise nemam pojma. Hvala unaprijed . I ne zamjeriti ovoj glupoj mami , sa Anom nisam znala pa iz neznanja sam dobila i mastitis i more drugih problema, pa sad ne bih do toga da dodje IZVORNA PORUKA: Super Beba Jelena - moj mali je imao baby žuticu (i to poprilično dugo), a ja sam pri tom imala problema da ga natjeram da doji, samo je spavao (prvih 20-ak dana, kasnije jeo na zahtjev na 2h - a i dan danas, uh)...LejlaKa i koka i po su ti rekle kako i šta..s tim da moj mali nikad nije jeo duže od 10 min (izuzev skokova u razvoju)...vidi šta će ti patronažna reći, da li mora na mjerenje bilirubina...možda nije uopće visok...a stavljaj ga pored prozora da se sunča, fino ga razgoliti u pelenicu i nek upija sunce :) Pusaa za Luku! IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: jelenaT Hvala vam drage moje... Lejla ma ne vrijedi ni cupenje, japocupam, on jednom povuce i opet zaspi, od cupanja sam samo dobila ragade Nego mene kad uhvati dojku bas zaboli, cek nekad i posle dok doji bolucka me po malo, a bolucka i druga dojka. Je li to normalno? je li doji pravilno? Posto mi je juce patronazna bila i kaze da ako dijete pravilno doji ne moze da boli, sad vise nemam pojma. Hvala unaprijed . I ne zamjeriti ovoj glupoj mami , sa Anom nisam znala pa iz neznanja sam dobila i mastitis i more drugih problema, pa sad ne bih do toga da dodje Nisi ti glupa! Ako imaš ragadu beba najvjerovatnije plitko hvata, trebala bi ga malo forsirati da što bolje otvori usta. Ima tamo na problemima sa dojenjem slika, potražit ću ti. Ovo što opisuješ kao boluckanje u obje dojke u toku podoja meni se čini da se radi o početku refleksa od puštanja, kad mlijeko krene samo teći pa u dojkama osjetiš žmarce, ili svrab ili oštre boliće (hahah, koji izraz)? Ma čuj, ne treba da boli, ali na početku sve treba da se uhoda i beba, i mama i dojka. Tako da neki podnošljivi bol može biti tolerisan. Nisam te shvatila za ovo "ma ne vrijedi ni cupenje, japocupam, on jednom povuce i opet zaspi, od cupanja sam samo dobila ragade"? Kad sam rekla da stisneš dojku, mislim da je obuhvatiš slobodnom rukom cijelu, blizu rebara i stisneš kad beba zaspe i prestane vuči. Kad krene vuči ti pustiš. Ako opet prestane ti opet stisni. Evo, na ovoj strani, u mom postu za Idachu, imaš dva videa gdje se vidi kako beba treba da drži dojku. Neće odmah biti savršeno, ali se treba svaki put truditi da bude što bolje. Puno drži bradavice na zraku, brže će zarasti. IZVORNA PORUKA: palachinken IZVORNA PORUKA: jelenaT Hvala vam drage moje... Lejla ma ne vrijedi ni cupenje, japocupam, on jednom povuce i opet zaspi, od cupanja sam samo dobila ragade Nego mene kad uhvati dojku bas zaboli, cek nekad i posle dok doji bolucka me po malo, a bolucka i druga dojka. Je li to normalno? je li doji pravilno? Posto mi je juce patronazna bila i kaze da ako dijete pravilno doji ne moze da boli, sad vise nemam pojma. Hvala unaprijed . I ne zamjeriti ovoj glupoj mami , sa Anom nisam znala pa iz neznanja sam dobila i mastitis i more drugih problema, pa sad ne bih do toga da dodje Probaj ga presvući, tako sam ja svog budila kad je bio zucko, a svo mazenje i puhanje nije pomagalo Jelena, da nemas gljivicnu infekciju? Jer bradavice bole kod infekcije candidom, te su svijetlo crvene boje. Ima li mališa one bijele naslage po jeziku? IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Jelena, evo na ovoj strani, moj post za Ben : http://www.ringeraja.ba/forum/m_18330/mpage_15/key_/tm.htm slikovit prikaz kako se bebi bradavica "zagura" da je dobro uhvati. Ako si pod čupanjem shvatila izvlačenje dojke iz usta, to nemoj ni slučajno raditi. Ako trebaš bebu odvojiti prvo ubaciš svoj mali prst između bebinih usana i vilica, da otpusti vakum, tek onda sklanjaš dojku. Ove kompresije koje ja opisujem su stiskanje dojke da poguraš mlijeko prema bradavici, tj. prema bebi. Piši jesi li skontala.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 16.8.2011 15:53:29 >