Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Nina_Lana,ja tek da se javim ponovo na ovoj temi...Ti si vec sigurno i bila na kontroli kod dr.Divanovica. Meni je uradio 4D "od sebe"na dan kadam sam dobila kontrakcije u 20-oj sedmici,i bas mi je sa razveselio i uljepsao dan,iako mislim da inace kosta 100 KM.Ako si radila vec 4D reci mi koja je tacno cijena,jer sam ja mislila uraditi jos jednom prije kraja trudnoce aBd.Imam kod njega jos otprilike 2 konrtrole i onda prelazim na GAK.Drznica kaze da je cula da je za njegove pac.70 KM,sve je moguce,ja ga stvarno nisam ni pitala,taj dan mi je poklonio 4 D.
meni je svaki pregleda bio 70 km, a bar tri puta smo dobili to neko 3-4D gledanje bebe,i slicice ma meni je odgovaralo sto znam da je 70 km, bez obzira sta radi...i svaki put je bio pregled trudnice, to je ono mjerenje stomaka, kilaze pritiska, pracenje nalaza, terapija, zatim abd uzv i onda vaginalni uzv...jos mi je na kraju objasnio masazu medjice i njegu bradavica. a kontrole kod njega sam imala do prosle sedmice-tj do 36. sedmice, i jos mi tada fino uzeo bris da vidimo da nema kakvih baja zbog poroda...
da..meni je na svakom pregledu od sebe poklanjao 4d,, nikada nisam specificno ja trazila,,vec je to bilo od njega. I svaki pregled sam placala po 70 kmcica.
meni je svaki pregleda bio 70 km, a bar tri puta smo dobili to neko 3-4D gledanje bebe,i slicice ma meni je odgovaralo sto znam da je 70 km, bez obzira sta radi...i svaki put je bio pregled trudnice, to je ono mjerenje stomaka, kilaze pritiska, pracenje nalaza, terapija, zatim abd uzv i onda vaginalni uzv...jos mi je na kraju objasnio masazu medjice i njegu bradavica. a kontrole kod njega sam imala do prosle sedmice-tj do 36. sedmice, i jos mi tada fino uzeo bris da vidimo da nema kakvih baja zbog poroda...
imas na guglu masazu medjice a sluzi za..pa kao da postane elasticnije tkivo, da smanji rizik od pucanja medjice tokom poroda,ali se radi tek u devetom mj...a za bradavice, ma pricao je o mazanju kremama i trljanju peskirom iza kupanja, kao da ocvrsnu, to necu raditi jer iz pouzdanijih izvora znam da ne treba ali fino od njega sto promovira dojenje, u svakom slucaju
A i ja mislim da bradavice nema potrebe, njima svakako treba vremena da se "naviknu", čak i poslije ovih masiranja poslije kupanja. Dojenje je dojenje....Ponesi sebi kremu sa lanolinom (bez mirisa i bilo kakvih dodataka) za bradavice i to u bolnicu, da možeš odmah mazati bradavice. Pazi samo da se krema ne mora ispirati, tj. da beba preko nje doji
Skvo RR ,jesi ti vec radila kod dr.Divanovica 4D po toj cijeni od 70 KM?
dr Abadzic je i meni SVAKI PUT do sad gledala bebicu sa 3d-4d isto onoliko dugo koliko i s obicnim i istampa mi jednu takvu slicicu(osim zadnji put kad je bila ljuta) i uzme 50KM samo
i ja kod dr maje slakovic kod mehmedbasica placam 50km 3d UZ sa slicicama i pregled (pritisak, kilazu..)
Ja sam do sada kod dr.Divanovica uradila oko 8 puta 3D UZV i naravno dobila slicicu. Znaci taj 3D UZV preko stomaka i vaginalni zbog mjerenja grlica(sve do serklaze),pregled urina,mjerenje pritiska i vaganje uz konsultacije kostaju 70 KM. Znaci 50 KM UZV i tzv.pregled trudnice 20 KM. A tada kad mi je radio 4D rekao mi je ovo vam je danas od mene,al definitivno mi nije svaki put poklanjao 4D.Moja kolegica kad je radila kod njeg 4D na svoj zahtjev uredno je platila 100 KM prosle god.,a i njoj je jednom u toku trudnoce uradio od sebe.
Cula sam da je i dr.Nejra Pasic poskupila na 70KM "radi fiskalizacije" nigdje veze al eto...
ne znam meni je bas skupo to 70KM
ako su to konsultacije obicne i mjerenje pritiska i vaganje evo jos dosta dr s GAK-a uzimaju 50KM a i cula sam bas da Mehmedbasic uvijek gleda 4d i istampa usput slicicu
nije on bez razloga tako skup...za zdravu trudnicu ok, previse je, ali ko ima problema, zna zasto placa...nije nikome do bacanja para, da se razumijemo...evo u zadnje vrijeme sam isla uporedo u vojnu i kod njega- on svaki put trazi milion nalaza, uradio je nekoliko puta bris, svako 2 mj ja mislim, mjerio grlic sondom svaki put..dok po bolnicama-procackaju te rucno ako se pozalis na bol, sto onda neuporedivo vise boli, i svaki put napisu samo-urin, kao eto to je jedini potreban nalaz u trudnoci...da ne pricam o tome sto sam jedva nasla internistu koji zna sta je antifosfolipidni sindrom, a divanovic mi je cim sam prvi put dosla rekao nije problem, pa imam ja nekoliko trudnica na fraksiparinu, bice ok....u najmanju ruku vrijedilo je, a realno gledajuci, eh da mi je neko bio u prosloj trudnoci da kaze uradi odmah aptt... mozda odoh OT, pardon, ali moradoh...
Ma ja ne zalim ni jedan dinar koji sam potrosila kod dr.Divanovica.Onih 20KM koje vecina dr.ne naplacuje za tzv.pregled trudnice,vrijedi dati za svu njegovu detaljnost i strucnost.Covjek je N0.1.Ja sam se odlucila za njega jos i prije trudnoce,jer sam prije 2 god.radila konizaciju,pa nisam htjela da me neko pregleda samo onako u prolazu,kao sto to uglavnom ide drzavnim putem.A kad mi da onu hrpu nalaza da vadim,ima on svoje razloge za to.A za te nalaze sam jedva uspijevala dobiti uputnicu,ponekad iz treceg puta u D.Z.Saraj Polje,gdje imam karton,jer moram zbog bolovanja. Ma ja ga nikad ne bih mijenjala
Ma ja ne zalim ni jedan dinar koji sam potrosila kod dr.Divanovica.Onih 20KM koje vecina dr.ne naplacuje za tzv.pregled trudnice,vrijedi dati za svu njegovu detaljnost i strucnost.Covjek je N0.1.Ja sam se odlucila za njega jos i prije trudnoce,jer sam prije 2 god.radila konizaciju,pa nisam htjela da me neko pregleda samo onako u prolazu,kao sto to uglavnom ide drzavnim putem.A kad mi da onu hrpu nalaza da vadim,ima on svoje razloge za to.A za te nalaze sam jedva uspijevala dobiti uputnicu,ponekad iz treceg puta u D.Z.Saraj Polje,gdje imam karton,jer moram zbog bolovanja. Ma ja ga nikad ne bih mijenjala
Pa ako je bas tako detaljan vrijedi onda.Ja moram nekog od ovih dr nagovarati da mi urade bris , vec neko vrijeme razmisljam o tome jer imam dosta iscjetka, pa da se smirim. Kako to ide???
A ovo za S.Polje, vjeruj da te razumijem, grozni su
Meni je dr.Divanovic rekao na sljedecoj kontroli uraditi i bris,jer cu tada vec biti u 31.sedmici. Ma nista strasno,radila sam to i prije trudnoce,sad posebno ne smiju puno cackati pa ne brini se. Kad on uzme bris treba ga odnijeti u neku od privatnih poliklinika na obradu.Cula sam da je u Eurofarmu 15 KM,dok je u Sanasi 30 KM,pa ja cu odnijeti u Eurofarm.
Meni je dr.Divanovic rekao na sljedecoj kontroli uraditi i bris,jer cu tada vec biti u 31.sedmici. Ma nista strasno,radila sam to i prije trudnoce,sad posebno ne smiju puno cackati pa ne brini se. Kad on uzme bris treba ga odnijeti u neku od privatnih poliklinika na obradu.Cula sam da je u Eurofarmu 15 KM,dok je u Sanasi 30 KM,pa ja cu odnijeti u Eurofarm.
aha a jel bocice za taj bris kupimo u apoteci ili?
Ja cu opet kod dr Abadzic,dok ne odem na GAK iduci put pa cu potraziti dr Kandic pa mozda njoj preci privatno, bas je covjek na deveru s ovim doktorima
I ja sam isla kod Divanovica, ma covjek je zakon sve nalaze sam uredno vadila... Dosta trazi ali i vrijedi... Svakome bih preporucila samo njega ukoliko zeli privatno a na jezeru Dekovica...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Eto vama vaseg Divanovica , moje ga oci vise nikad ne vidjele , odvratnijeg covjeka u zivotu upoznala nisam...sve je individualno, ne sumnjam u njegovu strucnost, ali je prepotentan i odvratan do milog,,,a jos mu pare ostavljas...
kod divanovica ne treba nista kupovati, ima on epruvete s onim stapicima...i jeste u eurofarmu je 15km nalaz,a ceka se oko 4-5 dana nina lana, vjerujem da ti je bilo tesko ako te ruzno primio...ali mislim da on voditi nekome trudnocu smatra obavljati sve preglede, a ne povremeno i da je to bio razlog..ciko jeste malo ters, ali je meni npr bas legao, prje sam isla kod nekih koji su med i mlijeko a medicinska usluga ravna onoj bolnickoj...helem, trebao mi je strucnjak, a to je definitivno divanovic...
nina lana, vjerujem da ti je bilo tesko ako te ruzno primio...ali mislim da on voditi nekome trudnocu smatra obavljati sve preglede, a ne povremeno i da je to bio razlog..ciko jeste malo ters, ali je meni npr bas legao, prje sam isla kod nekih koji su med i mlijeko a medicinska usluga ravna onoj bolnickoj...helem, trebao mi je strucnjak, a to je definitivno divanovic...
Napisala sam ja da ne sumnjam u njegovu strucnost, a to sto on smatra da treba obavljati sve preglede nije ok, jer mozda neko jedva skupi 70 KM da ode bar jedan put ili 2 puta kod njega kao strucnjaka...treba on to uzeti u obzir i ne biti bezobrazan jer ipak je on privatnik i ni jednu nece poroditi... Bar meni nije uredu da se ponasa,,,mozda sam ja bas jedna od milion prema kojima je bio bezobrazan, ali meni ne pada na pamet vise nikad otici u njegovu ordinaciju...kao sto jedna od forumasica rece ima jos dosta strucnjaka u gradu, zlu ne trebalo...
Mamina princeza 01.10.2008. Mamin princ 25.12.2011.
Nina_Lana i meni je zao sto ti je ostavio takav prvi utisak ,ali vjerovatno je razlog bio upravo ovaj koji ti je napisala Animagical. Ja i dem kod dr.Divanovica otpr.6 mjeseci prije trudnoce i do sada.Moras nekako znati kako ces sa njim,ne voli da se petljas dok on sve ne zavrsi,a kasnije mozes pitati sta zelis do mile volje.A strucnost ...malo je reci strucan i predetaljan,na sve obrati paznju...
Nekada im naleti los dan. Evo ja cu dati svojoj dr jos jednu sansu.Mozda je prosli put na lijevu nogu ustala a i osjetljiva je kad joj se neko "petlja" u terapiju i vodjenje trudnoce, to sam skontala i po komentarima Nikulina i sl.
Bas mi je tesko sad mijenjati dr u 24.sedmici. NAJGORE JE STO NE ZNAM KOME. Jelinoj dr Kandic cu na GAK pa cu vidjeti dal je raspolozena da me vodi paraleno i na GAK-u i privatno pa da predjem kod nje, al posto je ona na godisnjem otici cu jos jednom mojoj dr,al sam nezadovoljna SKROZ.
I ja se slazem s nina_lanom, trebao ju je primiti pa jednom-jednom, platila je pregled i nije ni njoj jednostavno, da je zadovoljna gdje je isla ne bi njemu dosla, ha ja
ma isla sam i ja kod masica, nije tu problem u znanju, vec posvecenosti...sve i jedan njegov nalaz je izgledao isto-mirovanje, terapija: idem, a od nalaza urin... i pregled od pola minuta...ti bolnicki dr su mi za upalu bubrega dali ginipral ko zna sta bi od mog djecaka bilo da nije bilo divanovica...
a to sto kazes da te jedva primio, to ti vjerujem...sam je pricao da je vratio neku trudnicu jer nije htjela pregled vaginalnom sondom....zatim drugu jer nije prihvatala njegove savjete o kilazi... istina je i da je pun grad privatnika, a odabir ginekologa je osjetljiva stvar, svako sebi zna najbolje odabrati