|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
7.8.2011 15:49:51   
gerberka
alfa, odgovorila sam ti user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1701
7.8.2011 16:11:22   
Alfa

Hvala Gerbo, ja taman opet hoću da ti se obratim, vidim nemate cijeli dan, kad ti šalješ odgovor.
Hvala ti puno, iako si kod mame opet si našla vremena da , kako ti kažeš uletiš-prava drugarica forumašica.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1702
7.8.2011 16:39:58   
Miimy
uh jel kod Vas vruce.... ja sam sama cjeli dan .. dragi mi radi dnevnu a joj jeste mi dosadno ubjam se, ormar sam sav preslozila od dosade.... Alfa ja pokusavam da budem pozitivna i mislim pozitivno a sve za jednog malog user posted image iskreno ja se dugo ne trudim jer smo tek i jedan mjesec u braku, al ja sve radim u dogovoru sa dr. u petak sam bila kod njega kad smo vidjeli da ce doci user posted image i da ovaj put nema nista od user posted image i rekao mije da se javim u ponedjeljak da idemo opet sa stimulacijom klomifenom .... inace kod mene je sve uredno kako dr. kaze skolski i maternica i jajnici , cak i prolaktin spao koji je bio 1200... tako da sutra idem dr. a pila sam dozu 2x1 tabl. sutra cu vidjeti kako ce biti pa javim a idem kod prof. Mehmedbasica ...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1703
7.8.2011 16:41:06   
ella_ina
hvala vam drage moje na rijecima podrske...ne bih nesto pretjerano da se nadam...a opet onaj neki tracak nade postoji.....mislim da cu se razocarati i ovaj put ali sta je tu je...pojavio mi se iscjedak, boje bijele kafe...pa mislim da je ipak vjestica pokucala na vrata....vidjecemo jos sutra sta ce biti pa cu valjda znati na cemu sam :( ne volim nikako ovaj period oscekivanja....znam ni vi takodje....al hajd bice bolje valjda...sutra je 15 dana kako sam primila pregnyl...doktor je rekao cujemo se za 15 dana sa testom ili bez njega :P pa vidjecemo ....budite mi pozdravljene....:))

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1704
7.8.2011 17:09:48   
Miimy
ella_ina ija sam nakon 15 dana imala zakazan pregled, a noc prije dobijem crveni iscjedak , al otisla sam i dr. je vidio isto da ce doci user posted image , ja bi ti predlozila da uradis test jedan a svakako da odes i kod dr. znam da je svima cekanje najgore uh mene ubija...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1705
7.8.2011 17:52:10   
ella_ina
mislis da bih trebala uraditi test?
kad...sutra...ma jojj i bih i ne bih....znam da nema nista od toga...a opet taj mali tracak nade mi ne da da ga radim da se ne razocaram...vidjecemo sta ce sutra dan donijeti pa vam se javim...hvala jos jednom :)

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1706
8.8.2011 11:40:03   
Miimy
pozzz curke ja sam jutros isla na ultrazvuk , bila je doktorica dr. je na godisnjem al ona je vrlo dobro upucena u sve, gledala me ultrazvucno i ona kao vidi neku cistu koja nije prosli mjesec bila i tragove zutog tjela... malo me sve skupa bacilo u ocaj, pa sam odma vadila prolaktin tako da ako sutra nalaz pokaze da je prolaktin visok nista od klomifena i stumulacije ovaj mjesec nastavicu da pijem dostinex.... osjwcam se tako lose samo molim Boga da mi da sabur i sto manje da se sikiram i nerviram inace cu sebe unistiti.. pozzz svimaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1707
8.8.2011 11:49:55   
gerberka
miimy, i ja imam hiperprolaktinemiju a pila sam klomifen ? jel to nesto smeta..bas ne znam ?

jest da sam ga dobro snizila prije stimulacija

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1708
8.8.2011 12:34:04   
Miimy
pa nema fajde piti klomifen ako ti je prolaktin visok, jer vrlo dobro se zna da kad je prolaktin visok nema tudnoce... ija sam ga prolsi mjesec bila odlicno spustila, to je dr. vidio na ultrazvuku al nisam vadila krv, danas se vidi kao neka cista, nisu jajnici cisti kao prosli mjesec pa ona kaze ajmo prvo prolaktin d djaba te nekljukam klomifenom ako je prolaktin visok, sto je po meni sasvim ok. samo sam ja skoro pa luda.... cime si ti uspjela spustiti prolaktin...
P.S .kako ti podnosis ove vrucine

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1709
8.8.2011 14:14:47   
nana0501
drage moje i ja am na klomifenu vec evo 3 ciklus. i još ništa prošli sam dobila i štopericu choriomon ali ništa sad sam u potrazi z anovom jer u hr je jedino ovitrel dostupan a on me izade oko 100€ sto je uzasno puno a u bih dode 10€ choriomon pa sad ganjam sve ziove ko mi moze otići kupiti

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1710
8.8.2011 15:23:34   
gerberka
nana, dobrodosla draga i da sto prije ugledas svoj plus!!
ja kako znam svaka štoperica mora biti u fružideru, na hladnom, koliko treba da doputuje do tebe?

(odgovor članu nana0501)
Neposredna veza do poruke: 1711
9.8.2011 13:27:33   
ella_ina
znam da nisam na pravoj temi, ali pošto sam vec pisala ovdje rekoh i da nastavim :) meni kasni dan-dva....pisala sam da mi se javio svijetlo smedji iscjedak koji traje vec 3-ći dan...nema ga puno...nije taman, svijetlo smedjkast....sinoc sam radila test....nema druge crtice....da li nema trudnoce ili je bilo rano za test.....doduse radila sam ga i navece...a preko dana sam svako malo isla piskiti da vidim kakvo je stanje dole...sta mi predlazete...ovaj iscjedak nit se smanjuje nit nestaje.....a mene nervira pravo....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1712
9.8.2011 13:43:32   
munjeviti.juric
Pozdrav svima,I put na ovom forumu.Malo čitam šta pišete...Ja sam 2006 god.bila na Klomifenu koje je urodilo plodom.Sad poslije 5 god.prošli mjesec opet pokušala međutim...Šta da radim,koliko da odmorim?Mjesec,dva?

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1713
9.8.2011 13:44:55   
gerberka
HEJ DRAGA, PONOVI ZA PAR DANA TEST NA JUTARNJEM URINU. AKO BUDE JEDNA CRTICA ONDA JE VJEROVATNO OSKUDNA MENSTRUACIJA. Izvinite na velikim slovima, sad vidjeh da ih tipkam a mrsko mi brisati
zelim ti plus!!!

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1714
9.8.2011 17:57:21   
Miimy
pozzz curke evo i mene sta da kazem trebalo je skupiti nage jer danas sam dozivila sok kad sam otisla po nalaz prolaktina... mislila sam da nije strasno da je mozda malo povisen kad on 2000 kad mije dr.rekla sva mi se ordinacija naopako okrenula, kaze ona nisam ocekivala ovako veliku vrijednost al sta je tu je dobro je da smo izvadili krv da neidemo uzalud na stimulaciju jer bise bezveze nadali i cekali.... dobila sam dostinex opet nakon mjesec na kontrolu.... sva sam nikakva i iscrpljena od same pomisli na prolaktin... Gerbice moja kako si ti snizila prolaktin sta si pila, kojem si dr, isla molim te mi sve napisi ... veliki pozzz curke drzim fige svima da dodju do svojihuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1715
9.8.2011 18:01:40   
gerberka
miimy, ja sam pila cajeve ivana trogrlica i ponekad bromergon. ja sam imala mikroadenom na hipofizi. ne boj se. samo polako. dostinex je kazu ekstraaa. dođi na temu problemi sa zatrudnjivanjem..visok prl,,da ne idemo ot ovdje

< Poruku je uredio gerberka -- 9.8.2011 18:03:42 >

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1716
9.8.2011 18:03:49   
Miimy
uh nista me nepitaj sva sam VAn sebe dostinex je odlican oije se po 1/2 tabl sedmicno, ja sam radila MRI i nemam nista na hipofizi ... jel mi mozes reci gdje mogu nabaviti te cajeve i cjenu da ih pocnem piti ....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1717
9.8.2011 20:43:45   
CICIKA MICIKA 74
Drage moje pozdravljam vas od srca,nadam se da ste sve dobro .Kod mene bila pauza od klomifena 2 mjeseca ,pa sad opet pijem 2x1 i 7 dan ciklusa mi je prva folikulometrija ,zato sto pada subota a dr ne radi nije 8dc nego dan prije.Ne znam da li da se radujem ili da placem vise,a znam da ce mi samo stanjiti endometrijum taj klomifen,da cu imati opet 3 divnaaaaaaaaa folikula i da ce mi dati stopericu i ciljaj,al eto valjda nada umire zadnja ,pa zato sve to i radim.Pozzzzzz za sve vas koje se trudite .

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1718
9.8.2011 21:22:16   
gerberka
jedi ananas, pij sok od cvekle ( ja sam kupovala ona fruktalov 0,7 l i napucala endometrij na 16 mm

sretno

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 1719
9.8.2011 21:38:06   
Miimy
kakave veze ananas j cvekla imaju ? prosvjetliteme user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1720
10.8.2011 12:06:00   
CICIKA MICIKA 74
Hvala gerberka draga,jel da to jedem i pijem cveklu dok pijem klomifen ili sve vrijeme ,i da odgovorim kazu da ananas i cvekla uticu da se podeblja zid maternice .Nadam se da sam te prosvijetlila m....

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1721
11.8.2011 20:25:54   
Alfa
Cao cure, kako ste mi?!
Poseban pozdrav za Gerberku- ti si naša Doktorica Gerberka, puna korisnih savjeta, ohrabrenja, informacija user posted image .
Pošto sam ja bila prvi put na Klomifenu i Pregnylu, nisam u toku za taj  endometrijum ?? (ješću ananas i cveklu)
CICIKA MICIKA jel ti dr rekao da praviš pauzu, ( nakon kolikom mjeseci na Klomifenu si napravila pauzu) i opet počneš sa terapijom?
Hvala

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 1722
11.8.2011 20:53:17   
Alfa
E zenice,
  •  kad se najranije može uraditi test na trudnoću, mislim prije menstuacije ?
  • za začeće, da li je nužna ona rastegljiva sluz za vrijeme ovulacije, pošto ja kod mene oskudna u odnosu na prije?

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1723
12.8.2011 10:37:11   
gami
Drage moje! Evo mene, nakon kraće pauze i ako vas redovno pratim. Imam jedno pitanje! Malo me zbunjuju ovi dani kako se računaju. Ja sam jutros dobila a trebam piti klomifen od 2-7DC. Da li je drugi dan sutra ili prekosutra? Jer mi jedan dr kaže da je sutra a drugi dr prekosutra pa sam zbunjenauser posted image . Inače, krećem sa drugom turom klomifena ,ali sa jačom dozom 2x1. Ljubim vas sve i svima id srca želim user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1724
12.8.2011 16:53:04   
sar@
Gami, ako si jutros dobila onda to znači da ti je danas prvi dan, a sutra drugi.Uvijek se računa prvi dan krvarenja kao prvi dan ciklusa.

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *