|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
1.8.2011 20:48:10   
Miimy
cicika micika ja mislim da je upravo pametno tako kako si i sama napisala.... da odes kod dr. a jel ti dr. rekao da pravis pauzu ili si sama napravila pauzu na svoju ruku ....

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 1676
1.8.2011 22:16:36   
CICIKA MICIKA 74
Sama sam napravila pauzu,endometrijum mi se jako istanjio od klomifena ,jer sam pila 2x1 od 3 do8 dana ciklusa ,imala sam po 3 velika folikula i nista ........a i dr.otisao na godisnji pa ga mijenjao neki drugi,elem pukao mi film pa napravim pauzu.

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1677
4.8.2011 20:33:52   
Alfa
Cao,imam pitanje, pa ako može neko da mi pomogne.
Bila sam na Klomifenu(3 DC- 8DC).
Onda sam išla kod DR  G. da pratimo folikule:
- 11DC: ENDOMETRIUM 6 mm
           folikuli D 15 mm, L 14 mm
-13 DC : ENDOMETRIUM 7,1 mm
             folikuli D 18 mm, L 18,1 mm
DR mi je rekao da primim Pregnyil 14 DC, tj. sutra.
Zanima me u kojoj apoteci se može kupiti  pregnyl ( pitala sam u tri nemaju) i koliko košta?
I kad je najbolje imati odnose po primanju injekcije user posted image (s obzirom da je DR rekao da folikul puca 36 sati nakon primanja injekcije)?
Hvala vam puno...

< Poruku je uredio Alfa -- 4.8.2011 20:34:42 >

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 1678
4.8.2011 20:43:48   
gerberka
Alfa napisi odakle si, ne znam iz kojeg si grada zbog injekcije 

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1679
4.8.2011 21:15:54   
gerberka
u zenici, u apoteci kofarm imas pregnyl pod nazivom Choriomon..i to apoteka u srpskoj mahali pa sad ne znam odakle si...sretno draga 

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1680
4.8.2011 22:41:52   
Alfa
Cao Gerberka, ja sam iz Sarajeva.
Kad sam se raspitivala po apotekama rekli su mi da ima neka zamjena , upravo taj Choriomon, pa sam baš htjela pitati može li i to, da šta ne zeznem?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1681
5.8.2011 17:17:03   
Miimy
pozzz curke ja sam danas isla kod dr. sta napisati maternica fino zadebljana , zuto tjelo postoji al ja sam nazalost sinoc malo prokrvarila i to sam rekla dr. i on je isto vidio da menstruacija samo sto nije dosla .... malo je sva situacija cudna jer sve lijepo skolski izgleda , opet idemo sve isto stumulacija, pracenje, klomifen itd.... malo sam bila razocarana, nisam imala velika ocekivanja al opet to je nesto jace od covjeka .... Uzimam snagu i sabur za dalje uz Boziju pomoc....

P.S. ja sam Pregnyl primila kod dr. 35 km platila nista nisam isla sama kupovati i to mi je super da nehodam ....
pozzzz svima i puno srece

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1682
5.8.2011 17:40:52   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Alfa

Cao Gerberka, ja sam iz Sarajeva.
Kad sam se raspitivala po apotekama rekli su mi da ima neka zamjena , upravo taj Choriomon, pa sam baš htjela pitati može li i to, da šta ne zeznem?

ja sam primila taj, to je to. Doktor koji mi je davao kaze nije cuo user posted image ali kad je procitao sastav kaze ovo je isto. meni je u apoteci potvrdila farmaceutkinja, a da mogu rekla mi je forumasica Leva.odnesi doktoru vidjet ces da je to to. sretno mila user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 5.8.2011 17:43:46 >

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1683
5.8.2011 17:46:07   
gerberka
Mimy nemoj da pijes drugu stimulaciju dok ne budes sigurna da je prava menstruacija

ja sam štopericu u apoteci platila 17 KM, duplo manje, pa se isplati kupiti. navijam za obje

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1684
5.8.2011 18:04:42   
Miimy
necu necu gerbo piti dok nedobijem pravu menstruaciju , tako mi je i rekao dr. da se javim 3 dan menstruacije, a da sutra ujutru uradim kucni test za svaki slucaj .... hvala ti od srca na podrsci ja tebi zelim sve naj naj lahku, mirnu i ugodnu trudnocu....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1685
5.8.2011 20:00:56   
Alfa
Cao, Gerberka i ostale cure -pomoć!!!!
Primila sam danas(05.08.) Pregnyil (našla sam org. u apoteci DINA u Sa), primila sam u 12.30 h. Kad je najbolje da imamo odnos i koliko??Pošto različito pričaju: odmah...., 12h nakon primanja.....itd.
Znači O JE 36- ti sat od primanja?

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1686
5.8.2011 20:23:15   
gerberka
meni je dr rekao kad osjetim ovulacijsku bol..i jesam je osjetila..mene je bas boljelo - pripremi se user posted image  user posted image stomak razvaljuje i to je to user posted image meni je rekao kad osjetim bol da imam odnos, ali sam ja malo čitala i imali smo odnos 12 sati nakon primanja pregnyla i 36 sati nakon primanja pregnyla..dakle kad dobijes bocu cekala 12 sati i onda opet čekala 24 sata. nakon ti 12 sati osetila ovulacijsku bol mozda par sati kasnije i taman su bili plivači da napadnu user posted image to ti je bio moj projekat, a uz Božju pomoć ugledala user posted image sretno mila, javljaj se! 

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1687
5.8.2011 21:19:28   
Alfa
Hvala puno,puno Gerbo!
Probaću i ja tu tvoju taktikuuser posted image , a što se tiče boli u stomaku-ma nek stomak boli, samo da mi je ugledati user posted image pa da me duša prestane bolitiuser posted image !
Javljam ti se, caouser posted image .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1688
6.8.2011 10:09:43   
gerberka
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1689
6.8.2011 10:10:34   
gerberka
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1690
6.8.2011 17:14:18   
Miimy
cure moje drage jutros sam dobila menstruaciju user posted image glavu gore dalje se mora u nove pobjde .... u ponedjeljak zovem dr. i idemo dalje ..

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1691
7.8.2011 7:47:45   
Alfa
IZVORNA PORUKA: gerberka

meni je dr rekao kad osjetim ovulacijsku bol..i jesam je osjetila..mene je bas boljelo - pripremi se user posted image  user posted image stomak razvaljuje i to je to user posted image meni je rekao kad osjetim bol da imam odnos, ali sam ja malo čitala i imali smo odnos 12 sati nakon primanja pregnyla i 36 sati nakon primanja pregnyla..dakle kad dobijes bocu cekala 12 sati i onda opet čekala 24 sata. nakon ti 12 sati oset___ila ovulacijsku bol mozda par sati kasnije i taman su bili plivači da napadnu user posted image to ti je bio moj projekat, a uz Božju pomoć ugledala user posted image sretno mila, javljaj se! 

Gerbo, ja sam sve  tako odradila, samo što mi je 36-ti sat bio noćas u pola 1h, a ja sam ovulacijsku bol osjetila tek par sati kasnije , poslije tog 36-tog sata, mozda oko 4h-5h jutros. Jel to ok, tj. čini mi se nešto kasno,inače danas mi je 16 DC.
Možda i danas trebamo imati odnos da se osiguramo?
Iako si me pripremila na bol, evo ustala sam ko vampir prije 7h user posted image .

< Poruku je uredio Alfa -- 7.8.2011 7:53:15 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1692
7.8.2011 9:03:18   
ella_ina
cure....dobro vam jutro...treba mi jedan savjet....kao sto sam vam pisala ovaj mjesec sam primila pregnyl i sad cekam da li ce doci ili nece gospodjicauser posted image ....elem...nisam bila na stimulacija vec sam samo primila inekciju i to na 15-ti dc.....sad me zanima dali menstruacija moze da kasni od samog pregnyla...da je ovulacija bila kasno ili nesto slicno tome...po racunuci 28-mi dan je danas ili sutra...mene jedino probada desni jajnik...pa nezz sta sad da radim....koliko jos da cekam eventualno do testa...jer ne bih da se razocaram...svaki savjet bi dosbor dosao...hvalaaaa

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1693
7.8.2011 9:19:31   
Alfa
Cao ella_ina, ja ti i neznam baš puno o tome, jer sam ovaj mjesec ja prvi put bila na klomifenu i prvi put primila pregnyl, pa sam i ja puna pitanja.
Koliko ti inače traju cikluci? Ako je na svakih 28 dana ja bih ipak još sačekala.
Mislim da O nebi trebala kasniti zbog pregnila, a mens. neznam. Ja sam primila pregnil 14 DC , a danas mi je 16 DC.
Ipak ćemo sačekati da se probude naše drage forumašice koje znaju više od od nas user posted image .

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1694
7.8.2011 9:23:21   
ella_ina
hvala draga...ma ciklus mi je obicno na 28 dana...dan - dva gore dole...samo sto uvijek zapocinje sa smedjim iscejtkom 2-3 dana prije...tako da po tome on je vec trebao biti tu...pa me to malo buni.....a valjda ce nam se probuditi forumasice...razumijem ih ipak je nedelja....nezz ni ja sto sam se nadigla ovako rano :)

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1695
7.8.2011 9:28:48   
Alfa
Ma ja sam ustala prije 7h, probudili me  noćas bolovi ( pisala sam gore), sad mi je malo bolje, ali još me nije popustilo.
I moji su ciklusi poput tvojih, upravo sa tim smeđim iscjedkom 2-3 dana prije, ali meni se desilo jedno 2 puta da mi kasni 3-4 dana, mi se ponadali, skoro ubjeđeni, uradimo test i NIŠTA, koje je to razočarenje uh, tako da MM kaže dok ne prođe 7dana test ne radimo.user posted image

< Poruku je uredio Alfa -- 7.8.2011 9:34:16 >

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1696
7.8.2011 15:06:21   
Miimy
pozzz curke mjesta panici nema... da sam znala da cekate odgovor ja bi Vam pisala ustala sam u 6h ;) ja sam prosli mjesec isla na stimulaciju Klomifenom, folikule bile odlicne dobila pregnyl i cekala ... nazalost juce sam dobila menstruaciju al Boze moj tek se jedan mjesec trudim treba ipak strpljenja.... Ja mislim da od pregnyla nemoze kasniti menstruacija, ja sam ovaj mjesec cak dobila menstruaciju 2 dana ranije.. i jos nesto ja kada sam dobila Pregnyl dr. mi je rekao ova tri dana iskoristite za sto vise sexa, ja sam pitala jel moram cekati da prodj 12 pa 36 h itd covjek me samo blijedo pogledao i rekao ne nije potrebno, u bilo koje doba dana .... tako da se opustite nemoj te previse razmisljati ...meni je sutra 3 dan ciklusa i opet idem na stimulaciju i pracenje ovulacije, treba snage za sve al uz Boziju pomoc bice sve dobro nadam se

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1697
7.8.2011 15:38:08   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Alfa

IZVORNA PORUKA: gerberka

meni je dr rekao kad osjetim ovulacijsku bol..i jesam je osjetila..mene je bas boljelo - pripremi se user posted image  user posted image stomak razvaljuje i to je to user posted image meni je rekao kad osjetim bol da imam odnos, ali sam ja malo čitala i imali smo odnos 12 sati nakon primanja pregnyla i 36 sati nakon primanja pregnyla..dakle kad dobijes bocu cekala 12 sati i onda opet čekala 24 sata. nakon ti 12 sati oset___ila ovulacijsku bol mozda par sati kasnije i taman su bili plivači da napadnu user posted image to ti je bio moj projekat, a uz Božju pomoć ugledala user posted image sretno mila, javljaj se! 

Gerbo, ja sam sve  tako odradila, samo što mi je 36-ti sat bio noćas u pola 1h, a ja sam ovulacijsku bol osjetila tek par sati kasnije , poslije tog 36-tog sata, mozda oko 4h-5h jutros. Jel to ok,

super, taman su bili svježi plivači par sati prije nego je bila ovulacija ..taman su je dočekali akoBogda i zaljubili se u nju..mislim jedan ili dva user posted image akoBogda user posted image a nećeš ništa pogrijesiti ako imate jos jedan odnos za utvrđivanje gradiva user posted image sretno dragauser posted image

Miimy zao mi je, idemo dalje kao sto kazes...

evo me kod mame, danas i sutra sam odsutna..ovo sam slucajno uletjela..ljubac user posted image

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1698
7.8.2011 15:41:02   
gerberka
IZVORNA PORUKA: ella_ina

cure....dobro vam jutro...treba mi jedan savjet....kao sto sam vam pisala ovaj mjesec sam primila pregnyl i sad cekam da li ce doci ili nece gospodjicauser posted image ....elem...nisam bila na stimulacija vec sam samo primila inekciju i to na 15-ti dc.....sad me zanima dali menstruacija moze da kasni od samog pregnyla...da je ovulacija bila kasno ili nesto slicno tome...po racunuci 28-mi dan je danas ili sutra...mene jedino probada desni jajnik...pa nezz sta sad da radim....koliko jos da cekam eventualno do testa...jer ne bih da se razocaram...svaki savjet bi dosbor dosao...hvalaaaa

ne vjerujem da ti kasni od pregnyila jer on osigurava sazrijevanje i pucanje folikula, pa ako ne dođe do začeća trebala bi da dobiješ. Jedino ako nisi bila pod stresom pa se malo razvuklo.

Mene je razvaljivao jajnik a ja bila trudna user posted image što i tebi zelim user posted image hajmo klomifenke i pregnylke user posted image čekam vas user posted image

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1699
7.8.2011 15:47:48   
Alfa
Cao Miimy, hvala na odgovoru, koji je inače ohrabrujući, tako i treba pozitovno misliti.
Znam da je teško i ja pred i za vrijeme mens. padnem u depresiju, ali upravo mi tada dreba baš jedan ovakav odgovor da znam da nisam sama i da nisam samo ja u tom problemu, pa kako druge cure tko ću i ja.
Nego, jeli ti doktor rekao da sad opet budeš na Klomifenu ili ovaj drugi put si ti tako odlučila?
Koju dozu uzimaš 1/2 ili 1 ujutro i uveče u ovoj drugoj turi?

Ta rečenica :"imate posla naredna tri dana" mi zvuči kao da je DR GOD. , jer i meni je tako rekao!?

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *